ΦΥΣΙΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Εγγραφή πρωτοετών στις εργαστηριακές ομάδες μέσω eclass

Air Jordan Aj1 Ko High, Air Jordan Aj1 Ko High OG jordanshoescheap4sale
Υποβλήθηκε από nicholas στις .

Παρακαλούνται οι πρωτοετείς φοιτητές, αφού προηγουμένως ενεργοποιήσουν τους ηλεκτρονικούς τους λογαριασμούς, να κάνουν στη συνέχεια ηλεκτρονική εγγραφή στις ομάδες παρακολούθησης του Εργαστηρίου Φυσικής στον αντίστοιχο ιστοχώρο των ηλεκτρονικών τάξεων (eclass) στο παρακάτω link: http://eclass.teiste.gr/ και πιο συγκεκριμένα στο σύνδεσμο “Εγγραφή Χρήστη” .

Όλοι οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. του ακαδημαϊκού έτους 2017-18 έχετε ειδοποιηθεί ήδη από τις 8 Σεπτέμβριου 2017 μέσω της ανακοίνωσης που υπάρχει στον σύνδεσμο:

http://www.teiste.gr/wp-content/uploads/2017/09/teiste_student_guide_2017.pdf,

σχετικά με τις Τηλεματικές Υπηρεσίες του Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδας. Στην ίδια ανακοίνωση υπάρχουν επίσης πληροφορίες για το πως θα έχετε πρόσβαση στις διάφορες υπηρεσίες αυτές.

Οδηγίες για την ενεργοποίηση του λογαριασμού τηλεματικών υπηρεσιών του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδα έχουν δοθεί μέσω της ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 στον σύνδεσμο:

http://info.teiste.gr/wp-content/uploads/2017/09/teiste_account_howto.pdf.

Όλες οι online υπηρεσίες που απευθύνονται στους φοιτητές μπορούν να βρεθούν στους παρακάτω δύο συνδέσμους:

http://my.teiste.gr/?page_id=9 καθώς και http://my.teiste.gr/?page_id=19.

 

Οι σημαντικότερες από τις online υπηρεσίες είναι οι παρακάτω:

1. Υπηρεσίες ηλεκτρονικής γραμματείας: https://e-gram.teilam.gr/unistudent/
2. Υπηρεσίες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: http://webmail.teiste.gr/
3. Ηλεκτρονικές τάξεις: http://eclass.teiste.gr/


Για να μπορέσετε να κάνετε την εγγγραφή σας στην πλατφόρμα eclass χωρίς προβλήματα καλό είναι να διαβάσετε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τις οδηγίες που περιγράφονται στο επόμενο link:

ftp://ftp.teilam.gr/pub/teiste/eclass/teiste_eclass_student_ug.pdf.

Για λόγους ευκολίας όμως ή ίδια διαδικασία περιγράφεται σύντομα και παρακάτω, οπότε για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας στο eclass θα πρέπει να κάνετε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα 1 - 6:

1. Να πάτε στη υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας http://webmail.teiste.gr/ και να κάνετε “login” στο email σας. Αν λειτουργεί σημαίνει ότι όλα είναι εντάξει, έχετε σωστά στοιχεία χρήστη και συνθηματικά και άρα μπορείτε να προχωρήσετε. Μην κλείνετε το παράθυρο του browser που έχετε ανοιχτό!!
 

2. Ανοίξτε ένα άλλο παράθυρο του browser και πηγαίνετε στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών τάξεων (eclass), όπου θα κάνετε κλίκ στο πεδίο “Εγγραφή Χρήστη” (Εκπαιδευομένου και ΟΧΙ Εκπαιδευτή!!): http://eclass.teiste.gr/modules/auth/registration.php.

α. Να κάνετε κλικ στο link “Πιστοποίηση μέσω POP3”,
β. Να συμπληρώσετε “όνομα χρήστη” και “συνθηματικό” (τα ίδια που δώσατε και για να κάνετε login email σας) και να κάνετε υποβολή.

3. Το σύστημα θα σας ενημερώσει ότι τα στοιχεία που δώσατε είναι σωστά. Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία σας (επώνυμο, όνομα, κλπ) και κάνετε υποβολή επιλέγοντας “Εγγραφή” θα σας σταλεί από το σύστημα ένα email επιβεβαίωσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο σημείο αυτό, όταν θα συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στα αντίστοιχα πεδία, να γράψετε το όνομα και το επώνυμό σας με ελληνικούς χαρακτήρες, το πρώτο γράμμα κεφαλαίο και τα υπόλοιπα μικρά καθώς και με σωστό τονισμό, π.χ. όνομα "Αθανάσιος" και επώνυμο "Αθανασίου". Επίσης στο πεδίο “Διεύθυνση email” να δώσετε το email σας στην σχολή δηλαδή username@teiste.gr (π.χ. για τον παραπάνω χρήστη το email θα είναι πιθανότατα aathanasiou@teiste.gr) και ΟΧΙ κάποιο άλλο της μορφής user@gmail.com ή user@hotmail.com κλπ. Φυσικά αν κατά την εγγραφή σας στην Γραμματεία του Τμήματος έχετε δηλώσει το όνομά σας με λατινικούς χαρακτήρες τότε να κάνετε το ίδιο και στο eclass.

4. Επιστρέψτε στο παράθυρο του browser που είχατε ανοιχτό στο email σας, ανανεώστε την ιστοσελίδα και θα δείτε το email που θα σας έχει στείλει το σύστημα. Να κάνετε κλικ στο link που περιέχεται σε αυτό το email για να κάνετε έτσι επιβεβαίωση της εγγραφής σας στην πλατφόρμα eclass.

5. Τώρα μπορείτε να επιστρέψετε στην αρχική ιστοσελίδα eclass και να κάνετε είσοδο κανονικά στο πεδίο “Σύνδεση Χρήστη”. Στο πεδίο “Βασικές Επιλογές” υπάρχει το πεδίο “Κατάλογος Μαθημάτων”. Από τη λίστα μαθημάτων που θα δείτε εκεί να επιλέξετε το μάθημα “Φυσική -Εργαστήριο 2017 - 2018 (ELN145)” αφού κάνετε “τικ” στο αντίστοιχο κουτάκι. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε και άλλα μαθήματα αν σας αφορούν.

6. Αφού κάνετε είσοδο στις ιστοσελίδες του μαθήματος θα δείτε τον σύνδεσμο “Ομάδες χρηστών” όπου θα μπορείτε να επιλέξετε ομάδα παρακολούθησης εργαστηρίου. Επιλέξτε την ομάδα που σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για όσους θα κάνετε εγγραφή στην πλατφόρμα eclass είναι ότι εκτός από πληροφορίες για το μάθημα, σημειώσεις κλπ, θα λαμβάνετε στο email σας και όλες τις ανακοινώσεις που αφορούν το συγκεκριμμένο μάθημα στο οποίο θα έχετε κάνει εγγραφή.

Επειδή η εγγραφή στο μάθημα μέσω eclass είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, αν υπάρξουν δυσκολίες για να κάνετε ηλεκτρονική εγγραφή στις ομάδες παρακολούθησης του εργαστηρίου, μην ανησυχείτε, θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες κατά την διάρκεια του πρώτου ενημερωτικού μαθήματος που θα γίνει στο εργαστήριο. Για να έχετε συνεχή ενημέρωση σχετικά με το μάθημα να παρακολουθείτε συστηματικά τις ανακοινώσεις του Τμήματος στην παρούσα ιστοσελίδα http://www.eln.teilam.gr/el.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Μπορείτε να αλλάξετε τα στοιχεία  που έχετε δηλώσει στην πλατφόρμα eclass απλά επιλέγοντας "Χαρτοφυλάκιο Χρήστη"  και στην συνέχεια "Αλλαγή του προφίλ μου".  Έτσι μπορείτε να διορθώσετε π.χ. τον τρόπο γραφής του ονοματός σας ή το email σας όποτε χρειαστεί.

Οι αναλυτικές οδηγίες εγγραφής στο eclass που δόθηκαν παραπάνω δίνονται επίσης και στο συνημμένο pdf αρχείο.

Τα μαθήματα στο εργαστήριο Φυσικής θα αρχίσουν όταν θα γίνει η πρόσληψη του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού. Μέχρι τότε δεν είναι απαραίτητο να παρουσιάζεστε στο εργαστήριο τις ώρες που έχετε δηλώσει ότι θα παρακολουθείτε το μάθημα. Θα ενημερωθείτε για την έναρξη των μαθημάτων με ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στο site του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών καθώς και στο eclass.

                                                                                         Εκ του Εργαστηρίου Φυσικής


 


 

Αρχείο: 

Μάθημα: 

Τύπος Άρθρου: