Τηλεκπαίδευση

ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ (Θ+Ε) ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις θα πρέπει:

1. Να έχετε δηλώσει το μάθημα στο φοιτητολόγιο

2. Να έχετε λογαριασμό στο Πανεπιστήμιο

3. Να έχετε κάνει εγγραφή στο eclass του Πανεπιστημίου μάθημα Γραμμές Μετάδοσης θ ή Ε

4. Να έχετε εγκατεστημένο το msteams και να είστε εγγεγραμμένοι στα μαθήματα Γραμμές Μετάδοσης Θ ή Ε

5. Nα στείλετε μήνυμα στη διεύθυνση akontogeorgos@uth.gr ότι θα συμμετέχετε στις εξετάσεις

Πολλοί φοιτητές αν και έχετε στείλει μήνυμα ότι θα συμμετέχετε στις εξετάσεις δεν είστε εγγεγραμένοι και στο eclass και στο msteams για να μπορέσετε να πάρετε με βεβαιότητα τα θέματα.

Παρακαλώ να  έλεγξετε την εγγραφή σας και στο eclass και στο msteams ώστε με βεβαιότητα να μπορέσετε να πάρετε τα θέματα.

Διαβάστε και στην προηγούμενη ανακοίνωση τις οδηγίες για τη συμμετοχή στις εξετάσεις.

Τελικές οδηγίες για την εξέταση του Εργαστηρίου «Ηλεκτρονικά Υψηλών Συχνοτήτων» (01 Ιουλίου 2020)

Η εξέταση στο εργαστήριο " Ηλεκτρονικά Υψηλών Συχνοτήτων" θα πραγματοποιηθεί μέσω MS-Τeams την Τετάρτη 01 Ιουλίου 2020, με ώρα έναρξης 8πμ. Η εξέταση θα είναι προφορική αλλά ενδεχομένως να ζητηθεί από τον διδάσκοντα η εκτέλεση σύντομης προσομοίωσης, η σχεδίαση κυκλωμάτων ή γραφικών παραστάσεων η εκτέλεση σύντομων υπολογισμών κλπ. 

Οι φοιτητές/φοιτήτριες που επιθυμούν να εξεταστούν θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στις 8πμ ΑΚΡΙΒΩΣ να συνδεθούν στην προγραμματισμένη συνεδρία "Αναμονή Προφορικής Εξέτασης" που θα έχει δημιουργηθεί στο κανάλι  «Προθάλαμος Εξέτασης» μέσα στο μάθημα "ΠΠΣ63.Γ101Ε_ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΥΨΗΛΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ-Ε" με τον ηλεκτρονικό κωδικό MS-Teams ο οποίος υπάρχει στο eclass και στην Ηλεκτρονική Γραμματεία. Θα γίνει καταγραφή των παρόντων και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν οι ομάδες και η ώρα εξέτασης της κάθε ομάδας. Στη συνέχεια μπορείτε είτε να αποσυνδεθείτε και να επανέλθετε λίγο πριν την ακριβή ώρα εξέτασης σας είτε να περαμείνετε συνδεδεμένοι μέχρι την ώρα εξέτασης της ομάδας σας μέσα στη συνεδρία "Αναμονή Προφορικής Εξέτασης" στο κανάλι  «Προθάλαμος Εξέτασης». Από εκεί θα κληθείτε από τον διδάσκοντα να συνδεθείτε την προγραμματσμένη ώρα στο ιδιωτικό κανάλι εξέτασης της ομάδας σας που θα δημιουργηθεί λίγο πριν την εξέτασή σας.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ.

Για τη σύνδεση και τη διεξαγωγή της εξέτασης θα πρέπει:

 • Να έχετε λογαριασμό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και να γραφτείτε στο μάθημα στο  eclass.
 • Να γραφτείτε ως μέλος στο μάθημα στο MS-Teams με τον κωδικό του μαθήματος που μπορείτε να βρείτε στο eclass και στην Ηλεκτρονική Γραμματεία.
 • Να έχετε λειτουργική κάμερα και μικρόφωνο (όπως υποδείχθηκε στην δοκιμαστική εξέταση η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19.06.2020)
 • Να επιδείξετε την φοιτητική σας ταυτότητα ως μέσο ταυτοποίησης.
 • Να έχετε λειτουργικό το Schematics/Pspice Student Edition (ή άλλο αντίστοιχο λογισμικό της αρεσκείας σας) ώστε να μπορείτε να κάνετε προσομοιώσεις κυκλωμάτων εφόσον ζητηθεί από τον διδάσκοντα. 
 • Να έχετε εγκατεστημένο κάποιο λογισμικό σχεδίασης γραφικών παραστάεων από σετ μετρήσεων (πχ Sci Davis, Octave, Lbreoffice, Εxcel, κλπ) ώστε να μπορείτε να σχεδιάσετε γραφικές παραστάσεις εφόσον ζητηθεί από τον διδάσκοντα. Εναλλακτικά μπορείτε να σχεδιάσετε γραφ. παραστάσεις με το χέρι σε ημιλογαριθμικό χαρτί, όμως επειδή η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα και ο χρόνος της προφορικής εξέτασης είναι περιορισμένος, συνίσταται να προτιμήσετε την σχεδίαση με λογισμικό. 
 • Να έχετε δίπλα σας υλικό γραφής (στυλό, χαρτί κλπ) και κομπιουτεράκι.

Καλή επιτυχία.

Ο διδάσκων Χρ. Σίμος, Επίκουρος Καθηγητής

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ (Θ+Ε), ΚΕΡΑΙΕΣ (Θ+Ε)

Στο επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε λεπτομέρειες για τη συμμετοχή σας στις εξ αποστάσεως εξετάσεις του εαρ. εξαμήνου 2019-20.

Για οποιαδήποτε απορία στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση akontogeorgos@uth.gr

Τελικές οδηγίες για την εξέταση του μαθήματος "Συστήματα Ήχου & Εικόνας"

Η εξέταση στo μάθημα "Συστήματα Ήχου & Εικόνας" θα είναι προφορική σε ολιγομελείς ομάδες μέσω MS-Τeams και θα λάβει χώρα σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 με υποχρεωτική ώρα προσέλευσης & έναρξης της εξέτασης στις 8πμ.

Οι φοιτητές/φοιτήτριες που επιθυμούν να εξεταστούν θα πρέπει υποχρεωτικά στις 8πμ ΑΚΡΙΒΩΣ να εισέλθουν στην προγραμματισμένη συνεδρία "Προφορική εξέταση εαρινού εξαμήνου 2020" που έχει δημιουργηθεί στο κανάλι  «Προθάλαμος Αναμονής Εξέτασης» μέσα στο μάθημα "ΠΠΣ63.ΕΠ108_ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ" με τον κωδικό MS-Teams του μαθήματος ο οποίος υπάρχει στο eclassκαι στην Ηλεκτρονική Γραμματεία.

Θα γίνει καταγραφή των παρόντων και θα ανακοινωθούν οι ομάδες και η ώρα εξέτασης της κάθε ομάδας. Μετά μπορείτε είτε να αποσυνδεθείτε και να επανέλθετε λίγο πριν την ακριβή ώρα εξέτασης σας είτε να περιμένετε στη συνεδρία "Προφορική εξέταση εαρινού εξαμήνου 2020" στο κανάλι  «Προθάλαμος Αναμονής Εξέτασης» μέχρι την ώρα εξέτασης της ομάδας σας, όπου και θα κληθείτε από τον διδάσκοντα να συνδεθείτε στο ιδιωτικό κανάλι εξέτασης της ομάδας σας που θα δημιουργηθεί λίγο πριν την εξέτασή σας.

Επισημαίνεται ότι μετά την αρχική καταγραφή των παρουσιών και την ανακοίνωση των ομάδων καμία άλλη καθυστερημένη προσέλευση δεν θα γίνεται δεκτή στην εξέταση.

Για να συμμετάσχετε στην εξέταση είναι απαραίτητο να έχετε λειτουργική κάμερα και μικρόφωνο (όπως υποδείχθηκε στην δοκιμαστική εξέταση η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή) και να επιδείξετε την φοιτητική σας ταυτότητα. Για να ετοιμάσετε την συσκευή από την οποία θα εξεταστείτε, θα πρέπει

 • να έχετε λογαριασμό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,
 • να γραφτείτε στο μάθημα στο  eclass, 
 • να γραφτείτε ως μέλος στο μάθημα στο MS-Teams με τον κωδικό του μαθήματος που μπορείτε να βρείτε στο eclass και στην Ηλεκτρονική Γραμματεία.

Καλή επιτυχία.

Ο διδάσκων Χρ. Σίμος, Επίκουρος Καθηγητής

Εξέταση μαθημάτων Προγραμματισμός Ι (Θ+Ε), Προγραμματισμός ΙΙ (Θ+Ε), Εφαρμογές Προγραμματισμού (Θ) και Δίκτυα Η/Υ - Μικροεπεξεργαστές (Θ)

Η εξέταση στα μαθήματα Προγραμματισμός Ι (Θ+Ε), Προγραμματισμός ΙΙ (Θ+Ε), Εφαρμογές Προγραμματισμού (Θ) και Δίκτυα Η/Υ  - Μικροεπεξεργαστές (Θ) θα γίνει την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 τις ώρες που προβλέπονται από το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Η εξέταση θα γίνει προφορικά με την χρήση του MS-teams. Την ώρα που αρχίζει η εξέταση θα πρέπει να συνδεθείτε στο μάθημα μέσω του MS-Teams.  Μετά την καταγραφή των παρόντων, θα ακολουθήσει  η προφορική εξέταση με τηλεδιάσκεψη σε ομάδες των 5 ατόμων.

Για να συμμετάσχετε στην εξέταση είναι απαραίτητο να έχετε λειτουργική κάμερα και μικρόφωνο και να επιδείξετε την φοιτητική σας ταυτότητα. Θα πρέπει επίσης να έχετε δηλώσει το μάθημα ηλεκτριονικά στην γραμματεία. Για να το εργαστήριο είναι επίσης απαραίτητο  να έχετε παρακολουθήσει το μάθημα το τρέχον εξάμηνο ή να έχετε εξετασθεί παλαιότερα και να υπάρχει καταχωρημένος βαθμός στην γραμματεία. 

Για να προετοιμάσετε την συσκευή (pc, tablet, mobile phone) για την εξέταση σε κάποιο από τα μαθήματα της ανακοίνωσης, πρέπει να έχετε ήδη λογαριασμό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, να γραφτείτε στο μάθημα στο  eclass, να εγκαταστήσετε το MS-teams και να γραφτείτε ως μέλος στο μαθήμα του ΜS-teams. Τον κωδικό (team code) για την εγγραφή στο μάθημα του MS-Teams μπορείτε να τον βρείτε στην αρχική σελίδα του μαθήματος στο eclass.

Οδηγίες για το eclass, το MS-Teamsκαι τις διαδικασίες των εξετάσεων μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες:

https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos

http://eln.teilam.gr/el/node/2650

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο teledu@uth.gr

Εξέταση του Μαθήματος Θεωρία Πληροφορίας & Κωδικοποίηση (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)

Προκειμένου να συμμετέχουν οι φοιτητές στην εξέταση του Μαθήματος Θεωρία Πληροφορίας & Κωδικοποίηση (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ),  εκτός των άλλων προυποθέσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ:

να έχουν συμπεριλάβει το παραπάνω μάθημα στη δήλωση μαθημάτων τους,

να βρίσκονται από 6ο  εξάμηνο και πάνω και

να έχουν παρακολουθήσει το Εργαστήριο στο παρελθόν και να μην έχουν απορριφθεί από απουσίες.

Eξέταση του Μαθήματος Θεωρία Πληροφορίας & Κωδικοποίηση (Θ)

Προκειμένου να συμμετέχουν οι φοιτητές στην εξέταση του Μαθήματος Θεωρία Πληροφορίας & Κωδικοποίηση (Θ),  εκτός των άλλων προυποθέσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ:

να έχουν συμπεριλάβει τα παραπάνω μαθήματα στη δήλωση μαθημάτων τους και να βρίσκονται από 6ο  εξάμηνο και πάνω.

 

Υπενθύμιση-Εξέταση Θεωρία Πληρ-Κωδ.Δεδ (ΘΕΩΡΙΑ και Εργαστήριο) και Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (Θεωρία και Εργαστήριο)

Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,

       Η εξ αποστάσεως εξέταση του μαθημάτων:

«Θεωρία Πληροφορίας και Κωδικοποίηση Δεδομένων (ΘΕΩΡΙΑ)»

«Θεωρία Πληροφορίας και Κωδικοποίηση Δεδομένων (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)»

«Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (ΘΕΩΡΙΑ)» και

«Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)»

θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με τη χρήση του eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του MS-Teams (μέθοδος Α2: On-line Γραπτή Εξέταση με χρήση Πλατφόρμας eclass, Υποσύστημα «Εργασίες» και σε συνδυασμό με Επιτήρηση Εξετάσεων με τηλεδιάσκεψη με τη Πλατφόρμα  MS-Teams) στα οποία θα πρέπει να έχετε απαραίτητα ταυτόχρονα πρόσβαση την ημέρα και τις ώρες της εξέτασης του μαθήματος.

Επίσης, απαραίτητα θα πρέπει να έχετε όλα τα επόμενα:

 1. Σύνδεση στο διαδίκτυο την ημέρα και ώρα της εξέτασης
 2. Να έχετε εγγραφεί στο μάθημα στο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και να κάνετε έλεγχο ότι έχετε πρόσβαση το συγκεκριμένο μάθημα
 3. να έχετε πρόσβαση στο συγκεκριμένο μάθημα στο MS-Teams
 4. Να έχετε ενεργοποιήσει το λογαριασμό e-mail σας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 5. Να διαθέτετε όλα τα επόμενα τεχνολογικά μέσα:

α. ηλεκτρονικό υπολογιστή

β. κάμερα

γ. μικρόφωνο και

δ. τρόπο σκαναρίσματος των χειρόγραφων απαντήσεων σας

 1. Να υποβάλλετε ηλεκτρονική δήλωση (που θα διατίθεται μέσω του κεντρικού ιστοτόπου του Ιδρύματος: https://www.uth.gr/) πριν από τη συμμετοχή τους στην εξέταση, με την οποία θα δηλώνεται ότι:
 • λάβατε γνώση για τις τεχνικές και τις τεχνολογίες διεξαγωγής εξετάσεων από απόσταση, τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν για τη συμμετοχή και την ταυτοποίησή τους στις εξ αποστάσεως εξετάσεις και προτίθεστε να συμμετέχετε σε αυτές, σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
 • η συμμετοχή στις εξετάσεις θα γίνει με χρήση των στοιχείων του ιδρυματικού τους λογαριασμού
 • οι εργασίες/γραπτά που θα υποβάλλετε εκπονήθηκαν αποκλειστικά από τους ίδιους, ενώ στην περίπτωση εξετάσεων που περιλαμβάνει υποβολή εργασιών θα αναφέρουν πλήρως όλες τις πηγές στις οποίες ανέτρεξαν για την εκπόνηση τους
 • συναινείτε στον έλεγχο πρόληψης λογοκλοπής στις εργασίες/γραπτά που παραδίδουν μέσω του πληροφοριακού συστήματος Turnitin
 • αποδέχεστε τα μέτρα προστασίας προσωπικών δεδομένων του Ιδρύματος για τη διαδικασία των εξετάσεων από απόσταση
 1. να έχετε την ημέρα της εξέτασης διαθέσιμη τη φοιτητική σας ταυτότητα.

Για οποιοδήποτε σχετικό θέμα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο: pvarzakas@uth.gr

 

ΚΕΡΑΙΕΣ (Θ + Ε) ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Την Παρασκευή 19/06/2020 τις ώρες 10-12πμ και 2-4μμ θα γίνει επαναληπτικό μάθημα προετοιμασίας για την εμβόλιμη εξεταστική της Θεωρίας και του Εργαστηρίου των Κεραιών αντίστοιχα. Στα μαθήματα αυτά θα απαντηθούν ερωτήσεις και θα λυθούν ασκήσεις σχετικές με την εξεταστέα ύλη. Όσοι συμμετέχουν να διαθέτουν χαρτί, μολύβι επιστημονική αριθμομηχανή και να έχουν εγκατεστημένο το λογισμικό προσομοίωσης του εργαστηρίου κεραιών 4Nec2x.

E-CLASS: ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Αφορά τα μαθήματα: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΉ (ΘΕΩΡΙΑ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ), ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ (ΘΕΩΡΙΑ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ), ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ (ΘΕΩΡΙΑ)

Γιά λόγους οργάνωσης των εξετάσεων στα μαθήματα που φαίνονται στον παρακάτω πίνακα, θα κλειδωθεί ο αριθμός των εγγεγραμμένων 48 ώρες πριν την έναρξη της εξέτασης του αντίστοιχου μαθήματος.

Επομένως όποιος προτίθεται να συμμετάσχει στις εξετάσεις των μαθημάτων αυτών θα πρέπει να έχει εγγραφεί στο αντίστοιχο e-class μέχρι τις προθεσμίες που φαίνονται στον πίνακα

ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ) 20/6/2020  10:00ΠΜ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ (ΘΕΩΡΙΑ) 4/7/2020  10:00ΠΜ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ) 27/6/2020  10:00ΠΜ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ (ΘΕΩΡΙΑ) 7/7/2020  02:00ΜΜ
ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ (ΘΕΩΡΙΑ) 11/7/2020  10:00ΠΜ

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

Εξέταση του μαθήματος ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ (Ε)

Η ανακοίνωση ΑΦΟΡΑ του φοιτητές των εργαστηριακών ομάδων της Δευτέρας καθώς επίσης και όλους τους φοιτητές που είχαν διδαχθεί το μάθημα σε προηγούμενα εξάμηνα (χωρίς παρακολούθηση).

Για το μάθημα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ (Ε) η εξ αποστάσεως εξέταση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με την χρήση του e-class του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ταυτόχρονα με την χρήση του MS-Teams, στα  οποία θα πρέπει απαραίτητα οι φοιτητές  να έχουν πρόσβαση την ημέρα και την ώρα της εξέτασης τους.

Για το λόγο αυτό πρέπει οι φοιτητές το γρηγορότερο δυνατό να εγγραφούν στο  eclass.uth,gr του αντίστοιχου μαθήματος.

Για να συμμετέχουν οι φοιτητές  στις εξετάσεις των μαθημάτων, θα πρέπει να τα έχουν συμπεριλάβει στην δήλωση μαθημάτων και να έχουν  υποβάλει την ηλεκτρονική  δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις (https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos).

Οδηγίες για τον τρόπο εξέτασης κάθε μαθήματος θα αναρτηθούν στις ανακοινώσεις του e-class.

Χ. Τσώνος

Εξέταση του μαθήματος ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (Θ)

 

Για το μάθημα ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (Θ) η εξ αποστάσεως εξέταση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με την χρήση του e-class του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ταυτόχρονα με την χρήση του MS-Teams, στα  οποία θα πρέπει απαραίτητα οι φοιτητές  να έχουν πρόσβαση την ημέρα και την ώρα της εξέτασης τους.

Για το λόγο αυτό πρέπει οι φοιτητές το γρηγορότερο δυνατό να εγγραφούν στο  eclass.uth,gr του αντίστοιχου μαθήματος.

Για να συμμετέχουν οι φοιτητές  στις εξετάσεις των μαθημάτων, θα πρέπει να τα έχουν συμπεριλάβει στην δήλωση μαθημάτων και να έχουν  υποβάλει την ηλεκτρονική  δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις (https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos).

Οδηγίες για τον τρόπο εξέτασης κάθε μαθήματος θα αναρτηθούν στις ανακοινώσεις του e-class.

Χ, Τσώνος

Εξετάσεις των μαθημάτων ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ – INTERFACES (Θ) και ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ – INTERFACES (Ε)

Για τα μαθήματα ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ – INTERFACES(Θ) και ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ – INTERFACES(Ε) η εξ αποστάσεως εξέταση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με την χρήση του e-class του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ταυτόχρονα με την χρήση του MS-Teams, στα  οποία θα πρέπει απαραίτητα οι φοιτητές  να έχουν πρόσβαση την ημέρα και την ώρα της εξέτασης τους.

Για το λόγο αυτό πρέπει οι φοιτητές το γρηγορότερο δυνατό να εγγραφούν στο  eclass.uth,gr των αντίστοιχων μαθημάτων.

Για να συμμετέχουν οι φοιτητές  στις εξετάσεις των μαθημάτων, θα πρέπει να τα έχουν συμπεριλάβει στην δήλωση μαθημάτων και να έχουν  υποβάλει την ηλεκτρονική  δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις (https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos).

Οδηγίες για τον τρόπο εξέτασης κάθε μαθήματος θα αναρτηθούν στις ανακοινώσεις του e-class του μαθήματος.

Χ. Τσώνος

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ (Θ), ΣΗΜΑΤΑ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΨΗΦ. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΤΩΝ (Θ), ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ-Θ, ΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ (Ε), ΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ (Θ)

Οι εξ αποστάσεως εξετάσεις των μαθημάτων:  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ (Θ), ΣΗΜΑΤΑ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΨΗΦ. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΤΩΝ (Θ), ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ-Θ, ΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ (Ε), ΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ (Θ) θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά με την χρήση του e-classτου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ταυτόχρονα με την χρήση του MS-Teams, στα  οποία θα πρέπει απαραίτητα οι φοιτητές  να έχουν πρόσβαση τις ημέρες και ώρες  εξέτασης τους.

Για την καλύτερη οργάνωση των εξετάσεων των παραπάνω μαθημάτων,  πρέπει οι φοιτητές  το αργότερο μέχρι 18 Ιουνίου 2020 να έχουν εγγραφεί, για κάθε μάθημα που επιθυμούν να εξεταστούν, στο  eclass.uth,gr.

Για να συμμετέχουν οι φοιτητές  στις εξετάσεις των μαθημάτων, θα πρέπει να τα έχουν συμπεριλάβει στην δήλωση μαθημάτων και να έχουν  υποβάλει την ηλεκτρονική  δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις (https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos).

Αναλυτικότερες οδηγίες για τον τρόπο εξέτασης κάθε μαθήματος θα αναρτηθούν στις ανακοινώσεις του e-classκάθε μαθήματος.

 

Λαμία 11-06-2020

Ο ΔΙΔΑΣΚΩΝ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ΕΦ. Η/Μ-ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΖΕΥΞΕΙΣ

Παρατίθενται παρακάτω οι ημερομηνίες και οι ώρες διεξαγωγής των δοκιμαστικών εξετάσεων 

 1.  Εφαρμοσμένος Ηλεκτρομαγνητισμός-Μικροκύματα (Εργαστήριο), Παρασκευή 19/6/2020,  ώρα 18:00
 2. Εφαρμοσμένος Ηλεκτρομαγνητισμός-Μικροκύματα (Θεωρία), Παρασκευή 19/6/2020, ώρα 19:00
 3. Τηλεπικοινωνίες (Εργαστήριο), Παρασκευή 26/6/2020, ώρα 17:00
 4. Τηλεπικοινωνίες (Θεωρία), Παρασκευή 26/6/2020, ώρα 18:00
 5. Ασύρματες Ζεύξεις-Διάδοση Ηλεκτρομαγνητικών Κυμάτων, Παρασκευή 26/6/2020, ώρα 19:00

Ο διδάσκων

Γ. Βελντές

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Τη Δευτέρα 22/6/2020 και ώρα 12-2 μμ θα γίνει Συμπληρωματική Άσκηση.

Την Άσκηση αυτή πρέπει να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά οι φοιτητές με Α.Μ. 6410, 6373, 6412, 6570, και 6597 γιατι αυτοί έχουν κρίσιμο αριθμό απουσιών.

Οι φοιτητές με Α.Μ. 6517, 6574, 6249, 6613, 6270, 6244, 6503, 6504, 6508 μπορούν να παρακολουθήσουν προαιρετικά

Οι φοιτητές με Α.Μ. 6378, 6317, 6313, 6648, 6499, 6447 έχουν ήδη υπερβολικά μεγάλο αριθμό απουσιών οι οποίες δεν αναπληρώνονται.

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

Ηλεκτρονικά Υψηλών Συχνοτήτων (Θ+Ε), Συστήματα Ήχου & Εικόνας (Θ): Σημαντικές πληροφορίες για την συμμετοχή στις εξετάσεις

Οι εξετάσεις των μαθημάτων:

 • Ηλεκτρονικά Υψηλών Συχνοτήτων (Θεωρία)
 • Ηλεκτρονικά Υψηλών Συχνοτήτων (Εργαστήριο)
 • Συστήματα Ήχου & Εικόνας  

θα είναι προφορικές και θα πραγματοποιηθούν με τη χρήση της πλατφόρμας MS-Teamsτην ημέρα που προβλέπεται στο επίσημο πρόγραμμα εξεταστικής και σε συγκεκριμένη ώρα για κάθε φοιτητή/φοιτήτρια. Το ακριβές πρόγραμμα εξέτασης μαζί με αναλυτικές πληροφορίες; για την κάθε εξέταση θα αναρτηθεί στο eclass.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που επιθυμούν να εξεταστούν στα παραπάνω μαθήματα θα πρέπει υποχρεωτικά να προβούν σε όλες τις παρακάτω ενέργειες:  

 1. Να έχουν συμπεριλάβει τα παραπάνω μαθήματα στην δήλωση μαθημάτων τους στη γραμματεία. Χωρίς δήλωση δεν κατοχυρώνεται βαθμός και η εξέταση θα πρέπει να επαναληφθεί σε επόμενη εξεταστική.
 2. Nα έχουν υποβάλει την ηλεκτρονική δήλωση σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos).
 3. Να έχουν εγγραφεί στα παραπάνω μαθήματα στο eclass έως την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, ώρα 23.59!!!. Ειδικά για τα «Ηλεκτρονικά Υψηλών Συχνοτήτων» έχουν δημιουργηθεί 2 ομάδες με ονόματα «Εξέταση Εργαστηρίου» και «Εξέταση Θεωρίας». Ανάλογα με την εξέταση στην οποία θέλετε να συμμετέχετε θα πρέπει να εγγραφείτε στην κατάλληλη ομάδα (ή και στις δύο αν συμμετέχετε και στις 2 εξετάσεις). Ο ακριβής προγραμματισμός της ώρας εξέτασης  θα γίνει από τον διδάσκοντα με βάση τις εγγραφές στις ομάδες αυτές!!!
 4. Να έχουν εξασφαλίσει για την ημέρα εξέτασης, πρόσβαση στο Ms-Teams από συσκευή με λειτουργικό μικρόφωνο και κάμερα καθώς και δυνατότητα σκαναρίσματος ή  φωτογραφίας χειρόγραφου κειμένου σε περίπτωση που ζητηθεί από τον διδάσκοντα.
 5. Να συμμετάσχουν σε δοκιμαστική συνεδρία εξέτασης με τον διδάσκοντα στο MsTeamsώστε να λυθούν πιθανά τεχνικά θέματα. Ο ηλεκτρονικός κωδικός του κάθε μαθήματος για πρόσβαση στις συνεδρίες του Ms-Teams είναι διαθέσιμος στην Ηλεκτρονική Γρσμμστεία.:

Δοκιμαστικές συνεδρίες:

 1. Ηλεκτρονικά Υψηλών Συχνοτήτων (Ε):   Παρασκευή 19 Ιουνίου, ώρα 8.30πμ
 2. Ηλεκτρονικά Υψηλών Συχνοτήτων (Θ):   Παρασκευή 19 Ιουνίου, ώρα 9.30πμ
 3. Συστήματα Ήχου & Εικόνας                    Παρασκευή 19 Ιουνίου, ώρα 10.30πμ

Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνείτε με το διδάσκοντα μέσω email

Χρ. Σίμος, Επίκ. Καθηγητής

 

Εφαρμογές Νέων Τεχνολογιών στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (Θ)-ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Παρακαλούνται οι Φοιτητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εμβόλιμη εξεταστική Ιουνίου 2020 για το μάθημα «Εφαρμογές Νέων Τεχνολογιών στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες» (Θ) να κάνουν εγγραφή στο μάθημα στο e-class.uth.gr και στη πλατφόρμα MS Teams που παρέχει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αυτές οι δύο πλατφόρμες θα χρησιμοποιηθούν για την διαδικτυακή εξέταση σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί.

Για να συμμετέχουν οι φοιτητές  στην εξέταση του μαθήματος, θα πρέπει να το έχουν συμπεριλάβει στην δήλωση μαθημάτων και να έχουν  υποβάλει την ηλεκτρονική  δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξαποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις:

(https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos)

Για επί πλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου με e-mail στη διεύθυνση: gtsonos@uth.gr

 

Γεώργιος Τσώνος

ΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (Θ+E)-ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΣΥΣ/ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝ.-ΤΗΛ/ΚΑ ΣΥΣΤΗΜ.(Ε)

Η εξέταση των μαθημάτων :   ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (Θ), ΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (Ε), ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΣΤΗΜΑΤΑ (Ε)

θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με τη χρήση του  eclass uth και της εγκεκριμένης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πλατφόρμας MS-Teams  σύμφωνα με το πρόγραμμα της εξεταστικής.

Για την καλύτερη οργάνωση των εξετάσεων των παραπάνω μαθημάτων, πρέπει οι φοιτητές το αργότερο μέχρι 21 Ιουνίου 2020 να έχουν εγγραφεί, για κάθε μάθημα που επιθυμούν να εξεταστούν, στο eclass.uth,gr και στην πλατφόρμα MS Teams.

Προκειμένου να συμμετέχουν οι φοιτητές στις εξετάσεις των παραπάνω μαθημάτων, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ:

 1. να έχουν συμπεριλάβει τα παραπάνω μαθήματα στην δήλωση μαθημάτων,
 2. να έχουν υποβάλει την ηλεκτρονική δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις (https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ eclass uth στο αντίστοιχα μαθήματα στο πεδίο : "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ"

Ο Διδάσκων

Β. Κώτσος

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ (ΘΕΩΡΙΑ) -ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

Όπως γνωρίζετε, η εξέταση των μαθημάτων θα γίνει εξ αποστάσεως και αυτό ισχύει και για το μάθημα της ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ (Θεωρία) γι' αυτούς που έχουν δικαίωμα εξέτασης (εμβόλιμη εξεταστική).

Για να μπορεί να εξεταστεί κάποιος φοιτητής, εκτός από τη δήλωση του μαθήματος στη Γραμματεία του Προγράμματος Σπουδών, θα πρέπει:

1) Να έχει λογαριασμό (e-mail) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (https://it.uth.gr/services/account)

2) Να έχει εγγραφεί στο e-class του μαθήματος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) (https://eclass.uth.gr/)

3) Να έχει εγκαταστήσει στον υπολογιστή του το Λογισμικό TEAMS (Microsoft) που διατίθεται δωρεάν από το Πανεπιστήμιο και να έχει τον αντίστοιχο κωδικό πρόσβασης. (Θα τον δείτε στην "Ηλεκτρονική Γραμματεία" δίπλα στον τίτλο του μαθήματος).

Στο e-class του μαθήματος και στην ενότητα "Ανακοινώσεις" θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες.

 Για επί οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μου με e-mail στη διεύθυνση tsitsipis@uth.gr.

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

ΥΛΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ & ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ - ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η εξέταση του μαθήματος   ΥΛΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με τη χρήση του  eclass uth και της εγκεκριμένης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πλατφόρμας MS-Teams  σύμφωνα με το πρόγραμμα της εξεταστικής.

Για την καλύτερη οργάνωση των εξετάσεων των παραπάνω μαθημάτων, πρέπει οι φοιτητές το αργότερο μέχρι 21 Ιουνίου 2020 να έχουν εγγραφεί, για κάθε μάθημα που επιθυμούν να εξεταστούν, στο eclass.uth,gr και στην πλατφόρμα MS Teams.

Προκειμένου να συμμετέχουν οι φοιτητές στις εξετάσεις των παραπάνω μαθημάτων, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ:

 1. να έχουν συμπεριλάβει τα παραπάνω μαθήματα στην δήλωση μαθημάτων,
 2. να έχουν υποβάλει την ηλεκτρονική δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις (https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ eclass uth στο μάθημα "ΥΛΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ" στο πεδίο : "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ"

ΝΑΝΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ - ΕΞεΤΑΣΤΙΚΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η εξέταση του μαθήματος   ΝΑΝΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με τη χρήση του  eclass uth και της εγκεκριμένης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πλατφόρμας MS-Teams  σύμφωνα με το πρόγραμμα της εξεταστικής.

Για την καλύτερη οργάνωση των εξετάσεων των παραπάνω μαθημάτων, πρέπει οι φοιτητές το αργότερο μέχρι 21 Ιουνίου 2020 να έχουν εγγραφεί, για κάθε μάθημα που επιθυμούν να εξεταστούν, στο eclass.uth,gr και στην πλατφόρμα MS Teams.

Προκειμένου να συμμετέχουν οι φοιτητές στις εξετάσεις των παραπάνω μαθημάτων, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ:

 1. να έχουν συμπεριλάβει τα παραπάνω μαθήματα στην δήλωση μαθημάτων,
 2. να έχουν υποβάλει την ηλεκτρονική δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις (https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ eclass uth στο μάθημα ΝΑΝΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ" στο πεδίο : "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ"

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣΚΟΠΙΑΣ (Ε)- ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΙΟΥΝΙΟΥ

Η εξέταση του μαθήματος   Ηλ. ΔΙΑΤ. ΦΑΣΜ/ΑΣ (Ε),

θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με τη χρήση του  eclass uth και της εγκεκριμένης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πλατφόρμας MS-Teams  σύμφωνα με το πρόγραμμα της εξεταστικής.

Για την καλύτερη οργάνωση των εξετάσεων των παραπάνω μαθημάτων, πρέπει οι φοιτητές το αργότερο μέχρι 21 Ιουνίου 2020 να έχουν εγγραφεί, για κάθε μάθημα που επιθυμούν να εξεταστούν, στο eclass.uth,gr και στην πλατφόρμα MS Teams.

Προκειμένου να συμμετέχουν οι φοιτητές στις εξετάσεις των παραπάνω μαθημάτων, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ:

 1. να έχουν συμπεριλάβει τα παραπάνω μαθήματα στην δήλωση μαθημάτων,
 2. να έχουν υποβάλει την ηλεκτρονική δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις (https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ eclass uth στο μάθημα "Ηλ. ΔΙΑΤ. ΦΑΣΜ/ΑΣ (Ε),στο πεδίο : "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ"

ΦΥΣΙΚΗ (Ε) - ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η εξέταση του μαθήματος   ΦΥΣΙΚΗ (Ε),

θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με τη χρήση του  eclass uth και της εγκεκριμένης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πλατφόρμας MS-Teams  σύμφωνα με το πρόγραμμα της εξεταστικής.

Για την καλύτερη οργάνωση των εξετάσεων των παραπάνω μαθημάτων, πρέπει οι φοιτητές το αργότερο μέχρι 21 Ιουνίου 2020 να έχουν εγγραφεί, για κάθε μάθημα που επιθυμούν να εξεταστούν, στο eclass.uth,gr και στην πλατφόρμα MS Teams.

Προκειμένου να συμμετέχουν οι φοιτητές στις εξετάσεις των παραπάνω μαθημάτων, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ:

 1. να έχουν συμπεριλάβει τα παραπάνω μαθήματα στην δήλωση μαθημάτων,
 2. να έχουν υποβάλει την ηλεκτρονική δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις (https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ eclass uth στο μάθημα "ΦΥΣΙΚΗ (Ε)" στο πεδίο : "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ"

 

ΨΗΦΙΑΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ (Θ) - ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η εξέταση του μαθήματος   ΨΗΦΙΑΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ (Θ)

θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με τη χρήση του  eclass uth και της εγκεκριμένης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πλατφόρμας MS-Teams  σύμφωνα με το πρόγραμμα της εξεταστικής.

Για την καλύτερη οργάνωση των εξετάσεων των παραπάνω μαθημάτων, πρέπει οι φοιτητές το αργότερο μέχρι 21 Ιουνίου 2020 να έχουν εγγραφεί, για κάθε μάθημα που επιθυμούν να εξεταστούν, στο eclass.uth,gr και στην πλατφόρμα MS Teams.

Προκειμένου να συμμετέχουν οι φοιτητές στις εξετάσεις των παραπάνω μαθημάτων, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ:

 1. να έχουν συμπεριλάβει τα παραπάνω μαθήματα στην δήλωση μαθημάτων,
 2. να έχουν υποβάλει την ηλεκτρονική δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις (https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ eclass uth στο μάθημα ΨΗΦΙΑΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ (Θ)" στο πεδίο : "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ"


 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣΚΟΠΙΑΣ (Θ)- ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΙΟΥΝΙΟΥ

Η εξέταση του μαθήματος   ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣΚΟΠΙΑΣ (Θ)

θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με τη χρήση του  eclass uth και της εγκεκριμένης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πλατφόρμας MS-Teams  σύμφωνα με το πρόγραμμα της εξεταστικής.

Για την καλύτερη οργάνωση των εξετάσεων των παραπάνω μαθημάτων, πρέπει οι φοιτητές το αργότερο μέχρι 21 Ιουνίου 2020 να έχουν εγγραφεί, για κάθε μάθημα που επιθυμούν να εξεταστούν, στο eclass.uth,gr και στην πλατφόρμα MS Teams.

Προκειμένου να συμμετέχουν οι φοιτητές στις εξετάσεις των παραπάνω μαθημάτων, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ:

 1. να έχουν συμπεριλάβει τα παραπάνω μαθήματα στην δήλωση μαθημάτων,
 2. να έχουν υποβάλει την ηλεκτρονική δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις (https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ eclass uth στο μάθημα "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣΚΟΠΙΑΣ (Θ)" στο πεδίο : "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ"


 

ΦΥΣΙΚΗ (Θ) - εξέταση ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η εξέταση του μαθήματος   ΦΥΣΙΚΗ (Θ),

θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με τη χρήση του  eclass uth και της εγκεκριμένης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πλατφόρμας MS-Teams  σύμφωνα με το πρόγραμμα της εξεταστικής.

Για την καλύτερη οργάνωση των εξετάσεων των παραπάνω μαθημάτων, πρέπει οι φοιτητές το αργότερο μέχρι 21 Ιουνίου 2020 να έχουν εγγραφεί, για κάθε μάθημα που επιθυμούν να εξεταστούν, στο eclass.uth,gr και στην πλατφόρμα MS Teams.

Προκειμένου να συμμετέχουν οι φοιτητές στις εξετάσεις των παραπάνω μαθημάτων, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ:

 1. να έχουν συμπεριλάβει τα παραπάνω μαθήματα στην δήλωση μαθημάτων,
 2. να έχουν υποβάλει την ηλεκτρονική δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις (https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ eclass uth στο μάθημα "ΦΥΣΙΚΗ (Θ)" στο πεδίο : "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ"

 

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΦ.ΗΛΕΚΤΡ/ΣΜΟΣ-ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΖΕΥΞΕΙΣ

 

 

Οι εξ αποστάσεως εξετάσεις των μαθημάτων:

 1. Εφαρμοσμένος Ηλεκτρομαγνητισμός - Μικροκύματα(θεωρία & εργαστήριο, Δ΄εξάμηνο),
 2. Τηλεπικοινωνίες(θεωρία & εργαστήριο, Ε΄εξάμηνο),
 3. Ασύρματες Ζεύξεις-Διάδοση Ηλεκτρομαγνητικών Kυμάτων(θεωρία, Z' εξάμηνο) 

θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά με τη χρήση της εγκεκριμένης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πλατφόρμας MS-Teams .

Για την καλύτερη οργάνωση των εξετάσεων των παραπάνω μαθημάτων, πρέπει οι φοιτητές το αργότερο μέχρι 21 Ιουνίου 2020 να έχουν εγγραφεί, για κάθε μάθημα που επιθυμούν να εξεταστούν, στο eclass.uth,gr ( ΟΧΙ στο παλιό eclass του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας) και στην πλατφόρμα MS Teams.

Προκειμένου να συμμετέχουν οι φοιτητές στις εξετάσεις των παραπάνω μαθημάτων, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ:

 1. να έχουν συμπεριλάβει τα παραπάνω μαθήματα στην δήλωση μαθημάτων,
 2. να έχουν υποβάλει την ηλεκτρονική δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις (https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos).

Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο εξέτασης κάθε μαθήματος θα αναρτηθούν στις ανακοινώσεις του e-class κάθε μαθήματος.

 

Ο διδάσκων,

Γ. Βελντές

 

 

Eξετάσεις των μαθημάτων ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ (Θ), ΣΗΜΑΤΑ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΨΗΦ. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΤΩΝ (Θ), ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ-Θ, ΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ (Ε), ΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ (Θ)

Οι εξ αποστάσεως εξετάσεις των μαθημάτων:  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ (Θ), ΣΗΜΑΤΑ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΨΗΦ. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΤΩΝ (Θ), ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ-Θ, ΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ (Ε), ΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ (Θ) θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά με την χρήση του e-classτου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ταυτόχρονα με την χρήση του MS-Teams, στα  οποία θα πρέπει απαραίτητα οι φοιτητές  να έχουν πρόσβαση τις ημέρες και ώρες  εξέτασης τους.

Για την καλύτερη οργάνωση των εξετάσεων των παραπάνω μαθημάτων,  πρέπει οι φοιτητές  το αργότερο μέχρι 18 Ιουνίου 2020 να έχουν εγγραφεί, για κάθε μάθημα που επιθυμούν να εξεταστούν, στο  eclass.uth,gr.

Για να συμμετέχουν οι φοιτητές  στις εξετάσεις των μαθημάτων, θα πρέπει να τα έχουν συμπεριλάβει στην δήλωση μαθημάτων και να έχουν  υποβάλει την ηλεκτρονική  δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις (https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos).

Αναλυτικότερες οδηγίες για τον τρόπο εξέτασης κάθε μαθήματος θα αναρτηθούν στις ανακοινώσεις του e-class κάθε μαθήματος.

 

Λαμία 11-06-2020

Ο ΔΙΔΑΣΚΩΝ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ (Θ + Ε) ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Για την καλύτερη οργάνωση των εξ αποστάσεως εξετάσεων υπάρχουν στο eclass του Πανεπιστημιου Θεσσαλίας τα μαθήματα ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ (Θ) και ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ (Ε).

Οι φοιτητές που οφείλουν οποιοδήποτε  από τα μαθήματα αυτά θα πρέπει να κάνουν εγγραφή στο αντίστοιχο.

Επίσης υπάρχουν τα μαθήματα ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ (Θ) και ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ (Ε) στο MSTEAMS στα οποία θα πρέπει πάλι να γίνει εγγραφή.

Για να λάβει κάποιος φοιτητής μέρος στις εξ αποστάσεως εξετάσεις σε οποιοδήποτε μάθημα θα πρέπει:

1. Να διαθέτει λογαριασμό στο Πανεπιστημιο Θεσσαλίας

2. Να κάνει εγγραφή στο μάθημα που οφείλει

3. Να εγκαταστήσει το λογισμικό MSTEAMS στον υπολογιστή του

4. Να έχει υποβάλει την ηλεκτρονική  δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο ότι δέχεται να συμετάσχει σε εξ αποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις.

5. Όταν ανακοινωθεί το πρόγραμμα των εξετάσεων να μου αποστείλει   ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση akontogeorgos@uth.gr στο οποίο να δηλώνει ότι θα λάβει μέρος στην εξέταση.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

ΚΕΡΑΙΕΣ (Θ + Ε) ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Για την καλύτερη οργάνωση των εξ αποστάσεως εξετάσεων υπάρχουν στο eclass του Πανεπιστημιου Θεσσαλίας τα μαθήματα ΚΕΡΑΙΕΣ (Θ) και ΚΕΡΑΙΕΣ (Ε).

Οι φοιτητές που οφείλουν οποιοδήποτε  από τα μαθήματα αυτά θα πρέπει να κάνουν εγγραφή στο αντίστοιχο.

Σύντομα θα δημιουργηθούν και τα μαθήματα ΚΕΡΑΙΕΣ (Θ) και ΚΕΡΑΙΕΣ (Ε) στο MSTEAMS στα οποία θα πρέπει πάλι να γίνει εγγραφή.

Πριν την διεξαγωγή της εξέτασης του κάθε μαθήματος θα γίνει ένα επαναληπτικό μάθημα και μία δοκιμαστική εξ αποστάσεως εξέταση.

Για να λάβει κάποιος φοιτητής μέρος στις εξ αποστάσεως εξετάσεις σε οποιοδήποτε μάθημα θα πρέπει:

1. Να διαθέτει λογαριασμό στο Πανεπιστημιο Θεσσαλίας

2. Να κάνει εγγραφή στο μάθημα που οφείλει

3. Να εγκαταστήσει το λογισμικό MSTEAMS στον υπολογιστή του

4. Να έχει υποβάλει την ηλεκτρονική  δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο ότι δέχεται να συμετάσχει σε εξ αποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις.

5. Όταν ανακοινωθεί το πρόγραμμα των εξετάσεων να μου αποστείλει   ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση akontogeorgos@uth.gr στο οποίο να δηλώνει ότι θα λάβει μέρος στην εξέταση.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΘΕΩΡΙΑ και ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ) και ΘΕΩΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ και ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΘΕΩΡΙΑ και ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)(

Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,

       Η εξ αποστάσεως εξέταση των μαθήματων:

 1. Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (ΘΕΩΡΙΑ)
 2. Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)
 3. Θεωρία Πληροφορίας και Κωδικοποίηση Δεδομένων (Εμβόλιμη Εξέταση, ΘΕΩΡΙΑ) και
 4. Θεωρία Πληροφορίας και Κωδικοποίηση Δεδομένων (Εμβόλιμη Εξέταση, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)

θα πραγματοποιηθούν με τη χρήση του e-class του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ταυτόχρονα με τη χρήση του MS-Teams, στα οποία θα πρέπει να έχετε απαραίτητα πρόσβαση την ημέρα και τις ώρες της εξέτασης όλων των προηγουμένων μαθημάτων.

Για οποιοδήποτε σχετικό θέμα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο: pvarzakas@uth.gr

Δρ. Παναγιώτης Κ. Βαρζάκας, Μέλος ΔΕΠ, Καθηγητής

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΙΣΧΥΟΣ (ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟΥ)

Ο Κωδικός του μαθήματος στο teams είναι ΠΠΣ 63.ΣΤ104Ε_ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΙΣΧΥΟΣ-Ε

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΙΣΧΥΟΣ (ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟΥ)

Ο Κωδικός του μ

αθήματος στο ΤΕΑΜ είναι ΠΠΣ 63.ΣΤ104Ε_ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΙΣΧΥΟΣ-Ε

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΙΣΧΥΟΣ (ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟΥ)

Ο Κωδικός του μ

αθήματος στο ΤΕΑΜ είναι ΠΠΣ 63.ΣΤ104Ε_ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΙΣΧΥΟΣ-Ε

ΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Την Δευτέρα 8/6/2020 λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος το εργαστήριο και η θεωρία του μαθήματος δεν θα γίνουν και θα μεταφερθούν όλοι για Τετάρτη 10/6/2020 στις 8-10 Εργαστήριο και 10-12 θεωρία. Θα είναι και το τελευταίο μάθημα όπου θα γίνει και συζήτηση για τις εξετάσεις εξ αποστάσεως.

Β. Κώτσος

ΦΥΣΙΚΗ (Ε) εξεταστικη Ιουνιου

Παρακαλώ όσοι θα συμμετάσχουν στην εξεταστική του ΙΟΥΝΙΟΥ

να εγγραφούν στο eclass uth, 

να κανουν ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ στο μαθημα "ΦΥΣΙΚΗ (Ε) " ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

και να ενημερωθούν απο τα "ΕΓΓΡΑΦΑ"

για τις οδηγίες συγγραφής εργασιας.

Η ανάρτηση των εργασιών θα γίνει έως και την ημερομηνία της εξεταστικής ΙΟΥΝΙΟΥ του μαθήματος.

 

ΑΚ

 
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ (ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ) - ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ e-class

Όπως γνωρίζετε, η εξέταση των μαθημάτων θα γίνει εξ αποστάσεως και αυτό ισχύει και για το μάθημα των ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ (Θεωρία και Εργαστήριο).

Για να μπορεί να εξεταστεί κάποιος φοιτητής, εκτός από τη δήλωση του μαθήματος στη Γραμματεία του Προγράμματος Σπουδών, θα πρέπει:

1) Να έχει λογαριασμό (e-mail) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (https://it.uth.gr/services/account)

2) Να έχει εγγραφεί στο e-class του μαθήματος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) (https://eclass.uth.gr/)

3) Να έχει εγκαταστήσει στον υπολογιστή του το Λογισμικό TEAMS (Microsoft) που διατίθεται δωρεάν από το Πανεπιστήμιο και να έχει τους αντίστοιχους κωδικούς πρόσβασης.(Οι κωδικοί των συγκεκριμένων μαθημάτων θα είναι διαθέσιμοι στις Ανακοινώσεις του αντίστοιχου e-class).

ΠΡΟΣΟΧΗ

Στο e-class των Ηλεκτρονικών Χαμηλών Συχνοτήτων έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στα πλάισια της προσαρμογής στις εξετάσεις. Συγκεκριμένα:

1) Το εργαστήριο του μαθήματος αποτελεί πλέον ξεχωριστό μάθημα. Επομένως όποιος  (Με παρακολούθηση ή Χωρίς παρακολούθηση) προτίθεται να εξεταστεί θα πρέπει να εγγραφεί σε αυτό.

2) Το παλιό μάθημα αφιερώνεται αποκλειστικά στη Θεωρία. Επομένως όποιος είναι εγγεγραμμένος εκεί παραμένει εγγεγραμμένος, αλλά αν κάποιος δεν έχει εγγραφεί θα πρέπει να εγγραφεί τώρα.

3) Αν κάποιος εγγεγραμμένος έχει περάσει τη Θεωρία, καλό είναι να ΑΠΕΓΓΡΑΦΕΙ προκειμένου να αποφύγει τυχόν μπλέξιμο.

Σύντομα θα ενημερωθείτε με σχετική ανακοίνωση για τον ακριβή τρόπο που θα γίνει η εξέταση.

 Για επί πλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου με e-mail στη διεύθυνση tsitsipis@uth.gr.

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής


 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ (ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ) -ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ -ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ e-class

Όπως γνωρίζετε, η εξέταση των μαθημάτων θα γίνει εξ αποστάσεως και αυτό ισχύει και για το μάθημα της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ (Θεωρία και Εργαστήριγι' αυτούς που έχουν δικαίωμα εξέτασης (εμβόλιμη εξεταστική).

Για να μπορεί να εξεταστεί κάποιος φοιτητής, εκτός από τη δήλωση του μαθήματος στη Γραμματεία του Προγράμματος Σπουδών, θα πρέπει:

1) Να έχει λογαριασμό (e-mail) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (https://it.uth.gr/services/account)

2) Να έχει εγγραφεί στο e-class του μαθήματος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) (https://eclass.uth.gr/)

3) Να έχει εγκαταστήσει στον υπολογιστή του το Λογισμικό TEAMS (Microsoft) που διατίθεται δωρεάν από το Πανεπιστήμιο και να έχει τους αντίστοιχους κωδικούς πρόσβασης.(Για τα εμβόλιμα μαθήματα δεν έχουν βγει ακόμα οι κωδικοί).

ΠΡΟΣΟΧΗ

Στο e-class της Ηλεκτρονικής Φυσικής έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στα πλάισια της προσαρμογής στις εξετάσεις. Συγκεκριμένα:

1) Το εργαστήριο του μαθήματος αποτελεί πλέον ξεχωριστό μάθημα. Επομένως όποιος προτίθεται να εξεταστεί θα πρέπει να εγγραφεί σε αυτό.

2) Το παλιό μάθημα αφιερώνεται αποκλειστικά στη Θεωρία. Επομένως όποιος είναι εγγεγραμμένος εκεί παραμένει εγγεγραμμένος, αλλά αν κάποιος δεν έχει εγγραφεί θα πρέπει να εγγραφεί τώρα.

3) Αν κάποιος εγγεγραμμένος έχει περάσει τη Θεωρία, καλό είναιι να ΑΠΕΓΓΡΑΦΕΙ προκειμένου να αποφύγει τυχόν μπλέξιμο.

Σύντομα θα ενημερωθείτε με σχετική ανακοίνωση για τον ακριβή τρόπο που θα γίνει η εξέταση.

 Για επί πλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου με e-mail στη διεύθυνση tsitsipis@uth.gr.

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣΚΟΠΙΑΣ (Ε)- ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΙΟΥΝΙΟΥ

Παρακαλώ όσοι θα συμμετάσχουν στην εξεταστική του ΙΟΥΝΙΟΥ

να εγγραφούν στο eclass uth, 

να κανουν ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ στο μάθημα  "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣΚΟΠΙΑΣ (Ε) 2019-2020"

και να ενημερωθούν απο τα "ΕΓΓΡΑΦΑ"

για τις οδηγίες συγγραφής εργασίας και τα προτεινόμενα θέματα εργασιών.

Η ανάρτηση των εργασιών θα γίνει έως και την ημερομηνία της εξεταστικής ΙΟΥΝΙΟΥ του μαθήματος.

 

ΑΚ

Εγγραφή στο eclass του Π.Θ. για τα μαθήματα ΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΘΕΩΡΙΑ και ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)

Παρακαλούνται οι φοιτητές που θέλουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις΄εξ αποστάσεως

των ανωτέρω μαθημάτων να εγγραφούν στο eclass του Π.Θ.  για τα μαθήματα αυτά . 

Ο Διδάσκων

Β. Κώτσος 

Καθηγητής

ΚΕΡΑΙΕΣ και ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ (Θ και Ε) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Για να μπορέσετε  να λάβετε μέρος στις εξ αποστάσεως εξετάσεις σε οποιοδήποτε μάθημα θεωρία ή εργαστήριο θα πρέπει:

1. Να έχετε απαραιτήτως δηλώσει το μάθημα στο λογισμικό της Γραμματείας (φοιτητολόγιο)

2. Να έχετε λογαριασμό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
      Αν δεν έχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://it.uth.gr/services/account
      και ακολουθείστε τις οδηγίες για να αποκτήσετε όνομα χρήστη και προσωπικό κωδικό.

3. Να έχετε κάνει εγγραφή στην εφαρμογή του eclass του Πανεπιστημίου

       Αν δεν έχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  https://eclass.uth.gr/

        και ακολουθείστε τις οδηγίες για Εγγραφή.

4. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://eclass.uth.gr/

       και στο παράθυρο που θα εμφανισθεί συμπληρώστε το όνομα χρήστη και τον προσωπικό κωδικό.

 5. Επιλέξτε Μαθήματα και στην κατάσταση που θα εμφανισθεί επιλέξτε το μάθημα  για το οποίο ενδιαφέρεσθε (ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ή ΚΕΡΑΙΕΣ, δεν υπάρχει διάκριση προς το παρόν σε θεωρία ή εργαστήριο)

6. Στα Έγγραφα του μαθήματος υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό το οποίο μπορείτε να το αντιγράψετε.

 7.  Όταν βρεθείτε στην ιστοσελίδα του μαθήματος διαβάστε στις ανακοινώσεις την ανακοίνωση ΚΩΔΙΚΟΙ ΓΙΑ  ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ   περισσότερα   ……

        όπου  θα  βρείτε τον κωδικό και οδηγίες για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

8. Το εργαλείο που χρησιμοποιείται για τα εξ αποστάσεως μαθήματα είναι το MSTEAMS. Ακολουθείστε τις οδηγίες που υπάρχουν στην ιστοθέση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας        https://www.uth.gr/news/ekpaideysi-ex-apostaseos-odigies-hrisis-toy-ms-t... για να το εγκαταστήσετε.
Μέχρι τώρα υπάρχουν τα μαθήματα Γραμμες Μετάδοσης (Θ) και Γραμμές Μετάδοσης (Ε). Σύντομα θα δημιουργηθούν και τα μαθήματα Κεραίες (Θ) και Κεραίες (Ε).

9. Για επι πλέον πληροφορίες επικοινωνείστε μαζί μου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση akontogeorgos@uth.gr .


 

Ηλεκτρονικά Υψηλών Συχνοτήτων : Συμπληρωματική ανακοίνωση για τα μαθήματα μέσω MS Teams

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης (10/05/2020)σχετικά με τα μαθήματα από απόσταση για το εργαστήριο "Ηλεκτρονικά Υψηλών Συχνοτήτων" διευκρινίζονται τα παρακάτω

 1. Η παρακολούθηση των μαθημάτων από απόσταση είναι υποχρεωτική για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με υποχρέωση παρακολούθησης του εργαστηρίου για το τρέχον εξάμηνο. Όσοι και όσες δεν συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό παρουσιών δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εξέταση του εργαστηρίου στο τέλος του τρέχοντος εξαμήνου.  
 2. Κωδικός πρόσβασης μέσω MS teamsκαι ωράρια διδασκαλίας είναι αναρτημένα στην σελίδα του μαθήματος στο eclassτου Παν. Θεσσαλίας (μενού>ανακοινώσεις). 
 3.  Η θεωρία του μαθήματος δεν διδάσκεται από απόσταση το τρέχον εξάμηνο διότι είχε διδαχθεί το χειμερινό εξάμηνο.

Ο διδάσκων: Χρ. Σίμος, Επίκ. Καθηγητής

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών-17/05/2020

Η Παγκόσμια Τηλεπικοινωνιών και Ημέρα Κοινωνίας της Πληροφορίας (WTISD) σηματοδοτεί την επέτειο της ίδρυσης της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) στις 17 Μαΐου 1865, όταν η πρώτη Διεθνής Σύμβαση για το Τηλέγραφο υπεγράφη στο Παρίσι.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας (WTISD), είναι «Connect 2030: ICTs for the Sustainable Development Goals (SDGs)». Επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ITU, να συνδέει όλους τους ανθρώπους του κόσμου ενώ δείχνει πώς οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) μπορεί να συμβάλουν στην επιτάχυνση της επίτευξης της ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών για το 2030 και για την αειφόρο ανάπτυξη.

Με μόλις 10 χρόνια να απομένουν, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ξεκίνησε μια «Δεκαετία Δράσης» τον περασμένο Ιανουάριο, για να επιτύχει τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs) έως το 2030. Τους μήνες από τότε, η πανδημία της νόσου του κορονοϊού (COVID-19) έχει επισημάνει τη θεμελιώδη σημασία των ΤΠΕ για τις οικονομίες και τις κοινωνίες παντού, δείχνοντας στον κόσμο ότι κανείς δεν είναι ασφαλής έως ότου είμαστε όλοι ασφαλείς - και ότι δεν θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το πλήρες δυναμικό των ΤΠΕ έως ότου είμαστε όλοι συνδεδεμένοι.

Φέτος, η ITU θα πραγματοποιήσει μια εικονική εκδήλωση υψηλού επιπέδου, για να αναδείξει τη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών, των εταιρειών, των Ηνωμένων Εθνών και άλλων, για την ενίσχυση του ρόλου των ΤΠΕ καθώς ξεκίνησε η «Δεκαετία Δράσης» για τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης (SDGs) και ταυτόχρονα της προώθησης του ρόλου των ΤΠΕ στην παγκόσμια ανταπόκριση και αντιμετώπιση του COVID-19.

link: https://www.itu.int/en/wtisd/2020/Pages/default.aspx

Δρ.Παναγιώτης Κ.Βαρζάκας, Μέλος ΔΕΠ, Καθηγητής Α/ βαθμίδας.

ΣΑΕ (Ε)_ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Η ανακοίνωση αφορά τα τμήματα του μαθήματος ΣΑΕ (Ε) της Δευτέρας 14:00-16:00 και της Παρασκευής 10:00-12:00 και 14:00-16:00

Συνεχίζονται τα μαθήματα εξ’ αποστάσεως και έτσι θα ολοκληρωθούν, για το μάθημα «ΣΑΕ» (Ε), με χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Microsoft Teams που παρέχει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Αναλυτικές οδηγίες, που αφορούν την διεξαγωγή των μαθημάτων με τηλεδιασκέψεις, έχουν ήδη αναρτηθεί εδώ:

https://www.uth.gr/news/diexagogi-ex-apostaseos-mathimaton-meso-tis-platformas-ms-teams

Τα μαθήματα αυτά γίνονται τις ημέρες και ώρες που προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων.

Για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα αυτά πρέπει:

- Nα έχετε λογαριασμό (e-mail) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (https://it.uth.gr/services/account)

- Να έχετε κάνει εγγραφή στην εφαρμογή e-class του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εγγραφή στο μάθημα (https://eclass.uth.gr/).

Να κάνετε εγγραφή στην αντίστοιχη ομάδα του μαθήματος που θέλετε να παρακολουθήσετε σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.

 

Για επί πλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου με e-mail στη διεύθυνση : gtsonos@uth.gr

 

Ο Διδάσκων

Γεώργιος Τσώνος

 


 

ΣΑΕ (Θ)_ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Συνεχίζονται τα μαθήματα εξ’ αποστάσεως και έτσι θα ολοκληρωθούν, για το μάθημα «ΣΑΕ» (Θ), με χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Microsoft Teams που παρέχει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Αναλυτικές οδηγίες, που αφορούν την διεξαγωγή των μαθημάτων με τηλεδιασκέψεις, έχουν ήδη αναρτηθεί εδώ:

https://www.uth.gr/news/diexagogi-ex-apostaseos-mathimaton-meso-tis-platformas-ms-teams

Τα μαθήματα αυτά γίνονται την ημέρα και ώρα που προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων.

Για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα αυτά πρέπει:

- Nα έχετε λογαριασμό (e-mail) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (https://it.uth.gr/services/account)

- Να έχετε κάνει εγγραφή στην εφαρμογή e-class του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εγγραφή στο μάθημα (https://eclass.uth.gr/).

 

Για επί πλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου με e-mail στη διεύθυνση : gtsonos@uth.gr

 

Ο Διδάσκων

Γεώργιος Τσώνος

 


 

Ηλεκτρικά Κυκλώματα - Ηλεκτροτεχνία (Θ)_ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Συνεχίζονται τα μαθήματα εξ’ αποστάσεως και έτσι θα ολοκληρωθούν, για το μάθημα «Ηλεκτρικά Κυκλώματα-Ηλεκτροτεχνία» (Θ), με χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Microsoft Teams που παρέχει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Αναλυτικές οδηγίες, που αφορούν την διεξαγωγή των μαθημάτων με τηλεδιασκέψεις, έχουν ήδη αναρτηθεί εδώ:

https://www.uth.gr/news/diexagogi-ex-apostaseos-mathimaton-meso-tis-platformas-ms-teams

Τα μαθήματα αυτά γίνονται τις ημέρες και ώρες που προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων.

Για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα αυτά πρέπει:

- Nα έχετε λογαριασμό (e-mail) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (https://it.uth.gr/services/account)

- Να έχετε κάνει εγγραφή στην εφαρμογή e-class του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εγγραφή στο μάθημα (https://eclass.uth.gr/).

 
Για επί πλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου με e-mail στη διεύθυνση : gtsonos@uth.gr

 

Ο Διδάσκων

Γεώργιος Τσώνος

 


 

ΚΕΡΑΙΕΣ (ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)

Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε κάποια εξ αποστάσεως επαναληπτικά μαθήματα της θεωρίας και του εργαστηριού καθώς και να κατεβάσετε το αναρτημένο εκπαιιδευτικό υλικό, ώστε να πάρετε μέρος στην προγραμματιζόμενη εμβόλιμη εξεταστική έχοντας προετοιμασθεί κατάλληλα θα πρέπει να κάνετε εγγραφή στο μάθημα ΚΕΡΑΙΕΣ στο e class του Πανεπιστημίου. Για την εγγραφή στο μάθημα του e class αρκεί να έχετε κωδικούς του Πανεπιστημίου. Οι κωδικοί για τα εξ αποστάσεως μαθήματα θα σας γνωστοποιηθούν σύντομα.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Έναρξη μαθημάτων με τηλεδιασκέψεις (MS-TEAMS)

Η έναρξη των τηλεδιασκέψεων για το εργαστηριακό μάθημα ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ θα γίνει την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 και ώρα 09:30 με χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Microsoft Teams. Αναλυτικές οδηγίες, που αφορούν την διεξαγωγή των μαθημάτων με τηλεδιασκέψεις, έχουν ήδη αναρτηθεί σε διάφορα sites Tμημάτων του Πανεπιστημίου, αλλά και στο κεντρικό site του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Παρακαλείστε επίσης να κάνετε εγγραφή στο eclass το συντομότερο, αν δεν έχετε κάνει εγγραφή ήδη. Η διανομή του εκπαιδευτικού υλικού θα γίνεται αποκλειστικά και μόνον μέσω eclass. Αναλυτικές οδηγίες για την διεξαγωγή του μαθήματος θα δοθούν κατά την διάρκεια της πρώτης τηλεδιάσκεψης.

Ο διδάσκων 

Αριστείδης Νίκας

 

 

ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ

Το εξ αποστάσεως υποχρεωτικό εργαστήριο του μαθήματος θα γίνει σε τρείς ομάδες τις ώρες 10-12 , 2-4 , 6-8.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όποια ομάδα επιθυμείτε αλλά να μήν είστε πάνω από 20 φοιτητές σε κάθε ομάδα.

Σήμερα στο μάθημα της θεωρίας που έγινε δήλωσαν 11 φοιτητές 10-12,  5 φοιτητές 2-4 και 1 φοιτητής 6-8.

Στο μάθημα θα ασχοληθούμε με την ΑΣΚΗΣΗ 8 (μέτρηση μήκους κύματος και ταχύτητας διάδοσης σε γραμμή) την οποία πρέπει να την βρείτε και να την αντιγράψετε στον υπολογιστή σας από ΕΓΓΡΑΦΑ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ/ΑΣΚΗΣΗ 8.

Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε σε άλλες ανακοινώσεις του μαθήματος ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ στην ιστοσελίδα του Τμήματος και στην ιστοσελίδα του μαθήματος στην εφαρμογή του eclass Πανεπιστημίου.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

ΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Αρχίζουν τα μαθήματα τηλεεκπαίδευσης για το μάθημα ΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΘΕΩΡΙΑ) ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ),

από Τετάρτη 13/5/2020 και σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Τμήματος.

Καλείσθε με τους κωδικούς των μαθημάτων αυτών που έχετε πάρει από την γραμματεία του Τμήματος να εισέρχεσθε στο MS-Teams για τη  παρακολούθηση της διδασκαλίας των μαθημάτων αυτών.

Στις εργαστηριακές ομάδες είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση σας αλλά θα προσέρχεσθε όπως όταν γινόταν κανονικά το Εργαστήριο και ο καθένας στην ομάδα του.

Η διάρκεια θα είναι 8:16-9:45 και 10:15-11:45.

 

Έναρξη 13/5/20 .

Ο διδάσκων

Β. Κώτσος

 

Ηλεκτρονικά Υψηλών Συχνοτήτων - Εργαστήριο
Από την τρέχουσα εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Πέμπτη 14/5/2020, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η διδασκαλία του εργαστηρίου «Ηλεκτρονικά Υψηλών Συχνοτήτων» (Γ' Εξαμήνου), με εξ αποστάσεως συνεδρίες στην πλατφόρμα MS-Teams του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 
Η παρακολούθηση των συνεδριών είναι υποχρεωτική για τους φοιτητές και φοιτήτριες με υποχρέωση παρακολούθησης, οι οποίοι είχαν εγγραφεί στα Τμήματα της Πέμπτης 10-12, 12-2, 2-4μμ. Θα τηρηθεί κατάσταση απουσιών. 
Για φοιτητές και φοιτήτριες χωρίς υποχρέωση παρακολούθησης, η συμμετοχή στις συνεδρίες είναι προαιρετική.
Tον κωδικό για την είσοδο στο μάθημα μέσω της πλατφόρμας MS-Teams καθώς και επιπλέον λεπτομέρειες σχετικές με το μάθημα (ωράρια, τρόπος διεξαγωγής, λογισμικά κλπ), θα βρείτε σε σχετική ανακοίνωση στη σελίδα του μαθήματος στο eclass του Παν. Θεσσαλίας (Μενού > Ανακοινώσεις). 
Γενικές οδηγίες για τη σύνδεση στο MSTeams του Παν. Θεσσαλίας θα βρείτε εδώ
Ο διδάσκων: Χρ. Σίμος, Επίκ. Καθηγητής
 
Εγγραφή στο e-class του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το Εργαστήριο Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (Ε)

Παρακαλούνται, όλοι οι φοιτητές οι οποίοι παρακολουθούν το Εργαστήριο Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (Ε) και θα συμμετάσχουν στη τελική εξέτασή του, να εγγραφούν στο μάθημα Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (Εργαστήριο) στο e-class του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κάθε εβδομάδα λαμβάνονται παρουσίες στο μάθημα του Εργαστηρίου με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Δρ.Παναγιώτης Βαρζάκας, Καθηγητής Α βαθμίδας.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦ. ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ-ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ

Αγαπητοί φοιτητές/-τριες,

Ελπίζω να είστε καλά με τις οικογένειες και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Να τηρείτε τις οδηγίες για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα της ζωής μας, όλοι υγιείς.

Όπως ήδη γνωρίζετε, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πρυτανείας θα προσφέρεται εξ΄ αποστάσεως και η διδασκαλία των εργαστηριακών μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2019-2020.

Για αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την εξ'  αποστάσεως διδασκαλία  του εργαστηρίου  ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ-ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)  επισκεφθείτε τη σελίδα του μαθήματος στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης του ΠΘ (https://eclass.uth.gr/).

 

Εκ μέρους των διδασκόντων του εργαστηρίου,

 

Δρ. Γ. Βελντές

Επικ. Καθηγητής

 

Ηλεκτρονικές & Ηλεκτρικές Μετρήσεις (Ε)_ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ_Ομάδες Τετάρτης και Πέμπτης

Η ανακοίνωση αφορά τα τμήματα του μαθήματος Ηλεκτρονικές & Ηλεκτρικές Μετρήσεις (Ε) της Τετάρτης 16:00-18:00 και της Πέμπτης 10:00-12:00.

Την ερχόμενη Τετάρτη 13-5-2020 στις 16:00-18:00 και την Πέμπτη 14-5-2020 στις 10:00-12:00 αρχίζουν τα μαθήματα εξ’ αποστάσεως για το μάθημα «Ηλεκτρονικές & Ηλεκτρικές Μετρήσεις» (Ε), με χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας MicrosoftTeams του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αναλυτικές οδηγίες, που αφορούν την διεξαγωγή των μαθημάτων με τηλεδιασκέψεις, έχουν ήδη αναρτηθεί εδώ:

https://www.uth.gr/news/diexagogi-ex-apostaseos-mathimaton-meso-tis-platformas-ms-teams

Τα μαθήματα αυτά θα γίνονται τις ημέρες και ώρες που προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων.

 Για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα αυτά πρέπει:

1. Να έχετε λογαριασμό (e-mail) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αν δεν έχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://it.uth.gr/services/account και ακολουθείστε τις οδηγίες για να αποκτήσετε όνομα χρήστη και προσωπικό κωδικό.

2. Να έχετε κάνει εγγραφή στην εφαρμογή e-class του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αν δεν έχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://eclass.uth.grκαι ακολουθείστε τις οδηγίες για Εγγραφή.

3. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://eclass.uth.gr/και στο παράθυρο που θα εμφανισθεί συμπληρώστε το όνομα χρήστη και τον προσωπικό σας κωδικό.

4. Επιλέξτε "Μαθήματα" και στην κατάσταση που θα εμφανισθεί επιλέξτε το μάθημα αυτό. Να κάνετε εγγραφή στην αντίστοιχη ομάδα του μαθήματος που θέλετε να παρακολουθήσετε σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.

5. Όταν βρεθείτε στην ιστοσελίδα του μαθήματος διαβάστε στις ανακοινώσεις την ανακοίνωση ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ_ Ηλεκτρονικές & Ηλεκτρικές Μετρήσεις (Ε) όπου θα βρείτε τον κωδικό καθώς και οδηγίες για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Για επί πλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου με e-mail στη διεύθυνση : gtsonos@uth.gr

 

Ο Διδάσκων

Γεώργιος Τσώνος

 


 

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΘΕΩΡΙΑ) και ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)

     Ενημερώνονται όλοι οι φοιτητές  ότι  η Θεωρία ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (Θ)    και  το Εργαστήριο ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (Ε) συνεχίζονται κανονικά μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Οι φοιτητές πρέπει να γραφτούν στο e-class στο μάθημα της Θεωρίας ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ και για το Εργαστήριο (για τα Τμήματα της Πέμπτης 10 πμ-12 μ και 12μ -2 μ.μ.) στο μάθημα ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (Εργαστήριο).

 

Ο διδάσκων,

Δρ.Βαρζάκας Παναγιώτης, Καθηγητής.

Εργαστήριο «Ηλεκτρονικές & Ηλεκτρικές Μετρήσεις», ομάδες Δευτέρας

 

Την ερχόμενη Δευτέρα 11-5-2020 θα ξεκινήσει και θα συνεχιστεί η διδασκαλία του εργαστηριακού μαθήματος «Ηλεκτρονικές & Ηλεκτρικές Μετρήσεις» εξ αποστάσεως για τις ομάδες της Δευτέρας  σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα (Δευτέρα 14-16 μμ και 16-18 μμ).

 

Η διδασκαλία θα πραγματοποιείται μέσα από την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης MS-TEAMS, η οποία παρέχεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή λογαριασμού (e-mail) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Επίσης, η εγγραφή στο e-class του μαθήματος πρέπει να γίνει άμεσα από τους φοιτητές.

 

Ο διδάσκων

 

Χρήστος Τσώνος

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)

Η διδασκαλία του Εργαστηρίου του μαθήματος,  από Δευτέρα 11/5/2020 και στο εξής θα γίνεται εξ αποστάσεως και στην ώρα που προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα ( Δευτέρα 12-2 μμ). Θα συμμετέχουν σε αυτό οι φοιτητές που έχουν ήδη συμμετάσχει στα προηγούμενα μαθήματα.

Το μάθημα θα γίνεται μέσα από την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης MS-TEAMS, η οποία παρέχεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι κατοχή λογαριασμού (e-mail) του Πανεπιστημίου.

Επίσης, η εγγραφή στο e-class του μαθήματος είναι απαραίτητη.

Οι φοιτητές: Δ.Κ. (6249), Μ.Γ. (6317), Μ.Α. (6313), Ρ.Χ. (6503), Τ.Α. (6447)  καλούνται να επικοινωνήσουν με τον διδάσκοντα (tsitsipis@uth.gr).

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

 

ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Με τα νέα δεδομένα, από την ερχόμενη εβδομάδα 10/05/2020 γίνεται υποχρεωτική η παρακολούθηση των εξ αποστάσεως εργαστηριακών μαθημάτων και θα λαμβάνονται παρουσίες για όσους το έχετε δηλώσει για πρώτη φορά. Συνιστάται να τα παρακολουθείτε και όσοι  έχετε δηλώσει το μάθημα (εργαστήριο) χωρίς παρακολούθηση (το είχατε δηλώσει στο παρελθόν, το είχατε παρακολουθήσει και είχατε αποτύχει στις εξετάσεις).

Αν και η παρακολούθηση των εξ αποστάσεως μαθημάτων της θεωρίας καθώς και του ενισχυτικού φροντιστηρίου που γίνεται δεν είναι υποχρεωτική, συνιστάται η παρακολούθησή τους για την πληρέστερη κατανόηση του μαθήματος (θεωρητικού και εργαστηριακού) και επομένως την επιτυχή αντιμετώπιση των θεμάτων των τελικών εξετάσεων.

Πολλοί φοιτητές, αν και έχετε δηλώσει το μάθημα στο φοιτητολόγιο, δεν έχετε κάνει εγγραφή στο eclass του Πανεπιστημίου και δεν είστε εγγεγραμμένοι για να πατρακολουθείτε τα εξ αποστάσεως μαθήματα.

Προκειμένου να είστε σε θέση να παρακολουθείτε τα εξ αποστάσεως μαθήματα, και να λάβετε μέρος στο τέλος των εξ αποστάσεως μαθημάτων στις εξ αποστάσεως προγραμματιζόμενες εξετάσεις θα πρέπει:

1. Να έχετε λογαριασμό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
      Αν δεν έχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://it.uth.gr/services/account
      και ακολουθείστε τις οδηγίες για να αποκτήσετε όνομα χρήστη και προσωπικό κωδικό.

2. Να έχετε κάνει εγγραφή στην εφαρμογή του eclassτου Πανεπιστημίου

       Αν δεν έχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  https://eclass.uth.gr/

        και ακολουθείστε τις οδηγίες για Εγγραφή.

3. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://eclass.uth.gr/

       και στο παράθυρο που θα εμφανισθεί συμπληρώστε το όνομα χρήστη και τον προσωπικό κωδικό.

 4. Επιλέξτε Μαθήματα και στην κατάσταση που θα εμφανισθεί επιλέξτε το μάθημα ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ.

 5.  Όταν βρεθείτε στην ιστοσελίδα του μαθήματος διαβάστε στις ανακοινώσεις την ανακοίνωση ΚΩΔΙΚΟΙ ΓΙΑ  ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ   περισσότερα ……

        όπου  θα  βρείτε τον κωδικό και οδηγίες για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

         Το εργαλείο που χρησιμοποιείται είναι το TEAMS. Ακολουθείστε τις οδηγίες που υπάρχουν στην ιστοθέση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας        https://www.uth.gr/news/ekpaideysi-ex-apostaseos-odigies-hrisis-toy-ms-t... για να το εγκαταστήσετε.

6. Στα Έγγραφα του μαθήματος υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό το οποίο μπορείτε να το αντιγράψετε.

7. Για επι πλέον πληροφορίες επικοινωνείστε μαζί μου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση akontogeorgos@uth.gr .

O διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

Καθηγητής.

Διδασκαλία εξ αποστάσεως των μαθημάτων Βιομηχανικοί Αυτοματισμοί – Σήματα, Συστήματα & Ψηφ. Επεξεργασία Σημάτων (θ) – Ηλεκτρονικές & Ηλεκτρικές Μετρήσεις (θ)

Η διδασκαλία εξ’ αποστάσεως (με χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας MicrosoftTeams)  των μαθημάτων:

 • ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ (κωδικός μαθήματος: vpfm0we),
 • ΣΗΜΑΤΑ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΨΗΦ. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΤΩΝ-Θ (κωδικός μαθήματος:8izojgn),
 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ-Θ (κωδικός μαθήματος: 62uw6uk),

θα γίνεται από την Δευτέρα 11-05-2020 σύμφωνα με τις ημέρες και ώρες του ωρολογίου προγράμματος μαθημάτων.

 

Λαμία 05-05-2020

 

Ο ΔΙΔΑΣΚΩΝ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. (Εργαστήριο): Έναρξη μαθημάτων με τηλεδιασκέψεις

Αγαπητοί συνάδελφοι φοιτητές,

Εύχομαι και ελπίζω ότι είστε όλοι καλά, εσείς οι οικογένειες σας και όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ας ευχόμαστε όλοι να τελειώσει αυτή η “λαίλαπα” το συντομότερο και να επιστρέψουμε όλοι υγιείς στην καθημερινότητα μας. Όπως μάλλον γνωρίζετε ήδη, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα (περισσότερα) μαθήματα του εαρινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού  έτους 2019-2020 θα διδαχτούν με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Το μάθημα “Σήματα Συστήματα και Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων - Εργαστήριο” θα διδαχτεί με την μέθοδο της “σύγχρονης τηλεκπαίδευσης” και με χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας MicrosoftTeams. Αναλυτικές οδηγίες, που αφορούν την διεξαγωγή των μαθημάτων με τηλεδιασκέψεις, έχουν ήδη αναρτηθεί σε διάφορα sites Tμημάτων του Πανεπιστημίου, αλλά και στο κεντρικό site του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οπότε δεν χρειάζεται να τις επαναλάβουμε και πάλι εδώ.

Όμως, για να παρακολουθήσετε τις τηλεδιασκέψεις του μαθήματος “Σήματα Συστήματα και Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων - Εργαστήριο”, θα πρέπει να κάνετε υποχρεωτικά εγγραφή στο eclass το συντομότερο, αν δεν έχετε κάνει εγγραφή ήδη. Η διανομή του εκπαιδευτικού υλικού και η παράδοση των εργασιών θα γίνει αποκλειστικά και μόνον μέσω eclass. Επίσης ΟΛΕΣ οι οδηγίες για την διεξαγωγή των τηλεδιασκέψεων θα δίνονται αποκλειστικά και ΜΟΝΟ μέσω ανακοινώσεων στο eclass και με αποστολή στα ιδρυματικά σας emails που είναι της μορφής username@uth.gr. Υπενθυμίζεται ότι πλέον μόνο αυτό το ιδρυματικό email είναι αποδεκτό.

Επίσης είναι παραπάνω από καλοδεχούμενοι να συμμετάσχουν και ΟΛΟΙ όσοι οφείλουν το μάθημα και είναι σε καθεστώς “Χωρίς Παρακολούθηση”. Είναι δε ίσως μοναδική ευκαιρία να μπορέσουν να παρακολουθήσουν και πάλι το μάθημα που ενδεχομένως παρακολούθησαν για τελευταία φορά αρκετό καιρό πριν. Φυσικά η συμμετοχή μέσω eclass είναι απαραίτητη και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

Το πρώτο μάθημα με τηλεδιάσκεψη έχει οριστεί και θα γίνει αυτήν  την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 και ώρες 10:00-14:00, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Διδάσκων

Ώρα

Ομάδα

Ν. Πετρόπουλος

10:00-11:00

Ομάδα Δευτέρας

Ν. Πετρόπουλος

11:00-12:00

Ομάδα Τετάρτης

Ν. Πετρόπουλος

12:00-13:00

Ομάδα Πέμπτης

Ν. Πετρόπουλος

13:00-14:00

Ομάδα Παρασκευής

Αν υπάρχουν απορίες μπορείτε να στείλετε email με τα ερωτήματά σας στον διδάσκοντα: npetropoulos@uth.gr

Καλή συνέχεια, επιτυχία  και καλή δύναμη σε όλους μας. Θα τα καταφέρουμε!!!!!

Νικόλαος Πετρόπουλος 

Συστήματα Ήχου & Εικόνας (ΕΠ108) - Μαθήματα εξ' αποστάσεως

Οι  εξ'αποστάσεως διαλέξεις για το μάθημα επιλογής Συστήματα Ήχου & Εικόνας θα γίνονται κάθε Πέμπτη 8.30-10πμ στην πλατφόρμα MS-Teams του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Tον κωδικό για την είσοδο στο μάθημα θα τον βρείτε σε σχετική ανακοίνωνση στη σελίδα του μαθήματος στο eclass του ΠΘ. 

Ο διδάσκων: Χρ. Σίμος, Επίκουρος Καθηγητής. 

Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (Θεωρία) και Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (Εργαστήριο)

Σας ενημερώνουμε ότι όσοι φοιτητές θέλουν να παρακολουθήσουν το μάθημα ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΘΕΩΡΙΑ) με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, θα πρέπει να κάνουν εγγραφή στο αντίστοιχο μάθημα στο e-class του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Επίσης, το Εργαστήριο ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ) ΜΟΝΟ για το Τμήμα του κ. Αναγνώστου Μάριου, θα ξεκινήσει με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τη Δευτέρα 30/03/2020. Απαιτείται εγγραφή του φοιτητή στο αντίστοιχο μάθημα, στο e-class του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Οι διδάσκοντες,

Δρ.Βαρζάκας Παναγιώτης

Δρ.Αναγνώστου Μάριος

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ (ΘΕΩΡΙΑ) - ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Αρχίζουν τα μαθήματα εξ’ αποστάσεως για το μάθημα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ (ΘΕΩΡΙΑ).

Τα μαθήματα αυτά θα γίνονται τις ημέρες και ώρες που προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων. Κατ’ εξαίρεση μπορεί να γίνουν και επί πλέον μαθήματα, αν αυτό δεν προκαλεί κωλύματα στους παρακολουθούντες φοιτητές.

Τα μαθήματα εξ’ αποστάσεως θα διαρκέσουν, όσο θα υφίστανται οι περιοριστικές συνθήκες και μέχρι νεώτερης ανακοίνωσης.

 Για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα αυτά πρέπει:

 1. Να έχετε λογαριασμό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αν δεν έχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://it.uth.gr/services/account και ακολουθείστε τις οδηγίες για να αποκτήσετε όνομα χρήστη και προσωπικό κωδικό.

 2. Να έχετε κάνει εγγραφή στην εφαρμογή e-class του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  Αν δεν έχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://eclass.uth.gr/ και ακολουθείστε τις οδηγίες για Εγγραφή.

 3. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://eclass.uth.gr/ και στο παράθυρο που θα εμφανισθεί συμπληρώστε το όνομα χρήστη και τον προσωπικό σας κωδικό.

 4. Επιλέξτε "Μαθήματα" και στην κατάσταση που θα εμφανισθεί επιλέξτε το μάθημα αυτό.

 5. Όταν βρεθείτε στην ιστοσελίδα του μαθήματος διαβάστε στις ανακοινώσεις την ανακοίνωση ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ όπου θα βρείτε τον κωδικό καθώς και οδηγίες για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

 Για επί πλέον πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου με e-mail στη διεύθυνση tsitsipis@uth.gr.

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

Προγραμματισμός ΙΙ - Εφαρμογές Προγραμματισμού: Τηλεκπαίδευση
Τα μαθήματα:
 • Προγραμματισμός ΙΙ Θεωρία
 • Προγραμματισμός ΙΙ Εργαστήριο
 • Εφαρμογές Προγραμματισμού για Ηλεκτρονικούς
θα διδάσκονται από την Τρίτη 24/3/2020  μέσω της πλατφόρμας MS-TEAMS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 
Τα μαθήματα θα διδάσκονται τις ώρες που προβλέπονται από το ωρολόγιο πρόγραμμα και η παρακολούθηση του εργαστηρίου είναι υποχρεωτική (με παρουσίες).
 
Για να ετοιμάσετε την συσκευή (pc, tablet, mobile phone) από την οποία θα παρακολουθήσετε το μάθημα, πρέπει να έχετε ήδη λογαριασμό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και να ακολουθήσετε τις οδηγίες:
Για τυχόν προβλήματα που θα συναντήσετε μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο teledu@uth.gr
 
Τον κωδικό για την πρόσβαση στο μάθημα μπορείτε να τον βρείτε στο eclass του μαθήματος (eclass.uth.gr). Ενναλακτικά, για να σας αποσταλεί ο κωδικός για την πρόσβαση σε κάποιο από τα μαθήματα πρέπει να στείλετε email στην διεύθυνση  eln.teilam@gmail.com με θέμα: Κωδικός για μαθήματα Προγραμματισμού.

Το email πρέπει να περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον αριθμό μητρώου σας και τα μαθήματα που θέλετε να παρακολουθήσετε.

ΨΗΦΙΑΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ -- ΕΞ' ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Από την Δευτέρα 23/03/2020 μέχρι και την Πσρασκευή 10/04/2020 (με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) θα γίνεται μάθημα εξ αποστάσεως

με εργαλεία σύγχρονης τηλεκπαίδευσης για το μάθημα "ΨΗΦΙΑΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ"

καθε ΤΕΤΑΡΤΗ 12-14 με έναρξη την ΤΕΤΑΡΤΗ 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ώρα 12-14.

 

Για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα αυτά πρέπει:

 

1. Να έχετε λογαριασμό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

    Αν δεν έχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://it.uth.gr/services/account και ακολουθείστε τις οδηγίες για να αποκτήσετε όνομα χρήστη και προσωπικό κωδικό.

 

2. Να έχετε κάνει εγγραφή στην εφαρμογή του eclassτου Πανεπιστημίου

    Αν δεν έχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://eclass.uth.gr/ και ακολουθείστε τις οδηγίες για Εγγραφή.

 

3. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://eclass.uth.gr/ και στο παράθυρο που θα εμφανισθεί συμπληρώστε το όνομα χρήστη και τον προσωπικό κωδικό.

 

4. Επιλέξτε Μαθήματα και στην κατάσταση που θα εμφανισθεί επιλέξτε το μάθημα 

 

5. Όταν βρεθείτε στην ιστοσελίδα του μαθήματος διαβάστε στις ανακοινώσεις την ανακοίνωση ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

   όπου θα βρείτε τον κωδικό και οδηγίες για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

 

Για επι πλέον πληροφορίες επικοινωνείστε μαζί μου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση kanapitsas@uth.gr.

ΕΦ. ΗΛΕΚΤΡ/ΣΜΟΣ-ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ_ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγαπητοί φοιτητές,

Ελπίζω να είστε καλά με τις οικογένειες και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Να τηρείτε τις οδηγίες για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα της ζωής μας, όλοι υγιείς.

Όπως ήδη γνωρίζετε, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πρυτανείας θα προσφέρεται εξ αποστάσεως η διδασκαλία των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου ακαδ. έτους 2019-2020.

Για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ-ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ (θεωρία και εργαστήριο) πρέπει::

1. Να έχετε λογαριασμό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Αν δεν έχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://it.uth.gr/services/account

και ακολουθείστε τις οδηγίες για να αποκτήσετε όνομα χρήστη και προσωπικό κωδικό.

2. Να έχετε κάνει εγγραφή στην εφαρμογή του eclass του Πανεπιστημίου

Αν δεν έχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://eclass.uth.gr/

και ακολουθείστε τις οδηγίες για Εγγραφή.

3. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδαhttps://eclass.uth.gr/

και στο παράθυρο που θα εμφανισθεί συμπληρώστε το όνομα χρήστη και τον προσωπικό κωδικό.

α. Επιλέξτε Μαθήματα και στην κατάσταση που θα εμφανισθεί επιλέξτε το μάθημα ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ-ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ (ΘΕΩΡΙΑ) ή ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ-ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ), αντίστοιχα.

β. Οι φοιτητές του εργαστηρίου της Τρίτης (3-5) και ΜΟΝΟ μετά την εγγραφή τους στο μάθημα ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ-ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ) χρειάζεται να εγγραφούν στην ομάδα ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΤΗΣ (3-5).

γ. Όταν βρεθείτε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του μαθήματος, διαβάστε στις ανακοινώσεις την ανακοίνωση ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ, όπου θα βρείτε τον κωδικό και οδηγίες για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους συνανθρώπους σας.

Ο διδάσκων,

Δρ. Γ. Βελντές

ΥΛΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ & ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ - ΕΞ' ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Από την Δευτέρα 23/03/2020 μέχρι και την Πσρασκευή 10/04/2020 (με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) θα γίνεται μάθημα εξ αποστάσεως

με εργαλεία σύγχρονης τηλεκπαίδευσης για το μάθημα "ΥΛΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ και ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ"

καθε ΠΕΜΠΤΗ 10-12 με έναρξη την ΠΕΜΠΤΗ 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ώρα 10-12.

(διότι την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ ώρα 10 ο διδάσκων θα συμμετάσχει σε Συνέλευση Τμήματος)

 

Για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα αυτά πρέπει:

 

1. Να έχετε λογαριασμό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

    Αν δεν έχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://it.uth.gr/services/account και ακολουθείστε τις οδηγίες για να αποκτήσετε όνομα χρήστη και προσωπικό κωδικό.

 

2. Να έχετε κάνει εγγραφή στην εφαρμογή του eclassτου Πανεπιστημίου

    Αν δεν έχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://eclass.uth.gr/ και ακολουθείστε τις οδηγίες για Εγγραφή.

 

3. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://eclass.uth.gr/ και στο παράθυρο που θα εμφανισθεί συμπληρώστε το όνομα χρήστη και τον προσωπικό κωδικό.

 

4. Επιλέξτε Μαθήματα και στην κατάσταση που θα εμφανισθεί επιλέξτε το μάθημα 

 

5. Όταν βρεθείτε στην ιστοσελίδα του μαθήματος διαβάστε στις ανακοινώσεις την ανακοίνωση ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

   όπου θα βρείτε τον κωδικό και οδηγίες για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

 

Για επι πλέον πληροφορίες επικοινωνείστε μαζί μου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση kanapitsas@uth.gr.


 

ΝΑΝΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ - ΕΞ΄ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Από την Δευτέρα 23/03/2020 μέχρι και την Παρασκευή 10/04/2020 (με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) θα γίνεται μάθημα εξ αποστάσεως

με εργαλεία σύγχρονης τηλεκπαίδευσης για το μάθημα "ΝΑΝΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ"

καθε ΤΕΤΑΡΤΗ 10-12 με έναρξη την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ώρα 10-12.

 

Για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα αυτά πρέπει:

 

1. Να έχετε λογαριασμό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

    Αν δεν έχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://it.uth.gr/services/account και ακολουθείστε τις οδηγίες για να αποκτήσετε όνομα χρήστη και προσωπικό κωδικό.

 

2. Να έχετε κάνει εγγραφή στην εφαρμογή του eclassτου Πανεπιστημίου

    Αν δεν έχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://eclass.uth.gr/ και ακολουθείστε τις οδηγίες για Εγγραφή.

 

3. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://eclass.uth.gr/ και στο παράθυρο που θα εμφανισθεί συμπληρώστε το όνομα χρήστη και τον προσωπικό κωδικό.

 

4. Επιλέξτε Μαθήματα και στην κατάσταση που θα εμφανισθεί επιλέξτε το μάθημα 

 

5. Όταν βρεθείτε στην ιστοσελίδα του μαθήματος διαβάστε στις ανακοινώσεις την ανακοίνωση ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

   όπου θα βρείτε τον κωδικό και οδηγίες για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

 

Για επι πλέον πληροφορίες επικοινωνείστε μαζί μου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση kanapitsas@uth.gr.

 

ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Από την Δευτέρα 23/03/2020 μέχρι και την Δευτέρα 06/04/2020 (με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) θα γίνεται μάθημα εξ αποστάσεως με εργαλεία σύγχρονης τηλεκπαίδευσης για τη θεωρία Μαθήματος Γραμμές Μετάδοσης  ώρα 12:00-14:00 και για το φροντιστήριο και ώρα 16:00-18:00.

Για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα αυτά πρέπει:

1. Να έχετε λογαριασμό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
      Αν δεν έχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://it.uth.gr/services/account  
και ακολουθείστε τις οδηγίες για να αποκτήσετε όνομα χρήστη και προσωπικό κωδικό.

2. Να έχετε κάνει εγγραφή στην εφαρμογή του eclassτου Πανεπιστημίου

       Αν δεν έχετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  https://eclass.uth.gr/

και ακολουθείστε τις οδηγίες για Εγγραφή.

3. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://eclass.uth.gr/

και στο παράθυρο που θα εμφανισθεί συμπληρώστε το όνομα χρήστη και τον προσωπικό κωδικό.

3      4. Επιλέξτε Μαθήματα και στην κατάσταση που θα εμφανισθεί επιλέξτε το μάθημα ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ.

      5.  Όταν βρεθείτε στην ιστοσελίδα του μαθήματος διαβάστε στις ανακοινώσεις την ανακοίνωση ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ    περισσότερα ……όπου θα     βρείτε τον κωδικό και οδηγίες για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

      6. Στα Έγγραφα του μαθήματος υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό το οποίο μπορείτε να το αντιγράψετε.

    Για επι πλέον πληροφορίες επικοινωνείστε μαζί μου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση akontogeorgos@uth.gr .

        ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

         ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

         ΩΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

         ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ.

        

         Ο διδάσκων

         Αθανάσιος Κοντογεώργος

 

 

 

ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,

οι ημέρες που περνάμε δεν είναι ημέρες διακοπών

είναι ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ όσο χρειασθεί

αλλά ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ.

Είναι ευκαιρία να οργανώσουμε τα όσα δεν προλαβαίναμε προηγουμένως.

Κατεβάστε από το eclass του teiste τα αρχεία που υπάρχουν για το μάθημα.

Διαβάστε τη θεωρία και προσπαθείστε  να λύσετε τις ασκήσεις που υπάρχουν.

Όταν λέμε λύνουμε τις ασκήσεις σημαίνει ότι πρώτα τις διαβάζουμε (εκφώνηση και λύση για να πάρουμε μια ιδέα), και στη συνέχεια  κάνουμε τα σχήματα , γράφουμε τις εξισώσεις και κάνουμε τις πράξεις (με επιστημονική αριθμομηχανή ή το κινητό που διαθέτει επιστημονική αριθμομηχανή) και επιβεβαιώνουμε το αποτέλεσμα σε ένα φύλλο χαρτί.

Προσπαθείστε, για την αριθμομηχανή που έχετε,  να βρείτε  τα τεχνικά εγχειρίδια (από τότε που την αγοράσατε ή στο διαδίκτυο) και να μάθετε τον χειρισμό της.

Κατεβάστε το λογισμικό που είναι αναρτημένο και προσπαθείστε να το τρέξετε.

Σε οποιαδήπτε περίπτωση χρειστείτε βοήθεια μπορείτε να μου στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση akontogeorgos@uth.gr

ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος


 

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. (Εργαστήριο): Εργαστηριακά Μαθήματα: Δευτέρα 09/03/2020 - Παρασκευή 13/03/2020

Η έναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων, στις ομάδες και με τους διδάσκοντες όπως περιγράφονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα, έχει καθυστερήσει και ίσως τελικά τα μαθήματα θα αρχίσουν κανονικά μάλλον την ερχομένη  εβδομάδα, από  την Δευτέρα 15 Μαρτίου. ΟΜΩΣ, για να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση καθώς και πρόοδος σχετικά με το μάθημα, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, παρακαλείστε να προσέλθετε ΟΛΟΙ στα μαθήματα την τρέχουσα εβδομάδα,  Δευτέρα 09/03/2020 - Παρασκευή 13/03/2020, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τετάρτη 11 Μαρτίου ώρες 14:00 - 16:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Δευτέρας

Τετάρτη 11 Μαρτίου ώρες 16:00 - 18:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Τετάρτης

Παρασκευή 13 Μαρτίου ώρες 10:00 - 12:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Πέμπτης

Παρασκευή 13 Μαρτίου ώρες 12:00 - 14:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Παρασκευής

Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να παρακολουθήσετε αυτά τα εισαγωγικά μαθήματα ΟΛΟΙ. Στα εναρκτήρια μαθήματα, που έχουν γίνει ήδη, έχει αρχίσει και θα συνεχιστεί η αναλυτική συζήτηση σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων για όλα τα τμήματα. Αν κάποιος αδυνατεί να προσέλθει με την ομάδα του, παρακαλείται να παρακολουθήσει το μάθημα με όποια από τις 4 παραπάνω ομάδες θα είναι δυνατόν.  Θα συζητηθεί επίσης και η ανακατανομή στις ομάδες, και θα γίνει προσπάθεια να οριστικοποιηθεί η ανακατανομή έτσι ώστε τελικά να έχουν όλες οι ομάδες περίπου τον ίδιο αριθμό φοιτητών. Καλούνται επίσης να παρακολουθήσουν αυτά τα εισαγωγικά μαθήματα και όσοι οφείλουν το μάθημα "Χωρίς Παρακολούθηση". Επειδή αυτά τα εισαγωγικά μαθήματα είναι πολύ σημαντικά, θα τηρηθεί παρουσιολόγιο.

Εκ μέρους των διδασκόντων 

      Νικόλαος Πετρόπουλος     

ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ-ΣΗΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΨΕΣ (Θ), ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ (Θ), ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ(Θ).

Λόγω έκτακτου κωλύματος του διδάσκοντα δεν θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 09/03/2020 και την Τρίτη  10/03/2020 η διδασκαλία των μαθημάτων:

1. ΣΗΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΨΕΣ (Θ).

2. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ (Θ).

3.  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ(Θ).

 

Η αναπλήρωσή των μαθημάτων θα γίνει μετά από συνεννόηση με τους σπουδαστές.

 

Ο διδάσκων

 

Κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ (κατανομή ασκήσεων)

Στο επισυναπτόμενο αρχείο υπάρχει η κατανομή των εργαστηριακών ασκήσεων που θα κάνει κάθε ομάδα.

Για την κατανόηση και επιτυχή εκτέλεση κάθε εργασίας απαιτείται προηγούμενη μελέτη του θεωρητικού και πρακτικού μέρους της εργασίας. Απορίες και ερωτήσεις θα απαντώνται κάθε Δευτέρα 4-6 που γίνεται το φροντιστήριο του μαθήματος.

Οι ασκήσεις είναι αναρτημένες στο e_class του ΤΕΙΣΤΕ από όπου μπορείτε να τις αντιγράψετε αρκεί να έχετε τους κωδικούς σας.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

ΝΑΝΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το μάθημα διδάσκεται ΤΕΤΑΡΤΗ 10-12 αιθ. 11.

Εξεταστέα υλη απο σύγγραμμα ΕΥΔΟΞΟΣ: "ΑΡΧΕΣ ΝΑΝΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ"

(σελ. 1-27, 29-53, 56-59, 66-70, 82-84, 98-100, 110-113, 123-158,170-177)

 

ο διδάσκων,

ΑΚ

 

ΥΛΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ & ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΥΛΗ

1. Παρακαλώ, εγγραφείτε στο eclass uth στο Τμήμα "ΕΑΡΙΝΟ 2019-20 ΚΑΝΑΠΙΤΣΑΣ" ώστε να λαμβάνετε ενημέρωση για το μάθημα.

2.Εξεταστέα ύλη απο σύγγραμμα ΕΥΔΟΞΟΣ : S.O.Kasap "ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ, ΑΡΧΕΣ, ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ" 4η έκδοση : 

   ΚΕΦ. 1 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1.1, 1.7, 1.14

   ΚΕΦ. 2 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2.2, 2.3, 2.5, 2.8, 2.9, 2.21

   ΚΕΦ. 3 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3.3, 3.2, 3.3, 3.9, 3.10, 3.11 

Ο διδάσκων

ΑΚ

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. (Εργαστήριο): Εργαστηριακά Μαθήματα: Δευτέρα 2/3/2020 - Παρασκευή 6/3/2020

Τα εργαστηριακά μαθήματα, στις ομάδες και με τους διδάσκοντες όπως περιγράφονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα, θα αρχίσουν κανονικά μάλλον την ερχομένη  εβδομάδα, την Δευτέρα 9 Μαρτίου. ΟΜΩΣ, για να υπάρξει αναλυτική και ταυτόχρονη ενημέρωση σε όλες τις ομάδες, παρακαλείστε να προσέλθετε ΟΛΟΙ στα μαθήματα την τρέχουσα εβδομάδα,  Δευτέρα 2/3/2020 - Παρασκευή 6/3/2020, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τετάρτη 4 Μαρτίου ώρες 14:00 - 16:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Δευτέρας

Τετάρτη 4 Μαρτίου ώρες 16:00 - 18:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Τετάρτης

Παρασκευή 6 Μαρτίου ώρες 10:00 - 12:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Πέμπτης

Παρασκευή 6 Μαρτίου ώρες 12:00 - 14:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Παρασκευής

Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να παρακολουθήσετε αυτά τα εισαγωγικά μαθήματα ΟΛΟΙ. Θα συζητηθεί πολύ αναλυτικά ο τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων για όλα τα τμήματα. Αν κάποιος αδυνατεί να προσέλθει με την ομάδα του, παρακαλείται να παρακολουθήσει το μάθημα με όποια από τις 4 παραπάνω ομάδες θα είναι δυνατόν.  Θα συζητηθεί επίσης και η ανακατανομή στις ομάδες, έτσι ώστε να έχουν όλες οι ομάδες περίπου τον ίδιο αριθμό φοιτητών. Καλούνται επίσης να παρακολουθήσουν αυτά τα εισαγωγικά μαθήματα και όσοι οφείλουν το μάθημα "Χωρίς Παρακολούθηση". Επειδή αυτά τα εισαγωγικά μαθήματα είναι πολύ σημαντικά, θα τηρηθεί παρουσιολόγιο.

Εκ μέρους των διδασκόντων 

      Νικόλαος Πετρόπουλος     

Ηλεκτρονικά Υψηλών Συχνοτήτων: Εργαστηριακά τμήματα

Δημιουργήθηκαν στο eclass τα εργαστηριακά τμήματα για το τρέχον εξάμηνο με βάση την προτίμηση που είχατε δηλώσει. 

 • Στα τμήματα έχουν συμπεριληφθεί μόνο φοιτητές και φοιτήτριες με υποχρέωση παρακολούθησης. 
 • Κάποιοι αριθμοί μητρώου δεν αναγνωρίστηκαν από το eclass. Όσοι(-ες) φοιτητές(-ριες) είχαν δηλώσει προτίμηση αλλά δεν βλέπουν το όνομά τους στα τμήματα καθώς και όσοι είναι χωρίς παρακολούθηση και θέλουν να έχουν πρόσβαση στα έγγραφα και το υπόλοιπο υλικό του μαθήματος, να στείλουν αίτηση εγγραφής στον  διδάσκοντα μέσω του eclass. 
 • Την Πέμπτη 27.2.2020, ώρα 10μμ στην αιθ. 6 θα διδαχθεί το θεωρητικό μέρος του εργαστηρίου σε μία κοινή συνεδρία με υποχρεωτική παρουσία για όλα τα τμήματα και συνιστώμενη και για τους φοιτητες (-ριες) χωρίς παρακολούθηση. Υποχρεωτικά να έχετε μαζί σας 2-3 σελίδες ημιλογαριθμικό χαρτί, μολύβι, χάρακα, γόμα και επιστημονικό υπολογιστή τσέπης (ή smamrtphone με αντίστοιχη εφαρμογή). 

Ο διδάσκων Χρ. Σιμος, Επίκ. Καθηγητής

Μάθημα Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (Θεωρία) Τετάρτης 26/02/2020

Το μάθημα Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (Θεωρία) της Τετάρτης 26/02/2020, 12-2 μ.μ.,  Αίθουσα 11, θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ για τη Τετάρτη 26/02/2020, τη Τρίτη 3/03/2020 στις 8-10 π.μ. στην Αίθουσα 11.

 

Το μάθημα Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (Θεωρία) της Πέμπτης 27/02/2020, όπως και το Εργαστήριο Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (Εργαστήριο), θα πραγματοποιηθούν κανονικά και σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.

       

          Ο διδάσκων,

 

Δρ. Βαρζάκας Παναγιώτης, Μέλος ΔΕΠ, Καθηγητής Α/ βαθμίδας, Γενικό Τμήμα Λαμίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ "ΕΦ.ΗΜ-ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ"-ΤΜ. ΤΡΙΤΗΣ 15:00-17:00

Το μάθημα στο Εργαστηριακό  Τμήμα της Τρίτης, 15:00-17:00 (διδάσκων Γ. Βελντές) για το μάθημα "Εφαρμοσμένος Η/Μ-Μικροκύματα θα γίνει κανονικά την ερχόμενη Τρίτη 25/2/2020 στο ΥΚ2.

Ο διδάσκων

Γ. Βελντές

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. (Εργαστήριο): Εγγραφές στο eclass.uth.gr - Έναρξη μαθημάτων
Καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Προγράμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών που θα παρακολουθήσουν  το εργαστηριακό μάθημα "Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. - Εργαστήριο" κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο, να δηλώσουν το συντομότερο, αν δεν έχουν δηλώσει ήδη, εργαστηριακή ομάδα στην πλατφόρμα eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο μάθημα: 

"Σήματα Συστήματα και Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων (E) (SE_ELN_U152)".

Η πλατφόρμα eclass βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://eclass.uth.gr/ Αφού προηγουμένως κάνετε, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, εγγραφή στο eclass, στην συνέχεια επιλέγετε διαδοχικά: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας --> Συμβούλιο Ένταξης (προγράμματα σπουδών Τμημάτων πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) --> Πρόγραμμα σπουδών Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Λαμία)όπου και επιλέγετε το παραπάνω μάθημα.  Όσοι έχουν δηλώσει ήδη το μάθημα στο eclass, παρακαλούνται να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους και να επιλέξουν ομάδα παρακολούθησης.

 

Στο ωρολόγιο πρόγραμμα υπάρχουν 4  διαθέσιμα τμήματα που μπορούν να δηλώσουν οι φοιτητές και φοιτήτριες που είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το μάθημα κανονικά, δηλαδή όσοι/όσες δηλώνουν το εργαστήριο για πρώτη φορά ή το έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν, χωρίς όμως να έχουν συμμετάσχει σε τελική εξέταση. Υπενθυμίζεται ότι η πρακτική εξάσκηση στο εργαστήριο είναι 4ωρη, ενώ οι 4 ομάδες παρακολούθησης  και οι αντίστοιχοι διδάσκοντες φαίνονται παρακάτω:

 

Διδάσκων Λ. Καλαμωτούσης :   Ομάδα 1:    Δευτέρα 16 - 20    και  Ομάδα 3:    Πέμπτη 16 - 20       

Διδάσκων Ν. Πετρόπουλος:       Ομάδα 2:   Τετάρτη 14 - 18    και  Ομάδα 4:   Παρασκευή 10 - 14

 

Το τμήμα "Χωρίς Παρακολούθηση" που υπάρχει στο eclass καλούνται να το δηλώσουν οι φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν παρακολουθήσει το εργαστήριο σε κάποιο παλαιότερο εξάμηνο και έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις τουλάχιστον μία φορά. Η δήλωση είναι απαραίτητη για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ύλη  του μαθήματος κατά την διάρκεια του εξαμήνου αλλά και για να  γνωρίζει  ο διδάσκοντας τον αριθμό των ατόμων που σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις τελικές εξετάσεις του μαθήματος. Όσοι δηλώσουν αυτό το τμήμα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον διδάσκοντα το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να ενημερωθούν για τον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος. Το τμήμα "Ομάδα Linux" που υπάρχει στο eclass είναι προαιρετικό και θα γίνει αναλυτική ενημέρωση το εργαστήριο σχετικά με το τμήμα αυτό και ποιοί μπορούν να το δηλώσουν. 

 

Τα εργαστηριακά μαθήματα, στις ομάδες και με τους διδάσκοντες όπως περιγράφονται παραπάνω, θα αρχίσουν κανονικά μάλλον την εβδομάδα μετά την Καθαρή Δευτέρα, δηλαδή από την Τετάρτη 4 Μαρτίου. ΟΜΩΣ, για να υπάρξει αναλυτική και ταυτόχρονη ενημέρωση σε όλες τις ομάδες, παρακαλείστε να προσέλθετε ΟΛΟΙ στα εργαστηριακά μαθήματα την τρέχουσα εβδομάδα,  Δευτέρα 24/2/2020 - Παρασκευή 28/2/2020, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου ώρες 14:00 - 16:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Δευτέρας

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου ώρες 16:00 - 18:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Τετάρτης

    Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ώρες 10:00 - 12:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Πέμπτης

          Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ώρες 12:00 - 14:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Παρασκευής

 

Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να παρακολουθήσετε αυτά τα εισαγωγικά μαθήματα ΟΛΟΙ. Θα συζητηθεί πολύ αναλυτικά ο τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων για όλα τα τμήματα. Αν κάποιος αδυνατεί να προσέλθει με την ομάδα του, παρακαλείται να παρακολουθήσει το μάθημα με όποια από τις 4 παραπάνω ομάδες θα είναι δυνατόν.  Θα συζητηθεί επίσης και η ανακατανομή στις ομάδες, έτσι ώστε να έχουν όλες οι ομάδες περίπου τον ίδιο αριθμό φοιτητών. Καλούνται επίσης να παρακολουθήσουν αυτά τα εισαγωγικά μαθήματα και όσοι οφείλουν το μάθημα "Χωρίς Παρακολούθηση". Επειδή αυτά τα εισαγωγικά μαθήματα είναι πολύ σημαντικά, θα τηρηθεί παρουσιολόγιο.

 

Εκ μέρους των διδασκόντων 

                                                Νικόλαος Πετρόπουλος                                             

                         

ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Πολλοί φοιτητές έχουν αρχίσει να έρχονται στο Εργαστήριο χωρίς να το έχουν δηλώσει στη Γραμματεία. Παρακαλούνται όλοι οι φοιτητές να ελέγξουν και να τακτοποιήσουν την δήλωσή τους για να μην προκύψουν προβλήματα στο τέλος.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

Ηλεκτρονικά Υψηλών Συχνοτήτων - Εργαστήριο

Την τρέχουσα εβδομάδα το εργαστήριο Ηλεκτρονικά Υψηλών Συχνοτήτων θα πραγματοποιηθεί σε κοινή συνεδρία για όλα τα τμήματα, την Πέμπτη 20.2.2019, ώρα 10-12μμ στην αίθουσα 6. Θα διδαχθεί η θεωρία του εργαστηρίου που είναι απαραίτητη για τη διεξαγωγή των εργαστηριακών ασκήσεων και τη συγγραφή των εργασιών. Επίσης θα γίνει ομογενοποίηση των τμημάτων. Η παρουσία είναι υποχρεωτική (θα τηρηθεί παρουσιολόγιο). 

Ο διδάσκων: Χρ. Σίμος, Επίκ. Καθηγητής

 

ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΘΕΩΡΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η θεωρία του μαθήματος Γραμμές Μετάδοσης θα γίνεται κάθε Δευτέρα και ώρα 12-14 στην Αίθουσα 6 και όχι στο μΑΜΦ που είναι γραμμένο στο πρόγραμμα.

Κάθε Δευτέρα και ώρα 4-6 στην Αίθουσα 6 θα γίνεται φροντιστηριακό μάθημα όπου θα επιλύονται αναλυτικά ασκήσεις  και θα δίδονται απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με το μάθημα (θεωρία ή εργαστήριο). Για να είναι αποδοτική η παρουσία σας θα πρέπει να έχετε μαζί σας χαρτί, μολύβι, και επιστημονικη αριθμομηχανή με το εγχειρίδιο λειτουργίας. Αν πρόκειται να αγοράσετε τώρα αριθμομηχανή καλά θα ήταν να αγοράσετε κάποια που κάνει πράξεις και με μιγαδικούς αριθμούς. Αν δεν έχετε το εγχειρίδιο από τότε που την αγοράσατε (ποτέ ο τεχνολόγος μηχανικός δεν πετάει το εγχειρίδιο λειτουργίας και το τεχνικο εγχειρίδιο ηλεκτρονικής συσκευής που χρησιμοποιεί) προσπαθείστε να το βρείτε στο διαδίκτυο.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

Νανοηλεκτρονική: Επίδειξη των γραπτών Ιανουαρίου 2020

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να δουν και σχολιάσουν το γραπτό που παρέδωσαν στις τελικές εξετάσεις Ιανουαρίου, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12.30 στην Αίθουσα 5. Αν υπάρξει μεγάλη προσέλευση, η επίδειξη των γραπτών θα γίνει αλφαβητικά,.

Ο διδάσκων 

Νικόλαος Πετρόπουλος

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Επίδειξη των γραπτών Ιανουαρίου 2020

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να δουν και σχολιάσουν το γραπτό που παρέδωσαν στις τελικές εξετάσεις Ιανουαρίου, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10.00 στην Αίθουσα 5. Αν υπάρξει μεγάλη προσέλευση, η επίδειξη των γραπτών θα γίνει αλφαβητικά,.

Ο διδάσκων 

Νικόλαος Πετρόπουλος

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. (Εργαστήριο): Εγγραφή σε ομάδες εργαστηρίου

Καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που θα παρακολουθήσουν, κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο, το εργαστηριακό μάθημα "Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. - Εργαστήριο", να προσέλθουν για να δηλώσουν εργαστηριακή ομάδα παρακολούθησης  για όλα τα εργαστηριακά τμήματα του μαθήματος, την Τετάρτη  12 Φεβρουαρίου και ώρες 16.00 - 17.00 στην Αίθουσα 5.

Την ίδια ώρα θα γίνει πολύ σύντομο ενημερωτικό μάθημα, που θα απευθύνεται σε ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, και η παρουσία όλων είναι απαραίτητη. Παρακαλούνται επίσης να συμμετάσχουν και όσοι/όσες θα έχουν δηλώσει το μάθημα "χωρίς παρακολούθηση". Θα γίνει σύντομη παρουσίαση του μαθήματος και θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες που αφορούν στη διεξαγωγή του.

Στο ωρολόγιο πρόγραμμα υπάρχουν 4  διαθέσιμα τμήματα που μπορούν να δηλώσουν οι φοιτητές και φοιτήτριες που είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το μάθημα κανονικά, δηλαδή όσοι/όσες δηλώνουν το εργαστήριο για πρώτη φορά ή το έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν,  χωρίς όμως να έχουν συμμετάσχει σε τελική εξέταση. Υπενθυμίζεται ότι η πρακτική εξάσκηση στο εργαστήριο είναι 4ωρη, ενώ τα 4 τμήματα και οι αντίστοιχοι διδάσκοντες φαίνονται παρακάτω:

Διδάσκων Λ. Καλαμωτούσης : Ομάδα 1:   Δευτέρα 16 - 20    και  Ομάδα 3:   Πέμπτη 16 - 20       

Διδάσκων Ν. Πετρόπουλος: Ομάδα 2:   Τετάρτη 14 - 18    Ομάδα 4:   Παρασκευή 10 - 14

Για όσους δεν θα είναι δυνατόν να προσέλθουν για εγγραφή την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, εγγραφές θα γίνουν και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 επίσης ατην Αίθουσα 5, ενώ θα γίνει επίσης και πάλι πολύ σύντομη ενημέρωση σχετικά με την διδασκαλία του μαθήματος.

                         Οι διδάσκοντες        

Ηλεκτρονικά Υψηλών Συχνοτήτων: Δήλωση εργαστηριακής ομάδας

Την Πέμπτη 13.2.2020, ώρα 10πμ, στο Εργ.5 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του εξαμήνου για το εργαστήριο "Ηλεκτρονικά Υψηλών Συχνοτήτων" (Γ' εξαμ) κατά την οποία θα δηλωθεί προτίμηση εργαστηριακής ομάδας και θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τη διεξαγωγή του εργαστηρίου. Η προσέλευση είναι υποχερεωτική για όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που έχουν υποχρέωση παρακολούθησης το τρέχον εξάμηνο. 

Ο διδάσκων: Χρ. Σίμος, Επίκ. Καθηγητης

Εγγραφή στο Εργαστήριο Προγραμματισμός ΙΙ

Το εργαστήριο του Προγραμματισμού ΙΙ θα γίνει αυτό το εξάμηνο για τελευταία φορά. Όσοι φοιτητές δεν έχουν βαθμό στο εργαστήριο ή δεν έχουν παρακολουθήσει το εργαστήριο θα πρέπει να το παρακολουθήσουν το τρέχον εξάμηνο και να το δηλώσουν ηλεκτρονικά αποστέλλοντας μέχρι και την Τετάρτη 12/2/2020 email στην διεύθυνση:

eln.teilam@gmail.com

με θέμα: Εγγραφή στο Εργαστήριο Προγραμματισμού ΙΙ

Το email πρέπει να περιέχει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό μητρώου σας.

 

Εγγραφή χωρίς παρακολούθηση

Οι φοιτητές οι οποίοι δικαιούνται να δηλώσουν το εργαστήριο χωρίς παρακολούθηση θα πρέπει να το δηλώσουν ηλεκτρονικά αποστέλλοντας μέχρι και την Τετάρτη 12/2/2020 email στην διεύθυνση:

eln.teilam@gmail.com

με θέμα: Εγγραφή Χωρίς Παρακολούθηση στο Εργαστήριο Προγραμματισμού Ι

Το email πρέπει να περιέχει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό μητρώου σας.

 

Έναρξη μαθημάτων

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών του Εργαστηρίου

ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ (Θ και Ε) ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Η έναρξη του μαθήματος ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ (Θ) θα γίνει την Δευτέρα 10/02/2020 σύμφωνα με το πρόγραμμα (12-14) στην αίθουσα 6.

Η έναρξη του μαθήματος ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ (Ε) θα γίνει την Τρίτη 11/02/2020 στο Εργαστήριο 5. Λόγω της εκδήλωσης για την Ραδιοαστρονομία το μάθημα θα γίνει τις ώρες 10-12, 2-4 και 4-6.

Υπενθυμίζεται ότι το μάθημα ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ έχει και θεωρία και εργαστήριο.  Η προηγούμενη ή ταυτόχρονη παρακολούθηση της θεωρίας  βοηθά στην καλύτερη κατανόηση  και τελικά επιτυχία στο εργαστήριο. Υπάρχει αναρτημένη ύλη για το θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος του μαθήματος στην ιστοσελίδα http://eclass.teiste.gr/ από όπου μπορείτε να την πάρετε αρκεί να δώσετε τους κωδικούς σας.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

ΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές στο Εργαστήριο του μαθήματος Οπτικές Επικοινωνίες του ΣΤ' Εξαμήνου θα γίνουν την Δευτέρα 10/2/20 στις 9-10π.μ. και την Τετάρτη 12/2/20 στς 9-10 π.μ. στο Εργαστήριο 4 (Ε4). Για την εγγραφή απαιτείται έγγραφο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, πάσο, ...).

Ο Διδάσκων

Β. Κώτσος

Καθηγητής

ΕΓΓΡΑΦΗ στο Εργαστήριο ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (Ε)-Εαρινό Εξάμηνο 2019-2020

Παρακαλώ ενημερωθείτε από το συνημμένο αρχείο για την Εγγραφή στο Εργαστήριο Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (Ε) για το Εαρινό Εξάμηνο του ακαδημ.έτους 2019-2020.

ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ -ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Οι εξετάσεις του εργαστηριακού μέρους μαθήματος ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ θα γίνουν την Παρασκευή στις 17 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 10:00-14:00 συμφώνως με το παρακάτω πρόγραμμα που περιλαμβάνει ατομική εξέταση στο πρακτικό μέρος και κοινή γραπτή εξέταση στο θεωρητικό μέρος. Εξεταστέα ύλη είναι όλη αυτή που διδάχθηκε το εαρ. εξάμηνο 2018-19.

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 16:00-18:00 θα ευρίσκομαι στο εργαστήριο για να απαντήσω σε πιθανές απορίες των φοιτητών που σχετίζονται με την εξεταστέα ύλη.

Περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο.

 

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ (Ε): Εξετάσεις Ιανουαρίου 2020

Οι ενδιαφερόμενοι που  σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις εξετάσεις του μαθήματος που θα γίνουν την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2029  στο ΥΚ2 και ώρα 15.00 - 17.00, παρακαλούνται, αφού κάνουν εγγραφή στην ιστοσελίδα του μαθήματος στο eclass: 

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. (Ε) (Δ 101E)-Εξετάσεις-Ιανουάριος 2020http://eclass.teiste.gr/courses/ELN172/

να δηλώσουν συμμετοχή στην Ομάδα "Εξετάσεις Ιανουαρίου 2020". Παρακαλούνται επίσης να παρακολουθούν συστηματικά τις ανακοινώσεις του μαθήματος στο eclass καθώς και το email τους. Στο πεδίο "Έγγραφα" του μαθήματος έχουν αναρτηθεί τα θέματα που δόθηκαν στις τελικές εξετάσεις του Ιουνίου 2017 καθώς και τα θέματα που δόθηκαν τον Ιούνιο 2019. Τα θέματα αυτά δίνονται για λόγους ευκολίας σαν συνημμένα και στην παρούσα ανακοίνωση.

ΟΛΟ το εκπαιδευτικό υλικό μου αφορά το μάθημα, δηλαδή όλες οι ασκήσεις του μαθήματος, διαφάνειες από τις παραδόσεις της θεωρίας, το διδακτικό βιβλίο της θεωρίας σε ηλεκτρονική μορφή καθώς και όλα τα Matlab scripts που χρησιμοποιούνται στις εργαστηριακές ασκήσεις υπάρχουν στα αντίστοιχα sites του μαθήματος στο eclass, τα οποία λειτούργησαν  σε προηγούμενα ακαδημαϊκά εξάμηνα.  

Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN139/

Ακαδημαϊκό Έτος 2018-2019: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN167/

Τα παραπάνω sites είναι,  προς το παρόν,  ελεύθερα προσβάσιμα, δηλαδή "χωρίς εγγραφή" στο eclass. Έχει δοθεί ελεύθερη πρόσβαση γιατί έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στο eclass του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως για κάποιους να μην είναι δυνατόν να "κάνουν login" και άρα να μην μπορούν να βρουν το εκπαιδευτικό υλικό. Όμως παρακαλείστε να προσπαθήσετε να κάνετε εγγραφή στο eclass.teiste.gr  γιατί είναι επιθυμητό οι τελικές εξετάσεις  του μαθήματος να γίνουν μέσω του link:

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. (Ε) (Δ 101E)-Εξετάσεις-Ιανουάριος 2020

Οι εξετάσεις θα γίνουν με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις. Επίσης, όλο το εκπαιδευτικό υλικό που είναι αναρτημένο στο eclass θα είναι διαθέσιμο. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μαζί σας στις εξετάσεις  το βιβλίο των εργαστηριακών ασκήσεων, γιατί εκεί περιέχεται όλη η απαραίτητη ύλη. Εξεταστέα ύλη θα είναι οι ασκήσεις 1-7 που βρίσκονται στο πεδίο "Έγγραφα" στο site  του μαθήματος  για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ή/και στο αντίστοιχο πεδίο "Έγγραφα" στο site  του μαθήματος  για το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Καλό θα ήταν να έχετε προετοιμάσει σε ένα usb όλα τα "Μatlab scripts" που πιθανόν να χρειαστείτε  καθώς και τους παραδειγματικούς κώδικες  Matlab που διαθέτετε για οποιεσδήποτε  από τις ασκήσεις του εργαστηρίου.

Νικόλαος Πετρόπουλος

ΕΠΕΙΓΟΝ-Εργαστήριο Θεωρία Πληρ.-Κωδ. ΕΞΕΤΑΣΗ-ΤΜΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Όσοι φοιτητές ΔΕΝ προσήλθαν στην  Εξέταση του Εργαστηρίου Θεωρία Πληροφορίας και Κωδ.Δεδομένων, στο Τμήμα χωρίς Παρακολούθηση τη Πέμπτη 9/1/2020, μπορούν εάν επιθυμούν να προσέλθουν για να εξεταστούν τη Δευτέρα 13/1/2020, ώρα 12 μ, στο Εργαστήριο ΥΚ2.

 

    Οι διδάσκοντες,

Δρ.Παναγιώτης Βαρζάκας

Δρ.Μάριος Αναγνώστου.

Εξέταση εργαστηρίου Προγραμματισμός Ι

Η εξέταση του εργαστήριου Προγραμματισμός Ι θα γίνει την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στις 3 μμ στο εργαστήριο 2.

Μαθηματικά ΙΙ: Τελικές Οδηγίες για τις Εξετάσεις

Τελική Ανακοίνωση

Η  παραπάνω ένδειξη  “Τελική Ανακοίνωση” σημαίνει ότι όλες οι πληροφορίες – διαδικασίες σχετικά με τις εξετάσεις Ιανουαρίου 2020 έχουν πλέον οριστικοποιηθεί και παρακαλείστε να την διαβάσετε πολύ προσεκτικά ακολουθώντας όλα τα links.

Όλες οι αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν τις προσεχείς τελικές εξετάσεις του Χειμερινού Εξαμήνου 2019-2020 έχουν πλέον αναρτηθεί στο site του μαθήματος στο eclass του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας:

http://eclass.teiste.gr/courses/ELN166/

Επομένως είναι πολύ σημαντικό να κάνετε εγγραφή στο eclass.teiste.gr το συντομότερο, αν δεν έχετε κάνει ήδη.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ότι οι προσεχείς εξετάσεις Ιανουαρίου 2020 θα διεξαχθούν με ανοιχτά βιβλία, σημειώσεις ή/και όποιο άλλο έγγραφο εκπαιδευτικό υλικό χρειάζεστε. Στο πεδίο “Έγγραφα” στο eclass υπάρχουν αναλυτικές σχετικές οδηγίες καθώς και η εξεταστέα ύλη. Ακολουθώντας τα σχετικά links θα μπορείτε να βρείτε και  θέματα παλαιότερων εξεταστικών περιόδων.  Επίσης, στο πεδίο "Σύνδεσμοι" υπάρχει link στις σημειώσεις του μαθήματος καθώς και σε παλιά θέματα και άλλες πληροφορίες. Στο πεδίο "Έγγραφα" έχουν πλέον αναρτηθεί και τα θέματα των εξετάσεων Φεβρουαρίου 2019, τα οποία έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Το site του μαθήματος στο eclass.teiste.gr είναι πλέον  ελεύθερα προσβάσιμo, δηλαδή "χωρίς εγγραφή" στο eclass. Έχει δοθεί ελεύθερη πρόσβαση γιατί έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στο eclass του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως για κάποιους να μην είναι δυνατόν να "κάνουν login" και άρα να μην μπορούν να βρουν το σχετικό  εκπαιδευτικό υλικό. 

Παρακαλείστε όμως  όλοι όσοι σκοπεύετε να πάρετε μέρος στις εξετάσεις του μαθήματος που θα γίνουν την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 και ώρες 14:00 - 16:00, για καλύτερο προγραμματισμό,  να κάνετε εγγραφή  και  να δηλώσετε συμμετοχή στην Ομάδα "ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020" που βρίσκεται στο πεδίο "Ομάδες Χρηστών".

 

Νικόλαος Πετρόπουλος

 

 

Μαθηματικά ΙΙΙ (Θ): Τελικές Οδηγίες για τις Εξετάσεις

Τελική Ανακοίνωση

Η  παραπάνω ένδειξη  “Τελική Ανακοίνωση” σημαίνει ότι όλες οι πληροφορίες – διαδικασίες σχετικά με τις εξετάσεις Ιανουαρίου 2020 έχουν πλέον οριστικοποιηθεί και παρακαλείστε να την διαβάσετε πολύ προσεκτικά ακολουθώντας όλα τα links. Όλες οι αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν τις προσεχείς τελικές εξετάσεις του Χειμερινού Εξαμήνου 2019-2020 έχουν πλέον αναρτηθεί στο site του μαθήματος στο νέο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

http://eclass.uth.gr/

Επομένως είναι πολύ σημαντικό να κάνετε εγγραφή στο παραπάνω  link το συντομότερο, αν δεν έχετε κάνει ήδη.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις Ιανουαρίου 2020, όπως έχει ανακοινωθεί στις διαλέξεις ήδη από την αρχή του εξαμήνου, θα διεξαχθούν με ανοιχτά βιβλία, σημειώσεις ή/και όποιο άλλο έγγραφο εκπαιδευτικό υλικό χρειάζεστε. Στο site του μαθήματος στο eclass στο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα "Έγγραφα", υπάρχει το αρχείο  "Μαθηματικά ΙΙΙ: Εξεταστέα Ύλη - Ιανουάριος 2020" που περιέχει αναλυτικές σχετικές οδηγίες καθώς και την εξεταστέα ύλη. Παρακαλείστε να το μελετήσετε πολύ προσεκτικά δεδομένου ότι τα θέματα των εξετάσεων θα βασίζονται στις ασκήσεις που περιέχονται εκεί. Επειδή για να διαβάσετε το αρχείο θα πρέπει να κάνετε "login" στο eclass, αυτό δίνεται και σαν συνημμένο στην παρούσα ανακοίνωση.

Επίσης στο πεδίο "Έγγραφα" στο site του μαθήματος στο eclass.uth.gr έχουν αναρτηθεί και τα θέματα που δόθηκαν στην Εξέταση Προόδου του μαθήματος που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο. Στο πεδίο σύνδεσμοι υπάρχει σχετικό link που παραπέμπει σε Παλαιά Θέματα Εξετάσεων από προηγούμενους διδάσκοντες. Τα θέματα που θα ζητηθούν στις προσεχείς εξετάσεις θα έχουν την ίδια λογική προσέγγιση και θα παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες.

Παρακαλείστε όλοι όσοι σκοπεύετε να πάρετε μέρος στις εξετάσεις του μαθήματος που θα γίνουν την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 και ώρες 10:00 - 12:00, για καλύτερο προγραμματισμό της εξέτασης,  να κάνετε ΑΜΕΣΑ εγγραφή στο eclass.

Στο πεδίο "Έγγραφα"  έχει πλέον αναρτηθεί  το αρχείο  "Μαθηματικά ΙΙΙ - Τελική Εργασία"  που αναφέρεται στην εργασία που έχει δοθεί και ήταν μέχρι σήμερα σε προσωρινή μορφή.  Όσοι ενδιαφέρονται για να παραδώσουν την εργασία θα πρέπει να μελετήσουν πολύ προσεκτικά και εφαρμόσουν πιστά όλα όσα αναφέρονται στο εισαγωγικό σημείωμα που υπάρχει στις πρώτες σελίδες της εργασίας. 

Η σημαντικότερη αλλαγή που έχει γίνει σε σχέση με την αρχική ανακοίνωση, είναι ότι η Εργασία θα παραδοθεί ΜΟΝΟ σε ηλεκτρονική μορφή, με ανάρτηση στο eclass.uth.gr, και ΔΕΝ θα εξεταστεί προφορικά.

 

Νικόλαος Πετρόπουλος

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις:Τελικές Οδηγίες για τις Εξετάσεις

Τελική Ανακοίνωση

Η  παραπάνω ένδειξη  “Τελική Ανακοίνωση” σημαίνει ότι όλες οι πληροφορίες – διαδικασίες σχετικά με τις εξετάσεις Ιανουαρίου 2020 έχουν πλέον οριστικοποιηθεί και παρακαλείστε να την διαβάσετε πολύ προσεκτικά ακολουθώντας όλα τα links.

Όλες οι αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν τις προσεχείς τελικές εξετάσεις του Χειμερινού Εξαμήνου 2019-2020 έχουν πλέον αναρτηθεί στο site του μαθήματος στο νέο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

https://eclass.uth.gr/

Επομένως είναι πολύ σημαντικό να κάνετε εγγραφή στο παραπάνω  link το συντομότερο, αν δεν έχετε κάνει ήδη.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις Ιανουαρίου 2020, όπως έχει ανακοινωθεί στις διαλέξεις ήδη από την αρχή του εξαμήνου, θα διεξαχθούν με ανοιχτά βιβλία, σημειώσεις ή/και όποιο άλλο έγγραφο εκπαιδευτικό υλικό χρειάζεστε. Στο site του μαθήματος στο eclass, στα "Έγγραφα", υπάρχει το αρχείο  "Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Εξεταστέα Ύλη - Ιανουάριος 2020" που περιέχει αναλυτικές σχετικές οδηγίες καθώς και την εξεταστέα ύλη. Παρακαλείστε να το μελετήσετε πολύ προσεκτικά δεδομένου ότι τα θέματα των εξετάσεων θα βασίζονται στις ασκήσεις που περιέχονται εκεί. Επειδή για να διαβάσετε το αρχείο θα πρέπει να κάνετε "login" στο eclass, δίνεται και σαν συνημμένο στην παρούσα ανακοίνωση.

Επίσης στο πεδίο "Έγγραφα" στο site του μαθήματος στο eclass.uth.gr έχουν αναρτηθεί και όλα τα θέματα προηγουμένων εξετάσεων του μαθήματος που έχουν τεθεί μέχρι τώρα από τον διδάσκοντα. Τα θέματα που θα ζητηθούν στις προσεχείς εξετάσεις θα είναι παρόμοια.

Παρακαλείστε όλοι όσοι σκοπεύετε να πάρετε μέρος στις εξετάσεις του μαθήματος που θα γίνουν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 και ώρες 14:00 - 16:00, για καλύτερο προγραμματισμό της εξέτασης,  να κάνετε ΑΜΕΣΑ εγγραφή στο eclass.

Στο πεδίο "Έγγραφα"  έχει πλέον αναρτηθεί  το αρχείο  "Υλικά - Τελική Εργασία" που αναφέρεται στην εργασία που έχει δοθεί και ήταν μέχρι σήμερα σε προσωρινή μορφή.  Όσοι ενδιαφέρονται για να παραδώσουν την εργασία θα πρέπει να μελετήσουν πολύ προσεκτικά και εφαρμόσουν πιστά όλα όσα αναφέρονται στο εισαγωγικό σημείωμα που υπάρχει στις πρώτες σελίδες της εργασίας. 

Η σημαντικότερη αλλαγή που έχει γίνει σε σχέση με την αρχική ανακοίνωση, είναι ότι η Εργασία θα παραδοθεί ΜΟΝΟ σε ηλεκτρονική μορφή, με ανάρτηση στο eclass.uth.gr, και ΔΕΝ θα εξεταστεί προφορικά.

Νικόλαος Πετρόπουλος

 

Νανοηλεκτρονική: Τελικές Οδηγίες για τις Εξετάσεις

Τελική Ανακοίνωση

Η  παραπάνω ένδειξη  “Τελική Ανακοίνωση” σημαίνει ότι όλες οι πληροφορίες – διαδικασίες σχετικά με τις εξετάσεις Ιανουαρίου 2020 έχουν πλέον οριστικοποιηθεί και παρακαλείστε να την διαβάσετε πολύ προσεκτικά ακολουθώντας όλα τα links. Όλες οι αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν τις προσεχείς τελικές εξετάσεις του Χειμερινού Εξαμήνου 2019-2020 έχουν πλέον αναρτηθεί στο site του μαθήματος στο νέο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

http://eclass.uth.gr/

Επομένως είναι πολύ σημαντικό να κάνετε εγγραφή στο παραπάνω  link το συντομότερο, αν δεν έχετε κάνει ήδη.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις Ιανουαρίου 2020, όπως έχει ανακοινωθεί στις διαλέξεις ήδη από την αρχή του εξαμήνου, θα διεξαχθούν με ανοιχτά βιβλία, σημειώσεις ή/και όποιο άλλο έγγραφο εκπαιδευτικό υλικό χρειάζεστε. Στο site του μαθήματος στο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα "Έγγραφα", υπάρχει το αρχείο  "Νανοηλεκτρονική: Εξεταστέα Ύλη - Ιανουάριος 2020" που περιέχει αναλυτικές σχετικές οδηγίες για τις εξετάσεις καθώς και την εξεταστέα ύλη. Παρακαλείστε να το μελετήσετε πολύ προσεκτικά δεδομένου ότι τα θέματα των εξετάσεων θα ακολουθούν την λογική που περιγράφεται εκεί. Επειδή για να διαβάσετε το αρχείο θα πρέπει να κάνετε "login" στο eclass, αυτό δίνεται και σαν συνημμένο στην παρούσα ανακοίνωση.

Επίσης στο πεδίο "Έγγραφα" στο site του μαθήματος στο eclass.uth.gr έχουν αναρτηθεί και τα θέματα προηγουμένων εξετάσεων του μαθήματος που έχουν τεθεί μέχρι τώρα από τον διδάσκοντα. Τα θέματα που θα ζητηθούν στις προσεχείς εξετάσεις θα έχουν την ίδια λογική προσέγγιση και θα είναι παρόμοια.

Παρακαλείστε όλοι όσοι σκοπεύετε να πάρετε μέρος στις εξετάσεις του μαθήματος που θα γίνουν την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 και ώρες 12:00 - 14:00, για καλύτερο προγραμματισμό της εξέτασης,  να κάνετε ΑΜΕΣΑ εγγραφή στο eclass.

Στο πεδίο "Έγγραφα"  έχει πλέον αναρτηθεί  το αρχείο  "Νανοηλεκτρονική - Τελική Εργασία"  που αναφέρεται στην εργασία που έχει δοθεί και ήταν μέχρι σήμερα σε προσωρινή μορφή.  Όσοι ενδιαφέρονται για να παραδώσουν την εργασία θα πρέπει να μελετήσουν πολύ προσεκτικά και εφαρμόσουν πιστά όλα όσα αναφέρονται στο εισαγωγικό σημείωμα που υπάρχει στις πρώτες σελίδες της εργασίας. 

Η σημαντικότερη αλλαγή που έχει γίνει σε σχέση με την αρχική ανακοίνωση, είναι ότι η Εργασία θα παραδοθεί ΜΟΝΟ σε ηλεκτρονική μορφή, με ανάρτηση στο eclass.uth.gr, και ΔΕΝ θα εξεταστεί προφορικά.


Νικόλαος Πετρόπουλος

Νικόλαος Πετρόπουλος

Φυσική - Εργαστήριο: Τελικές Εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου 2019-2020

Οι τελικές εξετάσεις του μαθήματος "Φυσική - Εργαστήριο" για αυτούς που παρακολούθησαν το μάθημα κατά το τρέχον Χειμερινό Εξάμηνο, αλλά και για όσους οφείλουν το μάθημα "χωρίς παρακολούθηση",  θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη  9 Ιανουαρίου 2020 και ώρες 14:00 - 15:30 στο Εργαστήριο 3. 

 

Oι εξετάσεις θα γίνουν με χρήση υπολογιστή και ΜΟΝΟ μέσω eclass, δηλαδή οι απαντήσεις στα θέματα των εξετάσεων θα πρέπει να αναρτηθούν στο site του μαθήματος στο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

https://eclass.uth.gr/courses/SE_ELN_U117/

Επομένως είναι πολύ σημαντικό να έχει γίνει προηγουμένως εγγραφή στο μάθημα, αν δεν έχει γίνει ήδη. Επίσης να φροντίσετε να έχετε απομνημονεύσει τους κωδικούς πρόσβασης.

 

Οι εξετάσεις θα γίνουν με ανοιχτές σημειώσεις και ελεύθερη  πρόσβαση σε όποιο εκπαιδευτικό υλικό χρειάζεται ο καθένας. Μπορείτε να έχετε μαζί σας όλες τις εργασίες που πραγματοποιήσατε κατά την διάρκεια του εξαμήνου. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ "ΧΑΡΤΙ ΜΙΛΙΜΕΤΡΕ", χάρακα και υπολογιστή τσέπης (scientific calculator).

 

Στα θέματα των εξετάσεων θα σας δοθούν πρότυπες μετρήσεις και θα σας ζητηθεί να κάνετε υπολογισμούς, να κατασκευάσετε την γραφική παράσταση των φυσικών μεγεθών στο μιλιμετρέ χαρτί, αλλά και με το πρόγραμμα SciDaVis.

 

Αν κάποιος δεν έχει παραδώσει την τελική εργασία σε έντυπη  μορφή παρακαλείται να την φέρει μαζί του και να την παραδώσει κατά την διάρκεια της τελικής εξέτασης.

 

Παρακαλείστε όλοι να ενημερώνεστε τακτικά και συστηματικά από τις ανακοινώσεις στο eclass, σχετικά με ότι αφορά το μάθημα και τις τελικές εξετάσεις. Οποιαδήποτε νέα ανακοίνωση θα αναρτάται ΜΟΝΟ στο eclass και θα στέλνεται με email μόνο σε όσους κάνει εγγραφή.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Καναπίτσας

 

Εξέταση μαθημάτων Θεωρία Πληρ/Κωδ.Δεδομένων (Θ) και Ψηφιακές Τηλ/νίες (Θ+Ε)

            Οι συμμετέχοντες στη Γραπτή Εξέταση των Μαθημάτων:  Θεωρία Πληροφορίας και Κωδικοποίηση Δεδομένων (Θεωρία), Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (Θεωρία) και Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (Εργαστήριο), θα πρέπει, για να συμμετάσχουν στην Εξέταση των μαθημάτων, να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας.

Απαγορεύεται η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια των Εξετάσεων. Οι συμμετέχοντες στις Εξετάσεις θα πρέπει να έχουν μαζί τους και επιστημονικό υπολογιστή τσέπης.

 

    Ο διδάσκων,

Δρ.Παναγιώτης Κων. Βαρζάκας, Μέλος Δ.Ε.Π., Καθηγητής Α/ βαθμίδας

Εργαστήριο "Θεωρία Πληροφορίας & Κώδικες" της Δευτέρας του κ. Αναγνώστου Μ
Ενημερώνουμε το γκρούπ των φοιτητών που παρακαλούθησαν το Εργαστήριο "Θεωρία Πληροφορίας & Κώδικες" της Δευτέρας του κ. Αναγνώστου Μ., ότι το Επαναληπτικό Μάθημα δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8/1 (10:00 - 12:00) αλλά την Πέμπτη 9/1 (15:00 - 16:00) όπου θα συζητηθούν και παλιά θέματα.
 
Η Εξέταση του Εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13/01 και ώρα 12:00 - 14:00
 
    Ο διδάσκων,
 
Μάριος Αναγνώστου
ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι εξετάσεις του Εργαστηρίου Γραμμών Μετάδοσης θα γίνουν την Παρασκευή 17/01/2020 και ώρα 10:00-14:00 και θα περιλαμβάνουν εξέταση στο πρακτικό και θεωρητικό μέρος. Για τον καλύτερο προγραμματισμό παρακαλούνται οι σπουδαστές που έχουν δηλώσει το μάθημα στο λογισμικό της Γραμματείας, και σκοπεύουν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στον διδάσκοντα στη διεύθυνση akontogeorgos@uth.gr μέχρι και την Τρίτη 14/01/2020.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι εξετάσεις στο Εργαστήριο Κεραιών θα γίνουν την Παρασκευή 10/01/2020 από ώρα 08:30 μέχρι 16:00 σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις οδηγίες που υπάρχουν στο επισυναπτόμενο αρχείο.

 

ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

Η εξέταση του Εργαστηρίου του μαθήματος Ηλεκτρονική Φυσική  θα γίνει τη Δευτέρα 13/1//20 στο εργαστήριο  Ε5  και σε ώρα ως εξής:

 • Φοιτητές με παρακολούθηση:  όπως φαίνεται στο συνημμένο πίνακα.
 • Φοιτητές χωρίς παρακολόυθηση: Θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην εξέταση με e-mail στη διεύθυνση tsitsipis@uth.gr. μέχρι και την Παρασκευή 10/1/20. Ως απάντηση θα λάβουν την ακριβή ώρα εξέτασης

Η εξέταση θα γίνει πάνω στην ύλη του μαθήματος, θα είναι πάνω στα κυκλώματα και θα έχει διάρκεια 50 min.

Απαγορεύεται η κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων.

Η κατοχή υπολογιστή τσέπης (επιστημονικού) είναι απαραίτητη.

Η ίδια ημερομηνία (13/1/20) αποτελεί και την προθεσμία για την κατάθεση των εργασιών, για τους φοιτητές με παρακολούθηση.

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Η Τελική εξέταση στο εργαστηριακό μάθημα ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ θα γίνουν στίς ημέρες και ώρες των εργαστηριακων ομάδων όπως αναγράφονται στίς παρακάτω καταστάσεις. Σε περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα με το ωράριο να επικοινωνήσει με eMail με τον διδάσκοντα. (ksagias@uth.Υ.Γ.  Η Ανακοίνωση κοινοποιήθηκε στο μάθημα Ηλεκτρονικά ισχύος λόγω αδυναμίας πρόσβασης στον κωδικό των Αναλογικών Ηλεκτρονικών 

ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ (ΘΕΩΡΙΑ)

Στο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  ( https://eclass.uth.gr/modules/document/index.php?course=SE_ELN_U137 )

και μέσα στο φάκελλο "έγγραφα" θα βρείτε σημειώσεις για το μάθημα.

( Πιθανό να χρειαστεί εγγραφή για να έχετε πρόσβαση )

 

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

 

Εξεταση εργαστηριου ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ-INTERFACES ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 4-6 ΜΕ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ ΤΟΝ Κο.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙς 13/1/2020 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 16:00-18:00 ΣΤΟ Ε3. ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ 15 ΛΕΠΤΑ  ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Τελική εξέταση του εργαστηρίου "Αισθητήρες - Interfaces"

Η τελική εξέταση του εργαστηριακού μαθήματος "Αισθητήρες - Interfaces" των τμημάτων της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου και ώρα 16:00 στο Εργ. 3.

Ο διδάσκων

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΤΗΣ

Tην Τετάρτη 8/1/2020  θα πραγματοποιηθεί η τελική εξέταση του εργαστηρίου του μαθήματος Τηλεπικοινωνίες (Ε εξάμηνο) στο εργαστήριο 4 (Ε4), για τους φοιτητές του Τμήματος της Τρίτης και τους φοιτητές παλαιοτέρων ετών (Τμήμα Χωρίς Παρακολούθηση)

 • Οι φοιτητές που παρακολούθησαν το εργαστήριο στη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου του Ακ. έτους 2019-2020 (ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΤΗΣ), οφείλουν να προσέλθουν  στις 18:30.

 • Οι φοιτητές παλαιοτέρων ετών   (ΤΜΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ), οφείλουν να προσέλθουν σύμφωνα με τα ακόλουθα:

1. Οι φοιτητές που το επώνυμο τους αρχίζει από Α έως ΚΩ στις 16:00

2. Οι φοιτητές που το επώνυμο τους αρχίζει από Λ έως Π στις 17:00

3. Οι φοιτητές που το επώνυμο τους αρχίζει από Ρ έως Ω στις 18:00

 

 • Η ύλη των εξετάσεων είναι οι εργαστηριακές ασκήσεις 1,2 & 6 από το φυλλάδιο  του εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών.

 • Οι φοιτητές οφείλουν να έχουν μαζί τους 

  • Έγγραφο ταυτοπροσωπίας 

  • Επιστημονικό υπολογιστή τσέπης (scientific calculator)

  • Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων.

 

Ο διδάσκων

Γ. Βελντές

Τελική Εξέταση Εργαστήριο ΘΕΩΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ και ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Χειμ.2019-2020

    Παρακαλώ ενημερωθείτε από το συνημμένο αρχείο για τη Τελική Εξέταση του Εργαστηρίου Θεωρία Πληροφορίας και Κωδικοποίηση Δεδομένων (Ε) για το Χειμερινό Εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

 

                 Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά.

 

Δρ. Παναγιώτης Κων. Βαρζάκας, Μέλος ΔΕΠ

                 Καθηγητής Α/ βαθμίδας

Γενικό Τμήμα Λαμίας Πανεπιστημίου Θεσαλίας.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ-ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Η Τελική εξέταση του εργαστηριακού μαθήματος ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ  θα γινει την ΤΕΤΑΡΤΗ 8/1/2020 και ώρα 9 -10 στο Ε4 

Ο ΔΙΔΑΣΚΩΝ 

Κ ΣΑΓΙΑΣ

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Τηλ.Συστήματα-Εργαστήριο-Εξετάσεις

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΤΕΛΙΚΗ  ΕΞΕΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

 

Καλούνται σε Εξέταση του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα (Ζ΄ Χειμερινού Εξαμήνου) οι κανονικοί και οι παλαιοί φοιτητές,  εφόσον έχουν δηλώσει το μάθημα.

Η τελική  εξέταση του Εργαστηρίου θα είναι γραπτή και θα γίνει την Τετάρτη 8/1/2020 και ώρα 8-10π.μ. στο Εργαστήριο 4 (Ε4), διότι η Τρίτη 7/1/20 είναι αργία. Η εξεταστέα ύλη έχει καθορισθεί.

Οι συμμετέχοντες  πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (πάσο ή ταυτότητα ή διαβατήριο …).

Απαγορεύεται η κατοχή και χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια της εξέτασης. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους επιστημονικό υπολογιστή τσέπης (scientific calculator).

Ο διδάσκων

 

Β. Α. Κώτσος

Καθηγητής

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ - Παρουσίαση εργασιών του εργαστηριακού μαθήματος «Αισθητήρες - Interfaces»

Λόγω αργίας στις 7 Ιανουαρίου, η παρουσίαση των εργασιών-κατασκευών στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος  «Αισθητήρες - Interfaces» θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 8 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 στο Εργαστήριο 3. Οι φοιτητές οφείλουν να παραδώσουν εκτυπωμένη την εργασία τους.

Ο διδάσκων

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ - Παρουσίαση εργασιών του εργαστηριακού μαθήματος «Ηλεκτρονικές Διατάξεις Φασματοσκοπίας», των τμημάτων 12-2 και 2-4 της Δευτέρας

Λόγω αργίας στις 7 Ιανουαρίου, η παρουσίαση των εργασιών στo πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος  «Ηλεκτρονικές Διατάξεις Φασματοσκοπίας» των τμημάτων 12-2 και 2-4 της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 8 Ιανουαρίου και ώρα 15:30 στο Εργαστήριο 3. Οι φοιτητές οφείλουν να παραδώσουν εκτυπωμένη την εργασία τους.  

Ο διδάσκων

Παρουσίαση εργασιών – «Εφαρμογή Νέων Τεχνολογιών στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες»

Η παρουσίαση των εργασιών στο πλαίσιο του μαθήματος  «Εφαρμογή Νέων Τεχνολογιών στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες» θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 8 Ιανουαρίου και ώρα 13:30 στο Εργαστήριο 3. Οι φοιτητές οφείλουν να παραδώσουν εκτυπωμένη την εργασία τους.

Ο διδάσκων

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (Ε΄ΕΞΑΜΗΝΟ)_ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΤΗΣ

Tην Τρίτη 17/12/2019  θα πραγματοποιηθεί το Συμπληρωματικό Εργαστήριο.(ΜΟΝΟ ΓΙ Α ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΤΗΣ)

Οι φοιτητές που έχουν ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ (1) ΑΠΟΥΣΙΑ οφείλουν να παρακολουθήσουν το συμπληρωματικό εργαστήριο.

Όποιος δεν προσέλθει στο συμπληρωματικό εργαστήριο δε θα έχει δικαίωμα προσέλευσης στην τελική εξέταση του εργαστηρίου. 

 

Oι φοιτητές παλαιοτέρων ετών, μπορούν να προσέλθουν στο εργαστήριο στις ώρες του εργαστηρίου (16:00-20:00) προκειμένου να επαναλάβουν τις εργαστηριακές ασκήσεις. 

 

Ο διδάσκων

Γ. Βελντές

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΦΑΣΜ/ΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ-KATAΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ-EΞΕΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Η παράδοση των εργασιών (εκτυπωμένες) θα γίνει

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ωρα 11-12 στο Ε1 

και

την  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ώρα 11-12 στο Ε1.

 

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/01/2020 ώρα 11-12 στο Ε1 θα γίνει και  η εξέταση του μαθήματος

(να έχετε μαζί σας την εεργασία σας εκτυπωμένη και το αρχείο παρουσίασης power point).

 

AK. 

Νανοηλεκτρονική: Αναβολή μαθήματος την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Η καθιερωμένη διάλεξη θεωρίας του μαθήματος "Νανοηλεκτρονική", δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες 12.00 - 14.00, λόγω έκτακτης κοινωνικής υποχρέωσης του διδάσκοντα (κηδεία προσφιλούς στενού συγγενικού προσώπου). Η αναπλήρωση του μαθήματος θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες 12.00 – 14.00.

Υπενθυμίζεται ότι ΟΛΑ τα μαθήματα της ερχομένης εβδομάδας από Δευτέρα 16/12 έως και Παρασκευή 20/12 θα διεξαχθούν κανονικά.  Αυτό αφορά και τις αναπληρώσεις μαθημάτων που έχει οριστεί πως θα γίνουν αναλυτικά  με προηγούμενη ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο site του Προγράμματος Σπουδών  και στο eclass.

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος


 

Μαθηματικά III - Θεωρία: Αναβολή μαθήματος την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

H καθιερωμένη διάλεξη θεωρίας του μαθήματος "Μαθηματικά III - Θεωρία", δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες 10.00 - 12.00, λόγω έκτακτης κοινωνικής υποχρέωσης του διδάσκοντα (κηδεία προσφιλούς στενού συγγενικού προσώπου). Η αναπλήρωση του μαθήματος θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες 14.00 – 16.00.

Υπενθυμίζεται ότι ΟΛΑ τα μαθήματα της ερχομένης εβδομάδας από Δευτέρα 16/12 έως και Παρασκευή 20/12 θα διεξαχθούν κανονικά.  Αυτό αφορά και τις αναπληρώσεις μαθημάτων που έχει οριστεί πως θα γίνουν αναλυτικά  με προηγούμενη ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο site του Προγράμματος Σπουδών  και στο eclass.

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα-Εργαστήριο-Εξετάσεις

Παρακαλώ ενημερωθείτε από το συνημμένο αρχείο για το Επαναληπτικό Εργαστήριο και τις Εξετάσεις Εργαστηρίου του μαθήματος Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα του Ζ΄ Εξαμήνου του Προγράμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ.

 

Ο διδάσκων

Β. Κώτσος

Καθηγητής

Μαθηματικά ΙΙΙ (Θ): Εξέταση Προόδου - Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Η ενδιάμεση  αξιολόγηση ("Εξέταση Προόδου") στο μάθημα "Μαθηματικά ΙII" του Γ' Εξαμήνου του Προγράμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε.,  όπως έχει ήδη ανακοινωθεί  προφορικά από τον διδάσκοντα στην σημερινή διάλεξη του μαθήματος, θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου 2019  και ώρες  14:00 – 16.00 στην   Αίθουσα 5.

Εξεταστέα ύλη θα είναι η ύλη που αντιστοιχεί στα  Κεφάλαια Α και Β από  το προτεινόμενο βιβλίο του μαθήματος:

Γάγαλης-Θεοδώρου-Κικίλιας-Κομισόπουλος-Λαμπίρης: “ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ Laplace, Fourier, Zήτα (Εφαρμογές στα Σήματα - Συστήματα)”

1. Κεφάλαιο Α: Γενικά περί Σημάτων - Συστημάτων
2. Κεφάλαιο Β: Μετασχηματισμοί Laplace

Η "Εξέταση Προόδου" θα διεξαχθεί με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις και θα μπορείτε να έχετε μαζί σας οποιοδήποτε εκπαιδευτικό υλικό ή σύγγραμμα κρίνετε εσείς  ότι θα σας είναι χρήσιμο και απαραίτητο.

Επειδή αρκετοί φοιτητές δεν έχουν προμηθευτεί το παραπάνω προτεινόμενο διδακτικό σύγγραμμα του μαθήματος από τον "Εύδοξο", μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σύγγραμμα που να περιέχει "Μετασχηματισμούς Laplace".  Υπάρχουν αρκετά σχετικά συγγράμματα στην Bιβλιοθήκη του Ιδρύματος τα οποία υπερκαλύπτουν την παραπάνω εξεταστέα ύλη. Επίσης είναι γνωστό ότι αρκετοί φοιτητές διαθέτουν από προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη ένα άλλο προτεινόμενο σύγγραμμα το οποίο φυσικά και καλύπτει την εξεταστέα ύλη. Το βιβλίο αυτό είναι: 

 Μυλωνάς - Σχοινάς: "Διαφορικές Εξισώσεις, Μετασχηματισμοί και Μιγαδικές Συναρτήσεις"

Παρακαλείστε επίσης να παρακολουθείτε συστηματικά τις ιστοσελίδες του μαθήματος στο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έτσι ώστε να ενημερώνεστε σχετικά με την "Εξέταση Προόδου" αλλά και γενικά για το μάθημα.

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος
 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ) ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Τη Δευτέρα 16/12/19 και ώρα 10-12πμ  θα γίνουν συμπληρωματικές ασκήσεις. Οι ασκήσεις αυτές είναι προαιρετικές για τους φοιτητές που παρακολούθησαν το εργαστήριο εκτός από τους φοιτητές Β.Ε (ΑΜ 6597), Κ.Δ. (ΑΜ 6514) και Κ.Χ.(ΑΜ6560) οι οποίοι έχουν υπερβολικά μεγάλο αριθμό απουσιών και δεν μπορούν να τις αναπληρώσουν.

Συνιστάται θερμά η συμμετοχή στο εργαστήριο αυτό ακόμα και από αυτούς που δεν είχαν καμμια απουσία, για λόγους εξάσκησης και προετοιμασίας για την εξέταση.

Την ίδια ημέρα μπορούν εξασκηθούν στο εργαστήριο και φοιτητές που έχουν παρακολουθήσει το εργαστήριο στο παρελθόν, το έχουν δηλώσει "χωρίς παρακολούθηση" , όμως θέλουν να εξασκηθούν ή να λύσουν απορίες. Γι' αυτούς, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δήλωση συμμετοχής με email στον διδάσκοντα (tsitsipis@uth.gr) μεχρι την Παρασκευή 13/12/19. Ως απάντηση θα πάρουν την ώρα άσκησης.

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

Λογική Σχεδίαση - Εργαστήριο: Πληροφορίες για τις Τελικές Εξετάσεις

Παρακαλώ ενημερωθείτε από το συνημμένο αρχείο σχετικά με τις προσεχείς τελικές εξετάσεις του μαθήματος "Λογική Σχεδίαση - Εργαστήριο" που θα γίνουν την Τετάρτη 8  και την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 στο Εργαστήριο 10. Οι πληροφορίες αφορούν όλες τις ομάδες που παρακολουθούν το εργαστήριο κανονικά, αλλά και τους φοιτητές που οφείλουν το μάθημα και είναι σε καθεστώς "χωρίς παρακολούθηση".

Οι διδάσκοντες

ΚΕΡΑΙΕΣ (Θ) 04/12/2019 ΩΡΑ 2-4

Το μάθημα Κεραίες (Θ) της Τετάρτης 04/12//2019 δεν θα γίνει 10-12, αλλά λόγω υπηρεσιακής υποχρέωσης θα γίνει πάλι την Τετάρτη 04/12/2019  και ώρα 14-16 στην αίθουσα 7.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

Φυσική - Εργαστήριο: Συγγραφή και παράδοση της τελικής εργασίας

Παρακαλείστε να ενημερωθείτε άμεσα στις ιστοσελίδες του μαθήματος στο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας https://eclass.uth.gr/  σχετικά με την ολοκλήρωση της συγγραφής και την παράδοση της τελικής εργασίας για το μάθημα "Φυσική-Εργαστήριο".

Να χρησιμοποιήσετε το αρχείο-υπόδειγμα (template σε μορφή .odt"Tελική Εργασία Φυσικής 2019-2020", που δίνεται  στο πεδίο "Έγγραφα" στο eclass και χρησιμοποιώντας το LibreOffice ή το OpenOffice να συμπληρώσετε ότι χρειάζεται και να ολοκληρώσετε την εργασία σε ηλεκτρονική μορφή.

Να αποθηκεύσετε το αρχείο σε μορφή (format) .odt στον υπολογιστή σας και το όνομα του τελικού σας αρχείου να είναι το ΜΟΝΟΝ το επώνυμό σας με Ελληνικά κεφαλαία γράμματα, π.χ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ.odt, ΔΗΜΟΥ.odtκλπ

Να αναρτήσετε αυτό το τελικό αρχείο στο eclass και στο πεδίο "Εργασίες" επιλέγοντας την "Τελική Εργασία Φυσικής 2019-2020" εντός της προθεσμίας που ορίζεται από το σύστημα. 

Να παραδώσετε το ίδιο αρχείο σε έντυπη μορφή στο Εργαστήριο Φυσικής την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες 14.00 - 16.00.

Αν υπάρχουν απορίες σχετικά με την παραπάνω διαδικασία μπορούν να συζητηθούν και να απαντηθούν στο Εργαστήριο Φυσικής αυτήν την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 και ώρες 14.00 - 16.00.

Καλή Επιτυχία,

Α. Καναπίτσας

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Αναπληρώσεις μαθημάτων - Αναλυτικό πρόγραμμα

Επειδή θα πρέπει να αναπληρωθούν κάποια μαθήματα, που για διάφορους λόγους και με ευθύνη του διδάσκοντα δεν έγιναν, μαθήματα αναπλήρωσης θα γίνουν την περίοδο από 2 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και 20 Δεκεμβρίου 2019, που είναι και η τελευταία μέρα διδασκαλίας μαθημάτων, πριν αρχίσουν οι διακοπές των Χριστουγέννων.

Επομένως, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας του μαθήματος επιλογής Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις για την περίοδο από την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2010 μέχρι και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου διαφοροποιείται και θα είναι αναλυτικά ως εξής:

Τρίτη

10:00 -12:00

Αίθουσα 5

Πέμπτη

12:00 -14:00

Αίθουσα 5

Γνωρίζω ότι ίσως υπάρχουν επικαλύψεις, καθώς κάποιες από τις προτεινόμενες ώρες διδασκαλίας για αναπληρώσεις μπορεί να συμπίπτουν με άλλα μαθήματα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες ώρες διαθέσιμες. Για το λόγο αυτό θα είμαι διαθέσιμος και κάθε Τετάρτη 14.00 – 16.00 στην αίθουσα 5 για επίλυση αποριών και συζήτηση πάνω σε θέματα του μαθήματος.

Είστε ΟΛΟΙ ευπρόσδεκτοι στα τελευταία αυτά μαθήματα όπου, εκτός από τις κανονικές διαλέξεις, θα γίνεται παράλληλα και μια συνολική ανασκόπηση του μαθήματος, επίλυση αποριών και οδηγίες για την διενέργεια της τελικής εξέτασης. Ειδικά όσοι έχουν δηλώσει το μάθημα και σε προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη και το έχουν παρακολουθήσει με άλλους διδάσκοντες, ή και όχι, θα είναι καλό να προσέλθουν για να ενημερωθούν για τις όποιες αλλαγές έχουν γίνει στο μάθημα σε σχέση με προηγούμενες εξεταστικές περιόδους.

Οι τελικές εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου θα διεξαχθούν με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις και θα μπορείτε να έχετε μαζί σας οποιοπδήποτε εκπαιδευτικό υλικό κρίνετε εσείς απαραίτητο. Μάλλον “επιβάλλεται“ να έχετε μαζί το προτεινόμενο βιβλίο του μαθήματος:

Kasap Safa O., "Ηλεκτροτεχνικά Υλικά - Αρχές και Εφαρμογές - 4η Έκδοση"

Ο κωδικός του βιβλίου στον Εύδοξο είναι 68374085 και η διδακτέα ύλη περιέχεται εξ ολοκλήρου σε αυτό. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μάθημα θα δίνονται μέσω της ιστοσελίδας του μαθήματος στο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, https://eclass.uth.gr/στο οποίο παρακαλείστε να κάνετε όλοι εγγραφή, αν δεν έχετε κάνει ήδη, το συντομότερο. Πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή στο eclass έχουν δοθεί αναλυτικά και με προηγούμενη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Προγράμμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε.


Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

 

Νανοηλεκτρονική: Αναπληρώσεις μαθημάτων - Αναλυτικό πρόγραμμα

Επειδή θα πρέπει να αναπληρωθούν κάποια μαθήματα, που για διάφορους λόγους και με ευθύνη του διδάσκοντα δεν έγιναν, μαθήματα αναπλήρωσης θα γίνουν την περίοδο από 2 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και 20 Δεκεμβρίου 2019, που είναι και η τελευταία μέρα διδασκαλίας μαθημάτων, πριν αρχίσουν οι διακοπές των Χριστουγέννων.

Επομένως, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας του μαθήματος επιλογής Νανοηλεκτρονική” για την περίοδο από την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2010 μέχρι και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου διαφοροποιείται και θα είναι αναλυτικά ως εξής:

Δευτέρα

10:00 -12:00

Αίθουσα 5

Παρασκευή

12:00 -14:00

Αίθουσα 5

Γνωρίζω ότι ίσως υπάρχουν επικαλύψεις, καθώς κάποιες από τις προτεινόμενες ώρες διδασκαλίας για αναπληρώσεις μπορεί να συμπίπτουν με άλλα μαθήματα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες ώρες διαθέσιμες. Για το λόγο αυτό θα είμαι διαθέσιμος και κάθε Τετάρτη 14.00 – 16.00 στην αίθουσα 5 για επίλυση αποριών και συζήτηση πάνω σε θέματα του μαθήματος.

Είστε ΟΛΟΙ ευπρόσδεκτοι στα τελευταία αυτά μαθήματα όπου, εκτός από τις κανονικές διαλέξεις, θα γίνεται παράλληλα και μια συνολική ανασκόπηση του μαθήματος, επίλυση αποριών και οδηγίες για την διενέργεια της τελικής εξέτασης. Ειδικά όσοι έχουν δηλώσει το μάθημα και σε προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη και το έχουν παρακολουθήσει με άλλους διδάσκοντες, ή και όχι, θα είναι καλό να προσέλθουν για να ενημερωθούν για τις όποιες αλλαγές έχουν γίνει στο μάθημα σε σχέση με προηγούμενες εξεταστικές περιόδους.

Οι τελικές εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου θα διεξαχθούν με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις και θα μπορείτε να έχετε μαζί σας οποιοπδήποτε εκπαιδευτικό υλικό κρίνετε εσείς απαραίτητο. Μάλλον “επιβάλλεται“ να έχετε μαζί το προτεινόμενο βιβλίο του μαθήματος:

Hanson George W., “Αρχές Νανοηλεκτρονικής”

Ο κωδικός του βιβλίου στον Εύδοξο είναι 18548826 και η διδακτέα ύλη περιέχεται εξ ολοκλήρου σε αυτό. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μάθημα θα δίνονται μέσω της ιστοσελίδας του μαθήματος στο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, https://eclass.uth.gr/, στο οποίο παρακαλείστε να κάνετε όλοι εγγραφή, αν δεν έχετε κάνει ήδη, το συντομότερο. Πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή στο eclass έχουν δοθεί αναλυτικά και με προηγούμενη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Προγράμμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε.


Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά ΙΙΙ (Θ): Αναπληρώσεις μαθημάτων - Αναλυτικό πρόγραμμα

Επειδή θα πρέπει να αναπληρωθούν κάποια μαθήματα, που για διάφορους λόγους και με ευθύνη του διδάσκοντα δεν έγιναν, μαθήματα αναπλήρωσης θα γίνουν την περίοδο από 2 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και 20 Δεκεμβρίου 2019, που είναι και η τελευταία μέρα διδασκαλίας μαθημάτων, πριν αρχίσουν οι διακοπές των Χριστουγέννων.

Επομένως, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας του μαθήματος “Μαθηματικά ΙΙΙ (Θ)” για την περίοδο από την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2010 μέχρι και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου διαφοροποιείται και θα είναι αναλυτικά ως εξής:

Δευτέρα

12:00 -14:00

Αίθουσα 5

Τρίτη

12:00 -14:00

Αίθουσα 5

Πέμπτη

10:00 -12:00

Αίθουσα 5

Παρασκευή

10:00 -12:00

Αίθουσα 5

Γνωρίζω ότι υπάρχουν επικαλύψεις, καθώς κάποιες από τις προτεινόμενες ώρες διδασκαλίας για αναπληρώσεις συμπίπτουν με άλλα μαθήματα του ίδιου εξαμήνου, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες ώρες διαθέσιμες. Για το λόγο αυτό θα είμαι διαθέσιμος και κάθε Τετάρτη 12.00 – 14.00 στην αίθουσα 5 για επίλυση αποριών και συζήτηση πάνω σε θέματα του μαθήματος.

Είστε ΟΛΟΙ ευπρόσδεκτοι στα τελευταία αυτά μαθήματα όπου, εκτός από τις κανονικές διαλέξεις, θα γίνεται παράλληλα και μια συνολική ανασκόπηση του μαθήματος, επίλυση αποριών και οδηγίες για την διενέργεια της τελικής εξέτασης. Ειδικά όσοι έχουν δηλώσει το μάθημα και σε προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη και το έχουν παρακολουθήσει με άλλους διδάσκοντες, ή και όχι, θα είναι καλό να προσέλθουν για να ενημερωθούν για τις όποιες αλλαγές έχουν γίνει στο μάθημα σε σχέση με προηγούμενες εξεταστικές περιόδους.

Οι τελικές εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου θα διεξαχθούν με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις και θα μπορείτε να έχετε μαζί σας οποιοπδήποτε εκπαιδευτικό υλικό κρίνετε εσείς απαραίτητο. Μάλλον “επιβάλλεται“ να έχετε μαζί το προτεινόμενο βιβλίο του μαθήματος:

Γάγαλης, Θεοδώρου, Κικίλιας, Κομισόπουλος, Λαμπίρης: “ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ Laplace, Fourier, Zήτα”.

Ο κωδικός του βιβλίου στον Εύδοξο είναι 47332 και η διδακτέα ύλη περιέχεται εξ ολοκλήρου σε αυτό. Είναι επίσης πιθανό να γίνει στο προσεχές διάστημα “Εξέταση Προόδου” σε τμήμα της διδακτέας ύλης, αλλά αυτό θα οριστεί με νέα ανακοίνωση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μάθημα θα δίνονται μέσω της ιστοσελίδας του μαθήματος στο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, https://eclass.uth.gr/στο οποίο παρακαλείστε να κάνετε όλοι εγγραφή, αν δεν έχετε κάνει ήδη, το συντομότερο. Πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή στο eclass έχουν δοθεί αναλυτικά και με προηγούμενη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Προγράμμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε.

 

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

 

ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Την Δευτέρα 02/12/2019 και ώρα 14:00 - 16:00 στο Εργαστήριο 5 θα γίνει επίδειξη λειτουργίας διαφόρων οργάνων (αναλυτής κυκλωμάτων, αναλυτής φάσματος  μετρητής στάθμης ηλεκτρομαγνητικού πεδίου, όργανο μελέτης γραμμής μετάδοσης) καθώς  και κεραιών διαφόρων τύπων.

Η επίδειξη γίνεται για τους φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα Κεραίες ή το έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

Επείγον-Εργαστήριο Θεωρία Πληρ.-Κωδ.Δευτέρας 12μ-2μμ- 25/11/2019

Ανακοινώνεται ότι το Εργαστήριο Θεωρία Πληροφορίας και Κωδικοποίηση Δεδομένων (Ε), της Δευτέρας 25/11/2019, 12 μ.-2 μ.μ. δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω κακοκαιρίας και σχετικού κωλύματος του διδάσκοντα.

       Η αναπλήρωσή του θα γίνει μετά από συννενόηση του διδάσκοντα με τους φοιτητές.

   Ο διδάσκων,

Μάριος Αναγνώστου.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ (ΘΕΩΡΙΑ)

Το μάθημα της Τρίτης 26/11/19 12-14μμ δεν θα πραγματοποιιηθεί λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων του διδάσκοντα.

Η αναπλήρωσή του θα γίνει σε ώρα που θα καθοριστεί από κοινού με τους φοιτητές.

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

Μαθηματικά III - Θεωρία: Αναβολή μαθήματος την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

H καθιερωμένη διάλεξη θεωρίας του μαθήματος "Μαθηματικά III - Θεωρία ", δεν θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 και ώρες 12.00 - 14.00, λόγω έκτακτης υποχρέωσης του διδάσκοντα.  Η αναπλήρωση του μαθήματος θα οριστεί και θα γίνει τις προσεχείς ημέρες κατόπιν συνεννόησης με τους φοιτητές  κατά την διάρκεια  του μαθήματος της Τρίτης 26 Νοεμβρίου 2019.

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ-ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ & ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΖΕΥΞΕΙΣ-ΔΙΑΔΟΣΗ ΗΜ ΚΥΜΑΤΩΝ

Λόγω έκτακτου κωλύματος του διδάσκοντα δεν θα πραγματοποιηθούν την  Τετάρτη 20/11/2019 οι θεωρίες των μαθημάτων:

1. Τηλεπικοινωνίες (Ε' εξάμηνο)
2. Ασύρματες ζεύξεις-Διάδοση ΗΜ κυμάτων (Ζ' εξάμηνο)
 
Η αναπλήρωσή τους θα οριστεί από τον διδάσκοντα.
 
Ο διδάσκων
 
Γ. Βελντές
Μάθημα Θεωρία Πληροφορίας-Κωδικ. (Θεωρία) Τετάρτης 20/11/2019

Το μάθημα Θεωρία Πληροφορίας-Κωδικωποίηση Δεδομένων (Θεωρία) της Τετάρτης 20/11/2019, θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ για τη Τετάρτη 20/11/2019, αντί για τις 12-2 μ.μ., στις 6-8 μ.μ. στην Αίθουσα 9.

        Ο διδάσκων,

Δρ.Βαρζάκας Παναγιώτης, Μέλος ΔΕΠ, Καθηγητής Α βαθμίδας.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΙΩΝ (κατανομή ασκήσεων)

Στο επισυπτόμενο αρχείο θα βρείτε την κατανομή των εργαστηριακών ασκήσεων που θα γίνονται από την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 και μετά.

Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

Λογική Σχεδίαση - Εργαστήριο: Σημειώσεις Εργαστηρίου

Οι σημειώσεις που χρησιμοποιούνται κατά το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο για την διδασκαλία του εργαστηριακού μαθήματος "Λογική Σχεδίαση - Εργαστήριο"  δίνονται στο συνημμένο αρχείο.

Ο διδάσκων

Αριστείδης Νίκας

ΚΕΡΑΙΕΣ (ΘΕΩΡΙΑ)

Όπως είχε ανακοινωθεί, στο προηγούμενο μάθημα,  από σήμερα 30/10/2019 και στο εξής το μάθημα ΚΕΡΑΙΕΣ (ΘΕΩΡΙΑ) κάθε Τετάρτη θα γίνεται ώρα 10-12 αντί για 14-16. Η αλλαγή γίνεται προκειμένου περισσότεροι φοιτητές να μπορούν να παρακολουθούν το μάθημα. Μόνο σε περίπτωση συνεδρίασης του Συμβουλίου Ένταξης, στο οποίο μετέχω, την ίδια ημέρα και ώρα τότε θα γίνεται 14-16 και αυτό θα ανακοινώνεται από την Τρίτη το απόγευμα. 

Το μάθημα της Πέμπτης 14-16 θα γίνεται κανονικά σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

Αναβολή εργαστηρίου Αναλογικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων για τις ομάδες της Τετάρτης 16-10-2019.

Λόγω έκτακτου κωλύματος δεν θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο των Αναλογικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων για τις ομάδες της Τετάρτης 16-10-2019. Η αναπλήρωσή του θα κανονιστεί από τον διδάσκοντα.

 

Φυσική (Θ+Ε): Εγγραφή στο νέο eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σύμφωνα με σχετικό email που έχει σταλεί πρόσφατα σε όλους (φοιτητές και διδάσκοντες) σχετικά με την αποκλειστική χρήση της νέας πλατφόρμας eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τα μαθήματα του νέου Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020 θα πρέπει:

 

α) Οι διδάσκοντες να αναρτούν εκπαιδευτικό υλικό για τα μαθήματα αποκλειστικά στη νέα πλατφόρμαhttps://eclass.uth.gr/ και

β) οι φοιτητές να εγγράφονται στη νέα πλατφόρμα (https://eclass.uth.gr/) και μετά στα αντίστοιχα μαθήματα του Τμήματος και του Προγράμματος Σπουδών που παρακολουθούν.

 

Για να γίνει αποδεκτή η εγγραφή στο νέο eClass, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν υποχρεωτικά email του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δηλαδή εγγραφές θα πραγματοποιηθούν μόνο αν οι χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας eClass είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διαθέτουν email της μορφής username@uth.gr.

 

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, πριν κάνετε την εγγραφή στο νέο eClass, να επιβεβαιώσετε ότι ο λογαριασμός email που έχει ενεργοποιηθεί για σας στο webmail του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι ενεργός και λειτουργεί κανονικά. Έχετε ειδοποιηθεί με ειδική ανακοίνωση, ΟΛΟΙ οι φοιτητές, ΟΛΩΝ των προγραμμάτων σπουδών, μέσω του λογαριασμού σας στην Ηλεκτρονική Γραμματεία των Τμημάτων σας, για να ενεργοποιήσετε το καινούργιο σας email στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ήδη από την περασμένη Άνοιξη ....... Αν δεν το έχετε ενεργοποιήσει ήδη τότε θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε άμεσα ...

 

Παρακαλούνται λοιπόν όσοι φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα "Φυσική - Θεωρία" και "Φυσική - Εργαστήριο" να κάνουν εγγραφή το συντομότερο στο site του eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στην συνέχεια να εγραφούν στα αντίστοιχα sites των παραπάνω  μαθημάτων στο νέο eClass ή/και σε όποιο άλλο μάθημα επιθυμούν. Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα αυτά διδάσκονται για τελευταία φορά.

 

Χρειάζεται προσοχή, για να μην ψάχνετε άσκοπα πως να κάνετε την εγγραφή, να εντοπίσετε κατά την εγγραφή σας το πεδίο "Κατηγορία" και εκεί να επιλέξετε "Συμβούλιο Ένταξης (προγράμματα σπουδών Τμημάτων πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας)". Στην συνέχεια στην "drop down" λίστα που εμφανίζεται εκεί, να επιλέξετε το Τμήμα στο οποίο ανήκετε και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας. Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή σας θα σας σταλεί email στον λογαριασμό σας, που είναι της μορφής username@uth.gr στον ιστοχώρο του Webmail του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που βρίσκεται στο https://webmail.uth.gr

 

Τελικά και αφού θα έχει ολοκληρωθεί κανονικά η εγγραφή σας στο νέο eClass,  θα μπορέσετε στην συνέχεια να δηλώσετε τα παραπάνω  μαθήματα  "Φυσική (Θ+Ε)" στο νέο eClass ή/και όποια άλλα μαθήματα επιθυμείτε. 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολλοί από εσάς έχετε κάνει ήδη εγγραφή στο site του μαθήματος "Φυσική - Εργαστήριο 2019-2020" στο παλιό eclass του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας. Το site αυτό θα διαγραφεί σύντομα και είναι δική σας ευθύνη να κάνετε άμεσα εγγραφή στο νέο eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

 

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Καναπίτσας

Μαθηματικά ΙΙΙ (Θ): Εγγραφή στο νέο eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σύμφωνα με σχετικό email που έχει σταλεί πρόσφατα σε όλους (φοιτητές και διδάσκοντες) σχετικά με την αποκλειστική χρήση της νέας πλατφόρμας eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τα μαθήματα του νέου Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020 θα πρέπει:

 

α) Οι διδάσκοντες να αναρτούν εκπαιδευτικό υλικό για τα μαθήματα αποκλειστικά στη νέα πλατφόρμαhttps://eclass.uth.gr/ και

β) οι φοιτητές να εγγράφονται στη νέα πλατφόρμα (https://eclass.uth.gr/) και μετά στα αντίστοιχα μαθήματα του Τμήματος και του Προγράμματος Σπουδών που παρακολουθούν.

 

Για να γίνει αποδεκτή η εγγραφή στο νέο eClass, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν υποχρεωτικά email του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δηλαδή εγγραφές θα πραγματοποιηθούν μόνο αν οι χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας eClass είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διαθέτουν email της μορφής username@uth.gr.

 

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, πριν κάνετε την εγγραφή στο νέο eClass, να επιβεβαιώσετε ότι ο λογαριασμός email που έχει ενεργοποιηθεί για σας στο webmail του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι ενεργός και λειτουργεί κανονικά. Έχετε ειδοποιηθεί με ειδική ανακοίνωση, ΟΛΟΙ οι φοιτητές, ΟΛΩΝ των προγραμμάτων σπουδών, μέσω του λογαριασμού σας στην Ηλεκτρονική Γραμματεία των Τμημάτων σας, για να ενεργοποιήσετε το καινούργιο σας email στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ήδη από την περασμένη Άνοιξη ....... Αν δεν το έχετε ενεργοποιήσει ήδη τότε θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε άμεσα ...

 

Παρακαλούνται λοιπόν όσοι φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μάθημα "Μαθηματικά ΙΙΙ (Θ)" να κάνουν εγγραφή το συντομότερο στο site του eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στην συνέχεια να εγραφούν στο site του μαθήματος "Μαθηματικά ΙΙΙ (Θ)" στο νέο eClass ή/και σε όποιο άλλο μάθημα επιθυμούν.

 

Χρειάζεται προσοχή, για να μην ψάχνετε άσκοπα πως να κάνετε την εγγραφή, να εντοπίσετε κατά την εγγραφή σας το πεδίο "Κατηγορία" και εκεί να επιλέξετε "Συμβούλιο Ένταξης (προγράμματα σπουδών Τμημάτων πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας)". Στην συνέχεια στην "drop down" λίστα που εμφανίζεται εκεί, να επιλέξετε το Τμήμα στο οποίο ανήκετε και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας. Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή σας θα σας σταλεί email στον λογαριασμό σας, που είναι της μορφής username@uth.gr στον ιστοχώρο του Webmail του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που βρίσκεται στο https://webmail.uth.gr

 

Τελικά και αφού θα έχει ολοκληρωθεί κανονικά η εγγραφή σας στο νέο eClass,  θα μπορέσετε στην συνέχεια να δηλώσετε το μάθημα "Μαθηματικά ΙΙΙ (Θ)" ή και όποια άλλα από τα μαθήματα επιθυμείτε.

 

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Εγγραφή στο νέο eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σύμφωνα με σχετικό email που έχει σταλεί πρόσφατα σε όλους (φοιτητές και διδάσκοντες) σχετικά με την αποκλειστική χρήση της νέας πλατφόρμας eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τα μαθήματα του νέου Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020 θα πρέπει:

 

α) Οι διδάσκοντες να αναρτούν εκπαιδευτικό υλικό για τα μαθήματα αποκλειστικά στη νέα πλατφόρμαhttps://eclass.uth.gr/ και

β) οι φοιτητές να εγγράφονται στη νέα πλατφόρμα (https://eclass.uth.gr/) και μετά στα αντίστοιχα μαθήματα του Τμήματος και του Προγράμματος Σπουδών που παρακολουθούν.

 

Για να γίνει αποδεκτή η εγγραφή στο νέο eClass, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν υποχρεωτικά email του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δηλαδή εγγραφές θα πραγματοποιηθούν μόνο αν οι χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας eClass είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διαθέτουν email της μορφής username@uth.gr.

 

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, πριν κάνετε την εγγραφή στο νέο eClass, να επιβεβαιώσετε ότι ο λογαριασμός email που έχει ενεργοποιηθεί για σας στο webmail του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι ενεργός και λειτουργεί κανονικά. Έχετε ειδοποιηθεί με ειδική ανακοίνωση, ΟΛΟΙ οι φοιτητές, ΟΛΩΝ των Προγραμμάτων Σπουδών, μέσω του λογαριασμού σας στην Ηλεκτρονική Γραμματεία των Τμημάτων σας, για να ενεργοποιήσετε το καινούργιο σας email στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ήδη από την περασμένη Άνοιξη ....... Αν δεν το έχετε ενεργοποιήσει ήδη τότε θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε άμεσα ...

 

Παρακαλούνται λοιπόν όσοι φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μάθημα "Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις" να κάνουν εγγραφή το συντομότερο στο site του eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στην συνέχεια να εγραφούν στο site του μαθήματος "Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις" στο νέο eClass ή/και σε όποιο άλλο μάθημα επιθυμούν.

 

Χρειάζεται προσοχή, για να μην ψάχνετε άσκοπα πως να κάνετε την εγγραφή, να εντοπίσετε κατά την εγγραφή σας το πεδίο "Κατηγορία" και εκεί να επιλέξετε "Συμβούλιο Ένταξης (προγράμματα σπουδών Τμημάτων πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας)". Στην συνέχεια στην "drop down" λίστα που εμφανίζεται εκεί, να επιλέξετε το Τμήμα στο οποίο ανήκετε και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας. Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή σας θα σας σταλεί email στον λογαριασμό σας, που είναι της μορφής username@uth.gr στον ιστοχώρο του Webmail του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που βρίσκεται στο https://webmail.uth.gr

 

Τελικά και αφού θα έχει ολοκληρωθεί κανονικά η εγγραφή σας στο νέο eClass,  θα μπορέσετε στην συνέχεια να δηλώσετε το μάθημα "Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις" ή και όποια άλλα από τα μαθήματα επιθυμείτε.

 

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

Νανοηλεκτρονική: Εγγραφή στο νέο eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σύμφωνα με σχετικό email που έχει σταλεί πρόσφατα σε όλους (φοιτητές και διδάσκοντες) σχετικά με την αποκλειστική χρήση της νέας πλατφόρμας eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τα μαθήματα του νέου Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020 θα πρέπει:

 

α) Οι διδάσκοντες να αναρτούν εκπαιδευτικό υλικό για τα μαθήματα αποκλειστικά στη νέα πλατφόρμαhttps://eclass.uth.gr/ και

β) οι φοιτητές να εγγράφονται στη νέα πλατφόρμα (https://eclass.uth.gr/) και μετά στα αντίστοιχα μαθήματα του Τμήματος και του Προγράμματος Σπουδών που παρακολουθούν.

 

Για να γίνει αποδεκτή η εγγραφή στο νέο eClass, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν υποχρεωτικά email του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δηλαδή εγγραφές θα πραγματοποιηθούν μόνο αν οι χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας eClass είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διαθέτουν email της μορφής username@uth.gr.

 

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, πριν κάνετε την εγγραφή στο νέο eClass, να επιβεβαιώσετε ότι ο λογαριασμός email που έχει ενεργοποιηθεί για σας στο webmail του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι ενεργός και λειτουργεί κανονικά. Έχετε ειδοποιηθεί με ειδική ανακοίνωση, ΟΛΟΙ οι φοιτητές, ΟΛΩΝ των Προγραμμάτων Σπουδών, μέσω του λογαριασμού σας στην Ηλεκτρονική Γραμματεία των Τμημάτων σας, για να ενεργοποιήσετε το καινούργιο σας email στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ήδη από την περασμένη Άνοιξη ....... Αν δεν το έχετε ενεργοποιήσει ήδη τότε θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε άμεσα ...

 

Παρακαλούνται λοιπόν όσοι φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μάθημα "Νανοληλεκτρονική" να κάνουν εγγραφή το συντομότερο στο site του eClass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στην συνέχεια να εγραφούν στο site του μαθήματος "Νανοηλεκτρονική" στο νέο eClass ή/και σε όποιο άλλο μάθημα επιθυμούν.

 

Χρειάζεται προσοχή, για να μην ψάχνετε άσκοπα πως να κάνετε την εγγραφή, να εντοπίσετε κατά την εγγραφή σας το πεδίο "Κατηγορία" και εκεί να επιλέξετε "Συμβούλιο Ένταξης (προγράμματα σπουδών Τμημάτων πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας)". Στην συνέχεια στην "drop down" λίστα που εμφανίζεται εκεί, να επιλέξετε το Τμήμα στο οποίο ανήκετε και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας. Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή σας θα σας σταλεί email στον λογαριασμό σας, που είναι της μορφής username@uth.gr στον ιστοχώρο του Webmail του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που βρίσκεται στο https://webmail.uth.gr

 

 

Τελικά και αφού θα έχει ολοκληρωθεί κανονικά η εγγραφή σας στο νέο eClass,  θα μπορέσετε στην συνέχεια να δηλώσετε το μάθημα "Νανοηλεκτρονική" ή και όποια άλλα από τα μαθήματα επιθυμείτε.

 

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

Μάθημα Θεωρία Πληροφορίας-Κωδικ. (Θεωρία) Τετάρτης 16/10/2019

Το μάθημα Θεωρία Πληροφορίας-Κωδικωποίηση Δεδομένων (Θεωρία) της Τετάρτης 16/10/2019, θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ για τη Τετάρτη 16/10/2019, αντί για τις 12-2 μ.μ., στις 6-8 μ.μ. στην Αίθουσα 9.

        Ο διδάσκων,

Δρ.Βαρζάκας Παναγιώτης, Μέλος ΔΕΠ, Καθηγητής.

Εφαρμογές Προγραμματισμού για Ηλεκτρονικούς - 10/10/2019

Το μάθημα Εφαρμογές Προγραμματισμού για Ηλεκτρονικούς για την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνει την Τετάρτη 9/10/2019 στις 6 μμ.

Νανοηλεκτρονική: Αλλαγή ώρας διδασκαλίας του μαθήματος

Η προγραμματισμένη διάλεξη θεωρίας του μαθήματος επιλογής "Νανοηλεκτρονική", δεν θα πραγματοποιηθεί  σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 14.00 - 16.00, λόγω αλλαγής από σήμερα της ώρας και της αίθουσας διδασκαλίας του μαθήματος. 

Η διδασκαλία του μαθήματος θα γίνει αυτήν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 12.00 - 14.00  στην Αίθουσα 5 για την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ την ίδια ώρα και στην ίδια αίθουσα θα διδάσκεται και για όλο το υπόλοιπο διάστημα του Χειμερινού Εξαμήνου.
 

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Αλλαγή ώρας διδασκαλίας του μαθήματος

Η προγραμματισμένη διάλεξη θεωρίας του μαθήματος επιλογής "Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις", δεν θα πραγματοποιηθεί  σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 16.00 - 18.00, λόγω αλλαγής από σήμερα της ώρας και της αίθουσας διδασκαλίας του μαθήματος. 

Η διδασκαλία του μαθήματος θα γίνει αυτήν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 10.00 - 12.00 στην Αίθουσα 6 για την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ την ίδια ώρα και στην ίδια αίθουσα θα διδάσκεται και για όλο το υπόλοιπο διάστημα του Χειμερινού Εξαμήνου.
 

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

Λογική Σχεδίαση - Εργαστήριο: Έναρξη μαθημάτων

Οι σπουδαστές των εργαστηριακών ομάδων  του μαθήματος "Λογική Σχεδίαση - Εργαστήριο" της Παρασκευής να προσέλθουν τις ημέρες και ώρες που έχουν εγγραφεί  (Δευτέρα 2-6 και Τρίτη 2-6).

 

Εκ του Εργαστηρίου

ΚΕΡΑΙΕΣ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Τα μαθήματα της θεωρίας άρχισαν και γίνονται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 2-4 στην αίθουσα 5 του κτιρίου της ΣΤΕΦ.

Το εργαστήριο θα γίνεται κάθε Παρασκευή στο Εργαστήριο 5 του κτιρίου της  ΣΤΕΦ.

Την Παρασκευή 04/09/2019 θα γίνει το πρώτο μάθημα τις ώρες 8-10, 10-12 και 12-2 σύμφωνα με τις εγγραφές που έχετε κάνει. Όσοι δεν έχετε εγγραφεί να έρθετε 12-2.

Στην εφαρμογή e Class του teiste ( http://eclass.teiste.gr/ ) υπάρχει αναρτημένο εκπαιδευτικό υλικό για τη θεωρία και το εργαστήριο του μαθήματος. Να κάνετε αίτηση την οποία θα κάνω αποδεκτή για να εγγραφείτε ώστε να πάρετε το υλικό αυτό.

Ελέγξτε αν στη δήλωση μαθημάτων που κάνατε έχετε δηλώσει το μάθημα που θα παρακολουθήσετε.

Για την καλύτερη καταννόηση του μαθήματος και την επιτυχία στις εξετάσεις συνιστάται η παρακολούθηση και της θεωρίας και του εργαστηρίου.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΦΕΊΛΕΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ (ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Α ΚΑΙ Β ΕΞΑΜΗΝΟΥ)

ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ-INTERFACES: ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Λόγω αλλαγής του προγράμματος οι εγγραφές στις ομάδες του εργαστηρίου "Αισθητήρες-Interfaces" θα γίνουν ξανά τη Τρίτη 1 Οκτωβρίου και ώρα 14:00 στο Εργαστήριο 3.

Οι διδάσκοντες

Φυσική - Εργαστήριο: Εγγραφή σε ομάδες εργαστηρίου στο eclass

Το μάθημα "Φυσική - Εργαστήριο" (Α101Ε) θα διδαχτεί κατά το τρέχον Χειμερινό Εξάμηνο 2019 - 2020 για τελευταία φορά. Όσοι φοιτητές δεν έχουν βαθμό στο εργαστήριο ή δεν έχουν παρακολουθήσει ΠΟΤΕ το εργαστήριο, θα πρέπει να το παρακολουθήσουν το τρέχον εξάμηνο και να το δηλώσουν ηλεκτρονικά  άμεσα και το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 στο eclass http://eclass.teiste.gr/courses/ELN170/. Φυσικά θα πρέπει υποχρεωτικά να το δηλώσετε και στην Ηλεκτρονική Γραμματεία του Προγράμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

 

Θα πρέπει λοιπόν, αφού προηγουμένως κάνετε εγγραφή στο eclass, αν δεν έχετε εγγραφεί ήδη,  να δηλώσετε το μάθημα και στην συνέχεια να κάνετε εγγραφή σε μία από τις δύο ομάδες που υπάρχουν εκεί, ανάλογα αν θα πρέπει να παρακολουθήσετε με φυσική παρουσία ή όχι το μάθημα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ κατά την εγγραφή σας να αναγράφετε το όνομα και το επώνυμό σας με το πρώτο γράμμα κεφαλαίο και τα υπόλοιπα μικρά, π.χ. "Γεώργιος Γεωργίου" καθώς επίσης με σωστή ορθογραφία και τονισμό. Μην χρησιμοποιήσετε greeklish!!

 

Επίσης το email που θα δηλώσετε στην πλατφόρμα πρέπει να είναι έγκυρο και κατά προτίμηση της μορφής username@teiste.gr ή username@uth.gr. Είναι γνωστό και συχνά υπάρχει πρόβλημα αποστολής email από ακαδημαϊκά accounts σε email accounts άλλων παρόχων, οπότε είναι πολύ πιθανόν να μην λαμβάνετε σημαντικές ειδοποιήσεις. Είναι επίσης σημαντικό να ελέγχετε τακτικά το email σας διότι μέσω του eclass θα γίνεται όλη η επικοινωνία και η ανταλλαγή εγγράφων για το εργαστήριο (σημειώσεις, εργαστηριακές ασκήσεις, βοηθητικό υλικό).

 

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 14.00. 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι δεν έχουν παρακολουθήσει το μάθημα ποτέ στο παρελθόν, και δεν κάνουν εγγραφή για να το παρακολουθήσουν κατά το τρέχον Χειμερινό Εξάμηνο 2019 - 2020, ενδεχομένως να μην έχουν στο μέλλον καμία άλλη ευκαιρία παρακολούθησης.

 

Εκ του Εργαστηρίου

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

Όσοι έχουν ήδη εγγραφεί για παρακολούθηση στο εργαστήριο καλούνται να προσέλθουν για ενημέρωση τη Δευτέρα 30/9/19 10πμ  (1ο μάθημα).

Όσοι δεν έχουν εγγραφεί αλλά επιθυμούν να το παρακολουθήσουν, θα πρέπει να εγγραφούν οπωσθήποτε τη Δευτέρα 30/9/19 10πμ. Αργότερα δεν θα έχουν αυτή την ευκαιρία. (Απαιτείται ταυτότητα).

Όσοι έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν το εργαστήριο και έχουν λάβει μέρος σε εξετάσεις, δεν έχουν δικαίωμα νέας παρακολούθησης. Αυτοί μπορούν απλά να προσέλθουν στις τελικές εξετάσεις (εφόσον βεβαίως έχουν δηλώσει το μάθημα στη γραμματεία).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι δεν έχουν παρακολουθήσει το μάθημα στο παρελθόν και δεν εγγραφούν τώρα, ενδεχομένως να μην έχουν στο μέλλον άλλη ευκαιρία παρακολούθησης.

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Οι εγγραφές στο εργαστήριο του μαθήματος Τηλεπικοινωνίες (Ε' εξάμηνο) θα πραγματοποιηθούν στο εργαστήριο 4 (Ε4).

1. Τη Δευτέρα 30/9/2019 και ώρα 14:00 - 16:00

2. Την Τρίτη 1/10/2019 και ώρα 16:00 - 18:00

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν ΜΟΝΟ τις παραπάνω ημέρες και ώρες. 

Η φυσική παρουσία των φοιτητών είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. Εγγραφές από συμφοιτητές ή άλλα άτομα ΔΕ θα γίνουν δεκτές.

Οι φοιτητές πρέπει να προσέλθουν έχοντας μαζί τους ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ  τη φοιτητική ταυτότητά τους.

Οι φοιτητές που έχουν ΔΩΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ για το εργαστήριο και δεν έχουν πάρει προβιβάσιμο βαθμό (ΤΜΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ), δηλώνουν το εργαστήριο ΜΟΝΟ στη Γραμματεία.  

 

Ο διδάσκων 

Γ. Βελντές

Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο: Εγγραφή σε εργαστηριακές ομάδες

Καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Προγράμματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών που θα παρακολουθήσουν το εργαστηριακό μάθημα “Μαθηματικά ΙΙΙ - Εργαστήριο κατά το τρέχον Χειρινό Εξάμηνο και σε οποιοδήποτε από τα τμήματα, να δηλώσουν εργαστηριακή ομάδα την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 12.00 στο Εργαστήριο ΥΚ2  που βρίσκεται στο κτίριο της Βιβλιοθήκης

Εκ του Εργαστηρίου


 

Λογική Σχεδίαση - Εργαστήριο: Εγγραφή σε εργαστηριακές ομάδες

Καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Προγράμματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών που θα παρακολουθήσουν το εργαστηριακό μάθημα "Λογική Σχεδίαση - Εργαστήριο” κατά το τρέχον Χειρινό Εξάμηνο και σε ένα από τα παρακάτω τμήματα Πέμπτη 12-14 και 14-16 καθώς και Παρασκευή 8-10, 10-12, 14-16 και 16-18 να δηλώσουν εργαστηριακή ομάδα την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 12.00 στο Εργαστήριο 10.

Ο διδάσκων

Αριστείδης Νίκας

ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η εγγραφή για το μάθημα ΚΕΡΑΙΕΣ (Εργαστήριο) πρέπει να γίνει:

1. και στην ηλεκτρονική δήλωση μαθημάτων μέχρι την ημερομηνία που έχει ανακοινώσει γραμματεία

2. και, ή με φυσική παρουσία την Παρασκευή 27/09/2019 στο Εργαστήριο 5 του κτηρίου της ΣΤΕΦ και ώρες 8-10 και 10-12 ή αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση akontogeorgos@uth.gr όπου θα γράφετε το ονοματεπώνυμο, ο ΑΜ, το εξάμηνο και απαραίτητα εάν θα παρακολουθήσετε ή όχι το εργαστήριο. Φοιτητές οι οποίοι έχουν εξεταστεί στο παρελθόν και δεν έχουν προβιβάσιμο βαθμό (δηλ 0-4,9) μπορούν να μην παρακολουθήσουν πάλι το εργαστήριο. Φοιτητές οι οποίοι δηλώνουν το εργαστήριο για πρώτη φορά και όσοι στο βαθμολόγιο δεν έχουν βαθμό πρέπει να παρακολουθήσουν το εργαστήριο.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

Εγγραφή στο Eργαστήριο Προγραμματισμός Ι

Το εργαστήριο του Προγραμματισμού Ι θα γίνει αυτό το εξάμηνο για τελευταία φορά. Όσοι φοιτητές δεν έχουν βαθμό στο εργαστήριο ή δεν έχουν παρακολουθήσει το εργαστήριο θα πρέπει να το παρακολουθήσουν το τρέχον εξάμηνο και να το δηλώσουν ηλεκτρονικά αποστέλλοντας μέχρι και την Τετάρτη 25/9/2109 email στην διεύθυνση:

eln.teilam@gmail.com

με θέμα: Εγγραφή στο Εργαστήριο Προγραμματισμού Ι

Το email πρέπει να περιέχει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό μητρώου σας.

 

Εγγραφή χωρίς παρακολούθηση

Οι φοιτητές οι οποίοι δικαιούνται να δηλώσουν το εργαστήριο χωρίς παρακολούθηση θα πρέπει να το δηλώσουν ηλεκτρονικά αποστέλλοντας μέχρι και την Τετάρτη 25/9/2109 email στην διεύθυνση:

eln.teilam@gmail.com

με θέμα: Εγγραφή Χωρίς Παρακολούθηση στο Εργαστήριο Προγραμματισμού Ι

Το email πρέπει να περιέχει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό μητρώου σας.

 

Έναρξη μαθημάτων

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

Η Εγγραφή στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Φυσικής θα γίνει την Τετάρτη 10-12 πμ στο χώρο του Εργ 5 (Ηλεκτρονικών).

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

Γ.ΒΕΛΝΤΕΣ: ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Οι φοιτητές που επιθυμούν να δουν το γραπτό τους, στα μαθήματα Εφ. Ηλεκτρομαγνητισμός-Μικροκύματα (Δ' Εξάμηνο) , Τηλεπικοινωνίες (Ε' Εξάμηνο) και Ασύρματες Ζεύξεις-Διάδοση ΗΜ Κυμάτων (Ζ΄Εξάμηνο),  μπορούν να προσέλθουν στο γραφείο του διδάσκοντα (Γρ. 114-Παλαιό Διοικητήριο) την Τετάρτη 25/9/2019 και ώρα 12:30.

Ο διδάσκων

Γ. Βελντές

Εγγραφή στο Εργαστήριο Θεωρία Πληροφορίας και Κωδ.Δεδομένων (Ε)

Παρακαλώ ενημερωθείτε από το συνημμένο αρχείο, για την Εγγραφή στο Εργαστήριο Θεωρία Πληροφορίας και Κωδ.Δεδομένων (Ε) για το Χειμερ. Εξάμηνο 2019-2020.

Δρ.Παναγιώτης Βαρζάκας, Μέλος ΔΕΠ, Καθηγητής Α βαθμίδας.

Εγγραφες στο μαθημα "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣΚΟΠΙΑΣ (Ε)"

Οι εγγραφές στο μάθημα : ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣΚΟΠΙΑΣ (Εργαστηριο)

θα γίνουν την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ώρα 4 - 5 στο Ε3

 

 

Εγγραφες στο μαθημα "ΦΥΣΙΚΗ" (Ε)

Οι  εγγραφές στο μάθημα "ΦΥΣΙΚΗ" (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ) θα γίνει

την ΠΕΜΠΤΗ 26  Σεπτεμβρίου ωρα 3 -4 μμ στο Ε3

 

O διδάσκων :  Καναπίτσας Αθανάσιος (kanapitsas@uth.gr)

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2019

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις Επαναληπτικές Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2019 δίνονται στο συνημμένο αρχείο το οποίο υπάρχει επίσης και στο πεδίο “Έγγραφα” στο eclass.  Στον ίδιο ιστοχώρο υπάρχουν επίσης και θέματα παλαιότερων εξεταστικών περιόδων. Παρακαλείστε να ενημερώνεστε συστηματικά για το μάθημα καθώς επίσης και για τις Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2019 μέσω του site του μαθήματος στο eclass:  http://eclass.teiste.gr/courses/ELN168/ (απαιτείται εγγραφή).

 

Νικόλαος Πετρόπουλος

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ (Ε): Τελική Βαθμολογία Εαρινού Εξαμήνου 2019

Η τελική βαθμολογία των εξετάσεων Εαρινού Εξαμήνου 2019 έχει αναρτηθεί στο πεδίο "Έγγραφα" στο eclass. Η βαθμολογία θα απασταλεί επίσημα στην Ηλεκτρονική Γραμματεία την Δευτέρα 29 Ιουλίου. Όποιος επιθυμεί να δει και να σχολιάσει το γραπτό του θα πρέπει να στείλει email στον διδάσκοντα στην διεύθυνση nicholas@teiste.gr 

Νικόλαος Πετρόπουλος

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Τελική βαθμολογία Εαρινού Εξαμήνου 2019

Η τελική βαθμολογία των εξετάσεων Εαρινού Εξαμήνου 2019 έχει αναρτηθεί στο πεδίο "Έγγραφα" στο eclass. Η βαθμολογία θα απασταλεί επίσημα στην Ηλεκτρονική Γραμματεία την Δευτέρα 29 Ιουλίου. Όποιος επιθυμεί να δει και να σχολιάσει το γραπτό του θα πρέπει να στείλει email στον διδάσκοντα στην διεύθυνση nicholas@teiste.gr 

Νικόλαος Πετρόπουλος

Γ. ΒΕΛΝΤΕΣ-ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΑΡΙΝΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΚ. ΕΤΟΥΣ 2018-2019

Οι φοιτητές που επιθυμούν να δουν το γραπτό τους, στα μαθήματα Εφ. Ηλεκτρομαγνητισμός-Μικροκύματα (Δ' Εξάμηνο) , Τηλεπικοινωνίες (Ε' Εξάμηνο) και Ασύρματες Ζεύξεις-Διάδοση ΗΜ Κυμάτων (Ζ΄Εξάμηνο),  μπορούν να προσέλθουν στο γραφείο του διδάσκοντα (Γρ. 114-Παλαιό Διοικητήριο) την Πέμπτη 18/7/2019 και ώρα 10:00.

Ο διδάσκων

Γ. Βελντές

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Τελικές Εξετάσεις Εαρινού Εξαμήνου 2019

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις τελικές εξετάσεις Εαρινού Εξαμήνου  2019 θα αναρτώνται αποκλειστικά στο eclass. Στο πεδίο “Έγγραφα” στο eclass έχουν αναρτηθεί οδηγίες για τις προσεχείς εξετάσεις, η εξεταστέα ύλη καθώς και θέματα παλαιότερων εξεταστικών περιόδων. Παρακαλείστε να ενημερώνεστε συστηματικά  για  το μάθημα και τις τελικές εξετάσεις μέσω του site του μαθήματος στο eclass: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN168/ (απαιτείται εγγραφή). 

Για να μην υπάρξει σύγχυση από την ανάρτηση πληθώρας ανακοινώσεων παρακαλείστε όλοι να επανέλθετε και να διαβάσετε και πάλι αρκετές φορές την παρούσα ανακοίνωση πριν από τις τελικές εξετάσεις. Αν υπάρξει οποιαδήποτε  αλλαγή που θα αφορά στις τελικές εξετάσεις τότε θα προστεθεί στην παρούσα ανακοίνωση και στο συνημμένο αρχείο με τις οδηγίες.  Το ίδιο αρχείο θα δίνεται επίσης και στο πεδίο “Έγγραφα” στο eclass.

Νικόλαος Πετρόπουλος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ

Οι εξετάσεις των επι πτυχίω φοιτητών θα γίνουν την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 και ώρα 08:00-12:00 σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις οδηγίες που υπάρχουν στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ (Ε): Συμπληρωματικές Εξετάσεις Ιουνίου 2019

Οι τελικές εξετάσεις του μαθήματος "Σήματα Συστήματα και Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων - Εργαστήριο" έγιναν το τριήμερο 19-20-21 Ιουνίου 2019. Όμως κάποιοι φοιτητές που οφείλουν το μάθημα "χωρίς παρακολούθηση" δεν κατάφεραν να εξεταστούν γιατί δεν υπήρχαν αρκετές ελεύθερες θέσεις στις 9μελείς ομάδες εξέτασης.

 

Συμφωνήθηκε λοιπόν να δημιουργηθεί μια συμπληρωματική ομάδα εξέτασης αυτήν την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 και ώρες 14:00 - 16:00. Παρακαλούνται λοιπόν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές που οφείλουν το μάθημα "χωρίς παρακολούθηση" και δεν κατάφεραν να πάρουν μέρος στις τελικές εξετάσεις Ιουνίου 2019 την προηγουμένη εβδομάδα, αφού κάνουν εγγραφή στην ιστοσελίδα του μαθήματος στο eclass (αν δεν έχουν κάνει ήδη), να δηλώσουν το συντομότερο συμμετοχή στην ομάδα εξέτασης "Εξετάσεις-Ομάδα 8: Παρασκευή 28/6 14.00 - 16.00" που υπάρχει στο πεδίο "Ομάδες Χρηστών".

 

Στο πεδίο "Έγγραφα" υπάρχουν όλες οι ασκήσεις του μαθήματος καθώς επίσης και όλα τα Matlab scripts που χρησιμοποιούνται στις ασκήσεις. Το διδακτικό βιβλίο της θεωρίας, σε ηλεκτρονική μορφή, υπάρχει στο πεδίο "Σύνδεσμοι".

 

Οι εξετάσεις θα γίνουν με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις. Επίσης, θα είναι διαθέσιμο και όλο το εκπαιδευτικό υλικό που είναι αναρτημένο στο eclass. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μαζί σας στις εξετάσεις  το βιβλίο των εργαστηριακών ασκήσεων γιατί εκεί περιέχεται όλη η απαραίτητη ύλη. Τελική εξεταστέα ύλη θα είναι οι ασκήσεις 1 - 8 που βρίσκονται στο πεδίο "Έγγραφα". Θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση κα να χρησιμοποιείτε και υλικό που θα έχετε αποθηκεύσeι σε usb stick.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ EMAIL

 

Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε στις τελικές εξετάσεις, είναι πολύ σημαντικό να έχετε κάνει εγγραφή στο eclass γιατί οι εξετάσεις θα γίνουν MONO μέσω eclass και οι τελικές απαντήσεις στα θέματα των εξετάσεων θα πρέπει θα αναρτηθούν στο πεδίο  "Εργασίες" στο eclass  σε ηλεκτρονική μορφή.

 

                                                                                    Ν. Πετρόπουλος 

ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ χΑΜΗΛΩΝ ΣΥΧΝ. (ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ)

Η Εξέταση του Εργαστηρίου θα γίνει την  Τρίτη 25/6/2019  στο Εργαστήριο 5 (Ηλεκτρονικών) και σε ώρες όπως φαίνεται στο συνημμένο Πίνακα.

-- Διάρκεια εξέτασης: 50 λεπτά.

-- Εξεταστέα ύλη θα είναι αυτή που διδάχτηκε

-- Απαιτούμενα υλικά: γραφική ύλη, κομπουτεράκι.

-- Απαγορεύεται η κατοχή και χρήση κινητού τηλεφώνου.

 

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ (ΘΕΩΡΙΑ) ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Λόγω συμμετοχής μου σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης, το μάθημα της Τετάρτης 19/06/2019 και ώρα 10-12 θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα, Τετάρτη 19/06/2019, και ώρα 14-16 στην αίθουσα 5. Το μάθημα αυτό θα είναι το τελευταίο πριν τις εξετάσεις.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Οι φοιτητές που έχουν δηλώσει το Εργαστήριο "χωρίς παρακολούθηση" καλούνται σε εξέταση, την Τρίτη 25/6/2019 στο Εργαστήριο 5 (Ηλεκτρονικών).

Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν παρακαλούνται να ενημερώσουν τον διδάσκοντα με e-mail (tsitsipis@teiste.gr). Σε απάντηση θα λάβουν την ακριβή ώρα εξέτασης.

-- Διάρκεια εξέτασης: 50 λεπτά.

-- Απαιτούμενα υλικά: γραφική ύλη, κομπουτεράκι.

-- Απαγορεύεται η κατοχή και χρήση κινητού τηλεφώνου.

-- Όποιος δίνει και άλλο μάθημα εκείνη την ημέρα παρακαλείται να το δηλώσει.

 

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

 

 

ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΑΡ. ΕΞ. 2018-19

Οι εξετάσεις του εργαστηριακού μέρους μαθήματος ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ θα γίνουν την Παρασκευή στις 21 Ιουνίου 2019 και ώρα 09:00-17:00  και περιλαμβάνουν ατομική εξέταση στο πρακτικό μέρος καθώς και  κοινή γραπτή εξέταση στο θεωρητικό μέρος. Εξεταστέα ύλη είναι όλη αυτή που διδάχθηκε το εαρ. εξάμηνο 2018-19.  Αναλυτικό πρόγραμμα και οδηγίες υπάρχουν στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ (Ε): Εξεταστέα Ύλη - Οδηγίες για τις Εξετάσεις Ιουνίου 2019
Οι τελικές εξετάσεις του μαθήματος "Σήματα Συστήματα και Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων - Εργαστήριο" θα γίνουν την Τετάρτη 19, Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στο Εργαστήριο ΥΚ2 σε 9μελείς ομάδες και τις ίδιες ώρες περίπου που γινόταν το μάθημα κατά την διάρκεια του Εαρινού Εξαμήνου.
 

Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι που  σκοπεύουν (και τους επιτρέπεται) να πάρουν μέρος στις τελικές εξετάσεις Ιουνίου 2019, αφού κάνουν εγγραφή στην ιστοσελίδα του μαθήματος στο eclass http://eclass.teiste.gr/courses/ELN167/ (αν δεν έχουν κάνει ήδη), να δηλώσουν το συντομότερο συμμετοχή σε μία από τις Ομάδες Εξέτασης που υπάρχουν στο πεδίο "Ομάδες Χρηστών". Παρακαλούνται επίσης να παρακολουθούν συστηματικά τις ανακοινώσεις του μαθήματος στο eclass καθώς και το email τους.

 

Στο πεδίο "Έγγραφα" υπάρχουν όλες οι ασκήσεις του μαθήματος καθώς επίσης και όλα τα Matlab scripts που χρησιμοποιούνται στις ασκήσεις. Το διδακτικό βιβλίο της θεωρίας, σε ηλεκτρονική μορφή, υπάρχει στο πεδίο "Σύνδεσμοι".

 

Οι εξετάσεις θα γίνουν με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις. Επίσης, θα είναι διαθέσιμο και όλο το εκπαιδευτικό υλικό που είναι αναρτημένο στο eclass. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μαζί σας στις εξετάσεις  το βιβλίο των εργαστηριακών ασκήσεων γιατί εκεί περιέχεται όλη η απαραίτητη ύλη. Τελική εξεταστέα ύλη θα είναι οι ασκήσεις 1 - 8 που βρίσκονται στο πεδίο "Έγγραφα". Θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις εργασίες που έχετε αναρτήσει ήδη στο eclass, ενώ θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε και υλικό που θα έχετε αποθηκεύσeι σε usb stick.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ EMAIL

 

Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε στις τελικές εξετάσεις, είναι πολύ σημαντικό να έχετε κάνει εγγραφή στο eclass γιατί οι εξετάσεις θα γίνουν MONO μέσω eclass και οι τελικές απαντήσεις στα θέματα των εξετάσεων θα πρέπει θα αναρτηθούν στο πεδίο  "Εργασίες" στο eclass  σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Ν. Πετρόπουλος - Ι. Βουρβουλάκης

Σχεδίαση και Κατασκευή Ηλεκτρονικών Κυκλωμάτων (Ε) - Εξέταση εργαστηρίου

Οι σπουδαστές που επιθυμούν να εξεταστούν στο εργαστήριο του μαθήματος Σχεδίαση και Κατασκευή Ηλεκτρονικών Κυκλωμάτων παρακαλούνται να στείλουν ένα mail στο: jvourv at teiste dot gr αναφέροντας το ονοματεπώνυμό τους και τον αριθμό μητρώου.

Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20/6/2019 και ώρα 17:00 στο εργαστήριο ΥΚ2 σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Εκ του εργαστηρίου.

Τελική εξέταση Εργαστηρίου "Ηλεκτρικά Κυκλώματα – Ηλεκτροτεχνία"

Η τελική εξέταση στο εργαστήριο ¨Ηλεκτρικά Κυκλώματα - Ηλεκτροτεχνία" θα πραγματοποιηθεί τις αντίστοιχες μέρες και ώρες παρακολούθησης των φοιτητών από τη Τετάρτη19-6-2019 έως και την Παρασκευή 21-6-2019.

Οι Διδάσκοντες

Τελική Εξέταση Εργαστήριο ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Παρακαλώ ενημερωθείτε από το συνημμένο αρχείο για τη Τελική Εξέταση του Εργαστηρίου Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες.

 

Δρ. Βαρζάκας Παναγιώτης, Καθηγητής.

Εξέταση εργαστήριου Προγραμματισμός ΙΙ - Επαναληπτικό Εργαστήριο

Το επαναληπτικό εργαστήριο του Προγραμματισμού ΙΙ θα γίνει την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 στις 2:00 μ.μ.

Η εξέταση του εργαστήριου Προγραμματισμός ΙΙ θα γίνει την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 τις παρακάτω ώρες:

    14:00: Ομάδες Δευτέρας
    14:30: Ομάδα Τετάρτης 2-4
    15:00: Ομάδες Τετάρτης 4-6 και 4-8
    15:30: Όσοι έχουν δηλώσει το εργαστήριο χωρίς παρακολούθηση
    16:00: Όσοι έχουν δηλώσει το εργαστήριο χωρίς παρακολούθηση

Όσοι εξετάζονται ταυτόχρονα σε κάποιο άλλο εργαστήριο ή θεωρία μπορούν να ζητήσουν στην αρχή της εξέτασης να αλλάξουν ώρα εξέτασης.

Η ύλη θα περιλαμβάνει την εισαγωγή στην  C# όπως διδάχθηκε στο τρέχον εξάμηνο και τα παρακάτω κεφάλαια Visual Basic:

 • 9. Απαριθμητοί τύποι - Συλλογές (μόνο τις συλλογές)
 • 10. Αρχεία
 • 14. Διαδικτυακές Εφαρμογές

Σημειώσεις για την γλώσσα προγραμματισμού C# υπάρχουν στην διεύθυνση http://eln.teilam.gr/sites/default/files/csharp.pdf

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ (ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ) - ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Η Συμπληρωματική Άσκηση του Εργαστηρίου για τις Ομάδες της Δευτέρας (10-12πμ, 12-2μμ, 2-4μμ) θα γίνει την Τετάρτη 19/6/2019 και στις αντίστοιχες ώρες (λόγω της Αργίας της Δευτέρας 17/6).

Η Παρουσία στην Άσκηση αυτή είναι Υποχρεωτική για τους φοιτητές:

 • Γουναρόπουλο
 • Δημόπουλο
 • Δράκο
 • Μουτκανά
 • Σαγρή
 • Γκούλτα
 • Ηλιάδη

ΟΙ φοιτητές που είχαν πολλές απουσίες και δεν φαίνεται το όνομά τους παραπάνω, χάνουν (λόγω απουσιών) το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις.

Για τους υπόλοιπους φοιτητές η συμμετοχή στη Συμπληρωματική Άσκηση είναι Προαιρετική, όμως συνιστάται θερμά για λόγους καλύτερης προετοιμασίας.

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΦ. ΗΜ-ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ (Δ' ΕΞΑΜΗΝΟ)

Tην Τρίτη 18/6/2019 θα πραγματοποιηθεί η τελική εξέταση του εργαστηρίου του μαθήματος "Εφαρμοσμένος Ηλεκτρομαγνητισμός-Μικροκύματα " (Δ εξάμηνο) στο Μεγάλο Αμφιθέατρο (ΜΑΜΦ).

 • Οι φοιτητές που παρακολούθησαν το εργαστήριο στα Τμήματα της Δευτέρας & Τρίτης  στη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου του Ακ. έτους 2018-2019  οφείλουν να προσέλθουν την Τρίτη 18/6/2019 στις 16:00.

 • Οι φοιτητές παλαιοτέρων ετών  που επιθυμούν να εξεταστούν (ΤΜΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ)  οφείλουν να προσέλθουν την Τρίτη 18/6/2019 στις 17:00.

 • Η ύλη των εξετάσεων είναι τα κεφ. 1,2,3,4,6.1   από το φυλλάδιο "Εργαστηριακές Ασκήσεις του μαθήματος Εφαρμοσμένος Ηλεκτρομαγνητισμός-Μικροκύματα" που βρίσκεται στο e-class (ELN114). 

 

 • Οι φοιτητές οφείλουν να έχουν μαζί τους 

  • Έγγραφο ταυτοπροσωπίας 

  • Επιστημονικό υπολογιστή τσέπης (scientific calculator)

  • Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων.

 

Ο διδάσκων

 

Γ. Βελντές

ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ (Θ) ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ

Λόγω συμμετοχής μου σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης, το μάθημα της Τετάρτης 12/06/2019 και ώρα 10-12 θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα, Τετάρτη 12/06/2019, και ώρα 14-16 στην αίθουσα 5.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

Οπτικές Επικοινωνίες - Εργαστήριο - Εξετάσεις

Παρακαλώ ενημερωθείτε από το συνημμένο αρχείο για τις Εξετάσεις του Εργαστηρίου Οπτικών Επικοινωνιών.

Β. Κώτσος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΧΑΜ. ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ (ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ) - Ανακοίνωση Τροποποιημένη

Τη Δευτέρα 10/6/2016 θα γίνει το μάθημα κανονικά.

Την Τετάρτη 19/6/2019 και τις ώρες 10-12, 12-14, 14-16 (αντίστοιχα με τις ώρες κάθε ομάδας) θα γίνει Συμπληρωματική Άσκηση.

Ο κατάλογος των υποχρεουμένων σε συμπληρωματική άσκηση θα δοθεί με νεώτερη ανακοίνωση

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

 

 

ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ (ΘΕΩΡΙΑ) ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ

Λόγω συμμετοχής μου σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης, το μάθημα της Τετάρτης 05/06/2019 και ώρα 10-12 θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα, Τετάρτη 05/06/2019, και ώρα 14-16 στην αίθουσα 5.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

ΕΦΑΡΜ. ΗΛΕΚΤΡ.- ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ (ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ)

Τα συμπληρωματικά εργαστήρια του μαθήματος Εφ. Ηλεκτρομαγνητισμός-Μικροκύματα  (Δ' εξάμηνο)

θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 28/5/2019 από τις 12:00-18:00 στο εργαστήριο ΥΚ2.

Ο διδάσκων,

Γ. Βελντές

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ (E): Αλλαγές στα μαθήματα λόγω των Εκλογών

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση (http://www.eln.teilam.gr/el/node/2368) που έχει αναρτηθεί προ ημερών στο site του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών, την Παρασκευή 24-05-2019, λόγω των Εκλογών, δεν θα γίνουν μαθήματα,  ενώ είναι πολύ πιθανόν, για τον ίδιο λόγο, να μην γίνουν και την Παρασκευή 31-05-2019.

 

Παρακαλούνται λοιπόν οι φοιτητές/τριες, που παρακολουθούν το μάθημα  στο τμήμα της Παρασκευής, να προσέλθουν στο εργαστήριο με τα τμήματα της  Τετάρτης 10.00-14.00 ή της Πέμπτης 12.00-16.00, έτσι ώστε να αναπληρώσουν τα μαθήματα που θα χαθούν.


Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

 

ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ

Όσοι δεν μπορούν να αναπληρώσουν το εργαστήριο της Παρασκευής  24-05-2019 και πιθανόν της 31-05-2019, που  δεν θα γίνουν λόγω των εκλογών, άλλες ημερομηνίες σε ημέρα Παρασκευή (σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση) μπορούν να έρθουν και την Πέμπτη  23-05-2019 και ώρα 10-12 ή 12-2.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να συμμετάσχει κάποιος στις τελικές εξετάσεις απαιτείται πέραν των άλλων η πραγματοποίηση  όλων των 7 εργαστηριακών ασκήσεων που διεξάγονται κυκλικά.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΘΕΩΡΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ

Λόγω συμμετοχής μου σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης το μάθημα της Τετάρτης 22/05/2019 και ώρα 10-12 θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα 22/05/2019 και ώρα 14-16 στην αίθουσα 5.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

Ανακοίνωση για το Εργαστήριο "Ηλεκτρον. Ηλεκτρ. Μετρήσεις" (Τμήματα Τρίτης) και Ηλεκτρονικά Ισχύος (Θ)

Λόγω σοβαρού κωλύματος του διδάσκοντα τα μαθήματα για το Εργαστήριο "Ηλεκτρον. Ηλεκτρ. Μετρήσεις" την Τρίτη 21/05/2019 δεν θα πραγματοποιηθούν. Η αναπλήρωσή τους θα γίνει την Τετάρτη 29/05/2019 και ώρες 12-14:00, 14-16:00 και 16-18 (αν, και μόνο αν, για κάποιο φοιτητή υπάρχει σύμπτωση με κάποιο άλλο εργαστήριο μπορεί να επιλέξει το τμήμα-ώρα).

Επίσης, για τα Ηλεκτρονικά Ισχύος (Θ) το μάθημα της Τρίτης 21/05/2019 δεν θα πραγματοποιηθεί. Η αναπλήρωσή του θα γίνει την Τρίτη 28/05/2019 (10-12:00.) ή την Πέμπτη 30/05/2019 (ώρες 10-12:00), κατόπιν συνεννόησης με τους φοιτητές.

Ο Διδάσκων

ΕΠΕΙΓΟΝ-Αναπλήρωση Μαθήματος Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (Θεωρία)

Το μάθημα Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (Θεωρία) που δεν πραγματοποιήθηκε τη προηγούμενη Τετάρτη 15/05/2019 λόγω συμμετοχής του διδάσκοντα στη Συνέλευση του Γενικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα αναπληρωθεί τη Δευτέρα 20/05/2019 και ώρα 12-2 μ.μ. στην αίθουσα 9.

Ο διδάσκων,

Δρ. Βαρζάκας Παναγιώτης, Μέλος ΔΕΠ, Καθηγητής Α βαθμίδας.

17 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας

     Στις 17 Μαΐου κάθε χρόνο εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, σε ανάμνηση της ίδρυσης αυτή τη μέρα του 1865 της Παγκόσμιας Τηλεγραφικής Ένωσης που σήμερα ονομάζεται Παγκόσμια Τηλεπικοινωνιακή Ένωση (Π.Τ.Ε.) (International Telecommunication Union, (I.T.U.)) .

        Όλα ξεκίνησαν στις 24 Μαΐου του 1844, όταν ο Σάμιουελ Μορς έστειλε το πρώτο του μήνυμα μέσω τηλεγραφικής γραμμής από την Ουάσιγκτον στη Βαλτιμόρη, εγκαινιάζοντας την τηλεπικοινωνιακή πραγματικότητα. 10 χρόνια αργότερα, ο τηλέγραφος ήταν διαθέσιμος στο κοινό και στις 17 Μαΐου 1865 ιδρύθηκε στο Παρίσι ο Παγκόσμια Τηλεγραφική Ένωση από 20 κράτη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

      Από τον τηλέγραφο, το τηλέφωνο, τις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές στη συνέχεια, τις δορυφορικές επικοινωνίες και σήμερα το Ίντερνετ, η Π.Τ.Ε. βοήθησε σημαντικά να τιθασευτεί η δύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας με στόχο την ικανοποίηση της βασικής ανθρώπινης ανάγκης για επικοινωνία.

      Σήμερα, η Παγκόσμια Τηλεπικοινωνιακή Ένωση είναι ένας διεθνής οργανισμός που κινείται εντός του Ο.Η.Ε., όπου οι κυβερνήσεις και ο ιδιωτικός τομέας συντονίζουν τα παγκόσμια τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και υπηρεσίες. Από το 2006 ο ΟΗΕ δίνει περισσότερο έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στο Ίντερνετ, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το «ψηφιακό χάσμα».

            Φέτος, γιορτάζουμε την 50η  επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, η οποία εορτάζεται ετησίως από το 1969. Η Ημέρα σηματοδοτεί την ίδρυση της I.T.U. στις 17 Μαΐου 1865, όταν υπογράφηκε στο Παρίσι, η πρώτη Διεθνής Σύμβαση Telegraph.

Η θέσπιση προτύπων αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα της αποστολής της I.T.U. ως εξειδικευμένης υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ). Τα πρότυπα της I.T.U. συμβάλλουν στην επιτάχυνση των ΤΠΕ για όλους τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Το θέμα του 2019, δηλαδή το «Γεφυρώνοντας το κενό τυποποίησης» ("Bridging the standardization gap") θα επιτρέψει τη συμμετοχή της I.T.U. και άλλων βασικών ενδιαφερομένων μερών, για να διερευνήσουν τις ευκαιρίες για:

 • τη συμμετοχή των αναπτυσσόμενων χωρών στη διαδικασία λήψης προτύπων της I.T.U.
 • τη εξουσιοδότηση τοπικών εμπειρογνωμόνων στη διαδικασία τυποποίησης σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο και
 • τη προώθηση της εφαρμογής των διεθνών προτύπων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

    Δρ.Παναγιώτης Βαρζάκας, Μέλος ΔΕΠ, Καθηγητής Α/ βαθμίδας.

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΣ ΗΜ/ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ)

Οι αναπληρώσεις για το μάθημα  "Εφαρμοσμένος  Ηλεκτρομαγνητισμός-Μικροκύματα", λόγω απουσίας του διδάσκοντα στο εξωτερικό για επιστημονικούς σκοπούς  από τη Δευτέρα 3/62019 έως την Παρασκευή14/6/2019,  θα γίνουν σύμφωνα με τον  πίνακα στο επισυναπτόμενο αρχείο. Οι φοιτητές που παρακολουθούν το εργαστήριο πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούν τη σελίδα του μαθήματος στο e-class ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ-ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ_2016 (ELN114) προκειμένου να δηλώσουν την ώρα προτίμησης τους, επιλέγοντας το αντίστοιχο τμήμα από τις Ομάδες Χρηστών.

Ο διδάσκων  

Γ. Βελντές

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ

Επειδή την Παρασκευή 24/05/2019 δεν θα γίνει το μάθημα (σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λόγω των εκλογών) και πιθανόν και την Παρασκευή 31/05/2019 παρακαλούνται οι φοιτητές να αναπληρώσουν τα  μαθήματα που θα χαθούν, - σε  άλλες ημέρομηνίες που θα γίνεται το μάθημα (κάθε Παρασκευή) - κάνοντας περισσότερες από μία ασκήσεις προσερχόμενοι και σε άλλες εργαστηριακές ομάδες 8-10, 10-12, 12-2, 2-4, 4-6 εκτός από αυτή που παρακολουθούν κανονικά. Υπάρχει μεγαλύτερη ευχαίρεια στις ομάδες 8-10 και 4-6.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

 

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΡΑΜΜΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

Στο επισυναπτόμενο σχετικό αρχείο θα βρείτε την κατανομή των ασκήσεων σε τμήματα και ομάδες καθώς και οδηγίες για την εκτέλεση των ασκήσεων.

Δεν επιτρέπεται καμμία αλλαγή στη σειρά εκτέλεσης των ασκήσεων.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

Ανακοίνωση για το Εργαστήριο "Ηλεκτρον. Ηλεκτρ. Μετρήσεις" (Τμήματα Παρασκευής) και Ηλεκτρονικά Ισχύος (Θ)

Λόγω κωλύματος του διδάσκοντα τα μαθήματα για το Εργαστήριο "Ηλεκτρον. Ηλεκτρ. Μετρήσεις" την Παρασκευή 12/04/2019 δεν θα πραγματοποιηθούν. Η αναπλήρωσή τους θα γίνει την προηγούμενη μέρα, Πέμπτη 11/04/2019 και ώρες 10-12:00 & 12-14:00 (αν, και μόνο αν, για κάποιο φοιτητή υπάρχει σύμπτωση με κάποιο άλλο εργαστήριο μπορεί να επιλέξει το τμήμα-ώρα).

Επίσης, για τα Ηλεκτρονικά Ισχύος (Θ) το μάθημα της Παρασκευής 12/04/2019 δεν θα πραγματοποιηθεί. Η αναπλήρωσή του θα γίνει την προηγούμενη μέρα, Πέμπτη 11/04/2019 και ώρες 14-16:00.

Ο Διδάσκων

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΟΜΑΔΑ 8-10

Αύριο Παρασκευή 05/04/2019 δεν θα γίνει το εργαστηριο για την ομάδα 8-10. Όσοι φοιτητές το παρακολουθούν μπορούν να έρθουν στις άλλες ομάδες 10-12 ή 12-2 ή 2-4 ή 4-6.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

Εφαρμογές Προγραμματισμού για Ηλεκτρονικούς

Το μάθημα Εφαρμογές Προγραμματισμού για Ηλεκτρονικούς για την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνει την Τετάρτη στις 1 μμ.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ -ΘΕΩΡΙΑ

Το μάθημα της Τετάρτης 20-3-2019  10-12 πμ δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων του διδάσκοντα.

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

 

ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ (ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ)

Λόγω συμμετοχής μου στο Συμβούλιο Ένταξης που συνεδριάζει στη Λάρισα τη Τετάρτη  (20/03/2019) δεν θα γίνουν τα προγραμματισμένα μάθηματα θεωρίας και φροντιστηρίου την ημέρα αυτή.

Θα πραγματοποιηθούν την επόμενη ημέρα Πέμπτη (21/03/2019) και ωρα 12-2 η θεωρία και 4-6 το φροντιστήριο στην αίθουσα 6 του κτηρίου της ΣΤΕΦ.

Υπενθυμίζεται ότι στο φροντιστήριο γίνεται αναλυτική επίλυση ασκήσεων και δίδονται απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν σχέση με το μάθημα. Για να είναι δημιουργική και αποδοτική η συμμετοχή σας να έχετε μαζί σας χαρτί, μολύβι και επιστημονική αριθμομηχανή ή οποία καλά θα ήταν να δέχεται μιγαδικούς αριθμούς και να μπορεί να κάνει πράξεις με αυτούς.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

Προγραμματισμός ΙΙ - Ομάδες Εργαστήριων Δευτέρας

Το εργαστηριακό μάθημα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΙ, εκτός απο τα τμήματα της Τετάρτης, απο την Δευτέρα 18/03/2019 και κάθε Δευτέρα θα λειτουργούν και τα πάρακάτω τμήματα.

1η ομάδα : Δευτέρα 08:15-10:00

2η ομάδα : Δευτέρα 10:15-12:00

3η ομάδα : Δευτέρα 12:15-14:00

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΟΜΑΔΑΣ 4-6

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 θα γίνει το εργαστήριο κανονικά για όλες τις ομάδες 8-10, 10-12, 12-2 και 2-4. Δεν θα γίνει το μάθημα για την ομάδα 4-6. Οι φοιτητές που έχουν δηλώσει αυτή την ομάδα μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα σε οποιαδήποτε από τις άλλες ομάδες.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Με την τελευταία αλλαγή του Ωρολογίου Προγράμματος η Ομάδα της Παρασκευής μεταφέρεται τη Πέμπτη την ίδια ώρα.

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ

Στο συνημμένο αρχείο θα δείτε την κατανομή  σε Ομάδες αυτών που πρόκειται να παρακολουθήσουν το Εργαστήριο. Οι Ομάδες θα λειτουργήσουν άμεσα, οπότε από Τρίτη 12/3/19 οι φοιτητές θα πρέπει να προσέρχονται σύμφωνα με τις ώρες της Ομάδας τους.

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

Ανακοίνωση για το Εργαστήριο "Ηλεκτρον. Ηλεκτρ. Μετρήσεις"

Οι εγγραφές για Εργαστήριο "Ηλεκτρον. Ηλεκτρ. Μετρήσεις" θα γίνουν την Τρίτη, 5/3/2019 & ώρα 12-18:00, και την Παρασκευή, 8/3/2019 & ώρα 14-18:00, στο Εργαστήριο 3

Ο Διδάσκων,

Δ. Λαμπάκης

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. (Εργαστήριο): Εγγραφές στο eclass - Έναρξη μαθημάτων

Καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος που θα παρακολουθήσουν  το εργαστηριακό μάθημα "Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. - Εργαστήριο" κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο, να δηλώσουν το συντομότερο εργαστηριακή ομάδα στην πλατφόρμα eclass του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών στο μάθημα: "Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. (Ε) (Δ101) (2018-2019) (ELN167)".  Η πλατφόρμα eclass βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://eclass.teiste.gr. Η δήλωση ομάδας θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά  το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή  8.3.2019.

Παρακαλείστε για την εγγραφή σας να τηρήσετε τα παρακάτω:

1. Όταν θα συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, να γράψετε το όνομα και το επώνυμό σας με ελληνικούς χαρακτήρες, το πρώτο γράμμα κεφαλαίο και τα υπόλοιπα μικρά καθώς και με σωστό τονισμό, π.χ. όνομα "Γεώργιος" και επώνυμο "Αθανασίου".   Φυσικά αν κατά την εγγραφή σας στην Γραμματεία του Τμήματος έχετε δηλώσει το όνομά σας με λατινικούς χαρακτήρες τότε να κάνετε  το ίδιο και στο eclass.

2. Στο πεδίο “Διεύθυνση email” να δώσετε το email σας στην σχολή δηλαδή username@teiste.gr π.χ. gathanasiou@teiste.gr και ΟΧΙ κάποιο άλλο της μορφής user@gmail ή user@hotmail κλπ.

Άν έχετε κάνει ήδη εγγραφή στο eclass αλλά έχετε δηλώσει ονοματεπώνυμο και email με διαφορετικό τρόπο, παρακαλείστε να τα διορθώσετε στο πεδίο "Χαρτοφυλάκιο Χρήστη" --> "Επιλογές Χρήστη" --> "Αλλαγή του Προφίλ μου". Να βεβαιωθείτε επίσης ότι το επίσημο email σας στην σχολή, δηλαδή username@teiste.gr,  λειτουργεί κανονικά.

Στο ωρολόγιο πρόγραμμα και στο eclass υπάρχουν 4  διαθέσιμα τμήματα που μπορούν να δηλώσουν οι φοιτητές και φοιτήτριες που είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το μάθημα κανονικά, δηλαδή όσοι/όσες δηλώνουν το εργαστήριο για πρώτη φορά ή το έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν  χωρίς όμως να έχουν συμμετάσχει σε τελική εξέταση. Υπενθυμίζεται ότι η πρακτική εξάσκηση στο εργαστήριο είναι 4ωρη, ενώ τα 4 τμήματα είναι τα παρακάτω:

Ομάδα 1:   Τετάρτη 10 - 14     Ομάδα 2:   Πέμπτη 12 - 16      Ομάδα 3:   Πέμπτη 16 - 20     Ομάδα 4:   Παρασκευή 12 - 16

Το τμήμα "Χωρίς Παρακολούθηση" που υπάρχει στο eclass καλούνται να το  δηλώσουν οι φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν παρακολουθήσει το εργαστήριο σε κάποιο παλαιότερο εξάμηνο και έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις τουλάχιστον μία φορά. Η δήλωση είναι απαραίτητη για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ύλη  του μαθήματος κατά την διάρκεια του εξαμήνου αλλά και για να  γνωρίζει  ο διδάσκοντας τον αριθμό των ατόμων που σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις τελικές εξετάσεις του μαθήματος. Όσοι δηλώσουν αυτό το τμήμα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον διδάσκοντα το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να ενημερωθούν για τον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος.

Το τμήμα "Ομάδα Linux" που υπάρχει στο eclass είναι προαιρετικό, θα γίνει ενημέρωση το εργαστήριο σχετικά με το τμήμα αυτό και ποιοί μπορούν να το δηλώσουν.

Κατά την διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας 4.3.2019 - 8.3.2019 ΟΛΑ τα μαθήματα, και  για ΟΛΑ  τα τμήματα θα γίνουν κανονικά, θα τηρηθεί παρουσιολόγιο και θα γίνει κυρίως ενημέρωση και εισαγωγή στην ύλη και τον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος.

ΟΜΩΣ ειδικά την Πέμπτη 7 Μαρτίου και ώρες 16.00 - 20.00 το μάθημα θα είναι ανοιχτό για ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, και όχι μόνο για την Ομάδα 3,  και θα γίνει στο Μικρό ή το Μεγάλο Αμφιθέατρο, ανάλογα ποιό θα είναι διαθέσιμο. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί παρουσιολόγιο. Παρακαλούνται επίσης να συμμετάσχουν και όσοι/όσες θα έχουν δηλώσει το μάθημα "χωρίς παρακολούθηση". Θα γίνει παρουσίαση του μαθήματος και θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες που αφορούν στη διεξαγωγή του. Θα γίνει επίσης επιβεβαίωση των εγγραφών που θα πρέπει να έχουν ήδη γίνει μέσω eclass.  Αν κάποιοι έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες και δεν μπορέσετε να κάνετε ηλεκτρονική εγγραφή θα είναι δυνατόν να ολοκληρώσετε την εγγραφή κατά την διάρκεια του ενημερωτικού μαθήματος.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνείτε με τους διδάσκοντες: με email μέσω της πλατφόρμας οποιαδήποτε ώρα ή με φυσική παρουσία στο εργαστήριο τις ώρες που, σύμφωνα με το πρόγραμμα, διδάσκεται το μάθημα.

                           Οι διδάσκοντες                                                 
                         

Εγγραφή στο Εργαστήριο Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (Ε)

Η Εγγραφή στο Εργαστήριο Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες (Ε), θα πραγματοποιηθεί μόνο τη Πέμπτη 7/3/2019, ώρα 10.00 π.μ. στο Εργαστήριο 4 (Ε4).

Δεν θα πραγματοποιηθεί εγγραφή στο Εργαστήριο καμία άλλη ημερομηνία ή ώρα. Απαιτείται από όλους τους φοιτητές να έχουν στοιχεία ταυτοπροσωπίας.

Δρ.Βαρζάκας Παναγιώτης, Καθηγητής.

 

ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑΣ

Λόγω της συμμετοχής μου σε συνδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης στη Λάρισα θα αναβληθεί το μάθημα της θεωρίας την Τετάρτη 06/03/2019 στις 10-12. Θα αναπληρωθεί την Πέμπτη 07/03/2019 στις 4-6 μμ στην αίθουσα 6.

Το πρώτο μάθημα του εργαστηρίου θα γίνει την Παρασκευή 08/03/2019 και τις ώρες 10-12,  12-2,  2-4 και 4-6 στο Εργαστήριο 5 . Θα γίνουν δηλώσεις και μάθημα. Θα ληφθούν παρουσίες κανονικά. Δεν θα γίνει το μάθημα του εργαστηρίου την Πέμπτη 07/03/2019.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΦ. ΗΛΕΚΤΡ/ΣΜΟΣ-ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ (Δ' ΕΞΑΜΗΝΟ)

Οι εγγραφές για το εργαστήριο του μαθήματος Εφαρμοσμένος Ηλεκτρομαγνητισμός- Μικροκύματα θα πραγματοποιηθούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τη Δευτέρα 4/3/2019 και ώρα 16:00-18:00 καθώς και την Τρίτη 5/3/2019 και ώρα 16:00-18:00 , στο εργαστήριο 4(Ε4).

Οι φοιτητές οφείλουν να έχουν μαζί τους στοιχεία ταυτοπροσωπίας (φοιτητική ή αστυνομική ταυτότητα).

Ο διδάσκων

Γ. Βελντές

Εγγραφές στο Εργαστήριο Προγραμματισμού ΙΙ - Έναρξη μαθημάτων
Οι εγγραφές στο εργαστήριο Προγραμματισμού ΙΙ θα γίνουν την Τρίτη 5-3-2019 στις 6:00 μμ πριν το μάθημα της Θεωρίας.
 
Τα εργαστήρια του Προγραμματισμού ΙΙ θα ξεκινήσουν κανονικά (με παρουσίες) από την Τετάρτη 6-3-2019.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Καλούνται οι φοιτητές που προτίθενται να παρακολουθήσουν το Εργαστήριο κατά το τρέχον Εαρινό Εξάμηνο, για ενημέρωση - δήλωση Εργαστηριακής Ομάδας, τη Δευτέρα 4/3/2019 και ώρα 10:15 πμ στο Εργαστήριο 5.

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

Οπτικές Επικοινωνίες - Εργαστήριο - Εγγραφές

Οι εγγραφές για το Εργαστήριο των Οπτικών Επικοινωνιών θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 5/3/2019, ώρα 10-12 π.μ. στο Εργαστήριο 4 (Ε4).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιδείξουν στοιχεία ταυτοπρωσοπίας (ταυτότητα ή πάσο ή ...).

 

Ο διδάσκων

Β. Κώτσος

Καθηγητής

Πτυχιακές Εργασίες: Α. Καναπίτσας- Ν. Πετρόπουλος: Συναντήσεις παρουσίασης - ανάθεσης

Παρακαλούνται οι φοιτητές/τριες που ενδιαφέρονται  να εκπονήσουν πτυχιακή εργασία σε κάποιο από τα  θέματα που έχουν  προταθεί, να προσέλθουν στην  συνάντηση παρουσίασης - ανάθεσης των θεμάτων στο  Εργαστήριο 3, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2018 ώρα 12.15     Ν. Πετρόπουλος

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2018 ώρα 15.00     Α. Καναπίτσας και Ν. Πετρόπουλος 

Επισημαίνεται ότι όλες σχεδόν οι προτεινόμενες πτυχιακές εργασίες απαιτούν φυσική παρουσία στο εργαστήριο ή πολύ συχνή επικοινωνία με τους επιβλέποντες.

Αναθέσεις μέσω email δεν είναι δυνατόν να γίνουν.

 

 Α. Καναπίτσας -  Ν. Πετρόπουλος 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ- ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/02/2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 17:00-19:00 ΣΤΟ Ε4. 

ΕΚ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Ανακοίνωση για το Εργαστήριο "Ηλεκτρονικές διατάξεις φασματοσκοπίας", τμήμα Παρασκευής 12:00-14:00

Την Παρασκευή, 15/02/19, οι φοιτητές παράλληλα με την εργασία τους πρέπει να έχουν έτοιμη και μια μικρή παρουσίαση αυτής (3-5 διαφάνειες, power point).

O Διδάσκων

ΝΑΝΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ: Αλλαγή ώρας μαθήματος

Η καθιερωμένη διάλεξη θεωρίας του μαθήματος επιλογής "Νανοηλεκτρονική", δεν θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη  12  Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12.00 - 14.00, λόγω έκτακτης εκπαιδευτικής υποχρέωσης του διδάσκοντα.  Η αναπλήρωση του μαθήματος θα γίνει την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12.00 - 14.00  στο Εργαστήριο 3 ή την Αίθουσα 11.

Η συγκεκριμένη διάλεξη θα είναι και η τελευταία που θα γίνει πριν τις τελικές εξετάσεις. Παρακαλείστε να προσέλθετε όλοι.
 

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος
 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ- ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ ΤΟΝ Κο.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 25/02/2019 ΚΑΙ ΑΠΟ ΩΡΑ 14:00-18:00 ΣΤΟ Ε5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΟΡΙΟ ΑΠΟΥΣΙΩΝ

ΕΚ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Φυσική - Εργαστήριο: Τελικές Εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις τελικές εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019 θα αναρτώνται αποκλειστικά στο eclass. Παρακαλείστε να ενημερώνεστε συστηματικά μέσω του site του μαθήματος στο eclass: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN155/

Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά ΙΙ (Θ): Τελικές Εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το μάθημα, που αφορούν τις τελικές εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019, θα αναρτώνται αποκλειστικά στο site του μαθήματος στο eclass: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN166/ .  Παρακαλείστε να κάνετε εγγραφή το συντομότερο, έτσι ώστε να μπορείτε να ενημερώνεστε συστηματικά για τις εξετάσεις. Η παραπάνω ιστοσελίδα περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για την εξεταστέα ύλη και τον τρόπο εξέτασης και θα ενημερώνεται συνεχώς μέχρι την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα των εξετάσεων.

Θα βρείτε επίσης χρήσιμο να συμβουλεύεστε παλαιότερο site του μαθήματος στο eclass: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN130/, όπου στο εκεί πεδίο "Έγγραφα" περιέχεται αρκετό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και παλαιά θέματα εξετάσεων. Αρκετό εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο συμπεριλαμβάνει και τις σημειώσεις του μαθήματος  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΙΙ (σε .pdf format), υπάρχει και στην επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. http://www.eln.teiste.gr/el/node/208 . Η εξεταστέα ύλη του μαθήματος θα περιέχεται εξ ολοκλήρου στις παραπάνω σημειώσεις.

Κατά την  διάρκεια της τελικής εξέτασης θα μπορείτε να έχετε μαζί σας και να συμβουλεύεστε τις παραπάνω σημειώσεις. Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εξέτασης και την εξεταστέα ύλη υπάρχουν και στο συνημμένο αρχείο.

Νικόλαος Πετρόπουλος

Υλικά Ηλεκτρονικής και Διατάξεις: Τελικές Εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις τελικές εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019 θα αναρτώνται αποκλειστικά στο eclass. Παρακαλείστε να ενημερώνεστε συστηματικά μέσω του site του μαθήματος στο eclass: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN156/  (απαιτείται εγγραφή).

Νικόλαος Πετρόπουλος

Νανοηλεκτρονική: Τελικές Εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις τελικές εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019 θα αναρτώνται αποκλειστικά στο eclass. Παρακαλείστε να ενημερώνεστε συστηματικά μέσω του site του μαθήματος στο eclass: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN157/   (απαιτείται εγγραφή). 

Νικόλαος Πετρόπουλος

Ηλεκτρονικές Διατάξεις Φασματοσκοπίας (Ε): Τελικές Εξετάσεις - Τμήμα: Παρασκευή 16.00 - 18.00

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις τελικές εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019 θα αναρτώνται αποκλειστικά στο eclass. Παρακαλείστε να ενημερώνεστε συστηματικά μέσω του site του μαθήματος στο eclass:  http://eclass.teiste.gr/courses/ELN161/  (Αν έχετε κάνει ταυτόχρονα και login στο eclass, τότε  το link σας μεταφέρει κατευθείαν στην ιστοσελίδα του μαθήματος).

Νικόλαος Πετρόπουλος

 

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ (Ε): Τελικές Εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις τελικές εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019 θα αναρτώνται αποκλειστικά στο eclass. Παρακαλείστε να ενημερώνεστε συστηματικά μέσω του site του μαθήματος στο eclass: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN139/

Οι ενδιαφερόμενοι που  σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις που θα γίνουν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στο ΥΚ2 και ώρα 14.00 - 16.00, παρακαλούνται να κάνουν άμεσα εγγραφή στην ιστοσελίδα του μαθήματος στο eclass και να δηλώσουν συμμετοχή στην Ομάδα "Εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019". Παρακαλούνται επίσης να παρακολουθούν συστηματικά τις ανακοινώσεις του μαθήματος στο eclass καθώς και το email τους.

 

Νικόλαος Πετρόπουλος

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ (Θ): Τελικές Εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις τελικές εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019 θα αναρτώνται αποκλειστικά στο eclass. Παρακαλείστε να ενημερώνεστε συστηματικά μέσω του site του μαθήματος στο eclass: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN151/  

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, όλοι οι ενδιαφερόμενοι που σκοπεύετε  να πάρετε μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις που θα γίνουν την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 14.00 - 16.00, παρακαλείστε να κάνετε άμεσα εγγραφή στην ιστοσελίδα του μαθήματος στο eclass και να δηλώσετε συμμετοχή στην Ομάδα "Εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019". Παρακαλείστε επίσης να παρακολουθείτε συστηματικά τις ανακοινώσεις του μαθήματος στο eclass καθώς και το email σας. 

Η τελική βαθμολογία θα αναρτηθεί αρχικά στο eclass και στην συνέχεια μετά απο δύο μέρες θα παραδοθεί στην Γραμματεία. Για να μπορέσετε να την δείτε μόλις ανακοινωθεί θα πρέπει να έχετε κάνει εγγραφή στο eclass.

Αν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή που θα αφορά στις τελικές εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019  τότε θα προστεθεί στην παρούσα ανακοίνωση. Το αρχείο που περιέχει τις οδηγίες για τις εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019 δίνεται σαν συνημμένο σε pdf format για εύκολη εκτύπωση, ενώ υπάρχει επίσης και στο eclass στο πεδίο “Έγγραφα”.

 

Η τελική βαθμολογία θα αναρτηθεί στο eclass

 

Νικόλαος Πετρόπουλος

Μαθηματικά ΙΙΙ (Ε): Τελικές Εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019 - Τμήματα Τετάρτης και "Χωρίς Παρακολούθηση"

Οι τελικές εξετάσεις του εργαστηρίου για τα τμήματα της Τετάρτης και για όσους οφείλουν το μάθημα "χωρίς παρακολούθηση" θα γίνουν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου από τις 10.00 έως τις 16.00 στο Εργαστήριο ΥΚ2. Οι εξετάσεις θα γίνουν σε 9μελείς ομάδες και την ίδια ώρα περίπου που παρακολουθούσατε το μάθημα.

Παρακαλoύνται όσοι φοιτητές σκοπεύουν να πάρουν μέρος σε αυτές τις εξετάσεις να δηλώσουν ΑΜΕΣΑ συμμετοχή στις ομάδες  που βρίσκεται στο πεδίο "Ομάδες Χρηστών " στο site μαθήματος στο eclass: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN165. Το συγκεκριμένο site έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για τις εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019  και παρακαλείστε να το επισκέπτεστε τακτικά δεδομένου ότι όλες οι πληροφορίες που θα αφορούν τις τελικές εξετάσεις θα αναρτώνται εκεί. Οποιαδήποτε νέα ανακοίνωση θα αναρτάται ΜΟΝΟ στο eclass και θα στέλνεται με email μόνο σε όσους έχουν κάνει εγγραφή.

Oι εξετάσεις θα γίνουν ΜΟΝΟ μέσω eclass, δηλαδή οι απαντήσεις στα θέματα των εξετάσεων θα πρέπει να αναρτηθούν στο site του μαθήματος στο eclass, οπότε είναι σημαντικό να έχει γίνει προηγουμένως εγγραφή στο μάθημα. Οι εξετάσεις θα γίνουν με ανοιχτές σημειώσεις και ελεύθερη πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό που υπάρχει στο eclass. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξεταστέα ύλη θα υπάρχουν στο site μαθήματος στο eclass.
 

Εκ του Εργαστηρίου

Eξέταση στο εργαστήριο Μαθηματικά 3

H εξέταση στο εργαστήριο Μαθηματικά 3 από τον κ. Λ. Μαρκεσίνη  θα γίνει Τρίτη 12/2 8:00-10:00 και 10:00-12:00 στο ΥΚ2.

ΦΥΣΙΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Επαναληπτικά μαθήματα - Πληροφορίες για τις Εξετάσεις

Τα τελευταία επαναληπτικά-συμπληρωματικά μαθήματα για το μάθημα "Φυσική -Εργαστήριο" θα γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα που δίνεται αναλυτικά στο site του μαθήματος στο eclass (http://eclass.teiste.gr/courses/ELN155/) και έχει σταλεί με email σε όλους τους φοιτητές που έχουν κάνει εγγραφή.

Είστε ΟΛΟΙ ευπρόσδεκτοι στα τελευταία αυτά μαθήματα για μια τελική ανασκόπηση του μαθήματος, επίλυση αποριών και οδηγίες για την διενέργεια της τελικής εξέτασης. Ειδικά όσοι έχουν δηλώσει το μάθημα και είναι σε καθεστώς "χωρίς παρακολούθηση", είναι καλό να προσέλθουν για να ενημερωθούν για τις όποιες αλλαγές έχουν γίνει στο μάθημα σε σχέση με προηγούμενες εξεταστικές περιόδους.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με ανοιχτές σημειώσεις και ότι μπορείτε να έχετε μαζί σας όλες τις εργασίες που πραγματοποιήσατε κατά την διάρκεια του εξαμήνου. Επίσης οι εξετάσεις θα γίνουν αποκλειστικά μέσω eclass και για να πάρετε μέρος θα πρέπει υποχρεωτικά να έχετε κάνει εγγραφή. Υποχρεωτική είναι επίσης και η παράδοση τελικής εργασίας.

Οι τελικές εργασίες σε έντυπη  και ηλεκτρονική μορφή, έχουν τελική προθεσμία υποβολής,   για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ,  την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00. Η ίδια προθεσμία ισχύει και για όσους είναι σε καθεστώς "χωρίς παρακολούθηση". Φυσικά, οι εργασίες είναι δυνατόν να παραδίνονται και κατά την ώρα της τελικής εξέτασης της κάθε ομάδας.

Οι διδάσκοντες

Νικόλαος Πετρόπουλος - Αθανάσιος Καναπίτσας
 

ΝΑΝΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ: Αναβολή μαθήματος - Πληροφορίες για τις Εξετάσεις

Η καθιερωμένη διάλεξη θεωρίας του μαθήματος επιλογής "Νανοηλεκτρονική", δεν θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη  6  Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12.00 - 14.00, λόγω έκτακτης εκπαιδευτικής υποχρέωσης του διδάσκοντα.  Η αναπλήρωση του μαθήματος θα γίνει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 και ώρες 12.00 - 14.00  στο Εργαστήριο 3 ή την Αίθουσα 11.
Παρακαλούνται όλοι όσοι σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις τελικές εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου 2019, να κάνουν άμεσα εγγραφή στο site του μαθήματος στο eclass: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN157/ και να παρακολουθούν συστηματικά τις ανακοινώσεις θα αναρτώνται εκεί. Θα αναρτηθούν γενικές  πληροφορίες που θα αφορούν τις τελικές εξετάσεις,  πληροφορίες σχετικά με την εξεταστέα ύλη, αλλά και ανακοινώσεις για πιθανά έκτακτα μαθήματα.

Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος
 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Η εξέταση  του εργαστηριακού μέρους του μαθήματος ΚΕΡΑΙΕΣ για όλους τους φοιτητές θα γίνει την Παρασκευή  25 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 08:30-16:30  περιλαμβάνει ατομική εξέταση στο πρακτικό μέρος και κοινή γραπτή εξέταση στο θεωρητικό μέρος.

Την Πέμπτη 24/01/2019 και ώρα 10-12 στην αίθουσα 6 θα δίδονται απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις που αφορούν το θεωρητικό μέρος των εργαστηριακών ασκήσεων.

Λεπτομέρειες στο επισυναπτόμενο αρχείο

Ο Διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

Καθηγητής

Σχεδίαση & Κατασκευή Ηλεκτρονικών Κυκλωμάτων (Ε) - Εξετάσεις εργαστηρίου σπουδαστών χωρίς παρακολούθηση

Ανακοινώνεται προς τους σπουδαστές χωρίς παρακολούθηση που έχουν δηλώσει το εργαστήριο του μαθήματος "Σχεδίαση & Κατασκευή Ηλεκτρονικών Κυκλωμάτων" ότι η εξέταση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 στις 17:00 στο εργαστήριο ΥΚ2.

Παρακαλούνται όλοι όσοι πρόκειται να συμμετάσχουν να στείλουν mail στη διεύθυνση jvourv στο teiste τελίτσα gr με το ονοματεπώνυμό τους και τον αριθμό μητρώου.

Εκ του εργαστηρίου.

Λογική Σχεδίαση (Ε) - Εξετάσεις σπουδαστών χωρίς παρακολούθηση

Ανακοινώνεται προς τους σπουδαστές χωρίς παρακολούθηση που έχουν δηλώσει το εργαστήριο του μαθήματος "Λογική Σχεδίαση" ότι η εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 στις 17:00 στο εργαστήριο 10.

Παρακαλούνται όλοι όσοι πρόκειται να συμμετάσχουν να στείλουν mail στη διεύθυνση jvourv στο teiste τελίτσα gr με το ονοματεπώνυμό τους και τον αριθμό μητρώου.

Εκ του εργαστηρίου.

Έκτακτο Προαιρετικό Μάθημα "Θεωρία Πληροφορίας και Κωδικοποίηση Δεδομένων (Θεωρία)"

       Την επόμενη Τρίτη 22/01/2019 και ώρα 10.00 π.μ. στην Αίθουσα 9, θα πραγματοποιηθεί Έκτακτο μάθημα για το μάθημα "Θεωρία Πληροφορίας και Κωδικοποίηση Δεδομένων (Θεωρία)", το οποίο η παρουσία των φοιτητών είναι προαιρετική και στο οποίο θα λυθούν απορίες σε όλη την Ύλη Εξέτασης του μαθήματος.

                Ο διδάσκων,

Δρ. Βαρζάκας Παναγιώτης, Μέλος Δ.Ε.Π., Καθηγητής.

Εξέταση εργαστήριου Προγραμματισμός Ι 25-2-2019

Η εξέταση του εργαστήριου Προγραμματισμός Ι θα γίνει την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 τις παρακάτω ώρες:

 • 14:00: Ομάδες Τρίτης 12-2 και  Τετάρτης 8-10
 • 14:30: Ομάδες Τετάρτης 10-12 και Πέμπτης 12-2
 • 15:00: Ομάδα Τετάρτης 16-18
 • 15:30: Όσοι έχουν δηλώσει το εργαστήριο χωρίς παρακολούθηση

Όσοι εξετάζονται ταυτόχρονα σε κάποιο άλλο εργαστήριο ή θεωρία μπορούν να ζητήσουν στην αρχή της εξέτασης να αλλάξουν ώρα εξέτασης.

ΚΕΡΑΙΕΣ (Θ) ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Μέχρι την διεξαγωγή των εξετάσεων τα μαθήματα θα γίνουν ως εξής:

Τετάρτη 16/01/2019  Δεν θα πραγματοποιηθεί

Πέμπτη 17/01/2019  Θα πραγματοποιηθεί (διδασκαλία νέας ύλης)

Τετάρτη 23/01/2019 Θα πραγματοποιηθεί (διδασκαλία νέας ύλης)

Πέμπτη 24/01/2019 Θα πραγματοποιηθεί (διδασκαλία νέας ύλης)

Πέμπτη 31/01/2019 Θα πραγματοποιηθεί (επίλυση ασκήσεων)

Τετάρτη 06/02/2019 Θα πραγματοποιηθεί (επίλυση ασκήσεων)

Τετάρτη 13/02/2019 Θα πραγματοποιηθεί (επίλυση ασκήσεων)

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

ΦΥΣΙΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Παλαιοί φοιτητές (Χωρίς Παρακολούθηση)

Καλούνται οι φοιτητές παλαιοτέρων εξαμήνων που έχουν δηλώσει το μάθημα "Φυσική - Εργαστήριο" και  επιθυμούν να πάρουν μέρος  στις εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου 2018-2019, να παρουσιαστούν την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 16:00 στο Εργαστήριο 3. Η ημερομηνία των τελικών εξετάσεων θα ανακοινωθεί σε επόμενο email..

Οι διδάσκοντες

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΦΑΣΜ/ΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ-ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 6-8

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ - ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Καλούνται οι σπουδαστές του τμήματος ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-8 (διδάσκων Α.ΚΑΝΑΠΙΤΣΑΣ)

να παραδώσουν τις εργασίες τους και να εξεταστούν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ώρα 5 - 6 στο Ε3.

 

Ο διδάσκων 

Α. ΚΑΝΑΠΙΤΣΑΣ

Ραντάρ - Παράδοση και εξέταση εργασιών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΡΑΝΤΑΡ -  ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Παρακαλούνται όσοι φοιτητές έχουν πάρει εργασίες στο μάθημα του Ραντάρ-Ραδιοβοηθήματα-Ηλεκτρομαγνητική Συμβατότητα να τις παραδόσουν μέχρι Τρίτη 15/1/2019 και ώρα  12.30  στον διδάσκοντα  (Εργαστ.4) σε μορφή . doc  ή σε μορφή pdf και να έχουν έτοιμο ένα αρχείο power point για την εξέταση της εργασίας την Πέμπτη 17/1/2019 το πρωί μετά τι 9 π.μ. στο Ε4.

Ο Διδάσκων

Β. Κώτσος 

Τελική Εξέταση Εργαστήριο Θεωρία Πληροφορίας και Κωδικοποίηση Δεδομένων

                       Παρακαλώ ενημερωθείτε απο τη συνημμένη ανακοίνωση για τη Τελική Εξέταση του Εργαστηρίου "Θεωρία Πληροφορίας και Κωδικοποίηση Δεδομένων (Ε)" του Χειμερινού Εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 (ΜΟΝΟ Τμήματα κ.Βαρζάκα Παναγιώτη και φοιτητές χωρίς παρακολούθηση).

       Ο διδάσκων,

Δρ. Βαρζάκας Παναγιώτης, Καθηγητής.

Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα - Εργαστήριο - Εξετάσεις

Παρακαλώ ενημερωθείτε για την εξέταση του Εργαστηρίου από το συνημμένο αρχείο.

Β. Κώτσος

 

Τελική εξέταση στο εργαστήριο "Αισθητήρες-Interfaces"

Η τελική εξέταση στο εργαστηριακό μάθημα "Αισθητήρες-Interfaces" για όλες τις ομάδες, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 στο μεγάλο αμφιθέατρο.

Ο διδάσκων,

Χ. Τσώνος

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ)

Tην Τρίτη 15/1/2019 θα πραγματοποιηθεί η τελική εξέταση του εργαστηρίου του μαθήματος Τηλεπικοινωνίες (Ε εξάμηνο) στο εργαστήριο 4 (Ε4).

 • Οι φοιτητές που παρακολούθησαν το εργαστήριο στη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου του Ακ. έτους 2018-2019 οφείλουν να προσέλθουν την αντίστοιχη ημέρα και ώρα έναρξης του τμήματος παρακολούθησης.

 • Οι φοιτητές παλαιοτέρων ετών  που επιθυμούν να εξεταστούν (ΤΜΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ) , οφείλουν να προσέλθουν σύμφωνα με τα ακόλουθα:

1. Οι φοιτητές που το επώνυμο τους αρχίζεια από Α έως Ζ στις 13:00

2. Οι φοιτητές που το επώνυμο τους αρχίζεια από ΚΑ έως ΚΩ στις 15:00

3. Οι φοιτητές που το επώνυμο τους αρχίζεια από Λ έως Π στις 17:00

4. Οι φοιτητές που το επώνυμο τους αρχίζεια από Ρ έως Ω στις 19:00

 

 • Η ύλη των εξετάσεων είνα οι εργαστηριακές ασκήσεις 1,2 & 6 από το φυλλάδιο  του εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών.

 • Οι φοιτητές οφείλουν να έχουν μαζί τους 

  • Έγγραφο ταυτοπροσωπίας 

  • Επιστημονικό υπολογιστή τσέπης (scientific calculator)

  • Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων.

 

Ο διδάσκων

Γ. Βελντές

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ (ΘΕΩΡΙΑ)

Με σκοπό να καλυφθούν ώρες που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, θα γίνουν μαθήματα:

Τρίτη 15/1/19  10-12 πμ

Τετάρτη 16/1/19 12-2 μμ

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

ΦΥΣΙΚΗ (Θ) - ΠΡΟΣΟΧΗ : ΑΛΛΑΓΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ :

Οι παραδόσεις του μαθήματος ΦΥΣΙΚΗ (Θ) - Α' εξαμ.της ΤΕΤΑΡΤΗΣ (09 & 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019)

θα γινονται στην ΑΙΘΟΥΣΑ 7  ώρα 14-16

(βλ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ : 19-12-2018 τροποποιηση προγραμματος σπουδων).

 

Ο διδασκων

Α.ΚΑΝΑΠΙΤΣΑΣ

Επαναλητπικό Εργαστήριο Προγραμματισμού Ι

Το επαναληπτικό εργαστήριο του Ποργραμματισμού Ι θα γίνει την Τετάρη 9/1/2018 στις 10 πμ.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΙΩΝ

Την Παρασκευή 11/01/2019 και 18/01/2019 και ώρα 08:00-16:00 θα γίνουν επαναληπτικές ασκήσεις.

Συνιστάται σε όλους τους φοιτητές με παρακολούθηση και χωρίς παρακολούθηση να έρθουν για να λύσουν τυχόν απορίες, να επαναφέρουν στη μνήμη τους την ύλη και να επαναλάβουν δύσκολα σημεία των ασκήσεων.

Οι εξετάσεις θα γίνουν την Παρασκευή 25/01/2019 ώρα 08:00-16:00

σύμφωνα με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί και θα περιλαμβάνουν ατομική εξέταση στο πρακτικό μέρος-εκτέλεση  των ασκήσεων και  γραπτή εξέταση σε κοινά θέματα που έχουν σχέση με το θεωρητικό μέρος των ασκήσεων.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ "ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ"

Οι φοιτητές που έχουν δηλώσει το εργαστήριο "χωρις παρακολούθηση" (που σημαίνει ότι έχουν ήδη εξεταστεί τουλάχιστον μια φορά στο παρελθόν) θα εξεταστούν την Τρίτη 22/1/2019 ή Τετάρτη 23/1/2019, αφού πρώτα δηλώσουν την επιθυμία τους να εξεταστούν στο email του διδάσκοντα (tsitsipis@teiste.gr). Σε απάντηση θα λάβουν την ακριβή ώρα εξέτασης.

 • Απαγορεύεται η κάθε είδους κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων.
 • Απαραίτητα είναι: γραφική ύλη και επιστημονικός υπολογιστής τσέπης (scientific calculator).

Ο Διδάσκων

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ (ΟΜΑΔΑ Α - ΔΕΥΤΕΡΑΣ 10-12)

Τη Δευτέρα 7/1/2019 θα γίνει συμπληρωματική Εργαστηριακή 'Ασκηση. Η συμμετοχή  σε αυτή είναι προαιρετική, όμως συνιστάται θερμά σε όλους, επειδή μπορείτε να επαναλάβετε κρίσιμα θέματα, να λύσετε απορίες, να εξασκηθείτε, κλπ.

Η εξέταση στο εργαστήριο, θα γίνει τη Δευτέρα 14/1/2019 και σε ώρες όπως φαίνονται στο συνημμένο πίνακα. Η διάρκεια εξέτασης θα είναι 50' και πάνω στην ύλη του εργαστηρίου.

 • Απαγορεύεται η κάθε είδους κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων.
 • Απαραίτητα είναι: γραφική ύλη και επιστημονικός υπολογιστής τσέπης (scientific calculator).

Ο Διδάσκων

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (Ε' ΕΞΑΜΗΝΟ)

Την Τρίτη 18/12/2018 θα πραγματοποιηθεί το Συμπληρωματικό Εργαστήριο.

Οι φοιτητές που έχουν ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ (1) ΑΠΟΥΣΙΑ οφείλουν να παρακολουθήσουν το συμπληρωματικό εργαστήριο.

Όποιος δεν προσέλθει στο συμπληρωματικό εργαστήριο δε θα έχει δικαίωμα προσέλευσης στην τελική εξέταση του εργαστηρίου. 

 

Την Τρίτη 8/1/2019 οι φοιτητές παλαιοτέρων ετών, μπορούν να προσέλθουν στο εργαστήριο στις ώρες του εργαστηρίου (12:00-20:00) προκειμένου να επαναλάβουν τις εργαστηριακές ασκήσεις. 

 

Ο διδάσκων

Γ. Βελντές

Ανακοίνωση για τα Αναλογικά Ηλεκτρονικά (Θ+Ε)

Λόγω πολύ σοβαρού κωλύματος του διδάσκοντα, αύριο Τετάρτη, 5-12-2018, δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα των ‘Αναλογικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων’, Θεωρία & Εργαστήριο. Η αναπλήρωση των εργαστηρίων θα γίνει την επομένη, δηλαδή, Πέμπτη, 6-12-2018, ώρα 08:00-10:00 (1ο τμήμα) και 10:00-12:00 (2ο Τμήμα) και Παρασκευή, 7-12-2018, ώρα 08:00-10:00 (3ο Τμήμα). Η Θεωρία θα αναπληρωθεί επίσης την Παρασκευή, 7-12-2018, ώρα 18:00-20:00.

Ο Διδάσκων

Αναπλήρωση θεωρίας "Αισθητήρες - Interfaces''

Τη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 11 η ώρα θα πραγματοποιηθεί αναπλήρωση της θεωρίας του μαθήματος "Αισθητήρες - Interfaces".

Χρήστος Τσώνος

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ

Την Τρίτη 04/12/2018,  ώρα 4-6 μμ καθώς και την Τετάρτη 05/12/2018, ώρα 6-8μμ στο Εργασήριο 5

θα γίνει παρουσίαση οργάνων και μεθόδων μέτρησης Γραμμών Μετάδοσης, Κεραιών και Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων

για όσους παρακολουθούν το μάθημα Κεραίες και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το θέμα.

Ο Διδάσκων

Αθανάσιος Κοντογεώργος

Καθηγητής

 

Διάλεξη με θέμα «Αστροβιολογία: αναζητώντας τα πρώτα ίχνη της ζωής»

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδας, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ και το Εργαστήριο Φασματοσκοπίας και Ηλεκτρικών-Ηλεκτρονικών Μετρήσεων Υλικών και Διατάξεων, διοργανώνουν την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος, ανοιχτή ομιλία με θέμα «Αστροβιολογία: αναζητώντας τα πρώτα ίχνη της ζωής» και κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή καθηγητή του ΕΜΠ κ. Χατζηθεοδωρίδη Ηλία.

Αναβολή εργαστηριακού μαθήματος ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ-INTERFACES στις 27-11-2018.

Το εργστήριο του μαθήματος "Αισθητήρες - Interfaces'' δεν θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 27 Νοεμβρίου λόγω απουσίας του διδάσκοντα.

Χ. Τσώνος

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣΚΟΠΙΑΣ (Ε): Έναρξη μαθημάτων - Επιβεβαίωση εγγραφής

Τα μαθήματα για όλες τις εργαστηριακές ομάδες του μαθήματος "Ηλεκτρονικές Διατάξεις Φασματοσκοπίας - Εργαστήριο" αρχίζουν την τρέχουσα εβδομάδα.   Καλούνται όλοι όσοι έχουν δηλώσει το μάθημα να προσέλθουν το συντομότερο στο Εργαστήριο 3 την ημέρα και ώρα  που ενδιαφέρονται  για να παρακολουθήσουν το εργαστηριακό μάθημα  και να κάνουν  επιβεβαίωση εγγραφής στην αντίστοιχη ομάδα εργαστηρίου.

θα λειτουργήσουν οι εξής ομάδες τις αντίστοιχες ημέρες και ώρες:

Διδάσκων   Ημέρα    Ώρες
Γ. Βουρβουλάκης   Δευτέρα   14 - 16
Δ. Λαμπάκης   Παρασκευή   12 - 14
Ν. Πετρόπουλος   Παρασκευή   16 - 18
Α. Καναπίτσας   Παρασκευή   18 - 20

Η παρουσία ΟΛΩΝ κρίνεται απαραίτητη και  θα τηρηθεί  κανονικά παρουσιολόγιο.


                                                                                        Εκ του Εργαστηρίου Φασματοσκοπίας

 

ΜΑΘΗΜΑ ΚΕΡΑΙΕΣ (Θ) και ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Την Πέμπτη 22/11/2018 δεν θα γίνει το προγραμματισμένο μάθημα Κεραίες (Θ) 14:00-16:00 λόγω συμμετοχής μου σε συζήτηση για το μέλλον του ΤΕΙ και του Τμήματός μας. Η αναπλήρωσή του θα γίνει μετά από συνεννόηση.

Το φροντιστηριακό μάθημα της ίδιας ημέρας 10-12 θα γίνει κανονικά.

Ο Διδάσκων

Αθ. Κοντογεώργος

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΙΩΝ ΝΕΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Μετά την πρόσληψη των εργαστηριακών συνεργατών δημιουργείται και άλλη μία εργαστηριακή ομάδα και γίνεται νέα κατανομή ασκήσεων όπως φαίνεται στο επισυναπτόμενο αρχείο.

ΦΥΣΙΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Έναρξη μαθημάτων για ΟΛΕΣ τις ομάδες

Τα κανονικά μαθήματα για το "Εργαστήριο Φυσικής" και για ΟΛΕΣ τις εργαστηριακές ομάδες του Πρώτου Έτους αρχίζουν την τρέχουσα εβδομάδα  και από αύριο Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018. Καλούνται όλοι όσοι έχουν δηλώσει το μάθημα να προσέλθουν κανονικά με τις ομάδες στις οποίες  έχουν κάνει ήδη εγγραφή.

Παρακαλούνται όσοι δεν έχουν κάνει ήδη εγγραφή στις αντίστοιχες ομάδες στο eclass  να το φροντίσουν άμεσα.  Ολοι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εγγραφής στο eclass να φροντίσουν να γνωρίζουν τους κωδικούς πρόσβασης έτσι ώστε να διευθετηθεί στο εργαστήριο οποιοδήποτε πρόβλημα εγγραφής. Επίσης, θα πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν τους κωδικούς πρόσβασης στο eclass γιατί το μάθημα διεξάγεται κυρίως μέσω του eclass.

Στα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν  κανονικά μετρήσεις διαφόρων φυσικών μεγεθών, και θα γίνει η κατασκευή των γραφικών τους παραστάσεωv. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει υποχρεωτικά να έχετε μαζί σας χάρακα, μολύβι, γόμα και 2-3  σελίδες χιλιοστομετρικό χαρτί (millimeter paper). Παρακαλείστε επίσης να έχετε μαζί σας κομπιουτεράκι (scientific calculator) και τις σημειώσεις του εργαστηρίου γιατί θα συμπληρώσετε μετρήσεις πάνω στο φυλλάδιο των σημειώσεων και θα κάνετε διάφορους υπολογισμούς.

Η παρουσία ΟΛΩΝ κρίνεται απαραίτητη και  θα τηρηθεί  κανονικά παρουσιολόγιο,  ενώ για όσους απουσιάσουν, θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει αναπλήρωση των μαθημάτων.

                                                                                                       Εκ του Εργαστηρίου Φυσικής

Εγγραφές Εργαστηρίου "Αναλογικά Ηλεκτρονικά Συστήματα"

Οι εγγραφές για το εργαστήριο "Αναλογικά Ηλεκτρονικά Συστήματα" θα γίνουν την Τετάρτη, 21-11-2018 και ώρα 10:00, στο Εργ. 4.

Θα ακολουθήσει και εισαγωγικό μάθημα για όλα τα τμήματα.

Οι Διδάσκοντες

Λογική Σχεδίαση (Ε) - Εργαστήριο Τρίτης 16-20

Ανακοινώνεται στους σπουδαστές που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο Λογική Σχεδίαση στην ομάδα της Τρίτης 16:00-20:00 ότι τα μαθήματα ξεκινούν στις 20/11.
 

Γιάννης Βουρβουλάκης

Σχεδίαση και Κατασκευή Ηλεκτρονικών Κυκλωμάτων (Ε) - Εγγραφές εργαστηρίου
Ανακοινώνεται στους σπουδαστές που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο του μαθήματος Σχεδίαση και Κατασκευή Ηλεκτρονικών Κυκλωμάτων ότι οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν για όλα τα τμήματα την Πέμπτη 22/11 και ώρες 18:00-19:30 στην αίθουσα ΥΚ2.
 
Εκ του εργαστηρίου.
Εργαστήριο Αισθητήρες - Interfaces

Αύριο Τρίτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιθούν κανονικά τα εργαστήρια του μαθήματος ΑΙΣΘΗΤΉΡΕΣ - INTERFACES 12:00 - 14:00.

Χ. Τσώνος

ΦΥΣΙΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Πέμπτο Εργαστηριακό Μάθημα για ΟΛΕΣ τις Ομάδες

Το ΠΕΜΠΤΟ ΜΑΘΗΜΑ για το "Εργαστήριο Φυσικής" και για ΟΛΕΣ τις εργαστηριακές ομάδες του Πρώτου Έτους θα γίνει την  Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 14-16 και 16-18 (δύο δίωρα). Τα μαθήματα θα γίνουν στο Εργαστήριο 3 και καλούνται να συμμετάσχουν ΟΛΟΙ σε δύο μεγάλες ομάδες όπως φαίνεται παρακάτω:


1. Πέμπτη ώρες 14-16. Θα συμμετέχουν:  ΟΜΑΔΑ1 (Δευτέρα 10-12) - ΟΜΑΔΑ 2 (Δευτέρα 12-14) - ΟΜΑΔΑ 3 (Πέμπτη 14-16)

2. Πέμπτη ώρες 16-18. Θα συμμετέχουν:  ΟΜΑΔΑ 4 (Πέμπτη 16-18) - ΟΜΑΔΑ 5 (Πέμπτη 18-20) - ΟΜΑΔΑ 6 (Παρασκευή 10-12) Θα συνεχιστεί η εισαγωγική ενημέρωση σχετικά με την κατασκευή γραφικών παραστάσεων των διαφόρων φυσικών μεγεθών. Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας χάρακα, μολύβι, γόμα και 2-3  σελίδες χιλιοστομετρικό χαρτί (millimeter paper) γιατί θα σας ζητηθεί να κατασκευάσετε γραφικές παραστάσεις. Θα συζητηθεί επίσης η "Μέθοδος των Ελαχίστων Τετραγώνων" που περιέχεται στις σημειώσεις που σας έχουν δοθεί ήδη. Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας κομπιουτεράκι (scientific calculator) και τις σημειώσεις του εργαστηρίου γιατί θα συμπληρώσετε μετρήσεις πάνω στο φυλλάδιο των σημειώσεων.

Η παρουσία ΟΛΩΝ κρίνεται απαραίτητη και θα τηρηθεί παρουσιολόγιο.

                                                                                                       Εκ του Εργαστηρίου Φυσικής

ΦΥΣΙΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Τέταρτο Εργαστηριακό Μάθημα για ΟΛΕΣ τις Ομάδες

Το ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΑΘΗΜΑ για το "Εργαστήριο Φυσικής" και για ΟΛΕΣ τις εργαστηριακές ομάδες του Πρώτου Έτους θα γίνει την  Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 14-16 και 16-18 (δύο δίωρα). Τα μαθήματα θα γίνουν στο Εργαστήριο 3 και καλούνται να συμμετάσχουν ΟΛΟΙ σε δύο μεγάλες ομάδες όπως φαίνεται παρακάτω:


1. Πέμπτη ώρες 14-16. Θα συμμετέχουν:  ΟΜΑΔΑ1 (Δευτέρα 10-12) - ΟΜΑΔΑ 2 (Δευτέρα 12-14) - ΟΜΑΔΑ 3 (Πέμπτη 14-16)

2. Πέμπτη ώρες 16-18. Θα συμμετέχουν:  ΟΜΑΔΑ 4 (Πέμπτη 16-18) - ΟΜΑΔΑ 5 (Πέμπτη 18-20) - ΟΜΑΔΑ 6 (Παρασκευή 10-12) Θα συνεχιστεί η εισαγωγική ενημέρωση σχετικά με την κατασκευή γραφικών παραστάσεων των διαφόρων φυσικών μεγεθών. Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας χάρακα, μολύβι, γόμα και 2-3  σελίδες χιλιοστομετρικό χαρτί (millimeter paper) γιατί θα σας ζητηθεί να κατασκευάσετε γραφικές παραστάσεις. Θα συζητηθεί επίσης η "Μέθοδος των Ελαχίστων Τετραγώνων" που περιέχεται στις σημειώσεις που σας έχουν δοθεί ήδη. Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας κομπιουτεράκι (scientific calculator) και τις σημειώσεις του εργαστηρίου γιατί θα συμπληρώσετε μετρήσεις πάνω στο φυλλάδιο των σημειώσεων.

Η παρουσία ΟΛΩΝ κρίνεται απαραίτητη και θα τηρηθεί παρουσιολόγιο.

                                                                                                       Εκ του Εργαστηρίου Φυσικής

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Στο επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε την κατανομή των εργαστηρικαών ασκήσεων σε ομάδες

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΕΡΑΙΕΣ

Κάθε Πέμπτη και ώρα 10-12 στην αίθουσα 6 θα γίνεται φροντιστήριο στο μάθημα των Κεραιών όπου θα λύνονται απορίες και  επί πλέον ασκήσεις.

Για την παρακολούθηση θα πρέπει να έχετε μαζί σας  τετράδιο, στυλό (αν είναι δυνατόν δύο χρώματα), μολύβι και κομπιουτεράκι.

ΦΥΣΙΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Τρίτο Εργαστηριακό Μάθημα για ΟΛΕΣ τις Ομάδες

Το ΤΡΙΤΟ ΜΑΘΗΜΑ για το "Εργαστήριο Φυσικής" και για ΟΛΕΣ τις εργαστηριακές ομάδες του Πρώτου Έτους θα γίνει την  Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 14-16 και 16-18 (δύο δίωρα). Τα μαθήματα θα γίνουν στο Εργαστήριο 3 και καλούνται να συμμετάσχουν ΟΛΟΙ σε δύο μεγάλες ομάδες όπως φαίνεται παρακάτω:


1. Πέμπτη ώρες 14-16. Θα συμμετέχουν:  ΟΜΑΔΑ1 (Δευτέρα 10-12) - ΟΜΑΔΑ 2 (Δευτέρα 12-14) - ΟΜΑΔΑ 3 (Πέμπτη 14-16)

2. Πέμπτη ώρες 16-18. Θα συμμετέχουν:  ΟΜΑΔΑ 4 (Πέμπτη 16-18) - ΟΜΑΔΑ 5 (Πέμπτη 18-20) - ΟΜΑΔΑ 6 (Παρασκευή 10-12)Θα γίνει επιβεβαίωση της εγγραφής στο εργαστήριο, εγγραφή ή επιβεβαίωση εγγραφής στο eclass και μία πολύ σύντομη ενημέρωση για το μάθημα και την λειτουργία του Εργαστηρίου. Θα γίνει επίσης μιά πρώτη εισαγωγική ενημέρωση σχετικά με την κατασκευή γραφικών παραστάσεων των διαφόρων φυσικών μεγεθών. Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας χάρακα, μολύβι, γόμα και 2-3  σελίδες χιλιοστομετρικό χαρτί (millimeter paper) γιατί θα σας ζητηθεί να κατασκευάσετε γραφικές παραστάσεις.

Η παρουσία ΟΛΩΝ κρίνεται απαραίτητη και θα τηρηθεί παρουσιολόγιο.

                                                                                                       Εκ του Εργαστηρίου Φυσικής

ΦΥΣΙΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Δεύτερο Εργαστηριακό Μάθημα για ΟΛΕΣ τις Ομάδες

Το ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ για το "Εργαστήριο Φυσικής" και για ΟΛΕΣ τις εργαστηριακές ομάδες του Πρώτου Έτους θα γίνει την  Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 και ώρες 14-16 και 16-18 (δύο δίωρα). Τα μαθήματα θα γίνουν στο Εργαστήριο 3 και καλούνται να συμμετάσχουν ΟΛΟΙ σε δύο μεγάλες ομάδες όπως φαίνεται παρακάτω:


1. Πέμπτη ώρες 14-16. Θα συμμετέχουν:  ΟΜΑΔΑ1 (Δευτέρα 10-12) - ΟΜΑΔΑ 2 (Δευτέρα 12-14) - ΟΜΑΔΑ 3 (Πέμπτη 14-16)

2. Πέμπτη ώρες 16-18. Θα συμμετέχουν:  ΟΜΑΔΑ 4 (Πέμπτη 16-18) - ΟΜΑΔΑ 5 (Πέμπτη 18-20) - ΟΜΑΔΑ 6 (Παρασκευή 10-12)Θα γίνει επιβεβαίωση της εγγραφής στο εργαστήριο, εγγραφή ή επιβεβαίωση εγγραφής στο eclass και μία πολύ σύντομη ενημέρωση για το μάθημα και την λειτουργία του Εργαστηρίου. Θα γίνει επίσης μιά πρώτη εισαγωγική ενημέρωση σχετικά με την κατασκευή γραφικών παραστάσεων των διαφόρων φυσικών μεγεθών. Για τον λόγο αυτό καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας 2-3  σελίδες χιλιοστομετρικό χαρτί(millimeter paper).

Η παρουσία ΟΛΩΝ κρίνεται απαραίτητη και θα τηρηθεί παρουσιολόγιο.

                                                                                                       Εκ του Εργαστηρίου Φυσικής

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Δείτε στο συνημμένο αρχείο την κατανομή σε Ομάδες όσων δήλωσαν παρακολούθηση στο Εργαστήριο.

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

Προγραμματισμός Ι - Εργαστήριο Πέμπτης 18/10/2018

Το εργαστήριο Προγραμματισμού Ι της Πέμπτης 18/10/2018 12-2 μμ δεν θα γίνει λόγω της τοπικής αργίας. Οι φοιτητές μπορούν να το αναπληρώσουν σε οποιδήποτε εργαστήριο της Τετάρτης 17/10/2018.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΦΑΣΜ/ΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Οι εγγεγραμμένοι στα Τμήματα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 4-6 & 6-8

παρακαλούνται να προσέλθουν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 

ωρες 4-6 και 6-8 στο Ε3 για το πρώτο εισαγωγικό μάθημα του Εργαστηρίου.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Τηλεπικοινωνίες & Ασύρματες Ζεύξεις-Διάδοση ΗΜ κυμάτων

Λόγω ασθένειας του διδάσκοντος δε θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα Τηλεπικοινωνίες (θεωρία & Εργαστήριο) καθώς και Ασύρματες Ζεύξεις-Διάδοση ΗΜ Κυμάτων, από Δευτέρα 8-10-2018 έως Τετάρτη 10-10-2018. Οι αναπληρώσεις των μαθημάτων θα γίνουν σε ημέρα και ώρα κατόπιν συννενόήσεως του διδάσκοντα με τους φοιτητές.

Ο διδάσκων

Γ. Βελντές 

ΦΥΣΙΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Πρώτο Εργαστηριακό Μάθημα για ΟΛΕΣ τις Ομάδες

Το ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ για το "Εργαστήριο Φυσικής" και για ΟΛΕΣ τις εργαστηριακές ομάδες του Πρώτου Έτους θα γίνει την  Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 και ώρες 14-16 και 16-18 (δύο δίωρα). Τα μαθήματα θα γίνουν στο Εργαστήριο 3 και καλούνται να συμμετάσχουν ΟΛΟΙ σε δύο μεγάλες ομάδες όπως φαίνεται παρακάτω:


1. Πέμπτη ώρες 14-16. Θα συμμετέχουν:  ΟΜΑΔΑ1 (Δευτέρα 10-12) - ΟΜΑΔΑ 2 (Δευτέρα 12-14) - ΟΜΑΔΑ 3 (Πέμπτη 14-16)

2. Πέμπτη ώρες 16-18. Θα συμμετέχουν:  ΟΜΑΔΑ 4 (Πέμπτη 16-18) - ΟΜΑΔΑ 5 (Πέμπτη 18-20) - ΟΜΑΔΑ 6 (Παρασκευή 10-12)Θα γίνει επιβεβαίωση της εγγραφής στο εργαστήριο, εγγραφή ή επιβεβαίωση εγγραφής στο eclass και μία πολύ σύντομη ενημέρωση για το μάθημα και την λειτουργία του Εργαστηρίου.

Η παρουσία ΟΛΩΝ κρίνεται απαραίτητη και θα τηρηθεί παρουσιολόγιο.

                                                                                                       Εκ του Εργαστηρίου Φυσικής

ΚΕΡΑΙΕΣ (ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)

ΚΕΡΑΙΕΣ (ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)

Σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων που ανακοινώθηκε :

1. Το μάθημα ΚΕΡΑΙΕΣ (Θ) θα γίνεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 14:15-16:00 στην αίθουσα 6 του κτηρίου της ΣΤΕΦ.

2. Το μάθημα ΚΕΡΑΙΕΣ (Ε) θα γίνεται κάθε Παρασκευή αρχικά σε 3 ομάδες 8-10, 10-12 και 12-14 στο Εργαστήριο 5.

Αργότερα, μετά την πρόσληψη εργαστηριακών συνεργατών, θα δημιουργηθεί και άλλη μία ομάδα 14-16 .

 

Ειδικά για την πρώτη εβδομάδα των μαθημάτων, 1 Οκτωβρίου 2018 μέχρι 5 Οκτωβρίου 2018, θα ισχύσουν τα παρακάτω:

1. Θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα της θεωρίας την Τετάρτη και την Πέμπτη

2. Την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2017 τις ώρες 8-10, 10-12, 12-14 θα γίνουν εγγραφές και το πρώτο εργαστηριακό μάθημα στο Εργαστήριο 5.

Θα ληφθούν κανονικά παρουσίες και θα γίνει μάθημα.
Θα εγγραφούν κατ΄αρχήν όσοι σπουδαστές δηλώνουν το μάθημα για πρώτη φορά καθώς και όσοι το είχαν δηλώσει σε παλαιότερα εξάμηνα και δεν το είχαν παρακολουθήσει και δεν είχαν πάρει μέρος στις εξετάσεις. 
Όσοι το είχαν δηλώσει σε παλαιότερα εξάμηνα και το είχαν παρακολουθήσει και είχαν πάρει μέρος στις εξετάσεις και είχαν κοπεί μπορούν να μην το παρακολουθήσουν πάλι αλλά να κάνουν πάλι εγγραφή στο εργαστήριο προκειμένου να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους. 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΦΑΣΜ/ΑΣ"

Οι εγγραφες / κατανομή σε τμήματα για το μάθημα 'ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣΚΟΠΙΑΣ" (Ε)

θα γίνουν την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ώρα 16:00 στο Ε3.

Εγγραφές στο Εργαστήριο Προγραμματισμού Ι - Έναρξη μαθημάτων
Οι εγγραφές στο εργαστήριο Προγραμματισμού  Ι θα γίνουν την Τρίτη 2-10-2018 στις 6:00 μμ πριν το μάθημα της Θεωρίας.
 
Τα εργαστήρια του Προγραμματισμού Ι θα ξεκινήσουν κανονικά (με παρουσίες) από την Τετάρτη 3-10-2018.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

Την Τρίτη  2/10/2018 και ώρες 12-2 μμ θα γίνει ενημέρωση - καταμερισμός σε εργαστηριακές ομάδες.

Οι φοιτητές που έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον μια φορά το εργαστήριο δεν το ξαπαρακολουθούν, ούτε χρειάζεται τώρα να δηλώσουν κάτι.

Προς το παρόν δεν θα διεξαχθούν τα εργαστηριακά μαθήματα που δεν φέρουν όνομα διδάσκοντα στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Παναγιώτης Τσιτσιπής

Καθηγητής

 

ΦΥΣΙΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Εγγραφή πρωτοετών στις εργαστηριακές ομάδες και στο eclass

Σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 που έχει ήδη αναρτηθεί στο site του Τμήματος στο επόμενο  link http://www.eln.teiste.gr/el/node/2205, για το  μάθημα "Εργαστήριο Φυσικής" θα λειτουργήσουν οι εξής έξι (6) ομάδες εργαστηρίου, ενώ οι εγγραφές θα γίνουν στο Εργαστήριο 3 όπως αναφέρεται αναλυτικά παρακάτω:

Δευτέρα 10-12 και 12-14 (δύο ομάδες): Εγγραφή στις ομάδες αυτές τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου ώρα 12.00
Πέμπτη  14-16, 16-18 και 18-20 (τρεις ομάδες): Εγγραφή στις ομάδες αυτές την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου ώρα 16.00
Παρασκευή 10-12 (μία ομάδα): Εγγραφή στην ομάδα αυτή την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου ώρα 12.00

Μετά την εγγραφή θα γίνει και μία πολύ σύντομη ενημέρωση για το μάθημα και την λειτουργία του Εργαστηρίου.


Ένα μεγάλο μέρος του μαθήματος θα διεξαχθεί με την χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας eclass του Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδας, που βρίσκεται στο επόμενο link http://eclass.teiste.gr/. Για τον λόγο αυτό  παρακαλούνται οι πρωτοετείς φοιτητές, αφού προηγουμένως ενεργοποιήσουν τους ηλεκτρονικούς τους λογαριασμούς, να κάνουν στη συνέχεια ΚΑΙ ηλεκτρονική εγγραφή στις ομάδες παρακολούθησης του Εργαστηρίου Φυσικής στον αντίστοιχο ιστοχώρο των ηλεκτρονικών τάξεων (eclass) στο παρακάτω link: http://eclass.teiste.gr/ και πιο συγκεκριμένα στο σύνδεσμο “Εγγραφή Χρήστη”.

Όλοι οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. του ακαδημαϊκού έτους 2018-19 έχετε ειδοποιηθεί ήδη από τις 11 Σεπτεμβρίου 2018 μέσω της ανακοίνωσης που υπάρχει στον σύνδεσμο:

http://info.teiste.gr/wp-content/uploads/2018/09/student-guide-2018-2019...

για τον "Οδηγό Πρωτοετών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας" όπου δίνονται γενικές οδηγίες που αφορούν την εγγραφή σας στα τμήματα που έχετε εισαχθεί. Στην παράγραφο 4 του παραπάνω εγγράφου υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις Τηλεματικές Υπηρεσίες του Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδας, ενώ υπάρχουν επίσης και αναλυτικές οδηγίες για το πως θα κάνετε την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας στις τηλεματικές υπηρεσίες του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδα καθώς και πώς θα έχετε πρόσβαση στις διάφορες υπηρεσίες αυτές.

Οι σημαντικότερες από τις online υπηρεσίες είναι οι παρακάτω:

1. Υπηρεσίες ηλεκτρονικής γραμματείας: https://unistudent.teiste.gr/login.asp
2. Υπηρεσίες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: http://webmail.teiste.gr/
3. Ηλεκτρονικές τάξεις: http://eclass.teiste.gr/

Για να μπορέσετε να κάνετε την εγγγραφή σας στην πλατφόρμα eclass χωρίς προβλήματα καλό είναι να διαβάσετε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τις οδηγίες που περιγράφονται στο επόμενο link:

ftp://ftp.teilam.gr/pub/teiste/eclass/teiste_eclass_student_ug.pdf.

Για λόγους ευκολίας όμως ή ίδια διαδικασία περιγράφεται σύντομα και παρακάτω, οπότε για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας στο eclass θα πρέπει να κάνετε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα 1 - 6:

1. Να πάτε στη υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας http://webmail.teiste.gr/ και να κάνετε “login” στο email σας. Αν λειτουργεί σημαίνει ότι όλα είναι εντάξει, έχετε σωστά στοιχεία χρήστη και συνθηματικά και άρα μπορείτε να προχωρήσετε. Μην κλείνετε το παράθυρο του browser που έχετε ανοιχτό!!
 
2. Ανοίξτε ένα άλλο παράθυρο του browser και πηγαίνετε στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών τάξεων (eclass), όπου θα κάνετε κλίκ στο πεδίο “Εγγραφή Χρήστη” (Εκπαιδευομένου και ΟΧΙ Εκπαιδευτή!!): http://eclass.teiste.gr/modules/auth/registration.php.

α. Να κάνετε κλικ στο link “Πιστοποίηση μέσω POP3”,
β. Να συμπληρώσετε “όνομα χρήστη” και “συνθηματικό” (τα ίδια που δώσατε και για να κάνετε login email σας) και να κάνετε υποβολή.

3. Το σύστημα θα σας ενημερώσει ότι τα στοιχεία που δώσατε είναι σωστά. Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία σας (επώνυμο, όνομα, κλπ) και κάνετε υποβολή επιλέγοντας “Εγγραφή” θα σας σταλεί από το σύστημα ένα email επιβεβαίωσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο σημείο αυτό, όταν θα συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στα αντίστοιχα πεδία, να γράψετε το όνομα και το επώνυμό σας με ελληνικούς χαρακτήρες, το πρώτο γράμμα κεφαλαίο και τα υπόλοιπα μικρά καθώς και με σωστό τονισμό, π.χ. όνομα "Αθανάσιος" και επώνυμο "Αθανασίου". Επίσης στο πεδίο “Διεύθυνση email” να δώσετε το email σας στην σχολή δηλαδή username@teiste.gr (π.χ. για τον παραπάνω χρήστη το email θα είναι πιθανότατα aathanasiou@teiste.gr) και ΟΧΙ κάποιο άλλο της μορφής user@gmail.com ή user@hotmail.com κλπ. Φυσικά αν κατά την εγγραφή σας στην Γραμματεία του Τμήματος έχετε δηλώσει το όνομά σας με λατινικούς χαρακτήρες τότε να κάνετε το ίδιο και στο eclass.

4. Επιστρέψτε στο παράθυρο του browser που είχατε ανοιχτό στο email σας, ανανεώστε την ιστοσελίδα και θα δείτε το email που θα σας έχει στείλει το σύστημα. Να κάνετε κλικ στο link που περιέχεται σε αυτό το email για να κάνετε έτσι επιβεβαίωση της εγγραφής σας στην πλατφόρμα eclass.

5. Τώρα μπορείτε να επιστρέψετε στην αρχική ιστοσελίδα eclass και να κάνετε είσοδο κανονικά στο πεδίο “Σύνδεση Χρήστη”. Στο πεδίο “Βασικές Επιλογές” υπάρχει το πεδίο “Κατάλογος Μαθημάτων”. Από τη λίστα μαθημάτων που θα δείτε εκεί να επιλέξετε το μάθημα “Φυσική-Εργαστήριο 2018 - 2019 (ELN155)” αφού κάνετε “τικ” στο αντίστοιχο κουτάκι. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε και άλλα μαθήματα αν σας αφορούν.

6. Αφού κάνετε είσοδο στις ιστοσελίδες του μαθήματος θα δείτε τον σύνδεσμο “Ομάδες χρηστών” όπου θα μπορείτε να επιλέξετε ομάδα παρακολούθησης εργαστηρίου. Επιλέξτε την ομάδα που σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για όσους θα κάνετε εγγραφή στην πλατφόρμα eclass είναι ότι εκτός από πληροφορίες για το μάθημα, σημειώσεις κλπ, θα λαμβάνετε στο email σας και όλες τις ανακοινώσεις που αφορούν το συγκεκριμμένο μάθημα στο οποίο θα έχετε κάνει εγγραφή.

Επειδή η εγγραφή στο μάθημα μέσω eclass είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, αν υπάρξουν δυσκολίες για να κάνετε ηλεκτρονική εγγραφή στις ομάδες παρακολούθησης του εργαστηρίου, μην ανησυχείτε, θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες κατά την διάρκεια του πρώτου ενημερωτικού μαθήματος που θα γίνει στο εργαστήριο. Για να έχετε συνεχή ενημέρωση σχετικά με το μάθημα να παρακολουθείτε συστηματικά τις ανακοινώσεις του Τμήματος στην παρούσα ιστοσελίδα http://www.eln.teilam.gr/el.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Μπορείτε να αλλάξετε τα στοιχεία  που έχετε δηλώσει στην πλατφόρμα eclass απλά επιλέγοντας "Χαρτοφυλάκιο Χρήστη"  και στην συνέχεια "Αλλαγή του προφίλ μου".  Έτσι μπορείτε να διορθώσετε π.χ. τον τρόπο γραφής του ονοματός σας ή το email σας όποτε χρειαστεί.

Οι αναλυτικές οδηγίες εγγραφής στο eclass που δόθηκαν παραπάνω δίνονται επίσης και στο συνημμένο pdf αρχείο.

Τα μαθήματα στο εργαστήριο Φυσικής θα αρχίσουν όταν θα γίνει η πρόσληψη του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού. Μέχρι τότε δεν είναι απαραίτητο να παρουσιάζεστε στο εργαστήριο τις ώρες που έχετε δηλώσει ότι θα παρακολουθείτε το μάθημα. Θα ενημερωθείτε για την έναρξη των μαθημάτων με ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στο site του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών καθώς και στο eclass.

                                                                                    Εκ του Εργαστηρίου Φυσικής


 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
 • Οι φοιτητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο του μαθήματος Τηλεπικοινωνίες (Ε΄εξάμηνο) το χειμερινό εξάμηνο του Ακ. Έτους 2018-2019 υποχρεούνται να δηλώσουν το τμήμα προτίμησής τους,  στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (http://eclass.teiste.gr/έως την Κυριακή  7/10/2018 και ώρα 23:59 . Οι φοιτητές πρέπει να κάνουν εγγραφή στο μάθημα  Τηλεπικοινωνίες  (ELN108)  και στη συνέχεια να επιλέξουν το αντίστοιχο τμήμα (από τις Ομάδες Χρηστών).
 • Οι εγγραφές θα γίνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ μέσα από την πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Μετά το τέλος της καθορισμένης ημερομηνίας και ώρας δε θα γίνονται πλέον εγγραφές.
 • Στα τμήματα του εργαστηρίου εγγράφονται ΜΟΝΟ οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο για πρώτη φορά και οι φοιτητές προηγουμένων ετών ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ.
 • Την Τρίτη 2/10/2018 στις ώρες του εργαστηρίου (σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα) μπορούν να προσέρχονται οι φοιτητές  στο εργαστήριο 4 (Ε4),για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση.

 

Σας εύχομαι Καλή Ακαδημαϊκή Χρονιά.

 

Ο διδάσκων

 

Γ. Βελντές

 
ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: ΕΦ. ΗΛΕΚΤΡ/ΣΜΟΣ-ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Οι φοιτητές που επιθυμούν να δουν το γραπτό τους, στα μαθήματα Εφ. Ηλεκτρομαγνητισμός-Μικροκύματα (Δ' Εξάμηνο) και Τηλεπικοινωνίες (Ε' Εξάμηνο) και Ασύρματες Ζεύξεις-Διάδοση ΗΜ Κυμάτων (Ζ΄Εξάμηνο),  μπορούν να προσέλθουν στο γραφείο του διδάσκοντα (Γρ. 114-Παλαιό Διοικητήριο) την Τρίτη 2/10/2018 και ώρα 10:00.

Ο διδάσκων

Γ. Βελντές

Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα - Εργαστήριο - Εγγραφές

 

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ)

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

Οι εγγραφές στο Εργαστήριο  του μαθήματος «Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα» του Ζ΄ Εξαμήνου του Τμ. Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ  Στερεάς Ελλάδας  για το Χειμερινό Εξάμηνο του Ακ. Έτους 2018-2019 θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

 

·         Δευτέρα      1/10/2018 10-12π.μ.    στο Εργαστήριο 4 (Ε4)

·         Τρίτη         2/10/2018  10-12 π.μ.   στο Εργαστήριο 4 (Ε4)

 

Θα πραγματοποιηθούν  τρείς (3) εργαστηριακές ομάδες :

1)      Δευτέρα   8-10 π.μ.

2)      Δευτέρα 10-12 π.μ.

3)      Τρίτη     10-12 π.μ.                         

 

Για την εγγραφή θα πρέπει οι φοιτητές να έχουν δηλώσει υποχρεωτικά το Εργαστήριο στην Γραμματεία και οι προσερχόμενοι να φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (πάσο, ταυτότητα, διαβατήριο ή …).

 

Από το Εργαστήριο

 

  

 

Β.  Κώτσος

Καθηγητής Τμ. Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ

του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Δίκτυα/Μικροεπεξεργαστές (Θ) - Πρόχειρη βαθμολογία εξέτασης θεωρίας Σεπτεμβρίου 2018
Η πρόχειρη βαθμολογία στο μάθημα Δίκτυα Η/Υ - Μικροεπεξεργαστές αναρτάται με τα συνημμένα αρχεία.
 
Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου η βαθμολογία θα υποβληθεί οριστικά στη γραμματεία.
 
Ο διδάσκων.
Λογική Σχεδίαση (Θ) - Πρόχειρη βαθμολογία εξέτασης θεωρίας Σεπτεμβρίου 2018
Η πρόχειρη βαθμολογία στο μάθημα Λογική Σχεδίαση αναρτάται με τα συνημμένα αρχεία.
 
Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου η βαθμολογία θα υποβληθεί οριστικά στη γραμματεία.
 
Ο διδάσκων.
Σήματα, Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. (Θ) - Πρόχειρη βαθμολογία εξέτασης θεωρίας Σεπτεμβρίου 2018
Η πρόχειρη βαθμολογία στο μάθημα Σήματα, Συστήματα και Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων αναρτάται με τα συνημμένα αρχεία.
 
Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου η βαθμολογία θα υποβληθεί οριστικά στη γραμματεία.
 
Ο διδάσκων.
Γραπτά, Εξετάσεων Σεπτεμβρίου στα μαθήματα Ηλεκτρονική Φυσική - Ηλεκτρονικά Χαμηλών Συχνοτήτων

Όποιος φοιτητής θέλει να συμβουλευτεί το γραπτό του των τελευταίων εξετάσεων, Σεπτεμβρίου 2018, στα μαθήματα: "Ηλεκτρονική Φυσική" ή "Ηλεκτρονικά Χαμηλών Συχνοτήτων", μπορεί την προσεχή Τρίτη 25/9/2018 και ώρα 10-11 πμ στο γραφείο του Διδάσκοντα

Παναγιώτης Τσιτσιπής
Καθηγητής

 

Υλικά Ηλεκτρονικής & Διατάξεις, ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ - ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ

Ανακοινώνεται στους Σπουδαστές, ότι, για την επαναληπτική εξέταση του Σεπτεμβρίου 2018 θα ισχύσουν τα ίδια ακριβώς, με την αντίστοιχη εξέταση του Ιουνίου 2018 (τρόπος εξέτασης, διδακτικό σύγγραμμα, εξεταστέα ύλη), όπως ακριβώς περιλαμβάνονται στο πεδίο «Έγγραφα» στο e-classτου μαθήματος στο λογαριασμό του συναδέρφου μου κυρίου Νικόλαου Πετρόπουλου.

ΔΗΛΑΔΗ:

Τρόπος Εξέτασης:

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις. Επιβάλλεται να έχετε υπολογιστές τσέπης (scientificcalculators) για την εύκολη  πραγματοποίηση υπολογισμών. Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων για υπολογισμούς, καθώς και κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με αυτά.

Διδακτικό Σύγγραμμα:

Είναι σημαντικό να διαθέτετε σαν βοήθημα για την τελική εξέταση μια από τις δύο εκδόσεις του συγγράμματος που διατίθενται μέσω του συστήματος “ΕΥΔΟΞΟΣ”

http://service.eudoxus.gr/search/#s/S.O.%20Kasap/0

1. S.O. Kasap, “Αρχές Ηλεκτρονικών Υλικών και Διατάξεων”, Δεύτερη Έκδοση, Εκδόσεις Παπασωτηρίου, Αθήνα 2004, ISBN:  978-960-7530-56-1

Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 9650

2. S.O. Kasap, “Ηλεκτροτεχνικά Υλικά, Αρχές και Εφαρμογές” 3η Έκδοση , Εκδόσεις Τζιόλα, Θεσσαλονίκη 2016, ISBN:  9978-960-418-609-9

Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 59386817

Εξεταστέα ύλη:

Η εξεταστέα ύλη θα είναι επιλεγμένα λυμένα παραδείγματα που περιέχονται στα κεφάλαια 1 έως και 5 του διδακτικού βιβλίου, καθώς και ΟΛΑ τα φυσικά φαινόμενα και οι ορισμοί όλων των φυσικών μεγεθών που εμπλέκονται σε αυτά τα λυμένα παραδείγματα. Τα παραδείγματα αυτά είναι τα εξής,

Κεφάλαιο 1:  1.1, 1.5(1.7), 1.8(1.11)

Κεφάλαιο 2:  2.2, 2.3, 2.4(2.5), 2.5 (2.6), 2.6(2.7), 2.7(2.8), 2.8(2.9), 2.9(2.10), 2.16(2.17), 2.17(2.18), 2.18(2.19)

Κεφάλαιο 3:  3.1, 3.2, 3.3(3.5), 3.4(3.6), 3.5(3.7), 3.14(3.16), 3.20(3.24)

Κεφάλαιο 4:  4.4, 4.9, 4.10

Κεφάλαιο 5:  5.4

Οι αριθμοί των παραδειγμάτων αναφέρονται την αρίθμηση του βιβλίου της Δεύτερης Έκδοσης. Όμως όσα παραδείγματα έχουν και αριθμό μέσα σε παρένθεση, ο αριθμός αυτός είναι ο αριθμός το ίδιου παραδείγματος στην Τρίτη Έκδοση. Για όλα τα παραδείγματα που δεν υπάρχει αριθμός σε παρένθεση έχουν την ίδια αρίθμηση και στις δύο εκδόσεις του βιβλίου.

Στα θέματα που θα δοθούν στις τελικές εξετάσεις θα ζητηθεί να λύσετε ασκήσεις που θα έχουν τα ίδια ή ανάλογα ζητούμενα με τα επιλεγμένα λυμένα παραδείγματα του βιβλίου. Θα είναι δηλαδή ασκήσεις σχεδόν όμοιες με τα λυμένα παραδείγματα.

Η διαφορά θα είναι ότι στα θέματα των εξετάσεων θα σας ζητηθεί να δώσετε και κάποιους ορισμούς από τα φυσικά μεγέθη που εμφανίζονται στα λυμένα παραδείγματα ή/και να κάνετε παρατηρήσεις ή επεξηγήσεις για αυτά τα φυσικά μεγέθη.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!!

 

Νικόλαος Πετρόπουλος - Γεώργιος Τσώνος

 

Βαθμολογία Προγραμματισμού ΙΙ Θεωρία

14 φοιτητές που εξετάσθηκαν την Πέμπτη 28/6/2018 στο μάθημα της Θεωρίας Προγραμματισμού ΙΙ, δεν είχαν δηλώσει το μάθημα στην Γραμματεία.

Αν δεν έχει καταχωρηθεί η βαθμολογία σας στο "ClassWeb - Σύστημα Υποβοήθησης Διδασκαλίας" για τον Προγραμματισμό ΙΙ Θεωρία, τότε μάλλον δεν θα έχετε κάνει δήλωση παρακολούθησης το τρέχον εξάμηνο για το συγκεκριμμένο μάθημα.

Δίκτυα Η/Υ-Μικροεπεξεργαστές (Θ) - Πρόχειρη βαθμολογία εξέτασης θεωρίας (επι πτυχίο)

Η πρόχειρη βαθμολογία στο μάθημα Δίκτυα Η/Υ-Μικροεπεξεργαστές αναρτάται με τα συνημμένα αρχεία.

Σε 5 μέρες η βαθμολογία θα υποβληθεί οριστικά στη γραμματεία.

Ο διδάσκων.

Λογική Σχεδίαση (Θ) - Πρόχειρη βαθμολογία εξέτασης θεωρίας (επι πτυχίο)

Η πρόχειρη βαθμολογία στο μάθημα Λογική Σχεδίαση αναρτάται με τα συνημμένα αρχεία.

Σε 5 μέρες η βαθμολογία θα υποβληθεί οριστικά στη γραμματεία.

Ο διδάσκων.