Είστε εδώ

  1. Τηλεκπαίδευση

Μάθημα Σήματα,συστήματα και Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων : %2

Air Jordan Aj1 Ko High, Air Jordan Aj1 Ko High OG jordanshoescheap4sale
Εξετάσεις Μαθημάτων: Ισχύος - Σχεδίαση και Κατασκευή - ΨΕΣ - Ανθρωπιστικές - Εξεταστής: Ν. Πετρόπουλος

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ώρες 10:00 - 14:00 και σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που είναι αναρτημένο στο site του Τμήματος Ηλεκτρονικών, θα γίνουν οι εξετάσεις των παρακάτω μαθημάτων:

1. 10.00 - 11.00  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΙΣΧΥΟΣ - Θ      [ ΣΤ104Θ ]  

2. 11.00 - 12.00  ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ - Θ      [ Ε104Θ ]      

3. 12.00 - 13.00  ΣΗΜΑΤΑ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΨΗΦΙΑΚΗ  ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΤΩΝ - Θ        [ Δ101Θ ]   

4. 13.00 - 14.00  ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ      [ Ε105 ]   

 Οι εξετάσεις θα γίνουν μέσω MS Teams και με υποβοήθηση από την πλατφόρμα Eclass.

Σε όλους τους  φοιτητές/φοιτήτριες που έχουν δηλώσει τα παραπάνω μαθήματα στην Ηλεκτρονική Γραμματεία και έχουν λογαριασμό στο Eclass έχει γίνει εγγραφή στην αντίστοιχη ομάδα εξέτασης του κάθε μαθήματος. Επίσης έχουν προστεθεί στην αντίστοιχη ομάδα και στο MS Teams. Παρακαλούνται λοιπόν να συνδεθούν στο MS Teams την κατάλληλη ώρα για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις.

 

Νικόλαος Πετρόπουλος

Αναβολή εξετάσεων τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 για τα μαθήματα ΨΕΣ (Θ) και ΨΕΣ(Ε)

 

Η αυριανή εξέταση των μαθημάτων  Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ  (Δ101Θ) ώρες 10.00 - 12.00 και  Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ  (Δ101Ε) ώρες  12.00 - 13.00 αναβάλλεται. Η νέα εξέταση θα γίνει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου τις ίδιες ώρες.

Νικόλαος Πετρόπουλος

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ (Ε): Εξετάσεις Ιουνίου 2022

Οι Εξετάσεις Εαρινού Εξαμήνου 2022 (Περίοδος Ιουνίου) για το εργαστηριακό μάθημα "Σήματα Συστήματα και Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων - Εργαστήριο [Δ101Ε]" θα γίνουν την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 και ώρες 12:00 – 14:00.

Οι εξετάσεις θα γίνουν δια ζώσης στο Εργαστήριο 3, τα θέματα θα σας δοθούν σε έντυπη μορφή, ενώ οι απαντήσεις σας (κώδικας OCTAVE-MATLAB) θα γραφούν χειρόγραφα στην κόλλα που θα σας δοθεί. Η χρήση υπολογιστή δεν θα ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗΤΗ, όπως σε προηγούμενες εξετάσεις, αλλά θα είστε ελεύθεροι να τους χρησιμοποιήσετε για να έχετε πρόσβαση στο eclass, καθώς και για να ελέγξετε αν “τρέχουν” τα προγράμματα που θα γράψετε. Είναι σημαντικό να γράψετε στις απαντήσεις σας και τον κώδικα από τις βοηθητικές συναρτήσεις (scripts) που θα χρησιμοπoιήσετε. ΟΛΕΣ οι βοηθητικές συναρτήσεις υπάρχουν στο eclass.

Για να πάρετε μέρος στις εξετάσεις, καλό θα είναι να έχετε δηλώσει συμμετοχή στην ομάδα "ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ – 2022" στο eclass, στο μάθημα Σήματα Συστήματα και Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων (E) (SE_ELN_U152)”.

Στο eclass υπάρχει επίσης ΟΛΟ το υλικό που χρειάζεται να μελετήσει κάποιος για να πάρει μέρος στις εξετάσεις, εκτός βέβαια από το βιβλίο του μαθήματος: Ν. Ασημάκης: “Σήματα Συστήματα και Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων“, Εκδόσεις Gutenberg, 2008, το οποίο παρέχεται από τον Εύδοξο και δεν υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή.

Οι εξετάσεις θα γίνουν με ανοιχτά βιβλία – σημειώσεις και καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας το παραπάνω βιβλίο.

Η εξεταστέα ύλη του μαθήματος που περιέχεται στο παραπάνω βιβλίο, είναι από την σελίδα 15 μέχρι και την σελίδα 63. Κατά τη διάρκεια της μελέτης σας να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα λυμένα παραδείγματα του βιβλίου.

Ο Διδάσκων – Εξεταστής

Νικόλαος Πετρόπουλος

 

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ (Ε): Εξετάσεις Φεβρουαρίου 2022

Οι Εξετάσεις Χειμερινού Εξαμήνου 2022 (Περίοδος Φεβρουαρίου) για το εργαστηριακό μάθημα "Σήματα Συστήματα και Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων - Εργαστήριο [Δ101Ε]" θα γίνουν την Παρασκευή 04 Φεβρουαρίου 2022 και ώρες 12:00 – 14:00.

Οι εξετάσεις θα γίνουν δια ζώσης στο Εργαστήριο 3, αποκλειστικά με χρήση Η/Υ. Τα θέματα θα δοθούν σε ηλεκτρονική μορφή μέσω eclass στο πεδίο "Έγγραφα", ενώ οι απαντήσεις σας θα αναρτηθούν επίσης στο eclass στο πεδίο "Εργασίες".

Για να πάρετε μέρος στις εξετάσεις, θα πρέπει θα πρέπει να έχετε δηλώσει συμμετοχή στην ομάδα "ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-2022" στο eclass. Παρακαλείστε να κάνετε άμεσα εγγραφή στο eclass, αν δεν έχετε κάνει ήδη, να δηλώσετε συμμετοχή στην ομάδα των εξετάσεων και να παρακολουθείτε συστηματικά τις ανακοινώσεις. Όλες τις πληροφορίες που αφορούν τις εξετάσεις θα δίνονται μέσω eclass.

Η εξεταστέα ύλη καθώς και οδηγίες για το τρόπο που θα γίνουν οι εξετάσεις του μαθήματος δίνονται στο site του μαθήματος στο eclass, στο πεδίο "Έγγραφα" και στο αρχείο "ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ-ΥΛΗ-ΟΔΗΓΙΕΣ.pdf". Στο eclass υπάρχει επίσης ΟΛΟ το υλικό που χρειάζεται να μελετήσει κάποιος για να πάρει μέρος στις εξετάσεις, εκτός βέβαια από το βιβλίο του μαθήματος: Ν. Ασημάκης: “Σήματα Συστήματα και Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων“, Εκδόσεις Gutenberg, 2008, το οποίο παρέχεται από τον Εύδοξο.

Ο Διδάσκων - Εξεταστής

Αθανάσιος Καναπίτσας

Καθηγητής

Σήματα, Συστήματα & Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων – Εργαστήριο ( Δ101Ε): Συμμετοχή στις Εξετάσεις Ιουνίου 2021
Το μάθημα Σήματα Συστήματα και ΨΕΣ - Εργαστήριο θα εξεταστεί, ΜΟΝΟΝ, με εργασία που θα παραδοθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας E-Class, ενώ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ καθόλου χρήση της πλατφόρμας MS-Teams.
 
ΟΣΟΙ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ E-CLASS ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ.

Η εργασία έχει αναρτηθεί στο πεδίο "Έγγραφα"  στο site του μαθήματος  στο E-Class. Η τελική προθεσμία παράδοσης της  εργασίας έχει οριστεί για την Παρασκευή  9 Ιουλίου και ώρες 11: 00 - 12:00, όπως  εμφανίζεται και στο Πρόγραμμα των Εξετάσεων Εαρινού Εξαμήνου 2020-2021. Επειδή, ενδεχομένως να παρουσιαστεί πρόβλημα με τον server στο E-Class και να μην είναι δυνατό να τηρηθεί η προθεσμία παράδοσης, έχει ενεργοποιηθεί η εκπρόθεσμη παράδοση της εργασίας. Όσες εργασίες παραδοθούν εντός 24 ωρών από την λήξη της προθεσμίας δεν θα υποστούν καμία μείωση βαθμολογίας. Μετά όμως από το 24ωρο απλά δεν θα γίνουν δεκτές.

Αναλυτικές πληροφορίες, για την συγγραφή και την παράδοση της εργασίας υπάρχουν στην πρώτη σελίδα της εργασίας και παρακαλείστε να τις διαβάσετε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ (Ε): Εξετάσεις Εαρινού 2020 - Οδηγίες - Επείγον

Επείγουσα Ανακοίνωση

Καλούνται ΟΛΟΙ όσοι σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις τελικές εξετάσεις του μαθήματος, να δηλώσουν ΑΜΕΣΑ στο eclass και το αργότερο μέχρι το βράδυ της Κυριακής 12 Ιουλίου στις 24:00, την ομάδα με την οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν στις τελικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις θα γίνουν μέσω του Microsoft Teams, σε ομάδες των 9 ατόμων, με ανοιχτές κάμερες και μικρόφωνα. Η διάρκεια της εξέτασης θα είναι 90 λεπτά. Για να μπορέσετε να πάρετε μέρος, θα πρέπει να έχετε δηλώσει την ομάδα εξέτασης στο eclass, να έχετε λογαριασμό στο Microsoft Teams, και να έχετε εγκατεστημένα, στον υπολογιστή με τον οποίο θα πάρετε μέρος στην εξέταση, τα προγράμματα ανοιχτού λογισμικού Gnu-Octave και LibreOffice.

Η εξεταστέα ύλη περιέχεται αναλυτικά στο αρχείο “ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ” που βρίσκεται στο πεδίο “Έγγραφα” στο eclass. Το αρχείο αυτό, εκτός από την εξεταστέα ύλη για τις προσεχείς εξετάσεις Εαρινού Εξαμήνου 2020, περιέχει αρκετές επεξηγήσεις, καθώς και το πρότυπο αρχείο (template) που θα χρησιμοποιηθεί για την συγγραφή της εργασίας, για όσους παραδώσουν και εργασία.

Οι εξετάσεις θα γίνουν ως εξής:

1. Εισέρχεστε στο Microsoft Teams, γίνεται ταυτοποίηση με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας και ο διδάσκοντας σας τοποθετεί ως μέλη σε ιδιωτική ομάδα (private channnel).

2. Σας δίνονται τα θέματα μέσω αρχείου, σε format .odt και μέσω του πεδίου “files” της συγκεκριμένης ομάδας (channel) του Teams, το οποίο “κατεβάζετε” στον υπολογιστή σας. Eπεξηγούνται τα θέματα και αρχίζει ο χρόνος των 90 λεπτών. Απαντάτε τα θέματα στο ίδιο αρχείο των θεμάτων που σας έχουν δοθεί. Tο μετονομάζετε με το όνομά σας. Το αναρτάτε τελικά στο πεδίο “files” του Teams, αυστηρά εντός του χρόνου των 90 λεπτών. Αποχωρείτε από την ομάδα.

Έχουν δημιουργηθεί 10 ομάδες και μπορείτε να πάρετε μέρος στις εξετάσεις σε οποιοαδήποτε από αυτές. Να προτιμήσετε τις ομάδες του διδάσκοντα με τις οποίες παρακολουθήσατε το μάθημα, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητο.

Διδάσκων

Ημερομηνία

Ώρα

Προτιμητέα Ομάδα

Ε. Καλαμωτούσης

Δευτέρα 13 Ιουλίου

16:00-17:30

Ομάδα Δευτέρας

Ε. Καλαμωτούσης

Δευτέρα 13 Ιουλίου

18:00-19:30

Ομάδα Δευτέρας

 

 

 

 

Ν. Πετρόπουλος

Τετάρτη 15 Ιουλίου

12:00-13:30

Ομάδα Τετάρτης

Ν. Πετρόπουλος

Τετάρτη 15 Ιουλίου

14:00-15:30

Ομάδα Τετάρτης

Ν. Πετρόπουλος

Τετάρτη 15 Ιουλίου

16:00-17:30

Ομάδα Τετάρτης

 

 

 

 

Ε. Καλαμωτούσης

Πέμπτη 16 Ιουλίου

10:00-11:30

Ομάδα Πέμπτης

Ε. Καλαμωτούσης

Πέμπτη 16 Ιουλίου

12:00-12:30

Ομάδα Πέμπτης

 

 

 

 

Ν. Πετρόπουλος

Τετάρτη 22 Ιουλίου

12:00-13:30

Ομάδα Παρασκευής

Ν. Πετρόπουλος

Τετάρτη 22 Ιουλίου

14:00-15:30

Ομάδα Παρασκευής

Ν. Πετρόπουλος

Τετάρτη 22 Ιουλίου

16:00-17:30

Ομάδα Παρασκευής


 

Όσοι οφείλουν το μάθημα και είναι σε καθεστώς “χωρίς παρακολούθηση” μπορούν να συμμετέχουν με οποιοδήποτε ομάδα.

Όπως προαναφέρθηκε παραπάνω, ΟΛΕΣ οι αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν τις προσεχείς τελικές εξετάσεις του Εαρινού Εξαμήνου 2019-2020 υπάρχουν στο site του μαθήματος στο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: https://eclass.uth.gr. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να κάνετε εγγραφή σε αυτό το συντομότερο, αν δεν έχετε κάνει ήδη.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι, στο πεδίο “Έγγραφα” στο eclass, θα μπορείτε να βρείτε και θέματα παλαιότερων εξεταστικών περιόδων.

Υπεθυμίζεται ότι, γενικά, για να μπορούν να συμμετέχουν οι φοιτητές στις εξετάσεις των μαθημάτων, θα πρέπει πρώτον να έχουν δηλώσει τα μαθήματα στην Ηλεκτρονική Γραμματεία και δεύτερον να έχουν υποβάλει την ηλεκτρονική δήλωση, που απαιτείται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις. Όλες οι σχετικές πληροφορίες που αφορούν τις εξετάσεις από απόσταση, μπορούν να βρεθούν στο επόμενο link https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos.


 

Οι διδάσκοντες

Νικόλαος Πετρόπουλος – Ελευθέριος Καλαμωτούσης 

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ (Ε): Τελικές Εξετάσεις Εαρινού Εξαμήνου 2020

Τελική Ανακοίνωση

Καλούνται ΟΛΟΙ όσοι σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις τελικές εξετάσεις του μαθήματος που θα γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων που έχει αναρτηθεί στο site του Τμήματος, να συμμετάσχουν υποχρεωτικά σε ένα από τα επόμενα τελευταία μαθήματα, όπου θα δοθούν διευκρινήσεις, θα απαντηθούν απορίες σχετικά με το μάθημα, την ύλη και τις εξετάσεις και το κυριότερο, θα πραγματοποιηθεί προσομοίωση τη τελικής εξέτασης,

Διδάσκων

Ημερομηνία

Ώρα

Ομάδα

Ε. Καλαμωτούσης

Δευτέρα 6 Ιουλίου

16:00-20:00

Ομάδα Δευτέρας

Ν. Πετρόπουλος

Τετάρτη 8 Ιουλίου

14:00-18:00

Ομάδα Τετάρτης

Ε. Καλαμωτούσης

Πέμπτη 9 Ιουλίου

16:00-20:00

Ομάδα Πέμπτης

Ν. Πετρόπουλος

Παρασκευή 10 Ιουλίου

10:00-14:00

Ομάδα Παρασκευής


Όσοι οφείλουν το μάθημα και είναι σε καθεστώς “χωρίς παρακολούθηση” μπορούν να παρακολουθήσουν οποιοδήποτε, ή και όλα, αν επιθυμούν να ρωτήσουν πολλές απορίες, από τα παραπάνω μαθήματα. Είναι σημαντικό ότι όσοι δεν λάβετε μέρος στην προσομοίωση της εξέτασης δεν θα είναι δυνατόν να πάρετε μέρος στις τελικές εξετάσεις.

Για να μην υπάρξει σύγχυση από την ανάρτηση πληθώρας ανακοινώσεων, η παρούσα ανακοίνωση είναι δυναμική”, δηλαδή θα μεταβάλλεται διαρκώς, έτσι ώστε τελικά να περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που θα αφορούν την τελική εξέταση στο μάθημα. Παρακαλείστε λοιπόν όλοι να επανέλθετε στον ιστοχώρο ανακοινώσεων του Τμήματος καθώς και στο eclass και να την διαβάσετε και πάλι, ειδικά λίγο πριν από τις τελικές εξετάσεις. Όποιες αλλαγές κι αν γίνουν, που θα αφορούν τις τελικές εξετάσεις, τότε θα προστίθενται στην παρούσα ανακοίνωση. Όσο η παρούσα ανακοίνωση θα εμφανίζεται να έχει την ένδειξη Προσωρινή Ανακοίνωση” θα πρέπει να επανέρχεστε, να την διαβάζετε και κυρίως να ελέγχετε προσεκτικά τα διάφορα links. Όταν όμως θα εμφανιστεί η ένδειξη Τελική Ανακοίνωση”, θα σημαίνει οι πληροφορίες – διαδικασίες σχετικά με τις εξετάσεις έχουν πλέον οριστικοποιηθεί.

Όλες οι αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν τις προσεχείς τελικές εξετάσεις του Εαρινού Εξαμήνου 2019-2020 θα αναρτώνται αποκλειστικά στο site του μαθήματος στο νέο eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: https://eclass.uth.gr . Επομένως είναι πολύ σημαντικό να κάνετε εγγραφή σε αυτό το συντομότερο, αν δεν έχετε κάνει ήδη. Είναι σημαντικό ότι στο πεδίο “Έγγραφα” στο eclass θα μπορείτε να βρίσκετε οδηγίες για τις προσεχείς εξετάσεις, την εξεταστέα ύλη, καθώς και θέματα παλαιότερων εξεταστικών περιόδων. Επίσης όσοι αποφασίσουν να παραδώσουν τελικά και εργασία θα βρουν στο πεδίο “Έργασίες” στο eclass όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Γενικά για να μπορούν να συμμετέχουν οι φοιτητές στις εξετάσεις των μαθημάτων, θα πρέπει πρώτον να έχουν δηλώσει τα μαθήματα στην Ηλεκτρονική Γραμματεία και δεύτερον να έχουν υποβάλει την ηλεκτρονική δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις. Όλες οι σχετικές πληροφορίες  που αφορούν τις εξετάσεις από απόσταση, μπορούν να βρεθούν στο επόμενο link https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos.

 

Οι διδάσκοντες

Νικόλαος Πετρόπουλος – Ελευθέριος Καλαμωτούσης


 

Eξετάσεις των μαθημάτων ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ (Θ), ΣΗΜΑΤΑ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΨΗΦ. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΤΩΝ (Θ), ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ-Θ, ΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ (Ε), ΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ (Θ)

Οι εξ αποστάσεως εξετάσεις των μαθημάτων:  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ (Θ), ΣΗΜΑΤΑ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΨΗΦ. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΤΩΝ (Θ), ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ-Θ, ΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ (Ε), ΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ (Θ) θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά με την χρήση του e-classτου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ταυτόχρονα με την χρήση του MS-Teams, στα  οποία θα πρέπει απαραίτητα οι φοιτητές  να έχουν πρόσβαση τις ημέρες και ώρες  εξέτασης τους.

Για την καλύτερη οργάνωση των εξετάσεων των παραπάνω μαθημάτων,  πρέπει οι φοιτητές  το αργότερο μέχρι 18 Ιουνίου 2020 να έχουν εγγραφεί, για κάθε μάθημα που επιθυμούν να εξεταστούν, στο  eclass.uth,gr.

Για να συμμετέχουν οι φοιτητές  στις εξετάσεις των μαθημάτων, θα πρέπει να τα έχουν συμπεριλάβει στην δήλωση μαθημάτων και να έχουν  υποβάλει την ηλεκτρονική  δήλωση που απαιτεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι δέχονται να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εξετάσεις σύμφωνα με τις οριζόμενες αποφάσεις (https://www.uth.gr/news/diexagogi-exetaseon-ex-apostaseos).

Αναλυτικότερες οδηγίες για τον τρόπο εξέτασης κάθε μαθήματος θα αναρτηθούν στις ανακοινώσεις του e-class κάθε μαθήματος.

 

Λαμία 11-06-2020

Ο ΔΙΔΑΣΚΩΝ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Διδασκαλία εξ αποστάσεως των μαθημάτων Βιομηχανικοί Αυτοματισμοί – Σήματα, Συστήματα & Ψηφ. Επεξεργασία Σημάτων (θ) – Ηλεκτρονικές & Ηλεκτρικές Μετρήσεις (θ)

Η διδασκαλία εξ’ αποστάσεως (με χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας MicrosoftTeams)  των μαθημάτων:

  • ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ (κωδικός μαθήματος: vpfm0we),
  • ΣΗΜΑΤΑ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΨΗΦ. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΤΩΝ-Θ (κωδικός μαθήματος:8izojgn),
  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ-Θ (κωδικός μαθήματος: 62uw6uk),

θα γίνεται από την Δευτέρα 11-05-2020 σύμφωνα με τις ημέρες και ώρες του ωρολογίου προγράμματος μαθημάτων.

 

Λαμία 05-05-2020

 

Ο ΔΙΔΑΣΚΩΝ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. (Εργαστήριο): Έναρξη μαθημάτων με τηλεδιασκέψεις

Αγαπητοί συνάδελφοι φοιτητές,

Εύχομαι και ελπίζω ότι είστε όλοι καλά, εσείς οι οικογένειες σας και όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ας ευχόμαστε όλοι να τελειώσει αυτή η “λαίλαπα” το συντομότερο και να επιστρέψουμε όλοι υγιείς στην καθημερινότητα μας. Όπως μάλλον γνωρίζετε ήδη, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα (περισσότερα) μαθήματα του εαρινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού  έτους 2019-2020 θα διδαχτούν με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Το μάθημα “Σήματα Συστήματα και Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων - Εργαστήριο” θα διδαχτεί με την μέθοδο της “σύγχρονης τηλεκπαίδευσης” και με χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας MicrosoftTeams. Αναλυτικές οδηγίες, που αφορούν την διεξαγωγή των μαθημάτων με τηλεδιασκέψεις, έχουν ήδη αναρτηθεί σε διάφορα sites Tμημάτων του Πανεπιστημίου, αλλά και στο κεντρικό site του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οπότε δεν χρειάζεται να τις επαναλάβουμε και πάλι εδώ.

Όμως, για να παρακολουθήσετε τις τηλεδιασκέψεις του μαθήματος “Σήματα Συστήματα και Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων - Εργαστήριο”, θα πρέπει να κάνετε υποχρεωτικά εγγραφή στο eclass το συντομότερο, αν δεν έχετε κάνει εγγραφή ήδη. Η διανομή του εκπαιδευτικού υλικού και η παράδοση των εργασιών θα γίνει αποκλειστικά και μόνον μέσω eclass. Επίσης ΟΛΕΣ οι οδηγίες για την διεξαγωγή των τηλεδιασκέψεων θα δίνονται αποκλειστικά και ΜΟΝΟ μέσω ανακοινώσεων στο eclass και με αποστολή στα ιδρυματικά σας emails που είναι της μορφής username@uth.gr. Υπενθυμίζεται ότι πλέον μόνο αυτό το ιδρυματικό email είναι αποδεκτό.

Επίσης είναι παραπάνω από καλοδεχούμενοι να συμμετάσχουν και ΟΛΟΙ όσοι οφείλουν το μάθημα και είναι σε καθεστώς “Χωρίς Παρακολούθηση”. Είναι δε ίσως μοναδική ευκαιρία να μπορέσουν να παρακολουθήσουν και πάλι το μάθημα που ενδεχομένως παρακολούθησαν για τελευταία φορά αρκετό καιρό πριν. Φυσικά η συμμετοχή μέσω eclass είναι απαραίτητη και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

Το πρώτο μάθημα με τηλεδιάσκεψη έχει οριστεί και θα γίνει αυτήν  την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 και ώρες 10:00-14:00, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Διδάσκων

Ώρα

Ομάδα

Ν. Πετρόπουλος

10:00-11:00

Ομάδα Δευτέρας

Ν. Πετρόπουλος

11:00-12:00

Ομάδα Τετάρτης

Ν. Πετρόπουλος

12:00-13:00

Ομάδα Πέμπτης

Ν. Πετρόπουλος

13:00-14:00

Ομάδα Παρασκευής

Αν υπάρχουν απορίες μπορείτε να στείλετε email με τα ερωτήματά σας στον διδάσκοντα: npetropoulos@uth.gr

Καλή συνέχεια, επιτυχία  και καλή δύναμη σε όλους μας. Θα τα καταφέρουμε!!!!!

Νικόλαος Πετρόπουλος 

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. (Εργαστήριο): Εργαστηριακά Μαθήματα: Δευτέρα 09/03/2020 - Παρασκευή 13/03/2020

Η έναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων, στις ομάδες και με τους διδάσκοντες όπως περιγράφονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα, έχει καθυστερήσει και ίσως τελικά τα μαθήματα θα αρχίσουν κανονικά μάλλον την ερχομένη  εβδομάδα, από  την Δευτέρα 15 Μαρτίου. ΟΜΩΣ, για να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση καθώς και πρόοδος σχετικά με το μάθημα, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, παρακαλείστε να προσέλθετε ΟΛΟΙ στα μαθήματα την τρέχουσα εβδομάδα,  Δευτέρα 09/03/2020 - Παρασκευή 13/03/2020, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τετάρτη 11 Μαρτίου ώρες 14:00 - 16:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Δευτέρας

Τετάρτη 11 Μαρτίου ώρες 16:00 - 18:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Τετάρτης

Παρασκευή 13 Μαρτίου ώρες 10:00 - 12:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Πέμπτης

Παρασκευή 13 Μαρτίου ώρες 12:00 - 14:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Παρασκευής

Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να παρακολουθήσετε αυτά τα εισαγωγικά μαθήματα ΟΛΟΙ. Στα εναρκτήρια μαθήματα, που έχουν γίνει ήδη, έχει αρχίσει και θα συνεχιστεί η αναλυτική συζήτηση σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων για όλα τα τμήματα. Αν κάποιος αδυνατεί να προσέλθει με την ομάδα του, παρακαλείται να παρακολουθήσει το μάθημα με όποια από τις 4 παραπάνω ομάδες θα είναι δυνατόν.  Θα συζητηθεί επίσης και η ανακατανομή στις ομάδες, και θα γίνει προσπάθεια να οριστικοποιηθεί η ανακατανομή έτσι ώστε τελικά να έχουν όλες οι ομάδες περίπου τον ίδιο αριθμό φοιτητών. Καλούνται επίσης να παρακολουθήσουν αυτά τα εισαγωγικά μαθήματα και όσοι οφείλουν το μάθημα "Χωρίς Παρακολούθηση". Επειδή αυτά τα εισαγωγικά μαθήματα είναι πολύ σημαντικά, θα τηρηθεί παρουσιολόγιο.

Εκ μέρους των διδασκόντων 

      Νικόλαος Πετρόπουλος     

ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ-ΣΗΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΨΕΣ (Θ), ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ (Θ), ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ(Θ).

Λόγω έκτακτου κωλύματος του διδάσκοντα δεν θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 09/03/2020 και την Τρίτη  10/03/2020 η διδασκαλία των μαθημάτων:

1. ΣΗΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΨΕΣ (Θ).

2. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ (Θ).

3.  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ(Θ).

 

Η αναπλήρωσή των μαθημάτων θα γίνει μετά από συνεννόηση με τους σπουδαστές.

 

Ο διδάσκων

 

Κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. (Εργαστήριο): Εργαστηριακά Μαθήματα: Δευτέρα 2/3/2020 - Παρασκευή 6/3/2020

Τα εργαστηριακά μαθήματα, στις ομάδες και με τους διδάσκοντες όπως περιγράφονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα, θα αρχίσουν κανονικά μάλλον την ερχομένη  εβδομάδα, την Δευτέρα 9 Μαρτίου. ΟΜΩΣ, για να υπάρξει αναλυτική και ταυτόχρονη ενημέρωση σε όλες τις ομάδες, παρακαλείστε να προσέλθετε ΟΛΟΙ στα μαθήματα την τρέχουσα εβδομάδα,  Δευτέρα 2/3/2020 - Παρασκευή 6/3/2020, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τετάρτη 4 Μαρτίου ώρες 14:00 - 16:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Δευτέρας

Τετάρτη 4 Μαρτίου ώρες 16:00 - 18:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Τετάρτης

Παρασκευή 6 Μαρτίου ώρες 10:00 - 12:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Πέμπτης

Παρασκευή 6 Μαρτίου ώρες 12:00 - 14:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Παρασκευής

Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να παρακολουθήσετε αυτά τα εισαγωγικά μαθήματα ΟΛΟΙ. Θα συζητηθεί πολύ αναλυτικά ο τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων για όλα τα τμήματα. Αν κάποιος αδυνατεί να προσέλθει με την ομάδα του, παρακαλείται να παρακολουθήσει το μάθημα με όποια από τις 4 παραπάνω ομάδες θα είναι δυνατόν.  Θα συζητηθεί επίσης και η ανακατανομή στις ομάδες, έτσι ώστε να έχουν όλες οι ομάδες περίπου τον ίδιο αριθμό φοιτητών. Καλούνται επίσης να παρακολουθήσουν αυτά τα εισαγωγικά μαθήματα και όσοι οφείλουν το μάθημα "Χωρίς Παρακολούθηση". Επειδή αυτά τα εισαγωγικά μαθήματα είναι πολύ σημαντικά, θα τηρηθεί παρουσιολόγιο.

Εκ μέρους των διδασκόντων 

      Νικόλαος Πετρόπουλος     

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. (Εργαστήριο): Εγγραφές στο eclass.uth.gr - Έναρξη μαθημάτων
Καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Προγράμματος Σπουδών Ηλεκτρονικών Μηχανικών που θα παρακολουθήσουν  το εργαστηριακό μάθημα "Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. - Εργαστήριο" κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο, να δηλώσουν το συντομότερο, αν δεν έχουν δηλώσει ήδη, εργαστηριακή ομάδα στην πλατφόρμα eclass του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο μάθημα: 

"Σήματα Συστήματα και Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων (E) (SE_ELN_U152)".

Η πλατφόρμα eclass βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://eclass.uth.gr/ Αφού προηγουμένως κάνετε, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, εγγραφή στο eclass, στην συνέχεια επιλέγετε διαδοχικά: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας --> Συμβούλιο Ένταξης (προγράμματα σπουδών Τμημάτων πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) --> Πρόγραμμα σπουδών Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Λαμία)όπου και επιλέγετε το παραπάνω μάθημα.  Όσοι έχουν δηλώσει ήδη το μάθημα στο eclass, παρακαλούνται να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους και να επιλέξουν ομάδα παρακολούθησης.

 

Στο ωρολόγιο πρόγραμμα υπάρχουν 4  διαθέσιμα τμήματα που μπορούν να δηλώσουν οι φοιτητές και φοιτήτριες που είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το μάθημα κανονικά, δηλαδή όσοι/όσες δηλώνουν το εργαστήριο για πρώτη φορά ή το έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν, χωρίς όμως να έχουν συμμετάσχει σε τελική εξέταση. Υπενθυμίζεται ότι η πρακτική εξάσκηση στο εργαστήριο είναι 4ωρη, ενώ οι 4 ομάδες παρακολούθησης  και οι αντίστοιχοι διδάσκοντες φαίνονται παρακάτω:

 

Διδάσκων Λ. Καλαμωτούσης :   Ομάδα 1:    Δευτέρα 16 - 20    και  Ομάδα 3:    Πέμπτη 16 - 20       

Διδάσκων Ν. Πετρόπουλος:       Ομάδα 2:   Τετάρτη 14 - 18    και  Ομάδα 4:   Παρασκευή 10 - 14

 

Το τμήμα "Χωρίς Παρακολούθηση" που υπάρχει στο eclass καλούνται να το δηλώσουν οι φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν παρακολουθήσει το εργαστήριο σε κάποιο παλαιότερο εξάμηνο και έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις τουλάχιστον μία φορά. Η δήλωση είναι απαραίτητη για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ύλη  του μαθήματος κατά την διάρκεια του εξαμήνου αλλά και για να  γνωρίζει  ο διδάσκοντας τον αριθμό των ατόμων που σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις τελικές εξετάσεις του μαθήματος. Όσοι δηλώσουν αυτό το τμήμα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον διδάσκοντα το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να ενημερωθούν για τον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος. Το τμήμα "Ομάδα Linux" που υπάρχει στο eclass είναι προαιρετικό και θα γίνει αναλυτική ενημέρωση το εργαστήριο σχετικά με το τμήμα αυτό και ποιοί μπορούν να το δηλώσουν. 

 

Τα εργαστηριακά μαθήματα, στις ομάδες και με τους διδάσκοντες όπως περιγράφονται παραπάνω, θα αρχίσουν κανονικά μάλλον την εβδομάδα μετά την Καθαρή Δευτέρα, δηλαδή από την Τετάρτη 4 Μαρτίου. ΟΜΩΣ, για να υπάρξει αναλυτική και ταυτόχρονη ενημέρωση σε όλες τις ομάδες, παρακαλείστε να προσέλθετε ΟΛΟΙ στα εργαστηριακά μαθήματα την τρέχουσα εβδομάδα,  Δευτέρα 24/2/2020 - Παρασκευή 28/2/2020, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου ώρες 14:00 - 16:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Δευτέρας

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου ώρες 16:00 - 18:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Τετάρτης

    Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ώρες 10:00 - 12:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Πέμπτης

          Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ώρες 12:00 - 14:00:  Όσοι έχουν δηλώσει την ομάδα της Παρασκευής

 

Είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να παρακολουθήσετε αυτά τα εισαγωγικά μαθήματα ΟΛΟΙ. Θα συζητηθεί πολύ αναλυτικά ο τρόπος διεξαγωγής των μαθημάτων για όλα τα τμήματα. Αν κάποιος αδυνατεί να προσέλθει με την ομάδα του, παρακαλείται να παρακολουθήσει το μάθημα με όποια από τις 4 παραπάνω ομάδες θα είναι δυνατόν.  Θα συζητηθεί επίσης και η ανακατανομή στις ομάδες, έτσι ώστε να έχουν όλες οι ομάδες περίπου τον ίδιο αριθμό φοιτητών. Καλούνται επίσης να παρακολουθήσουν αυτά τα εισαγωγικά μαθήματα και όσοι οφείλουν το μάθημα "Χωρίς Παρακολούθηση". Επειδή αυτά τα εισαγωγικά μαθήματα είναι πολύ σημαντικά, θα τηρηθεί παρουσιολόγιο.

 

Εκ μέρους των διδασκόντων 

                                                Νικόλαος Πετρόπουλος                                             

                         

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. (Εργαστήριο): Εγγραφή σε ομάδες εργαστηρίου

Καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που θα παρακολουθήσουν, κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο, το εργαστηριακό μάθημα "Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. - Εργαστήριο", να προσέλθουν για να δηλώσουν εργαστηριακή ομάδα παρακολούθησης  για όλα τα εργαστηριακά τμήματα του μαθήματος, την Τετάρτη  12 Φεβρουαρίου και ώρες 16.00 - 17.00 στην Αίθουσα 5.

Την ίδια ώρα θα γίνει πολύ σύντομο ενημερωτικό μάθημα, που θα απευθύνεται σε ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, και η παρουσία όλων είναι απαραίτητη. Παρακαλούνται επίσης να συμμετάσχουν και όσοι/όσες θα έχουν δηλώσει το μάθημα "χωρίς παρακολούθηση". Θα γίνει σύντομη παρουσίαση του μαθήματος και θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες που αφορούν στη διεξαγωγή του.

Στο ωρολόγιο πρόγραμμα υπάρχουν 4  διαθέσιμα τμήματα που μπορούν να δηλώσουν οι φοιτητές και φοιτήτριες που είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το μάθημα κανονικά, δηλαδή όσοι/όσες δηλώνουν το εργαστήριο για πρώτη φορά ή το έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν,  χωρίς όμως να έχουν συμμετάσχει σε τελική εξέταση. Υπενθυμίζεται ότι η πρακτική εξάσκηση στο εργαστήριο είναι 4ωρη, ενώ τα 4 τμήματα και οι αντίστοιχοι διδάσκοντες φαίνονται παρακάτω:

Διδάσκων Λ. Καλαμωτούσης : Ομάδα 1:   Δευτέρα 16 - 20    και  Ομάδα 3:   Πέμπτη 16 - 20       

Διδάσκων Ν. Πετρόπουλος: Ομάδα 2:   Τετάρτη 14 - 18    Ομάδα 4:   Παρασκευή 10 - 14

Για όσους δεν θα είναι δυνατόν να προσέλθουν για εγγραφή την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, εγγραφές θα γίνουν και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 επίσης ατην Αίθουσα 5, ενώ θα γίνει επίσης και πάλι πολύ σύντομη ενημέρωση σχετικά με την διδασκαλία του μαθήματος.

                         Οι διδάσκοντες        

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ (Ε): Εξετάσεις Ιανουαρίου 2020

Οι ενδιαφερόμενοι που  σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις εξετάσεις του μαθήματος που θα γίνουν την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2029  στο ΥΚ2 και ώρα 15.00 - 17.00, παρακαλούνται, αφού κάνουν εγγραφή στην ιστοσελίδα του μαθήματος στο eclass: 

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. (Ε) (Δ 101E)-Εξετάσεις-Ιανουάριος 2020http://eclass.teiste.gr/courses/ELN172/

να δηλώσουν συμμετοχή στην Ομάδα "Εξετάσεις Ιανουαρίου 2020". Παρακαλούνται επίσης να παρακολουθούν συστηματικά τις ανακοινώσεις του μαθήματος στο eclass καθώς και το email τους. Στο πεδίο "Έγγραφα" του μαθήματος έχουν αναρτηθεί τα θέματα που δόθηκαν στις τελικές εξετάσεις του Ιουνίου 2017 καθώς και τα θέματα που δόθηκαν τον Ιούνιο 2019. Τα θέματα αυτά δίνονται για λόγους ευκολίας σαν συνημμένα και στην παρούσα ανακοίνωση.

ΟΛΟ το εκπαιδευτικό υλικό μου αφορά το μάθημα, δηλαδή όλες οι ασκήσεις του μαθήματος, διαφάνειες από τις παραδόσεις της θεωρίας, το διδακτικό βιβλίο της θεωρίας σε ηλεκτρονική μορφή καθώς και όλα τα Matlab scripts που χρησιμοποιούνται στις εργαστηριακές ασκήσεις υπάρχουν στα αντίστοιχα sites του μαθήματος στο eclass, τα οποία λειτούργησαν  σε προηγούμενα ακαδημαϊκά εξάμηνα.  

Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN139/

Ακαδημαϊκό Έτος 2018-2019: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN167/

Τα παραπάνω sites είναι,  προς το παρόν,  ελεύθερα προσβάσιμα, δηλαδή "χωρίς εγγραφή" στο eclass. Έχει δοθεί ελεύθερη πρόσβαση γιατί έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στο eclass του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως για κάποιους να μην είναι δυνατόν να "κάνουν login" και άρα να μην μπορούν να βρουν το εκπαιδευτικό υλικό. Όμως παρακαλείστε να προσπαθήσετε να κάνετε εγγραφή στο eclass.teiste.gr  γιατί είναι επιθυμητό οι τελικές εξετάσεις  του μαθήματος να γίνουν μέσω του link:

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. (Ε) (Δ 101E)-Εξετάσεις-Ιανουάριος 2020

Οι εξετάσεις θα γίνουν με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις. Επίσης, όλο το εκπαιδευτικό υλικό που είναι αναρτημένο στο eclass θα είναι διαθέσιμο. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μαζί σας στις εξετάσεις  το βιβλίο των εργαστηριακών ασκήσεων, γιατί εκεί περιέχεται όλη η απαραίτητη ύλη. Εξεταστέα ύλη θα είναι οι ασκήσεις 1-7 που βρίσκονται στο πεδίο "Έγγραφα" στο site  του μαθήματος  για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ή/και στο αντίστοιχο πεδίο "Έγγραφα" στο site  του μαθήματος  για το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Καλό θα ήταν να έχετε προετοιμάσει σε ένα usb όλα τα "Μatlab scripts" που πιθανόν να χρειαστείτε  καθώς και τους παραδειγματικούς κώδικες  Matlab που διαθέτετε για οποιεσδήποτε  από τις ασκήσεις του εργαστηρίου.

Νικόλαος Πετρόπουλος

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ (Ε): Τελική Βαθμολογία Εαρινού Εξαμήνου 2019

Η τελική βαθμολογία των εξετάσεων Εαρινού Εξαμήνου 2019 έχει αναρτηθεί στο πεδίο "Έγγραφα" στο eclass. Η βαθμολογία θα απασταλεί επίσημα στην Ηλεκτρονική Γραμματεία την Δευτέρα 29 Ιουλίου. Όποιος επιθυμεί να δει και να σχολιάσει το γραπτό του θα πρέπει να στείλει email στον διδάσκοντα στην διεύθυνση nicholas@teiste.gr 

Νικόλαος Πετρόπουλος

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ (Ε): Συμπληρωματικές Εξετάσεις Ιουνίου 2019

Οι τελικές εξετάσεις του μαθήματος "Σήματα Συστήματα και Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων - Εργαστήριο" έγιναν το τριήμερο 19-20-21 Ιουνίου 2019. Όμως κάποιοι φοιτητές που οφείλουν το μάθημα "χωρίς παρακολούθηση" δεν κατάφεραν να εξεταστούν γιατί δεν υπήρχαν αρκετές ελεύθερες θέσεις στις 9μελείς ομάδες εξέτασης.

 

Συμφωνήθηκε λοιπόν να δημιουργηθεί μια συμπληρωματική ομάδα εξέτασης αυτήν την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 και ώρες 14:00 - 16:00. Παρακαλούνται λοιπόν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές που οφείλουν το μάθημα "χωρίς παρακολούθηση" και δεν κατάφεραν να πάρουν μέρος στις τελικές εξετάσεις Ιουνίου 2019 την προηγουμένη εβδομάδα, αφού κάνουν εγγραφή στην ιστοσελίδα του μαθήματος στο eclass (αν δεν έχουν κάνει ήδη), να δηλώσουν το συντομότερο συμμετοχή στην ομάδα εξέτασης "Εξετάσεις-Ομάδα 8: Παρασκευή 28/6 14.00 - 16.00" που υπάρχει στο πεδίο "Ομάδες Χρηστών".

 

Στο πεδίο "Έγγραφα" υπάρχουν όλες οι ασκήσεις του μαθήματος καθώς επίσης και όλα τα Matlab scripts που χρησιμοποιούνται στις ασκήσεις. Το διδακτικό βιβλίο της θεωρίας, σε ηλεκτρονική μορφή, υπάρχει στο πεδίο "Σύνδεσμοι".

 

Οι εξετάσεις θα γίνουν με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις. Επίσης, θα είναι διαθέσιμο και όλο το εκπαιδευτικό υλικό που είναι αναρτημένο στο eclass. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μαζί σας στις εξετάσεις  το βιβλίο των εργαστηριακών ασκήσεων γιατί εκεί περιέχεται όλη η απαραίτητη ύλη. Τελική εξεταστέα ύλη θα είναι οι ασκήσεις 1 - 8 που βρίσκονται στο πεδίο "Έγγραφα". Θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση κα να χρησιμοποιείτε και υλικό που θα έχετε αποθηκεύσeι σε usb stick.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ EMAIL

 

Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε στις τελικές εξετάσεις, είναι πολύ σημαντικό να έχετε κάνει εγγραφή στο eclass γιατί οι εξετάσεις θα γίνουν MONO μέσω eclass και οι τελικές απαντήσεις στα θέματα των εξετάσεων θα πρέπει θα αναρτηθούν στο πεδίο  "Εργασίες" στο eclass  σε ηλεκτρονική μορφή.

 

                                                                                    Ν. Πετρόπουλος 

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ (Ε): Εξεταστέα Ύλη - Οδηγίες για τις Εξετάσεις Ιουνίου 2019
Οι τελικές εξετάσεις του μαθήματος "Σήματα Συστήματα και Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων - Εργαστήριο" θα γίνουν την Τετάρτη 19, Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στο Εργαστήριο ΥΚ2 σε 9μελείς ομάδες και τις ίδιες ώρες περίπου που γινόταν το μάθημα κατά την διάρκεια του Εαρινού Εξαμήνου.
 

Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι που  σκοπεύουν (και τους επιτρέπεται) να πάρουν μέρος στις τελικές εξετάσεις Ιουνίου 2019, αφού κάνουν εγγραφή στην ιστοσελίδα του μαθήματος στο eclass http://eclass.teiste.gr/courses/ELN167/ (αν δεν έχουν κάνει ήδη), να δηλώσουν το συντομότερο συμμετοχή σε μία από τις Ομάδες Εξέτασης που υπάρχουν στο πεδίο "Ομάδες Χρηστών". Παρακαλούνται επίσης να παρακολουθούν συστηματικά τις ανακοινώσεις του μαθήματος στο eclass καθώς και το email τους.

 

Στο πεδίο "Έγγραφα" υπάρχουν όλες οι ασκήσεις του μαθήματος καθώς επίσης και όλα τα Matlab scripts που χρησιμοποιούνται στις ασκήσεις. Το διδακτικό βιβλίο της θεωρίας, σε ηλεκτρονική μορφή, υπάρχει στο πεδίο "Σύνδεσμοι".

 

Οι εξετάσεις θα γίνουν με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις. Επίσης, θα είναι διαθέσιμο και όλο το εκπαιδευτικό υλικό που είναι αναρτημένο στο eclass. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μαζί σας στις εξετάσεις  το βιβλίο των εργαστηριακών ασκήσεων γιατί εκεί περιέχεται όλη η απαραίτητη ύλη. Τελική εξεταστέα ύλη θα είναι οι ασκήσεις 1 - 8 που βρίσκονται στο πεδίο "Έγγραφα". Θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις εργασίες που έχετε αναρτήσει ήδη στο eclass, ενώ θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε και υλικό που θα έχετε αποθηκεύσeι σε usb stick.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ EMAIL

 

Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε στις τελικές εξετάσεις, είναι πολύ σημαντικό να έχετε κάνει εγγραφή στο eclass γιατί οι εξετάσεις θα γίνουν MONO μέσω eclass και οι τελικές απαντήσεις στα θέματα των εξετάσεων θα πρέπει θα αναρτηθούν στο πεδίο  "Εργασίες" στο eclass  σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Ν. Πετρόπουλος - Ι. Βουρβουλάκης

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ (E): Αλλαγές στα μαθήματα λόγω των Εκλογών

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση (http://www.eln.teilam.gr/el/node/2368) που έχει αναρτηθεί προ ημερών στο site του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών, την Παρασκευή 24-05-2019, λόγω των Εκλογών, δεν θα γίνουν μαθήματα,  ενώ είναι πολύ πιθανόν, για τον ίδιο λόγο, να μην γίνουν και την Παρασκευή 31-05-2019.

 

Παρακαλούνται λοιπόν οι φοιτητές/τριες, που παρακολουθούν το μάθημα  στο τμήμα της Παρασκευής, να προσέλθουν στο εργαστήριο με τα τμήματα της  Τετάρτης 10.00-14.00 ή της Πέμπτης 12.00-16.00, έτσι ώστε να αναπληρώσουν τα μαθήματα που θα χαθούν.


Ο διδάσκων

Νικόλαος Πετρόπουλος

 

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. (Εργαστήριο): Εγγραφές στο eclass - Έναρξη μαθημάτων

Καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος που θα παρακολουθήσουν  το εργαστηριακό μάθημα "Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. - Εργαστήριο" κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο, να δηλώσουν το συντομότερο εργαστηριακή ομάδα στην πλατφόρμα eclass του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών στο μάθημα: "Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. (Ε) (Δ101) (2018-2019) (ELN167)".  Η πλατφόρμα eclass βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://eclass.teiste.gr. Η δήλωση ομάδας θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά  το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή  8.3.2019.

Παρακαλείστε για την εγγραφή σας να τηρήσετε τα παρακάτω:

1. Όταν θα συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, να γράψετε το όνομα και το επώνυμό σας με ελληνικούς χαρακτήρες, το πρώτο γράμμα κεφαλαίο και τα υπόλοιπα μικρά καθώς και με σωστό τονισμό, π.χ. όνομα "Γεώργιος" και επώνυμο "Αθανασίου".   Φυσικά αν κατά την εγγραφή σας στην Γραμματεία του Τμήματος έχετε δηλώσει το όνομά σας με λατινικούς χαρακτήρες τότε να κάνετε  το ίδιο και στο eclass.

2. Στο πεδίο “Διεύθυνση email” να δώσετε το email σας στην σχολή δηλαδή username@teiste.gr π.χ. gathanasiou@teiste.gr και ΟΧΙ κάποιο άλλο της μορφής user@gmail ή user@hotmail κλπ.

Άν έχετε κάνει ήδη εγγραφή στο eclass αλλά έχετε δηλώσει ονοματεπώνυμο και email με διαφορετικό τρόπο, παρακαλείστε να τα διορθώσετε στο πεδίο "Χαρτοφυλάκιο Χρήστη" --> "Επιλογές Χρήστη" --> "Αλλαγή του Προφίλ μου". Να βεβαιωθείτε επίσης ότι το επίσημο email σας στην σχολή, δηλαδή username@teiste.gr,  λειτουργεί κανονικά.

Στο ωρολόγιο πρόγραμμα και στο eclass υπάρχουν 4  διαθέσιμα τμήματα που μπορούν να δηλώσουν οι φοιτητές και φοιτήτριες που είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το μάθημα κανονικά, δηλαδή όσοι/όσες δηλώνουν το εργαστήριο για πρώτη φορά ή το έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν  χωρίς όμως να έχουν συμμετάσχει σε τελική εξέταση. Υπενθυμίζεται ότι η πρακτική εξάσκηση στο εργαστήριο είναι 4ωρη, ενώ τα 4 τμήματα είναι τα παρακάτω:

Ομάδα 1:   Τετάρτη 10 - 14     Ομάδα 2:   Πέμπτη 12 - 16      Ομάδα 3:   Πέμπτη 16 - 20     Ομάδα 4:   Παρασκευή 12 - 16

Το τμήμα "Χωρίς Παρακολούθηση" που υπάρχει στο eclass καλούνται να το  δηλώσουν οι φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν παρακολουθήσει το εργαστήριο σε κάποιο παλαιότερο εξάμηνο και έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις τουλάχιστον μία φορά. Η δήλωση είναι απαραίτητη για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ύλη  του μαθήματος κατά την διάρκεια του εξαμήνου αλλά και για να  γνωρίζει  ο διδάσκοντας τον αριθμό των ατόμων που σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις τελικές εξετάσεις του μαθήματος. Όσοι δηλώσουν αυτό το τμήμα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον διδάσκοντα το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να ενημερωθούν για τον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος.

Το τμήμα "Ομάδα Linux" που υπάρχει στο eclass είναι προαιρετικό, θα γίνει ενημέρωση το εργαστήριο σχετικά με το τμήμα αυτό και ποιοί μπορούν να το δηλώσουν.

Κατά την διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας 4.3.2019 - 8.3.2019 ΟΛΑ τα μαθήματα, και  για ΟΛΑ  τα τμήματα θα γίνουν κανονικά, θα τηρηθεί παρουσιολόγιο και θα γίνει κυρίως ενημέρωση και εισαγωγή στην ύλη και τον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος.

ΟΜΩΣ ειδικά την Πέμπτη 7 Μαρτίου και ώρες 16.00 - 20.00 το μάθημα θα είναι ανοιχτό για ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, και όχι μόνο για την Ομάδα 3,  και θα γίνει στο Μικρό ή το Μεγάλο Αμφιθέατρο, ανάλογα ποιό θα είναι διαθέσιμο. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί παρουσιολόγιο. Παρακαλούνται επίσης να συμμετάσχουν και όσοι/όσες θα έχουν δηλώσει το μάθημα "χωρίς παρακολούθηση". Θα γίνει παρουσίαση του μαθήματος και θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες που αφορούν στη διεξαγωγή του. Θα γίνει επίσης επιβεβαίωση των εγγραφών που θα πρέπει να έχουν ήδη γίνει μέσω eclass.  Αν κάποιοι έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες και δεν μπορέσετε να κάνετε ηλεκτρονική εγγραφή θα είναι δυνατόν να ολοκληρώσετε την εγγραφή κατά την διάρκεια του ενημερωτικού μαθήματος.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνείτε με τους διδάσκοντες: με email μέσω της πλατφόρμας οποιαδήποτε ώρα ή με φυσική παρουσία στο εργαστήριο τις ώρες που, σύμφωνα με το πρόγραμμα, διδάσκεται το μάθημα.

                           Οι διδάσκοντες                                                 
                         

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ (Ε): Τελικές Εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις τελικές εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019 θα αναρτώνται αποκλειστικά στο eclass. Παρακαλείστε να ενημερώνεστε συστηματικά μέσω του site του μαθήματος στο eclass: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN139/

Οι ενδιαφερόμενοι που  σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις που θα γίνουν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στο ΥΚ2 και ώρα 14.00 - 16.00, παρακαλούνται να κάνουν άμεσα εγγραφή στην ιστοσελίδα του μαθήματος στο eclass και να δηλώσουν συμμετοχή στην Ομάδα "Εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019". Παρακαλούνται επίσης να παρακολουθούν συστηματικά τις ανακοινώσεις του μαθήματος στο eclass καθώς και το email τους.

 

Νικόλαος Πετρόπουλος

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ (Θ): Τελικές Εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις τελικές εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019 θα αναρτώνται αποκλειστικά στο eclass. Παρακαλείστε να ενημερώνεστε συστηματικά μέσω του site του μαθήματος στο eclass: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN151/  

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, όλοι οι ενδιαφερόμενοι που σκοπεύετε  να πάρετε μέρος στις επαναληπτικές εξετάσεις που θα γίνουν την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 14.00 - 16.00, παρακαλείστε να κάνετε άμεσα εγγραφή στην ιστοσελίδα του μαθήματος στο eclass και να δηλώσετε συμμετοχή στην Ομάδα "Εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019". Παρακαλείστε επίσης να παρακολουθείτε συστηματικά τις ανακοινώσεις του μαθήματος στο eclass καθώς και το email σας. 

Η τελική βαθμολογία θα αναρτηθεί αρχικά στο eclass και στην συνέχεια μετά απο δύο μέρες θα παραδοθεί στην Γραμματεία. Για να μπορέσετε να την δείτε μόλις ανακοινωθεί θα πρέπει να έχετε κάνει εγγραφή στο eclass.

Αν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή που θα αφορά στις τελικές εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019  τότε θα προστεθεί στην παρούσα ανακοίνωση. Το αρχείο που περιέχει τις οδηγίες για τις εξετάσεις Φεβρουαρίου 2019 δίνεται σαν συνημμένο σε pdf format για εύκολη εκτύπωση, ενώ υπάρχει επίσης και στο eclass στο πεδίο “Έγγραφα”.

 

Η τελική βαθμολογία θα αναρτηθεί στο eclass

 

Νικόλαος Πετρόπουλος

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ: Τελική συνάντηση - Απορίες - Διευκρινήσεις

Η τελική συνάντηση για να συζητηθούν απορίες σχετικά με την εξεταστέα ύλη του μαθήματος και να διευκρινιστεί οτιδήποτε αφορά στις τελικές εξετάσεις, θα γίνει την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 και ώρα 13.00 στο Εργαστήριο 3 .  Είστε  όλοι ευπρόσδεκτοι!

Νικόλαος Πετρόπουλος

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ: Εξεταστέα Ύλη - Οδηγίες για τις τελικές Εξετάσεις

ΣΗΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΗΜΑΤΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ

Για να μην υπάρξει σύγχυση από την ανάρτηση πληθώρας ανακοινώσεων παρακαλείστε όλοι να επανέλθετε και να διαβάσετε και πάλι αρκετές φορές την παρούσα ανακοίνωση πριν από τις τελικές εξετάσεις. Αν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή που θα αφορά στις τελικές εξετάσεις τότε θα προστεθεί στην παρούσα ανακοίνωση. Το παρόν αρχείο δίνεται και σαν συνημμένο σε pdf format για εύκολη εκτύπωση, ενώ υπάρχει επίσης και στο eclass στο πεδίο “Έγγραφα”. Μην εκτυπώσετε το παρόν αρχείο πριν από την τελική συνάντηση που θα γίνει πριν από τις εξετάσεις.

θα γίνει προσπάθεια να γίνει μια τελική συνάντηση, για να συζητηθούν απορίες, την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018. Θα αναρτηθεί νέα ειδική ανακοίνωση που θα καθορίζει αίθουσα και συγκεκριμένη ώρα για αυτήν την τελική συνάντηση.

Τρόπος Εξέτασης: Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις. Μπορείτε επίσης να έχετε υπολογιστές τσέπης (scientific calculators ) για την εύκολη πραγματοποίηση υπολογισμών αν και δεν θα είναι απολύτως απαραίτητοι. Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων για υπολογισμούς καθώς και κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με αυτά.

Διδακτικό Σύγγραμμα: Είναι σημαντικό να διαθέτετε σαν βοήθημα για την τελική εξέταση το διδακτικό σύγγραμμα του μαθήματος που διατίθεται μέσω του συστήματος ακαδημαϊκών συγγραμμάτων “ΚΑΛΛΙΠΟΣ”. Το διδακτικό βιβλίο του μαθήματος είναι το σύγγραμμα:

Ν.Ασημάκης – Μ. Αδάμ, “Σήματα και Συστήματα”

Το βιβλίο αυτό δίνεται στον επόμενο σύνδεσμο:

https://repository.kallipos.gr/bitstream/11419/5311/5/00_master-document-%ce%9a%ce%9f%ce%a5.pdf

Εξεταστέα ύλη: Η εξεταστέα ύλη θα είναι ΟΛΑ τα λυμένα παραδείγματα που περιέχονται στα Κεφάλαια 1 έως και την παράγραφο 5.1.7 του Κεφαλαίου 5 (τελειώνει στην σελίδα 207), του διδακτικού βιβλίου. Η εξεταστέα ύλη αφορά ΜΟΝΟ διακριτά σήματα, ενώ είναι εκτός ύλης οτιδήποτε αναφέρεται στα παραπάνω κεφάλαια και αφορά σήματα συνεχούς χρόνου καθώς και όλη η ύλη που αφορά το εργαστηριακό τμήμα του μαθήματος, δηλαδή προγράμματα και κώδικες MATLAB κ.ά.

Στα θέματα που θα δοθούν στις τελικές εξετάσεις θα ζητηθεί να λύσετε ασκήσεις που θα έχουν τα ίδια ή ανάλογα ζητούμενα με τα λυμένα παραδείγματα του βιβλίου. Θα είναι δηλαδή ασκήσεις σχεδόν όμοιες με τα λυμένα παραδείγματα. Ουσιαστικά θα διαφέρουν κυρίως στα αριθμητικά δεδομένα αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΟ, πιθανόν θα διαφέρουν και στην διατύπωση των ερωτημάτων, αν και μάλλον τα ερωτήματα θα είναι στην ουσία τα ίδια με αυτά στα λυμένα παραδείγματα.

Θα πρέπει να ακολουθήσετε την μεθοδολογία του εκάστοτε λυμένου παραδείγματος και να λύσετε το ζητούμενο θέμα. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να τεκμηριώνετε τις απαντήσεις σας κάνοντας τις απαραίτητες μαθηματικές πράξεις όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά . Να δώσετε επίσης πολύ προσοχή να αναγράφετε με σαφήνεια τα τελικά αποτελέσματα.


 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!!!

Νικόλαος Πετρόπουλος

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ.( Εργαστήριο): Ενημέρωση για τις εξετάσεις

Στο πεδίο "Έγγραφα" στο eclass έχουν αναρτηθεί τα θέματα που δόθηκαν στις τελικές εξετάσεις Ιουνίου 2016. Τα θέματα δίνονται για την ενημέρωση όλων, ενώ κάποια από τα θέματα αυτά έχουν ήδη συζητηθεί στην τάξη στα τελευταία επαναληπτικά μαθήματα. Τα θέματα που θα δοθούν στις προσεχείς εξετάσεις θα είναι πολύ παρόμοια με τα θέματα του Ιουνίου 2016 αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θα είναι ακριβώς τα ίδια. Όμως η προσεκτική μελέτη των παλαιών θεμάτων καθώς και η προσεκτική επανάληψη των ασκήσεων που έχουν τονιστεί στην τάξη και κυρίως στα τελευταία μαθήματα θα σας βοηθήσει ώστε να επιτύχετε στις τελικές εξετάσεις.

Οι τελικές εξετάσεις θα γίνουν σε δεκαμελείς (περίπου) ομάδες τις αντίστοιχες ημέρες και ώρες που είχατε μάθημα στο εργαστήριο και συγκεκριμένα ως εξής:

Τμήμα Τετάρτης: Τετάρτη 7 Ιουνίου: Α ομάδα 10.00-12.00 -- Β Ομάδα 12.00-14.00
Τμήμα Πέμπτης: Πέμπτη 8 Ιουνίου: Α ομάδα 12.00-14.00 -- Β Ομάδα 14.00-16.00
Τμήμα Παρασκευής: Παρασκευή 9 Ιουνίου: Α ομάδα 10.00-12.00 -- Β Ομάδα 12.00-14.00
Τμήμα Δευτέρας: Δευτέρα 12 Ιουνίου: Α ομάδα 10.00-12.00 -- Β Ομάδα 12.00-14.00

Αναλυτικά τα ονόματα των συμμετεχόντων σε κάθε ομάδα θα αναρτηθούν σύντομα στο eclass αλλά γενικά θα μπορείτε να συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε ομάδα υπάρχει ελεύθερη θέση. Ελεύθερη συμμετοχή σε οποιαδήποτε ομάδα μπορούν να έχουν και οι παλαιοί φοιτητές που οφείλουν το μάθημα και είναι σε καθεστώς "χωρίς παρακολούθηση" αλλά καλό θα ήταν να δηλώσουν συμμετοχή σε κάποια από τις ομάδες.

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ.( Εργαστήριο): Ενημερωτικό μάθημα για τις τελικές εξετάσεις

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 και ώρα 9:30 - 11.30 θα γίνει έκτακτο ενημερωτικό μάθημα για ΟΛΑ τα τμήματα στο Μεγάλο Αμφιθέατρο με σκοπό να συζητηθεί συνολικά το θέμα των τελικών εξετάσεων και να δοθούν οδηγίες για την διεξαγωγή τους. Η παρουσία όλων, αν και κρίνεται απαραίτητη, δεν είναι υποχρεωτική αλλά θα προσμετρηθούν οι παρουσίες για όσους τις χρειάζονται.  Η αναλυτική κατάσταση παρουσιών έχει αναρτηθεί στο πεδίο "Έγγραφα" στο eclass. Αυτό το τελευταίο μάθημα απευθύνεται επίσης και  στους παλαιότερους φοιτητές που οφείλουν το μάθημα και  είναι σε καθεστώς "χωρίς παρακολούθηση". Ειδικά για τους τελευταίους η παρουσία τους είναι μάλλον απαραίτητη.

Οι εξετάσεις θα γίνουν στις 7, 8, 9 και 12 Ιουνίου και το αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί στο eclass. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείστε  να συμβουλεύεστε τις ιστοσελίδες του μαθήματος στο eclass και να ελέγχετε συστηματικά το email που έχετε δηλώσει εκεί. Θα υπάρξει συνεχής ροή ανακοινώσεων στο eclass σχετικά με τις εξετάσεις.

                                                                                                                                                       Νικόλαος Πετρόπουλος

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ.( Εργαστήριο): Συμπληρωματικά και έκτακτα μαθήματα για όλα τα τμήματα

Την Πέμπτη 25 Μαΐου ώρες 16.00 - 20.00 καθώς και την Παρασκευή 26 Μαΐου ώρες 14.00 - 18.00  θα γίνουν  συμπληρωματικά μαθήματα στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές από ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ αλλά και όσοι φοιτητές έχουν δηλώσει το μάθημα αλλά είναι σε καθεστώς "χωρίς παρακολούθηση".  Τα μαθήματα αυτά γίνονται για να αναπληρωθούν τα μαθήματα που δεν έγιναν λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς και των Φοιτητικών Εκλογών αλλά και για να συμπληρωθούν απουσίες που έγιναν κατά την διάρκεια του εξαμήνου.

Τονίζεται ότι τα μαθήματα της Πέμπτης 12.00 - 16.00 και Παρασκευής 10.00 - 14.00 ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μαθήματα αυτά καθώς και για τα έκτακτα-συμπληρωματικά μαθήματα της ερχομένης εβδομάδας παρακαλείστε να συμβουλεύεστε τις ιστοσελίδες του μαθήματος στο eclass και να ελέγχετε το email που έχετε δηλώσει στο eclass. Θα υπάρξει συνεχής ροή ανακοινώσεων στο eclass σχετικά με τις αναπληρώσεις μαθημάτων καθώς και με τις προσεχείς τελικές εξετάσεις.

                                                                                                                                                       Νικόλαος Πετρόπουλος

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ.( Εργαστήριο): Ανοιχτό-ενημερωτικό μάθημα για όλα τα τμήματα

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου και ώρες 14.00 - 16.00 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο θα γίνει  ανοιχτό-ενημερωτικό μάθημα για ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. Η παρουσία κυρίως όσων δεν παρακολούθησαν το προηγούμενο ανοιχτό μάθημα είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί παρουσιολόγιο. Η παρουσία στο μάθημα αυτό θα καλύψει την απουσία της περασμένης εβδομάδας. Παρακαλούνται επίσης να συμμετάσχουν και όσοι/όσες έχουν ήδη δηλώσει το μάθημα στην Ηλεκτρονική Γραμματεία αλλά είναι σε καθεστώς "χωρίς παρακολούθηση". Θα γίνει παρουσίαση του μαθήματος και θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες που αφορούν στη διεξαγωγή του. Θα γίνει επίσης επιβεβαίωση των εγγραφών που θα πρέπει να έχουν ήδη γίνει μέσω eclass. 

                                                                                                    Νικόλαος Πετρόπουλος

Test event

This is a test

Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ.( Εργαστήριο): Εγγραφές στο eclass - Έναρξη μαθημάτων

Καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος που θα παρακολουθήσουν  το εργαστηριακό μάθημα "Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. - Εργαστήριο" κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο να δηλώσουν εργαστηριακή ομάδα στην πλατφόρμα eclass  του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών στο μάθημα: "Σήματα Συστήματα και Ψ.Ε.Σ. - Εργαστήριο (Δ101) 2016-17 (ELN117)".  Η πλατφόρμα eclass βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://eclass.teiste.gr. Η δήλωση ομάδας θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά  το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή  24.2.2017.

Παρακαλείστε για την εγγραφή σας να τηρήσετε τα παρακάτω:
1. Όταν θα συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, να γράψετε το όνομα και το επώνυμό σας με ελληνικούς χαρακτήρες, το πρώτο γράμμα κεφαλαίο και τα υπόλοιπα μικρά καθώς και με σωστό τονισμό, π.χ. όνομα "Νικόλαος" και επώνυμο "Πετρόπουλος".   Φυσικά αν κατά την εγγραφή σας στην Γραμματεία του Τμήματος έχετε δηλώσει το όνομά σας με λατινικούς χαρακτήρες τότε να κάνετε  το ίδιο και στο eclass.
2. Στο πεδίο “Διεύθυνση email” να δώσετε το email σας στην σχολή δηλαδή username@teiste.gr π.χ. npetropoulos@teiste.gr και ΟΧΙ κάποιο άλλο της μορφής user@gmail ή user@hotmail κλπ.

Άν έχετε κάνει ήδη εγγραφή στο eclass αλλά έχετε δηλώσει ονοματεπώνυμο και email με διαφορετικό τρόπο, παρακαλείστε να τα διορθώσετε στο πεδίο "Χαρτοφυλάκιο Χρήστη" --> "Επιλογές Χρήστη" --> "Αλλαγή του Προφίλ μου". Να βεβαιωθείτε επίσης ότι το επίσημο email σας στην σχολή, δηλαδή username@teiste.gr,  λειτουργεί κανονικά.

Έχουν ήδη δοθεί αναλυτικές οδηγίες για την ηλεκτρονική εγγραφή στο eclass μέσα από προηγούμενη ανακοίνωση http://www.eln.teilam.gr/el/node/1763. Η ανακοίνωση αυτή αφορά βέβαια την εγγραφή για το μάθημα της Φυσικής αλλά η διαδικασία είναι η ίδια.

Στο ωρολόγιο πρόγραμμα και στο eclass υπάρχουν 4  διαθέσιμα τμήματα που μπορούν να δηλώσουν οι φοιτητές και φοιτήτριες που είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το μάθημα κανονικά, δηλαδή όσοι/όσες δηλώνουν το εργαστήριο για πρώτη φορά ή το έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν  χωρίς όμως να έχουν συμμετάσχει σε τελική εξέταση.

Το τμήμα "Χωρίς Παρακολούθηση" που υπάρχει στο eclass καλούνται να το  δηλώσουν οι φοιτητές και φοιτήτριες που έχουν παρακολουθήσει το εργαστήριο σε κάποιο παλαιότερο εξάμηνο και έχουν συμμετάσχει στην εξέτασή του τουλάχιστον μία φορά. Η δήλωση είναι απαραίτητη για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ύλη  του μαθήματος κατά την διάρκεια του εξαμήνου αλλά και για να  γνωρίζει  ο διδάσκοντας τον αριθμό των ατόμων που σκοπεύουν να πάρουν μέρος στις τελικές εξετάσεις του μαθήματος. Όσοι δηλώσουν αυτό το τμήμα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον διδάσκοντα το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να ενημερωθούν για τον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος.

Κατά την διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας 20/2/17 - 24/2/17 ΟΛΑ τα μαθήματα, και  για ΟΛΑ  τα τμήματα θα γίνουν κανονικά, θα τηρηθεί παρουσιολόγιο και θα γίνει κυρίως ενημέρωση και εισαγωγή στην ύλη και τον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος.

ΟΜΩΣ ειδικά την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρες 16.00 - 20.00 το μάθημα θα είναι ανοιχτό για ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, και όχι μόνο για την Ομάδα 3,  και θα γίνει στο Μεγάλο Αμφιθέατρο. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί παρουσιολόγιο. Παρακαλούνται επίσης να συμμετάσχουν και όσοι/όσες θα έχουν δηλώσει το μάθημα "χωρίς παρακολούθηση". Θα γίνει παρουσίαση του μαθήματος και θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες που αφορούν στη διεξαγωγή του. Θα γίνει επίσης επιβεβαίωση των εγγραφών που θα πρέπει να έχουν ήδη γίνει μέσω eclass.  Αν κάποιοι έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες και δεν μπορέσετε να κάνετε ηλεκτρονική εγγραφή θα είναι δυνατόν να ολοκληρώσετε την εγγραφή κατά την διάρκεια του ενημερωτικού μαθήματος.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνείτε με το διδάσκοντα: με email μέσω της πλατφόρμας οποιαδήποτε ώρα ή με φυσική παρουσία στο εργαστήριο τις ώρες  που σύμφωνα με το πρόγραμμα διδάσκεται το μάθημα.
                                           
                                                                                                                                    Νικόλαος Πετρόπουλος
                          

ΣΗΜΑΤΑ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Ψ.Ε.Σ. (Ε): Εξετάσεις - Εγγραφή φοιτητών χωρίς παρακολούθηση

Οι εξετάσεις του Εργαστηριακού μαθήματος "ΣΗΜΑΤΑ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Ψ.Ε.Σ. (Ε)" θα γίνουν την προσεχή εβδομάδα από Τρίτη 21  μέχρι  Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016. Παρακαλούνται οι σπουδαστές που δικαιούνται να πάρουν μέρος στις εξετάσεις χωρίς να έχουν παρακολουθήσει το μάθημα να το δηλώσουν μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουνίου αυτοπροσώπως στους διδάσκοντες κατά την ώρα διδασκαλίας του εργαστηρίου,  ή κάνοντας εγγραφή στην ιστοσελίδα του μαθήματος στο eclass στο επόμενο link: http://eclass.teiste.gr/courses/ELN120/, επίσης μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 24.00.

Κανείς δεν θα γίνει δεκτός στις εξετάσεις αν δεν το δηλώσει εντός της παραπάνω προθεσμίας.

Στο eclass θα μπορεί να δηλωθεί και προτιμητέα ομάδα εξέτασης και το ίδιο μπορεί να δηλωθεί στους διδάσκοντες. Η αναλυτική κατανομή των σπουδαστών σε ομάδες εξέτασης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα ανακοινώσεων του Τμήματος μέχρι την Παρασκευή 17 Ιουνίου.

                                                                                                                                           Οι διδάσκοντες

                                                                                                           Ν. Ασημάκης, Α. Κεχρινιώτης, Γ. Τσώνος, Ν. Πετρόπουλος

Σήματα, Συστήματα & ΨΕΣ - Εργασίες

Οι παρουσιάσεις των εργασιών στο μάθημα Σήματα, Συστήματα & ΨΕΣ

θα ολοκληρωθούν  Τετάρτη 15/6 10-12 και Πέμπτη 16/6 10-11

Ο διδάσκων Ν. Ασημάκης

Παράκληση για 2 - 3 usb flash drives που θα χρησιμοποιηθούν στο σεμινάριο της Πέμπτης 21/4

Παρακαλείται όποιος μπορεί να παραχωρήσει, για μία ημέρα μόνο, ένα (ή και περισσότερα) usb flash drives με χωρητικότητα τουλάχιστον 2 GB (είναι προτιμώτερο πάνω από 4 GB), να το φέρει σήμερα στις 12.00 - 16.00 στο εργαστήριο ΥΚ1 στο κτίριο της Βιβλιοθήκης ή νωρίτερα στο Γραφείο Εκτάκτων δίπλα στο Μεγάλο Αμφιθέατρο.

Τα usb θα  χρησιμοποιηθούν για να γίνει η παρουσίαση της εγκατάστασης της διανομής Puppy Linux, κατά την διάρκεια του σεμιναρίου με θέμα "Θεωρία Εκτίμησης, Φίλτρα Kalman, Octave και Puppy Linux" που θα γίνει στο  Μ. Αμφιθέατρο την Πέμπτη 21/4 και  ώρες  10.15 -11.45.

Θα χρειαστούν 2 - 3  usb και τα οποία θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους αμέσως μετά το τέλος του σεμιναρίου.


                                                                                                                                                                                  Νικόλαος Πετρόπουλος

Σεμινάριο με θέμα "Θεωρία Εκτίμησης, Φίλτρα Kalman, Octave και Puppy Linux", Μ. Αμφιθέατρο Πέμπτη 21/4, ώρα 10.15

Την Πέμπτη 21 Απριλίου και ώρα 10.15 - 11.45 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο θα παρουσιαστούν  δύο μίνι σεμινάρια με ενιαίο θέμα "Θεωρία Εκτίμησης, Φίλτρα Kalman και Λαϊνιώτη, Octave και Puppy Linux"

Ο Νίκος Ασημάκης θα δώσει διάλεξη με τίτλο: "Θεωρία Εκτίμησης, Φίλτρα Kalman και Λαϊνιώτη".

Περιεχόμενο της ομιλίας θα είναι μια εισαγωγή στην Θεωρία Εκτίμησης και η χρήση των φίλτρων Kalman και Λαϊνιώτη στο γραμμικό αλλά και στο μη γραμμικό μοντέλο της θεωρίας. Η Θεωρία Εκτίμησης (Εstimation Τheory) έχει ως αντικείμενο τον υπολογισμό της βέλτιστης εκτίμησης μίας κατάστασης, όταν δοθεί ένα σύνολο  μετρήσεων.  Τα φίλτρα Kalman και Λαϊνιώτη είναι αλγόριθμοι εκτίμησης που προτάθηκαν ήδη από τις δεκαετίες 1960 και 1970 από τους Kalman και Λαϊνιώτη και έχουν χρησιμοποιηθεί με αξιοσημείωτη επιτυχία σε ένα ευρύτατο φάσμα εφαρμογών, που περιλαμβάνει: αεροναυπηγική, χημικές διεργασίες, τηλεπικοινωνιακά συστήματα, επεξεργασία εικόνας και ήχου, οικονομετρία,  παρακολούθηση δορυφόρων και πλοήγηση πλοίων.

Ο Νίκος Πετρόπουλος θα παρουσιάσει:  "Εφαρμογές Octave στο Puppy Linux".

Θέμα της παρουσίασης θα είναι η εγκατάσταση της διανομής Puppy Linux σε ένα usb flash drive και η χρήση του προγράμματος Gnu Octave, που θα εγκατασταθεί επίσης στο usb, σε διάφορες εφαρμογές σαν υποκατάστατο του ΜATLAB. Το συγκεκριμένο usb θα μπορεί να θεωρηθεί σαν ένας υπερελαφρύς υπολογιστής τσέπης, γιατί μπορεί να συνδεθεί και να λειτουργήσει αυτόνομα σε οποιοδήποτε  υπολογιστή. Η εγκατάσταση του usb μπορεί να γίνει και σε πολύ παλιούς υπολογιστές, αρκεί να έχουν τουλάχιστον 256ΜΒ μνήμη RAM. Η διανομή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να "τρέξει" (σχεδόν) οποιοδήποτε πρόγραμμα ελεύθερου λογισμικού υπάρχει για Linux. Φυσικά μπορεί να "τρέχει" με καταπληκτικά αποτελέσματα και σε καινούργια μηχανήματα. Η συγκεκριμένη εφαρμογή όμως στοχεύει κυρίως στη χρήση του Octave σαν ένα υποκατάστατο του MATLAB σε παλαιότερα μηχανήματα. Απώτερος στόχος είναι, να χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή για την αντικατάσταση του MATLAB από το Octave, στην διδασκαλία διαφόρων μαθημάτων.

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι.

ΣΗΜΑΤΑ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΕΣ (Ε) - Ομάδες παρακολούθησης για την ερχόμενη εβδομάδα

Λόγω της εγγραφής νέων Σπουδαστών στα τμήματα, παρακαλούνται οι Σπουδαστές που δήλωσαν το Εργαστήριο να προσέλθουν την ερχόμενη εβδομάδα για μάθημα σύμφωνα με την ομαδοποίηση που παρουσιάζεται στο συνημμένο αρχείο.

 

Εκ του Εργαστηρίου

Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ (Εργαστήριο)-Ομάδες παρακολούθησης για την τρέχουσα Εβδομάδα

Παρακαλούνται οι Σπουδαστές, που δήλωσαν το Εργαστήριο, να προσέλθουν την τρέχουσα Εβδομάδα για μάθημα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρουσιάζεται στο επισυναπτόμενο αρχείο.

 

Εκ του Εργαστηρίου

Σήματα, Συστήματα & ΨΕΣ Εργαστήριο

Οι εγγραφές στο Εργαστήριο "Σήματα, Συστήματα & ΨΕΣ" θα γίνουν την Τετάρτη 16/3 στις 12:00 στο ΥΚ1

Παρουσιάσεις εργασιών Σήματα, Συστήματα & ΨΕΣ

Οι παρουσιάσεις των εργασιών στο μάθημα Σήματα, Συστήματα & ΨΕΣ θα γίνουν την Τετάρτη 27/5 στις 10:00-11:45 στην Αίθουσα 3. Ο Διδάσκων Ν. Ασημάκης.

ΣΗΜΑΤΑ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ & ΨΕΣ Εργασίες

Οι εργασίες είναι προαιρετικές. Ανάλυση των εργασιών θα γίνει στο μάθημα. Η ανάθεση εργασιών θα γίνει μέχρι 27/3. Η παρουσίαση των εργασιών μετά το Πάσχα.

Ο διδάσκων Ν. Ασημάκης

Πτυχιακή Εργασία: Σχεδίαση ιστοσελίδας με θέμα «Εξίσωση Lyapunov στο Φίλτρο Kalman»

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται για την Πτυχιακή Εργασία μπορούν να συναντήσουν τον επιβλέποντα Καθηγητή την Τετάρτη 25/2 στις 12:00-12:30 στο γραφείο του.

Σήματα, Συστήματα & ΨΕΣ Εργαστήριο εγγραφές

Οι εγγραφές στο Εργαστήριο "Σήματα, Συστήματα & ΨΕΣ" θα γίνουν την Πέμπτη 19/2 στις 12:00-13:00 στο Εργαστήριο ΥΚ1.

Σήματα Συστήματα & ΨΕΣ - Εξέταση εργαστηρίου

Η εξέταση Εργαστηρίου θα γίνει στις ώρες του Εργαστηρίου σύμφωνα την ανακοίνωση της (Ομάδες Εργαστηρίου).

 

Πτυχιακή Εργασία “Σχεδίαση και παραγωγή εκπαιδευτικού λογισμικού με θέμα Φίλτρο Kalman”

Για όσους φοιτητές ενδιαφέρονται για την Πτυχιακή Εργασία “Σχεδίαση και παραγωγή εκπαιδευτικού λογισμικού με θέμα Φίλτρο Kalman”

Συνάντηση την Τρίτη 8/4 10:00 στο γραφείο μου (με αναλυτική βαθμολογία) Ν. Ασημάκης

Σήματα, Συστήματα & ΨΕΣ

Οι εγγραφές στο Εργαστήριο Σήματα, Συστήματα & ΨΕΣ θα γίνουν την Τρίτη 25/2 κ ώρα 12:00-12:30 στο ΥΚ1

Σήματα Συστήματα και ΨΕΣ (Ε) - Εξέταση Εργαστηρίου

Παρακαλώ ενημερωθείτε από το συνημμένο για τις ομάδες εξέτασης.

ΨΕΣ εργαστήριο για τους επί πτυχίω

Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/6 9:00 ΣΤΟ ΥΚ1 ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ekokkinou@hotmail.com

Επαναληπτική εξέταση εργαστηρίου ΨΕΣ

Όσοι επιθυμουν να αλλάξουν τμήμα εξέτασης να στειλουν ενα email στο: ekokkinou@hotmail.com

οι χωρις παρακολουθηση μπορουν επίσης να επιλέξουν  ώρα εξέτασης απο αυτές που υπάρχουν.

Παρακαλούνται όλοι να παρευρίσκονται στον χώρο του εργαστηρίου ΥΚ1 περίπου 1 ώρα πριν την εξέταση για διευκόλυνση της διαδικασσίας.

Β΄αξιολόγηση εργαστηρίου Πέμπτης Σήματα Συστήματα ΨΕΣ

Οι ακόλουθοι σπουδαστές μπορούν να προσέλθουν για την 2η αξιολόγηση τους στο Εργαστήριο Σήματα Συστήματα και ΨΕΣ, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 20/6/2013 στο ΥΚ1 (214) από 11:00 έως 13:00.  


5562    ΓΙ


5474    ΖΘΙ


5525    ΔΙ


5487    ΚΜ


5478    ΛΚ


5541    ΜΚ


5600    ΜΛ


5470    ΝΕ


5249    ΝΜ


5586    ΠΔ


5582    ΠΑ


5467    ΠΗ


5570    ΤΕ


5542    ΦΠ


5173    ΧΘ


Οι διδάσκοντες


 


π. Δ. Αγγέλης


Κ. Δελήμπασης

ΨΕΣ - Ομάδες εξέτασης εργαστηρίων

Όσοι επιθυμουν να αλλάξουν τμήμα εξέτασης να στειλουν ενα email στο: ekokkinou@hotmail.com

οι χωρις παρακολουθηση μπορουν επίσης να επιλέξουν ημέρα και ώρα εξέτασης απο αυτές που υπάρχουν.

Παρακαλούνται όλοι να παρευρίσκονται στον χώρο του εργαστηρίου ΥΚ1 1 ώρα πριν την εξέταση για διευκόλυνση της διαδικασσίας.

Εξετάσεις εργαστηρίου ΨΕΣ Πέμπτης

Οι τελικές εξετάσεις του εργαστηρίου ΣΣΨΕΣ του τμήματος της Πέμπτης θα πραγματοποιηθούν γραπτώς στο Εργαστήριο ΥΚ1 (214)  του κτηρίου της Βιβλιοθήκης την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 από 11:00 -  13:00 με εξεταστέα ύλη τις ασκήσεις που υλοποιήθηκαν από τις σημειώσεις που διανεμήθηκαν από τους διδάσκοντες στη διάρκεια του εξαμήνου.

Οι διδάσκοντες

Κ. Δελήμπασης

π. Δ. Αγγέλης

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΨΕΣ

ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10-12 ΚΑΙ 4-6

(ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ10-2 & 2-6, ΤΕΤΑΡΤΗΣ 12-4 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 10-2)

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΧΕΙΟ

Σήματα, Συστήματα & ΨΕΣ (Θεωρία)

Εργασίες (προαιρετικές)

Εργαστήριο Σήματα, Συστήματα και ΨΕΣ

Οι εγγραφές στο Εργαστήριο θα γίνουν την Τρίτη 26/2 στις 10:00 στο Εργαστήριο ΥΚ1

Περιγραφή - Σήματα, συστήματα & Ψηφιακή επεξεργασία σημάτων

Περιγραφή

Σήματα διακριτού χρόνου, Συστήματα διακριτού χρόνου, LTI συστήματα διακριτού χρόνου, Μετασχηματισμός Fourier Διακριτού Χρόνου (DTFT), Απόκριση Συχνότητας, Μετασχηματισμός z, Συνάρτηση Μεταφοράς, Διακριτός Μετασχηματισμός Fourier (DFT), Γρήγορος Μετασχηματισμός Fourier (FFT), Δομές Φίλτρων, Σχεδίαση Φίλτρων, Θεωρία Εκτίμησης.

 

Σκοπός και στόχοι του μαθήματος

Σκοποί του μαθήματος είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων στα σήματα και συστήματα και η απόκτηση της ικανότητας χρήσης και προγραμματισμού αλγορίθμων που χρησιμοποιούνται στην ψηφιακή επεξεργασία σημάτων

Στόχος του μαθήματος είναι η κατανόηση βασικών εννοιών στα σήματα και συστήματα και βασικών αρχών της ψηφιακής επεξεργασίας σημάτων.

 

Συγγράμματα που μπορούν να αποκτηθούν μέσω της υπηρεσίας "Εύδοξος"

  1. Σήματα, συστήματα και ψηφιακή επεξεργασία σημάτων, Ασημάκης Νίκος Λεπτομέρειες
  2. ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΑΤΩΝ, McCLELLAN, SCHAFER, YODER Λεπτομέρειες
  3. Σήματα & Συστήματα για τεχνολόγους, Φωτόπουλος Π., Βελώνη Αν. Λεπτομέρειες
  4. Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος, Hayes Monson H. Λεπτομέρειες