Ηλεκτρονικά Υψηλών Συχνοτήτων: Ορθή δήλωση εργαστηριακής ομάδας + διεξαγωγή εργαστηρίου

Υποβλήθηκε από simos στις .

Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος που θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο "Ηλεκτρονικά Υψηλών Συχνοτήτων" να δηλώσουν εργαστηριακή ομάδα στο eclass σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν στην πρώτη συνάντηση, την Πέμπτη 6.10.2016. 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΘΕΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ 5 ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΟΠΩ΅Σ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ "ΟΜΑΔΕΣ ΧΡΗΣΤΩΝ")

 

Παρακαλώ για την δήλωση/εγγραφή εφαρμόστε τις παρακάτω οδηγίες: 

 1. Οι φοιτητές και φοιτήτριες που είναι χωρίς παρακολούθηση (δηλαδή όσοι έχουν παρακολουθήσει το εργαστήριο σε περασμένο εξάμηνο και έχουν συμμετάσχει στην εξέτασή του) πρέπει σε πρώτη φάση να δηλώσουν την ομάδα "Χωρίς παρακολούθηση" ώστε να λαμβάνουν ενημερωτικό υλικό του μαθήματος κατά την διάρκεια του εξαμήνου αλλά και ο ο διδάσκων να γνωρίζει τον αριθμό των ατόμων που αναμένεται στις εξετάσεις.
  Στη συνέχεια όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο και αν υπάρξουν ελεύθερες θέσεις στα τμήματα, θα κατανεμηθούν σε αυτές.
 2.  Οι φοιτητές και φοιτήτριες που είναι με παρακολούθηση (δηλαδή όσοι/όσες  δηλώνουν το εργαστήριο για πρώτη φορά ή το έχουν παρακολυθήσει χωρίς να έχουν συμμετάσχει σε εξέταση) καλούνται να δηλώσουν ένα από τα 5 διαθέσιμα τμήματα.
 3. Στην δήλωση να αναγράφετε το όνομα και το επώνυμό σας με το πρώτο γράμμα κεφαλαίο και τα υπόλοιπα μικρά , πχ "Χρήστος Σίμος"
 4. Το email σας είναι επιθυμητό να είναι το επίσημο email του Ιδρύματος της μορφής username@teiste.gr (όπου το username είναι αυτό που χρησιμοποιείτε και στην ηλεκτρονική γραμματεία) και όχι email άλλων παρόχων ώστε να είναι σίγουρο ότι φθάνουν στο mailbox σας οι ειδοποιήσεις του διδάσκοντα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, οι οποίες θα περιέχουν απαραίτητη ενημέρωση για την διεξαγωγή του εργαστηρίου.

Μετά τη δήλωση ομάδας να μεταβείτε στο πεδίο "Έγγραφα>Εργαστήριο" και να κατεβάσετε:

 • την Εισαγωγή (HFE_Intro.pdf),
 • την Άσκηση 1 (HFE_Ex1.pdf),
 • τα πρότυπα διαγραμμάτων BODE μέτρου και φάσης (HFE_BodeTemplates.docx)
 • το αρχείο "HFE_Measurement Table.docx" με τον πίνακα μετρήσεων συχνοτικής απόκρισης φίλτρου
 • και το αρχείο HFE_BodePlots.xlsx με το οποίο θα μπορείτε να κάνετε αυτόματα τις γραφικές παραστάσεις Bode με την εισαγωγή των μετρήσεων στο σχετικό πίνακα. 

 

Η επόμενη συνάντηση του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί για όλα τα τμήματα την Τετάρτη 12.10.2016, ώρα 2-4μμ στο μικρό Αμφιθέατρο.  Για τη συνάντηση αυτή πρέπει οπωσδήποτε να τηρήσετε  τα παρακάτω:

 • Να έχετε μελετήσει πολύ καλά την εισαγωγή και τη θεωρία της πρώτης άσκησης. Θα εξεταστούν!!!!
 • Να έχετε μαζί σας εκτυπωμένες τις 2 σελίδες του πρότυπου διαγράμματος Bode μέτρου και φάσης (HFE_BodeTemplates.pdf) ώστε να μπορείτε να εξασκηθείτε με την βοήθεια του διδάσκοντα στις γραφικές παραστάσεις που θα χρειαστείτε καθόλη τη διάρκεια του εξαμήνου.
 • Να έχετε μαζί σας υποχρεωτικά επιστημονικό υπολογιστή τσέπης ("κομπιουτεράκι") ή smartphone με εφαρμοφή επιστημονικού υπολογιστή.
 • Όσοι/όσες επιθυμούν μπορούν να έχουν μαζί τους και φορητό υπολογιστή (laptop) με φορτισμένη μπαταρία, ώστε να εξασκηθούν επί τόπου με  τη βοήθεια του διδάκοντα στη δημιουργία λογαριθμικών συχνοτικών διαγραμμάτων Bode σε microsoft excel/openoffice calc, qtiplot και octave.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το διδάσκοντα:

 • με email μέσω της παλτφόρμας οποιαδήποτε ώρα
 • ή με φυσική παρουσία στις ώρες γραφείου που φαίνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα

Καλή δύναμη σε όλους και καλή μελέτη

Ο διδάσκων: Χρ. Σίμος, Επ. Καθηγητής

 

Μάθημα: 

Τύπος Άρθρου: