Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών-17/05/2020

Air Jordan Aj1 Ko High, Air Jordan Aj1 Ko High OG jordanshoescheap4sale
Υποβλήθηκε από pvarzakas στις .

Η Παγκόσμια Τηλεπικοινωνιών και Ημέρα Κοινωνίας της Πληροφορίας (WTISD) σηματοδοτεί την επέτειο της ίδρυσης της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) στις 17 Μαΐου 1865, όταν η πρώτη Διεθνής Σύμβαση για το Τηλέγραφο υπεγράφη στο Παρίσι.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας (WTISD), είναι «Connect 2030: ICTs for the Sustainable Development Goals (SDGs)». Επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ITU, να συνδέει όλους τους ανθρώπους του κόσμου ενώ δείχνει πώς οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) μπορεί να συμβάλουν στην επιτάχυνση της επίτευξης της ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών για το 2030 και για την αειφόρο ανάπτυξη.

Με μόλις 10 χρόνια να απομένουν, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ξεκίνησε μια «Δεκαετία Δράσης» τον περασμένο Ιανουάριο, για να επιτύχει τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs) έως το 2030. Τους μήνες από τότε, η πανδημία της νόσου του κορονοϊού (COVID-19) έχει επισημάνει τη θεμελιώδη σημασία των ΤΠΕ για τις οικονομίες και τις κοινωνίες παντού, δείχνοντας στον κόσμο ότι κανείς δεν είναι ασφαλής έως ότου είμαστε όλοι ασφαλείς - και ότι δεν θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το πλήρες δυναμικό των ΤΠΕ έως ότου είμαστε όλοι συνδεδεμένοι.

Φέτος, η ITU θα πραγματοποιήσει μια εικονική εκδήλωση υψηλού επιπέδου, για να αναδείξει τη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών, των εταιρειών, των Ηνωμένων Εθνών και άλλων, για την ενίσχυση του ρόλου των ΤΠΕ καθώς ξεκίνησε η «Δεκαετία Δράσης» για τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης (SDGs) και ταυτόχρονα της προώθησης του ρόλου των ΤΠΕ στην παγκόσμια ανταπόκριση και αντιμετώπιση του COVID-19.

link: https://www.itu.int/en/wtisd/2020/Pages/default.aspx

Δρ.Παναγιώτης Κ.Βαρζάκας, Μέλος ΔΕΠ, Καθηγητής Α/ βαθμίδας.

Μάθημα: 

Τύπος Άρθρου: